Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5906 üzenetére

Hát ezért fordulok ide :R és hálás is vagyok itt a közösségnek,és azoknak a személyeknek akik végül is életbe tartják itt fórumot :R

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5898 üzenetére

Általában segítőkészek.De előfordul,hogy lepattintják a dolgot.avval,hogy külső forrásból telepítek így ők ahhoz nem tudnak támogatást nyújtani.De unalmamban teszek fel így alkalmazásokat.

• qwertly

addikt

válasz BoB #5900 üzenetére

Nem tudom mi van,de mégis kevés a
    -systemctl disable mariadb
    -systemctl disable httpd
    parancsok mert kipróbáltam és a xampp grafikus felülettel indítva nem ment mariadb sem a httpd csak ha lefuttattam a fenti parancsokat.És minden indításkor kellet,ezért akartam valahogy bedrótozni,hogy automatikusan lefusson a fenti script.

• qwertly

addikt

válasz BoB #5895 üzenetére

Szia!

Szeretném megköszöni a segítségedet :) ,még nem volt időm mert rengeteg munkám van,plusz a család.Csak még annyit kelet csinálnom,hogy minden induláskor tiltanom a mysql és a apache ,hogy a xampp működjék.Ezt csináltam:
    -systemctl stop mariadb
    -systemctl disable httpd
    -systemctl stop httpd
    Elmentetem disable.sh néven,futattathóvá tettem a chmod +x és bemásoltam a /etc/init.d/ mappába,tudom elég amatőr módszer de így már működik a xampp,csak a grafikus felütetlen kell bekapcsolni a programokat.
    Megjegyzéseddel nem tudok egyet érteni,ha itt kérek, segítséget a fórumban azért van mert már a hivatalos támogatás sem tud segíteni :Y .Windowsos vonalról sodródtam a linux oldalra,így tény és való felszínes a tudásom. Ennek megfelelő a fizetés is ,nincs is túljelentkezés de nekem megfelel mert van család,így kell a szabadság meg a hétvége. Itt nem elvárás power linux ismeret a sulix rendszer üzemeltetésekor mert gyakorlatilag komplett rendszert kapunk a kezünk alá,csak akkor van a gond ha amit nem támogat a sulix.Attól fügétlenül rengeteget olvasok a linux rendszerekkel kapcsoltban és videókat is nézzek a you tube oldalon illetve ha van ingyen video :D a linux akadémia oldalról is töltők le.És rendszeresen nyomtattok ki innen is olyan oldalakt amelyekben linux praktikák vannak.
    Itt pár könyv amit a saját pénzemből vettem meg:
    -Tantusz sorozatból: Linux - 7 könyv 1-ben, PHP, MySQL, JavaScript & HTML5
    Számítógép-hálózatok, Linux programozás - Második, átdolgozott kiadás, Válts Linuxra! - Búcsú a kékhaláltól, Linux rendszerfelügyelet, Red Hat Enterprise Linux és Fedora - Teljes referencia könyv Linux bevetés közbenBevezetés a linux használatába és még van jó pár amire nem emlékszem fejböl.Plusz ebookbra amit csak megtaláltam a magyar netten és érdemesnek tartottam letöltettem. Így mint látod próbálom magam autodidakta módon képezni,de lehet nem jó a módszerem plusz az időn sincsen sok.

Üdv:

• qwertly

addikt

válasz BoB #5890 üzenetére

Szia!

Köszönöm a válaszodat,de sajnos nem tudom systemd unit :B ha kifejetenéd egy kicsit mit kellene csinálnom vagy merre induljak el nagyon megköszönném.Én,ezt a módszert próbáltam:
    sudo ln -s /opt/lampp/lampp /etc/init.d/lampp
    sudo chkconfig --add lampp
    Az első meg is csinálta a linket,ha jól emlékszem rá,de a sudo chkconfig --add lampp parancsra azt a hiba üzenettett kaptam nincsen ilyen alkalmazás.Pedig ott volt meg is néztem.
    Üdv:

• qwertly

addikt

válasz BoB #5886 üzenetére

Szia!
    megcsináltam de mégsem tudtam inditani a xamppot csak evvel a parancsal cd /opt/lampp sudo ./manager-linux-x64.run Minden alkalommal elkell ezt játszanom ah azt akarom,hogy működjön a lampp a gépeken.
    Üdv:

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5885 üzenetére

Szia!
    Amit leállítok a SuliX Professional 8 belső alkalmazása.És amit elindítok a sudo ./manager-linux-x64.run paranccsal a Xampp grafikus felülete.Ahol a hallgatók láthatják,hogy fut rendesen minden.Én mindig rottr jugot igy szerzem meg a gépen : su -
    Fedora 19 szerintem.
    Üdv:

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Abban kérnék segítséget,hogy kellene lenti parancssort betenni az indító fájlba,hogy minden indításkor lefusson.
    su -
    -systemctl stop mariadb
    -systemctl disable httpd
    -systemctl stop httpd
    -iptables -F

cd /opt/lampp
    sudo ./manager-linux-x64.run

Így nem kellene minden gépen beállítanom és root ként futtatni. :R

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5881 üzenetére

Sziasztok!
    Elnézést,hogy nem egyből reagálok de mindig van valami gubanc és ott vagyok.Szóval azért is kellet a munkaállomásokra félteni a LAMP komponenseket mert érettségi módban nett korlátozott.bemásolom a szerver könyvöl mit csinál ez alatt:
    A SuliX Professional klienseken:
    ➢ Minden diák és tanár hozzáférése letiltásra kerül (kivéve a tanári gépeken), sem a webes
    felületen, sem a kliens gépeken nem tudnak bejelentkezni. Egyedül a munkaállomásokhoz
    tartozó speciális azonosítók – melyeket munkaállomás-azonosítónak nevezünk – élnek.
    ➢ Minden olyan szolgáltatás letiltásra kerül, mely kommunikációra használható és ami nem
    a vizsga biztonságos lebonyolítását szolgálja. Ezen szolgáltatások körébe tartozik a
    levelezés (külső és belső) és az internetelérés is.
    ➢ A fájlszerver elérése az érettségire beállított termekben kizárólag a munkaállomás-
    azonosítóra korlátozódik. Ez a következőt jelenti: egy munkaállomásról csak egyetlen
    munkaállomás-azonosítóval lehet bejelentkezni, ennek jelszava ugyanaz, mint a
    bejelentkezési neve, például a „pc01” nevű munkaállomásra csak a „pc01” azonosítóval, és a
    „pc01” jelszóval lehet bejelentkezni. Más munkaállomásra ezzel a felhasználónévvel és
    jelszóval nem lehet bejelentkezni.
    ➢ Tűzfal szabály kerül beállításra, amely minden hálózati forgalmat letilt, beleértve az
    Internetet is. A tiltás alól kivételt képeznek a SuliXerver felől érkező bizonyos alapvető
    szolgáltatások (címtár, DNS, fájlszerver).
    ➢ A munkaállomás-azonosítóval bejelentkezett felhasználó beállításai és létrehozott
    állományai törlődnek a felhasználó kijelentkezésekor, viszont a SuliXerveren lévő import
    és export könyvtárba másolt állományok megmaradnak. Ezek a könyvtárak szükségesek az
    érettségi feladatok kiosztásához és beszedéséhez. A munkaállomás-azonosítóval
    bejelentkezett felhasználó csak az import és export mappákat látja a SuliXerveren, számára
    nem jelenik meg a desktopon a Mappáim a SuliXerveren mappa. A SuliXerveren lévő
    import és export mappát érettségi üzemmódban bejelentkezés után a desktopon található a
    Saját mappám könyvtáron belül érheti el.
    ➢ A tűzfal beállításai miatt az érettségi üzemmód alatt az ActiveClass használata sem
    lehetséges az adott gépeken, tehát a tanár nem tud sem belenyúlni a vizsgáztatás
    folyamatába, sem megfigyelni a vizsgázót.
    ➢ Ha be van lépve felhasználó, akkor automatikusan kijelentkeztetésre kerül.
    ➢ Az USB háttértárak (pl. pendrive) letiltásra kerülnek. Ez azt jelenti, hogy az USB
    háttértárak csatlakoztatása nem lesz lehetséges az érettségi üzemmód bekapcsolása után.
    Fontos, hogy az érettségi üzemmód bekapcsolása előtt csatlakoztatott USB eszközökre ez a
    tiltás nem vonatkozik.
    ➢ Az érettségi üzemmód bekapcsolásakor a /tmp és /var/tmp könyvtárak tartalma törlésre
    kerül.
    Ezért ha kikapcsolom a nettet a munkaállomáson akkor is tud a LAMP dolgozni,elég ha a böngészőt megnyitja beírja localhost/phpmyadmin és megy a dolog.De ebben nem segítenek a sulixosok mi lehet a gond,amimkor megy az érettségi mód :O

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5877 üzenetére

Szia!

Köszönöm a tanácsodat :DDD de egy kicsit árnyaltabban állok a témához.Mint írtam van amiben nagyon jók a szerver kliens kapcsolat a tökéletes az oktatást segítő apró kis részletekben is jók.Pl: egy klikk és szépen megy a érettségi mód,vagy a tanár hallgató csoport munka stb.És ha felhívom a suportott akkor segítőkészek ha!!!! nem nyúlok külső programokhoz.De mivel időnként mint pl most kell külső alkalmazás mossák a kezűet és lepattintanak :O.Sajnos ilyen kor jövök ide segítséget kérni.
    Mint pl: ebben: LAMP web fejlesztő eszköz feltelepítve, szépen működik kisebb gondokkal.DE amikor bekapcsoljuk a érettségi állapotot nem megy phpmyadmin bejelentkezés nem fogadja el a jelszót,érdekes ha újra lett indítva a gép már belehetett jelentkezni :F Akkor a mysql-be nem lehetett adatokat beimportálni így használhatatlan volt.De amikor ki lett lépve érettségi módból ment minden szépen.Mire gondoltok mi lehet a hiba?
    Üdv:

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5872 üzenetére

Szia!
    Köszönöm a válaszodat,sajnos nem megy úgy ahogy te gondold,mint írták sulix nagyon lekorlátozott linux rendszer.Alap dolgokat tudja és stabil de ha valami extra kell akkor falakba ütközök.Múltkor nagy gond volt a Packet Tracker megcsinálták és egy frissítés után működik is szépen :C mondjuk ehhez az kellet,hogy elküldtem nekik a hivatalos érettségi követelményeket és abban ott volt a PT7 is.Így ebben rugalmassal voltak,de most az ágazati érettségiben benne van a webes alkalmazások fejlesztése,így felkel telepíteni a LAMP csomagot.eszt még nem tudja a sulix ha pedig külső repoból telepítek azután nem segítenek.De még így is jobb mint a Ubuntu 16.04 Érettségi Remix amely egy förmedvény.Így telepítettem fel a kliens gépekre a LAMP csomagot mert érettségi módban nem lehet nett:
    su -
    yum-config-manager --enable epel
    yum install httpd
    yum install phpmyadmin --skip
    yum install php
    sudo service httpd start
    sudo service httpd stop
    sudo service httpd start
    mysql
    exit
    chmod 777 /var/www/html
    mysql
    SET PASSWORD FOR 'root'@'localhost' =PASSWORD(' új jelszó');
    exit
    Így működik szépen phpMyadmin,csak kettő gond van az egyik,hogy mivel rootként telepítettem nem tudtak a hallgatók írni a /var/www/html fájba,ezért nem egy elegáns módszerrel chmod 777 paranccsal mindenkinek olvasható írhatóvá tettem.Ennek az a hibája,hogy óra közben elérhetik egymás fájlait a hallgatók.Így ment is szépen de múltkor csináltunk egy próba érettségit és ott nem lehetett elsönek bejelentkezni a pHpmyadminba ill nem lehetett beimportálni a mysql-be adatokat vagyis használhatatlan volt a webes fejlesztő eszközök.Nem tudok rá jönni a hibára minden ott van a kliens gépen és nem működnek.Ezért fordultam már más alternatív módhoz,így került képbe a xampp mint komplett csomag ahol még a repoval sem kell foglalkoznom.De itt valamiért nem megy apache2 és a mysql is köhög.Sajnos most így állok,és nyomasztólag közelednek a vizsgák :O

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Megint segítséget szeretnék kérni :B :R sulix asztali gépekre kell teNni az érettségi miatt LAMP programokat.Sajnos nem jó a repól telepítés mert nem is támogatja a sulix és valami miatt a próba érettségi módban nem működnek megbízhatóan.Ez mondjuk érdekes mert ha nem volt érettségi mód akkor működtek,de nem tudom mi lehet a gond velük.Így elkezdtem nézegetni és találtam XAMPP programot amely egybe tartalmazza at összes szűkséges webes fejlesztő programot.Plusz nem kell külső repót használni.Fel is tudtam telepíteni root ként de sajnos sem az apache sem a mysql nem indul el.Mit tudnék csinálni mert mindenképpen kellenek ezek a programok.De azért nem vagyok olyan linuxs aki egyből tudja a hiba okát?

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5801 üzenetére

Szia!

Bocsi,hogy csak most tudok válaszolni sikerül a telepítés de nem egy szerű volt.Nagy részt ez a parancs rázta helyre: yum-config-manager --save --setopt=sulixupdate -noarch.skip if unavailable=true Így már ide is felment a phpmyadmin.Most már csak azt nem tudom mi borította meg ennyire a rendszert.
    Ami még megoldásra vár,hogyan tudnám most újra letiltani a nem támogatott külső tárolókat? ez a parancs jó lenne: yum-config-manager --disable epel
    Másik kérés pedig,csak rootként lehetett félteni a phpmyadmint,de hogy hallgató is tudja használni a /var/www/html fájlt mindenkinek írhatóvá lett téve.Az lenne a megoldandó dolog,hogy miképpen lehetne elérni,hogy csak azt tudja olvasni írni aki be van arra a gépre jelentkezve.

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5797 üzenetére

Sziasztok!
    Köszönöm a válaszokat :R
    Sajnos csak most fértem a gépekhez,vége az óráknak.Itt ha hiba amikor installálni akarom a phpmyadmint és a repo lista is itt van.
    --> A(z) libzip.so.2()(64bit) függőség feldolgozása a következő csomaghoz: php-common-5.4.16-42.el7.x86_64
    ---> A(z) php-fedora-autoloader.noarch 0:0.2.1-2.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
    ---> A(z) php-pdo.x86_64 0:5.4.16-42.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
    ---> A(z) php-process.x86_64 0:5.4.16-42.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
    ---> A(z) php-tidy.x86_64 0:5.4.16-7.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
    --> A(z) libtidy-0.99.so.0()(64bit) függőség feldolgozása a következő csomaghoz: php-tidy-5.4.16-7.el7.x86_64
    --> Tranzakció ellenőrzés futtatása
    ---> A(z) libtidy.x86_64 0:0.99.0-31.20091203.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
    ---> A(z) php-common.x86_64 0:5.4.16-42.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
    --> A(z) libzip.so.2()(64bit) függőség feldolgozása a következő csomaghoz: php-common-5.4.16-42.el7.x86_64

Az alábbi csomagok ki lettek hagyva függőségi problémák miatt:
    libtidy-0.99.0-31.20091203.el7.x86_64 a következőből: epel
    php-bcmath-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
    php-cli-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
    php-common-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
    php-fedora-autoloader-0.2.1-2.el7.noarch a következőből: epel
    php-gd-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
    php-mbstring-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
    php-mysql-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
    php-pdo-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
    php-php-gettext-1.0.12-1.el7.noarch a következőből: epel
    php-process-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
    php-tcpdf-6.2.13-1.el7.noarch a következőből: epel
    php-tcpdf-dejavu-sans-fonts-6.2.13-1.el7.noarch a következőből: epel
    php-tidy-5.4.16-7.el7.x86_64 a következőből: epel
    php-xml-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
    phpMyAdmin-4.4.15.9-1.el7.noarch a következőből: epel
    Repo lista:
    yum repolist
    Betöltött bővítmények: langpacks, priorities, sulix
    778 packages excluded due to repository priority protections
    tároló azon tároló név állapot
    epel Extra Packages for SuliX Professional 8 - x86_64 11.182+38
    springdale/x86_64 Springdale 8.640+783
    sulixupdate-basearch/x86_64 SuliXerver - x86_64 326
    sulixupdate-noarch SuliXerver - noarch 70

Sajnos itt valamiért szétment a lista.
    Más: én személy szerint a nagyon elégedett vagyok a támogatásukkal eddig igazából mindenben segítettek, és a szerver kliensprogram is teljesen kiszolgálja az iskolát.Csak itt bicsaklót meg egy kicsit a támogatás.

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5792 üzenetére

Szia!
    Most tudtam megnézni,itt vannak a repo listák:
    Működik a frissítés:
    yum.repos.d]$ ls
    atrpms.repo google-chrome.repo sedNVzR5a
    elrepo.repo promethean.repo springdale.repo
    epel.repo rpmforge.repo sulixupdate.repo
    Nem működik a frissítés:
    yum.repos.d]$ ls
    atrpms.repo google-chrome.repo sedLwrIBs
    elrepo.repo promethean.repo springdale.repo
    epel.repo rpmforge.repo sulixupdate.repo

A jó és a rossz között nem nagyon látok különbséget.Talán megpróbálok a sulix suportnál kuncsorogni.De nem tudom ebben segítenek-e,mert alapból nagyok jó a hozzá állásuk,de amikor kértem a phpmyadmin helyi gépre hogyan tudnám telepíteni akkor közölték,hogy nem támogatott.De az a gond,hogy informatikai érettségin meg kell ami már itt van a nyakunkon.Így mindenképpen felkellet tennem.

Itt pedig a sulix update fáj:
    Működik a frissítés:
    cat sulixupdate.repo
    [sulixupdate-noarch]
    name=SuliXerver - noarch
    baseurl=http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/noarch
    enabled=1
    gpgcheck=1
    metadata_expire=1d
    gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-sulix
    priority=1

[sulixupdate-basearch]
    name=SuliXerver - $basearch
    baseurl=http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/$basearch
    enabled=1
    gpgcheck=1
    metadata_expire=1d
    priority=1
    Nem működik a frissítés:
    cat sulixupdate.repo
    [sulixupdate-noarch]
    name=SuliXerver - noarch
    baseurl=http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/noarch
    enabled=1
    gpgcheck=1
    metadata_expire=1d
    priority=1

[sulixupdate-basearch]
    name=SuliXerver - $basearch
    baseurl=http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/$basearch
    enabled=1
    gpgcheck=1
    metadata_expire=1d
    priority=1

Ennyi lenne.

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5788 üzenetére

Szia!
    Köszi,de csak holnap tudok mutatni.De azt megcsinálhatom,hogy egy jó gépről lementem a repo könyvtárat és felmásolom a sérült gépre?

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Volt egy kérdésem,hogy a Sulix 8 hogyan tudnám a httpd és a MyPHPadmint feltenni jelentem szépen felment csalk avval kellet idegeskedni,hogy a httpd nem indult automatikusan de már az is működik.Plusz belet állítva a root jelszó is.Még az a gondom,hogy mivel rootként lett telepítve így,hogy mások is tudják használni a /var/www/html chmod 777 parancs let kiadva.Evvel aza gond,hogy nem csak az írhat abba a fájlba hanem mások is ha tudják a IP címét.Hogyan lehetne elérni,hogy csak az írhasson bele aki be van arra a gépre jelentkezve?Másik gondom amíg kikísérleteztem és engedélyeztem a terminálból repokat sikerült pár gépen haza vágni a repo listát :O vagy nem tudom mit?Nem tudom,hogyan de a lényeg,hiába engedélyezzem a grafikusan a sulix repot mégsem tölti le onnan a szűkséges függőségeket.Pár gépen sikerült evvel a paranccsal helyre ráznom a hibákat.de ezekkel nem boldogulok.Sajnos nem lehet újra telepíteni őket mert a hallgatók dolgai vannak rajta,plussz a virtualbox,packettracer és még sok minden. Itt ezeket a paracsokat adtam ki:
    # yum-complete-transaction --cleanup-only
    # yum cean all

Sajnos itt ezek nem segítenek,mit tudnék csinálni?

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Ha szépen megkérek egy linuxhoz értőt esetleg megnézné ezt a kérdésemet Előre is köszönöm :R

• qwertly

addikt

Sziasztok!

Sajnos nekem is van gondom és csak ide tudok fordulni,sajnos a sulix nem támogatja a külső repokat sőt le is vannak tiltva. De kellenen kellene telepíteni a Apache2 és a phpMyAdmint a kliensgépekre.Létezik csak klikelgetős módszer :B vagy olyan rpm csomag amely minden gond nélkül felmegy.Mert az apache2 talán működik is így de a phpMyAdmint nem találtam És amikor telepíteni akartam ezt a hiba üzenetet kaptam.
    yum -y install phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch.rpm
    phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch.rpm felülvizsgálata: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch.rpm megjelölése telepítésre
    Függőségek megállapítása
    --> Tranzakció ellenőrzés futtatása
    ---> A(z) phpMyAdmin.noarch 0:4.4.6-1.fc22 csomaggal a következő történik: telepítve
    --> A(z) php(language) >= 5.3.0 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    1 packages excluded due to repository priority protections
    --> A(z) php-gd >= 5.3.0 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-mbstring >= 5.3.0 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-mysql >= 5.3.0 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) httpd-filesystem függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) nginx-filesystem függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php(httpd) függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-bz2 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-ctype függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-curl függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-date függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-filter függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-iconv függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-json függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-libxml függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-mysqli függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-openssl függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-pcre függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-php-gettext függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-session függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-simplexml függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-spl függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-tcpdf függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-tcpdf-dejavu-sans-fonts függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-xmlwriter függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-zip függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A(z) php-zlib függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
    --> A függőségvizsgálat véget ért
    Hiba: Csomag: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch (/phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch)
    Megkövetel: php-tcpdf-dejavu-sans-fonts
    Megkövetel: php(language) >= 5.3.0
    Próbálja meg használni --skip kapcsolót a probléma elkerüléséhez
    ** 1 már meglévő rpmdb probléma található, 'yum check' kimenet pedig a következő:
    nss-softokn-freebl-3.16.2.3-14.2.el7_2.x86_64 egy másolat a következőhöz: nss-softokn-freebl-3.16.2.3-13.el7_1.i686
    Bocsánat a hosszú írásér :B
    Itt mit tudnék csinálni,mert a --skip pamacsot már próbáltam de nem használt.

• qwertly

addikt

válasz BoB #5654 üzenetére

Szia!
    Köszönöm a válaszodat,de hiába írom be a böngésző címsorába:
    sudo dnf install zlib-devel.i686 ncurses-devel.i686 gtk2.i686 glibc.i686 glibc-devel.i686 \\
    libstdc++.i686 libX11-devel.i686 libXrender.i686 libXrandr.i686 libusb.i686 libXtst.i686 nss.i686 \\
    qt.i686 qtwebkit.i686

Ezeket egyesével kell leszedni,hogyan tudnám a fenti parancssorba leírt libeket letölteni? ha kell egy virtuális linux op keresztül.

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Hogyan tudnám a legkönnyebben össze szedegetni a 32-bit libeket egy olyan linuxra amelynél le vannak tiltva a 32-bit repók.Tehát egyesével kéne leszedni ennek a leírása alapján :R

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Még mindig szenvedek a gondommal,de már egyre kisebb lelkesedéssel,mert végül lehet hagyom a fenébe ;]
    Most ennek a leírásnak alapján próbálom feltenni: [link]
    De amikor installálni akarom a 32-bit libeket ezt a hiba üzenettett kapom:
    [root@214-pc04 ~]# yum install libICE.i686 libpng libSM.i686 libX11.i686 libXext.i686 libXi.i686 libXrandr.i686 fontconfig.i686 libgcc.i686 glib.i686 compat-libstdc++-33.i686 libstdc++.i686 libgthread-2.0.so.0 libglib-2.0.so.0
    http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found
    Próbálkozás másik tükörszerverről.

One of the configured repositories failed (SuliXerver - x86_64),
    and yum doesn't have enough cached data to continue. At this point the only
    safe thing yum can do is fail. There are a few ways to work "fix" this:

1. Contact the upstream for the repository and get them to fix the problem.

2. Reconfigure the baseurl/etc. for the repository, to point to a working
    upstream. This is most often useful if you are using a newer
    distribution release than is supported by the repository (and the
    packages for the previous distribution release still work).

3. Disable the repository, so yum won't use it by default. Yum will then
    just ignore the repository until you permanently enable it again or use
    --enablerepo for temporary usage:

yum-config-manager --disable sulixupdate-basearch

4. Configure the failing repository to be skipped, if it is unavailable.
    Note that yum will try to contact the repo. when it runs most commands,
    so will have to try and fail each time (and thus. yum will be be much
    slower). If it is a very temporary problem though, this is often a nice
    compromise:

yum-config-manager --save --setopt=sulixupdate-basearch.skip_if_unavailable=true

failure: repodata/repomd.xml from sulixupdate-basearch: [Errno 256] No more mirrors to try.
    http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found
    [root@214-pc04 ~]#
    Adjam fel a fenébe,mert a sulix sem tudott segíteni,vagy próbáljam megkeresni miképpen mehetne ide a 32-bit programok.

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5631 üzenetére

Szia!
    Ez a verzió már felmerült nálunk is,de lehet inkább az lesz,hogy a nyári gyakorlat alkalmával vissza teszem a sulix professional 7 azon még minden fut.Utána meg lehet ősszel dual boot lesz win7 és sulix8,mondjuk evvel a gond,hogy akkor állandóan vita lesz.Mert a tanárok egyrészt már megszokták a linuxot de egy kisebb kemény mag mindig pufog hogy nem jó a linux ők wint akarnak.Plusz nekem is több meló így.

UI: ez a MÁK dolog valahogy mindig elsikkad?Mi a gond vele?

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5629 üzenetére

Szia!
    Igazad van :) esetleg lehet olyan kérdésem,hogyan tudnám megoldani ha én adminként felinstallálom a virtualboxot erre megy a windows 7.És a vindows 7 mindenki elérje aki betud jelentkezni arra a kliens gépre ne csak a "sima" virtalboxot lása ha bejelentkezik saját felhasználó névvel.

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5626 üzenetére

Szia!
    Abban igazad van aki linux gurú annak csak korlát a sulix,de valaki nemért hozzá annak előny.Pl. tartományba léptetés,érettségi mód egy klikkel megy,vagy a osztály terem nett korlátozása tanári felügyelet.Most meg már a sulix 8 alapból tudja klónozni a klienst és szerverre feltölteni és ha nincsen nagy hardver eltérés tölthetem vissza hálózaton a többi gépre.Ezért nekem nagy előnyöket jelet :K De ha valami extra dolog kell akkor van a gáz.
    Majd holnap újra kezdem a birkózást a fedora 23.

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5624 üzenetére

Szia!

Köszi,hát látni azért mennyire megkönnyíti az iskolai rendszergazdák életét az ilyen komplett linux mint a sulix mert minden egy klikkre menny.Csak akkor van a gond ha ilyen igények vannak mint nekem.

• qwertly

addikt

Sziasztok!

Bocsi,hogy állandóan titeket kérdezzek :B a fent dologgal birkózok és vésztartaléknak felraktam a sulix 8 csomagból a virtualboxot arra ment a windows és úgy a parket tracker 6.2.De ha más jelentkezik be a sulixba nem csak a virualboxot tudja elindítani az általam felrakat wind7 nem is látja.Hogy tudnám megoldani,hogy minden bekeletkező tudja a virtualboxot és a rá feltelepített op használni?

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5619 üzenetére

Szia!
    Nagyon szépen köszönöm a :C :C :C :R megy a packet tracker 6.3 az általad megadott link szerint tettem fel,igaz molyolni kellet még egy kicsit de felment és működik.Megpróbálom majd a 6.2 felrakni mert ez a verzió állandóan rinyál,hogy jelentkezzek be a online fiókomba,vagy vissza számol 15-röl.A 6,2 még nem volt meg ez a funkció.OP pedig a fedora 23 raktam fel amiben frissebb a libreoffice de sajnos nem magyar én nem tudom magyarra váltani.Akkor repobol sikerült még a virtualboxot is feltennem és a virt-managert is felraktam szépen.Ezek kellenek a nyári gyakorlatra.Ami sajnos nem ment a packet trackernek nem tudok parancsikont csinálni,a libreoffice nem hajlandón magyarul megszólalni,és egy fontos dolog a szerver nem látja a gépet vagyis nem érem el a szerveren levő felhasználok fájljait,és csak akkor tudnak belépni erre a gépre ha lokálisan felveszem őket.Gondolom doménba léptettéles lesz a gond,a sulis által kiadott könnybe ezek vannak írva:
    A szükséges paraméterek:
    ➢ NFS kliens
    ➢ NFS szerver neve: sulixerver (vagy megadható IP címmel is),
    ➢ NFS megosztás: /home
    ➢ Helyi csatolási pont: /home
    ➢ LDAP kliens
    ➢ LDAP használata: bekapcsolva
    ➢ LDAP alapDN: dc=intézmény domén neve,dc=hu
    ➢ (ld. az /etc/openldap/ldap.conf fájlban)
    ➢ LDAP szerver címe: sulixerver
    ➢ TSL/SSL: bekapcsolva
    ➢ LDAP Version 2: kikapcsolva

Előre is köszönöm mindenkinek a tanácsát.

5620
    Szia!
    Ha neked is gond van vele akkor én mit szóljak,de amúgy jó kis program.

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5617 üzenetére

Szia!
    Elsőnek is köszönöm,hogy ennyit foglalkozol velem :D :R ,azért tettem fel a 19 mert úgy gondolom,hogy arra épül a sulix 8.De a ha ennyi gond van velle még ma leszedem a 23 reggel avval kezdem a napot.
    Üdv:

UI:az hogy régi én is észre vettem mert a libreoffice 4.1 volt benne.

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5612 üzenetére

Szia!
    Nagyon érdekelne,hogyan megy fel a sima fedorára?Mert már a kínomba felraktam a fedora 19 és ez a leírás alapján installáltam rá a packet trackert,de nem indul el.

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5608 üzenetére

Szia!
    Nekem is egy kicsit zavaros ,pedig alapból nagyon egy szerű a helyzet az iskolai gépeken a Sulix fut ez a szerver és a kliens oldalon is igaz. Iskolában van informatikai oktatás, tanulók hálózat építésére természetesen szimultán a Packet Tracker programot használják. Április körül frissítették a Sulix Professional 8 verzióra azóta nem fut ez a program. A 7 verzión csak felmásoltam a programot kiadtam ezt a parancsot chmos +x PacketTracer533_i386_installer-rpm.bin ./install és müködött.Az új sulixon nem megy pedig az oktatás miatt szükség lenne rá. Írtam már a suportnak ,sajnos úgy látszik hanyagolják a témát mert ha eddig a szerveren volt a gond azonnal vissza hívtak.

Ezért szenvedek én vele,mert a nyári gyakorlat alkalmával is szükség lenne rá.

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5605 üzenetére

Szia!

Nagyon hálás vagyok eddigi tanácsaidért :R de egy kicsit már kezdem elveszíteni a fonalat.Van egy próba kliens gép már az utóbbi időben jó párszor újra telepítettem a linuxot rá .Most is engedélyeztem az összes tárolót ami elérhető rajta.De ott elvagyok akadva,miképpen tudnék komplett CentOS 7 repo listákat hozzá adni.Szerinted ez működő módszer lenne ?

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Szép napot mindenkinek :) még mindig birkózok a SuliX Professional 8 mert nem tudom rá felinstallálni a Packet Tracker 6 hálózat szimulátor programot.Megpróbáltam mindent megcsinálni amit itt javasoltatok engedélyeztem az összes repot ami le volt központilag tiltva de igy sem indul el.Az általoltok javasolt parancsokra ezeket kaptam.Bocsi a hosszú sorokért.

atrpms/x86_64 Axel Thim Repository - x86_64 engedélyezett: 0
    elrepo ELRepo.org Community Enterprise Linux Repository - el7 engedélyezett: 162
    elrepo-extras ELRepo.org Community Enterprise Linux Extras Repository - el7 engedélyezett: 25
    elrepo-kernel ELRepo.org Community Enterprise Linux Kernel Repository - el7 engedélyezett: 39
    epel Extra Packages for SuliX Professional 8 - x86_64 engedélyezett: 10.075
    epel-debuginfo Extra Packages for SuliX Professional 8 - x86_64 - Debug engedélyezett: 2.273
    promethean Promethean engedélyezett: 35
    rpmforge RPMforge.net - dag engedélyezett: 245
    springdale/x86_64 Springdale engedélyezett: 9.060
    springdale-addons/x86_64 Springdale Addons engedélyezett: 404
    springdale-addons-updates/x86_64 Springdale Addons Updates engedélyezett: 4
    springdale-unsupported/x86_64 Springdale - x86_64 engedélyezett: 1.344
    springdale-updates/x86_64 Springdale Updates engedélyezett: 1.675
    sulixupdate-basearch/x86_64 SuliXerver - x86_64 engedélyezett: 0
    sulixupdate-noarch SuliXerver - noarch engedélyezett: 0
    repolist: 25.341
    [root@214-pc04 Asztal]#
    [root@214-pc04 Asztal]# ldd /opt/pt/bin/PacketTracer6
    /opt/pt/bin/PacketTracer6: /lib/libcrypto.so.1.0.0: no version information available (required by /opt/pt/bin/PacketTracer6)
    linux-gate.so.1 => (0xf776b000)
    libcrypto.so.1.0.0 => /lib/libcrypto.so.1.0.0 (0xf75be000)
    libQtWebKit.so.4 => not found
    libQtScriptTools.so.4 => not found
    libQtScript.so.4 => not found
    libQtXml.so.4 => not found
    libQtGui.so.4 => not found
    libQtNetwork.so.4 => not found
    libQtCore.so.4 => not found
    libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0xf75a3000)
    libstdc++.so.6 => /lib/libstdc++.so.6 (0xf74b6000)
    libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0xf7474000)
    libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0xf7459000)
    libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0xf729c000)
    libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0xf7297000)
    libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0xf7280000)
    /lib/ld-linux.so.2 (0xf776c000)
    [root@214-pc04 Asztal]# ldd /opt/pt/bin/PacketTracer6
    /opt/pt/bin/PacketTracer6: /lib/libcrypto.so.1.0.0: no version information available (required by /opt/pt/bin/PacketTracer6)
    linux-gate.so.1 => (0xf7763000)
    libcrypto.so.1.0.0 => /lib/libcrypto.so.1.0.0 (0xf75b6000)
    libQtWebKit.so.4 => not found
    libQtScriptTools.so.4 => not found
    libQtScript.so.4 => not found
    libQtXml.so.4 => not found
    libQtGui.so.4 => not found
    libQtNetwork.so.4 => not found
    libQtCore.so.4 => not found
    libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0xf759b000)
    libstdc++.so.6 => /lib/libstdc++.so.6 (0xf74ae000)
    libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0xf746c000)
    libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0xf7451000)
    libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0xf7294000)
    libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0xf728f000)
    libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0xf7278000)
    /lib/ld-linux.so.2 (0xf7764000)
    [root@214-pc04 Asztal]# readelf -d /opt/pt/bin/PacketTracer6

Dynamic section at offset 0x3965eb0 contains 35 entries:
    Tag Type Name/Value
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypto.so.1.0.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtWebKit.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtScriptTools.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtScript.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtXml.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtGui.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtNetwork.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtCore.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libpthread.so.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libstdc++.so.6]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libm.so.6]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libgcc_s.so.1]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libc.so.6]
    0x0000000f (RPATH) Library rpath: [/usr/local/Trolltech/Qt-4.8.2/lib]
    0x0000000c (INIT) 0x8073ce4
    0x0000000d (FINI) 0xaa51b5c
    0x00000019 (INIT_ARRAY) 0xb9ac268
    0x0000001b (INIT_ARRAYSZ) 7220 (bytes)
    0x6ffffef5 (GNU_HASH) 0x80481ac
    0x00000005 (STRTAB) 0x8054604
    0x00000006 (SYMTAB) 0x8049794
    0x0000000a (STRSZ) 100658 (bytes)
    0x0000000b (SYMENT) 16 (bytes)
    0x00000015 (DEBUG) 0x0
    0x00000003 (PLTGOT) 0xb9adff4
    0x00000002 (PLTRELSZ) 21160 (bytes)
    0x00000014 (PLTREL) REL
    0x00000017 (JMPREL) 0x806ea3c
    0x00000011 (REL) 0x806e654
    0x00000012 (RELSZ) 1000 (bytes)
    0x00000013 (RELENT) 8 (bytes)
    0x6ffffffe (VERNEED) 0x806e504
    0x6fffffff (VERNEEDNUM) 6
    0x6ffffff0 (VERSYM) 0x806cf36
    0x00000000 (NULL) 0x0
    [root@214-pc04 Asztal]#

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5589 üzenetére

Szia!

Most már remélem jó lesz a repo lista:
    http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/noarch/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found
    atrpms/x86_64 Axel Thim Repository - x86_64 tiltott
    elrepo ELRepo.org Community Enterpris tiltott
    elrepo-extras ELRepo.org Community Enterpris tiltott
    elrepo-kernel ELRepo.org Community Enterpris tiltott
    epel Extra Packages for SuliX Profe tiltott
    epel-debuginfo Extra Packages for SuliX Profe tiltott
    promethean Promethean tiltott
    rpmforge RPMforge.net - dag tiltott
    springdale/x86_64 Springdale tiltott
    springdale-addons/x86_64 Springdale Addons tiltott
    springdale-addons-updates/x86_64 Springdale Addons Updates tiltott
    springdale-unsupported/x86_64 Springdale - x86_64 tiltott
    springdale-updates/x86_64 Springdale Updates tiltott
    sulixupdate-basearch/x86_64 SuliXerver - x86_64 engedélyezett: 0
    sulixupdate-noarch SuliXerver - noarch engedélyezett: 0
    repolist: 0

Szia!
    csendes
    akkor egyesével lekel szedegetnem a library és bemásolni a megfelelő mappába?

• qwertly

addikt

válasz Vladi #5589 üzenetére

Szia!
    Neked is köszönöm a segítségedet :R Fizetős linuxot használ az iskola mert olcsóbb mint a win de ugyan akkor eltud vele boldogulni egy nem komoly linuxos is mint én :DDD Mert jól dokumentált a cucc ügyfélszolgálatuk gyorsan reagál telefonra email-re.Csak ha már ilyen extra igények vannak akkor van nagy csend :DDD
    És itt van amit kértél remélem jót írok:
    main]
    cachedir=/var/cache/yum/$basearch/$releasever
    keepcache=0
    debuglevel=2
    logfile=/var/log/yum.log
    exactarch=1
    obsoletes=1
    gpgcheck=1
    plugins=1
    installonly_limit=3

# This is the default, if you make this bigger yum won't see if the metadata
    # is newer on the remote and so you'll "gain" the bandwidth of not having to
    # download the new metadata and "pay" for it by yum not having correct
    # information.
    # It is esp. important, to have correct metadata, for distributions like
    # Fedora which don't keep old packages around. If you don't like this checking
    # interupting your command line usage, it's much better to have something
    # manually check the metadata once an hour (yum-updatesd will do this).
    # metadata_expire=90m

# PUT YOUR REPOS HERE OR IN separate files named file.repo
    # in /etc/yum.repos.d
    protected_multilib=0

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5587 üzenetére

Szia!
    Központi frissítések engedélyezve vannak,de mint írtad ez külső repó az meg mind tiltva vannak.DE holnap azért mindenképpen rákérdezzek erre de mindig is kihangsúlyozzák,hogy az ilyesmi veszélyezteti a rendszer biztonságát és a stabilitást.

• qwertly

addikt

válasz csendes #5585 üzenetére

Szia!
    Itt van ami kiírt a parancsra.
    [root@214-pc04 /]# readelf -d /opt/pt/bin/PacketTracer6

Dynamic section at offset 0x3d7eeb0 contains 35 entries:
    Tag Type Name/Value
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypto.so.1.0.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtWebKit.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtScriptTools.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtScript.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtXml.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtGui.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtNetwork.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libQtCore.so.4]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libpthread.so.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libstdc++.so.6]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libm.so.6]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libgcc_s.so.1]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libc.so.6]
    0x0000000f (RPATH) Library rpath: [/usr/local/Trolltech/Qt-4.8.2/lib]
    0x0000000c (INIT) 0x80746e8
    0x0000000d (FINI) 0xad96b7c
    0x00000019 (INIT_ARRAY) 0xbdc5134
    0x0000001b (INIT_ARRAYSZ) 7528 (bytes)
    0x6ffffef5 (GNU_HASH) 0x80481ac
    0x00000005 (STRTAB) 0x8054880
    0x00000006 (SYMTAB) 0x8049770
    0x0000000a (STRSZ) 102166 (bytes)
    0x0000000b (SYMENT) 16 (bytes)
    0x00000015 (DEBUG) 0x0
    0x00000003 (PLTGOT) 0xbdc6ff4
    0x00000002 (PLTRELSZ) 21472 (bytes)
    0x00000014 (PLTREL) REL
    0x00000017 (JMPREL) 0x806f308
    0x00000011 (REL) 0x806ef08
    0x00000012 (RELSZ) 1024 (bytes)
    0x00000013 (RELENT) 8 (bytes)
    0x6ffffffe (VERNEED) 0x806edb8
    0x6fffffff (VERNEEDNUM) 6
    0x6ffffff0 (VERSYM) 0x806d796
    0x00000000 (NULL) 0x0
    [root@214-pc04 /]#

• qwertly

addikt

válasz csendes #5583 üzenetére

Szia!
    Elsőnek is köszönöm a segítségedet :R itt van a amit ki írt a sulix amikor kiadtam az általad javasolt parancsokat:
    [root@214-pc04 /]# yum install glibc.i686
    One of the configured repositories failed (SuliXerver - x86_64),
    and yum doesn't have enough cached data to continue. At this point the only
    safe thing yum can do is fail. There are a few ways to work "fix" this:

1. Contact the upstream for the repository and get them to fix the problem.

2. Reconfigure the baseurl/etc. for the repository, to point to a working
    upstream. This is most often useful if you are using a newer
    distribution release than is supported by the repository (and the
    packages for the previous distribution release still work).

3. Disable the repository, so yum won't use it by default. Yum will then
    just ignore the repository until you permanently enable it again or use
    --enablerepo for temporary usage:

yum-config-manager --disable sulixupdate-basearch

4. Configure the failing repository to be skipped, if it is unavailable.
    Note that yum will try to contact the repo. when it runs most commands,
    so will have to try and fail each time (and thus. yum will be be much
    slower). If it is a very temporary problem though, this is often a nice
    compromise:

yum-config-manager --save --setopt=sulixupdate-basearch.skip_if_unavailable=true

failure: repodata/repomd.xml from sulixupdate-basearch: [Errno 256] No more mirrors to try.
    [root@214-pc04 /]# readelf -d
    readelf: Warning: Nothing to do.
    Usage: readelf <option(s)> elf-file(s)
    Display information about the contents of ELF format files
    Options are:
    -a --all Equivalent to: -h -l -S -s -r -d -V -A -I
    -h --file-header Display the ELF file header
    -l --program-headers Display the program headers
    --segments An alias for --program-headers
    -S --section-headers Display the sections' header
    --sections An alias for --section-headers
    -g --section-groups Display the section groups
    -t --section-details Display the section details
    -e --headers Equivalent to: -h -l -S
    -s --syms Display the symbol table
    --symbols An alias for --syms
    --dyn-syms Display the dynamic symbol table
    -n --notes Display the core notes (if present)
    -r --relocs Display the relocations (if present)
    -u --unwind Display the unwind info (if present)
    -d --dynamic Display the dynamic section (if present)
    -V --version-info Display the version sections (if present)
    -A --arch-specific Display architecture specific information (if any)
    -c --archive-index Display the symbol/file index in an archive
    -D --use-dynamic Use the dynamic section info when displaying symbols
    -x --hex-dump=<number|name>
    Dump the contents of section <number|name> as bytes
    -p --string-dump=<number|name>
    Dump the contents of section <number|name> as strings
    -R --relocated-dump=<number|name>
    Dump the contents of section <number|name> as relocated bytes
    -w[lLiaprmfFsoRt] or
    --debug-dump[=rawline,=decodedline,=info,=abbrev,=pubnames,=aranges,=macro,=frames,
    =frames-interp,=str,=loc,=Ranges,=pubtypes,
    =gdb_index,=trace_info,=trace_abbrev,=trace_aranges,
    =addr,=cu_index]
    Display the contents of DWARF2 debug sections
    --dwarf-depth=N Do not display DIEs at depth N or greater
    --dwarf-start=N Display DIEs starting with N, at the same depth
    or deeper
    -I --histogram Display histogram of bucket list lengths
    -W --wide Allow output width to exceed 80 characters
    @<file> Read options from <file>
    -H --help Display this information
    -v --version Display the version number of readelf
    [root@214-pc04 /]#

Kicsit sokk lett :B

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Még mindig kínlódok a Packet Tracker telepiséével a Sulix Professional 8 linuxra :O Ma más is kellet csinálnom csak részben tudtam vele foglalkozni,ha semmiképen nem megy akkor megpróbálom egy virtuális CentOS 7 feltelepíteni.Ha úgy sikerül akkor felhívom a sulix supportot hátha erre is kapok hiba jegyet :DDD Mert amúgy korrektek,csak nem tudom ez bele tartozik a támogatásba. De addig is várok minden javaslatot :R

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5577 üzenetére

Szia!
    Újra kezdtem és eljutottam addig,hogy a Packet Tracer fel van telepítve a opt/pt/ vonalon.Itt bementem a bin mappában kiadtam a ldd PacketTracer6 parancsot.Ez volt a válasz: not dynamic executable. Ez mutatta volna meg,hogy milyen függőségeket kell még feltelepítenem?

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5575 üzenetére

Szia!
    Nem tudom milyen függőségeket hagytam ki?mert próbáltam minél egyszerűben feltelepíteni a programot és ezen az oldalon elég egyszerűen van leírja.Ez alapján indultam el,és nem ment fel a openssl-lib-compat-1.0.0i-1.fc20.i686.rpm függőség. Ezért kérdem mi a hiba?szerinted és ha tudott a megoldást akkor nagyon szépen megköszönném ha megosztanád velem :B
    Üdv

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5573 üzenetére

Szia!
    Próbáltam ezt a függőséget feltenni,de ilyen hiba üzenetet kaptam:
    [root@214-pc04 Asztal]# rpm -ivh openssl-lib-compat-1.0.0i-1.fc20.i686.rpm
    error: Failed dependencies:
    libc.so.6(GLIBC_2.3.4) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libcom_err.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libdl.so.2(GLIBC_2.0) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libdl.so.2(GLIBC_2.1) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libgssapi_krb5.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libk5crypto.so.3 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libk5crypto.so.3(k5crypto_3_MIT) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libkrb5.so.3 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libkrb5.so.3(krb5_3_MIT) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libresolv.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libz.so.1 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    [root@214-pc04 Asztal]# rpm -Uvh openssl-lib-compat-1.0.0i-1.fc20.i686.rpm
    error: Failed dependencies:
    libc.so.6(GLIBC_2.3.4) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libcom_err.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libdl.so.2(GLIBC_2.0) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libdl.so.2(GLIBC_2.1) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libgssapi_krb5.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libk5crypto.so.3 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libk5crypto.so.3(k5crypto_3_MIT) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libkrb5.so.3 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libkrb5.so.3(krb5_3_MIT) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libresolv.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    libz.so.1 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
    [root@214-pc04 Asztal]#

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Szép napot mindenkinek :),tegnap érdeklődtem itt a Cisco Packet Tracer telepítése Sulix Professional 8 kliensgépekre miképpen lehetséges.Kaptam is tanácsokat és linkeket thx érte :R ,de azért próbálom egyszerűben megoldani ennek a leírásnak a segítségével.Megcsináltam de mégsem indul a program,függőségek miatt? vagy jogosultsággal van a gond.A sulix 7 csak annyit kellet csinálnom,hogy chmod +x packet tracker és ./install és már fent volt a program.Itt meg mennyit kell vele szenvedni ;]

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5566 üzenetére

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget,most már csak holnap fogok vele foglalkozni :R Igen még mindig a Gnome3 a felület de már egy kicsit finomítottak rajta.

Üdv

• qwertly

addikt

válasz Fenyő #5562 üzenetére

Szia!
    A uname -a és a dmesg | grep Linux parancsokra ezeket az infókat írta ki: Linux version 3.10.0-123 ...... a vége pedig Red Hat 4.8.2-16
    Nem tudom ez segít valamit?

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Van egy olyan kérdésem,hogy a Red Hat,fedora alapokra építkező sulix professional 8 kliensgépre miképpen tudnám a cisco packet tracker 6 feltelepítenie?A sulix 7 tökéletesen működött a packet tracker 5.3 de már az új sulixra nem teleül fel.

• qwertly

addikt

válasz kovaax #5505 üzenetére

Szia!
    nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet :R végül is csak az működött,hogy kiderítettem a rendszergazda jelszót a helyi gépen.Avval már szépen ment még grafikus felületen is.További szép napot.
    Szia

• qwertly

addikt

válasz kovaax #5503 üzenetére

Szia!
    Ha csak így próbálom telepíteni yum localinstall projectlibre-1.5.9-1 akkor a válasz csak root felhasználó futtathatja ezt a programot.
    Ha előtte ki adom a sudot akkor a válasz pedig a következő: Sorry,user admin is not allowed to execute /bin/ yum localinstall projectlibre-1.5.9-1.rpm

• qwertly

addikt

válasz kovaax #5501 üzenetére

Szia,szép napot!

Köszönöm szépen a válaszodat ezeket én is már végig zongoráztam de nem működött mint most sem.Mind a 2 parancsnál ez a válasz,hogy nincsen ilyen parancs.

Üdv:

• qwertly

addikt

Sziasztok!
    Szeretném a projectlibre telepíteni fájból de ilyen hiba üzenettett kapok: Sorry,user admin is not allowed to execute "/bin/rpm/ -ivh projectlibre-1.6.2-1.rpm as root on. Mi lehet a hiba?Próbáltam rootként is telepíteni de akkor jön a fenti üzenet.

• qwertly

addikt

Sajnos most sem megy a fedorám mert amikor sikerült a text módban tovább lépnem akor szépen feltelepíttetem mindent de az utolsó lépésnél kiírta,hogy csökkentett módban indítsam el.DE utána semmi,a vista töltődött be,úgy látszik a 9 nem lesz a kedvencem a 8 szimpi volt de itt valahogy mint kezdő linuxos nem boldogulok.

• qwertly

addikt

Sziasztok a fedora 9 feltettem a notira a vita melé fel is ment igaz,hogy a hálózatot nem tudom be álitani,de ugyan ez a telepitö dvd már az asztali gépre nem megy fel a vista mellé.Amikor a lemez elenörzésnek vége akor betölt valamilyen adatokat én olyat tudtam elolvasni,hogy valamilyen anakond :F :B és utána elsötétül a képernyő is kiírja,hogy a OUT OF FREQUENCY ennyi.Itt mit tudok én kezdeni?

• qwertly

addikt

Sziasztok nem tudom kivárni a napot úgy-hogy torrentröl kezdtem leszedni a fedora 9,ez az?Lehet már,hogy a torrenten kint van?[link]

• qwertly

addikt

válasz rokefeller #1205 üzenetére

Szia sajnos nem megy az ubuntu alatt csak engedélyezni kellet a zárt meghajtót it meg kellet külön vadászni windozos fájlra és bemásolni.De majd talán a 9 jobb lesz,össze akartam párosítani a nokia telót a kékfogal fel is ismeri ki is írja a telefonra,hogy írjam be a kódot de a monitoron nem látni,hogy milyen kódot kellene beírni.

• qwertly

addikt

Sziasztok ubuntu után újra feltettem a ferdorát mert szimpi :),de van egy pár gondom dell notira tettem a vista mellé és nem tudom a wlan beállítani.Egy ruter osztja meg a netet asztali gépe és a noti között,banális a kérdés de mit kell beírni az átjáró és az ip címre :B.Vagy van olyan oldal ahol leírják a wlan beállítást?másik amikor a hálózat beállítást állítgatom valamilyen kulcsot kér de nekem nincsen semmilyen kulcsom itt mit tehetek?

• qwertly

addikt

Sziasztok van a fedora alá grafikus letöltő manager,a win alá van egy olyan progi DFX etöl nagyon jól szólnak az mp3 számaim ilyen van a linux alá?Amikor elindítom a fedora 8 mindig bekel külön kapcsolni a Nom Lock billentyűd nem lehetne ,hogy automatikusan bekapcsoljon induláskor?

• qwertly

addikt

válasz Vladi #988 üzenetére

A kártya nvidia 7900GS, DVI kimenetet használok ás a driver 169.07.Az Mplayer úgy kifagyott,hogy semmivel sem tudom le állitani,ki lehet valahogy lőni?

• qwertly

addikt

válasz Vladi #986 üzenetére

Köszi így már megy pörög a dvd de még most sem játssza le csak fekete ablakot ad az mplayer.[link]

• qwertly

addikt

Sziasztok sajnos nem tudok semmilyen dvd le játszani hibába próbálom a forumban mások által javasolt lejátszókat nem megy :O itt egy kép,hogy mplayernél mit csinál.[link].+Valaki tud egy jó kis letöltés vezérlőt ajánlani.

• qwertly

addikt

Sziasztok miért van,hogy nagyon halk a hangkártyám,pedig teljes hangerőn van.

• qwertly

addikt

válasz rokefeller #974 üzenetére

Amit adtak cd hozzá azon van linux driver aszt hogyan tudom fel telepíteni mert sajnos nem úgy megy mint a win.Hálozati kapcsolatoknáűl beálitottam a Wireless kapcsolatott de nem tudom kiválasztania dyártok közzül mert nem szerepel az edimax igy csak rá böktem egyetelen usb névre :F de hibába irja ki,hogy aktív a wireless hálózat mégsem megy az internet.Ha pesig a cd van hozzá driver aszt miképpen tudom feltelepiteni a fedorára.A kérdésem mások felé is nyitott miképpen tudnám be állítani,hogy a nom lock billentyű már induláskor be kapcsoljon magától?

• qwertly

addikt

válasz rokefeller #972 üzenetére

Szia a firefox könyvjelző meg oldva és a csatolás :) de most újabb gondom van.Vetem egy TP-Link routert +edimax usb wlan adaptert de a linux alatt nem tudom a vezeték nélküli hálózati kapcsoltatott be állítani?Hogyan induljak el?Mert amikor beakarom állitani nem szerepel az ismert eszközök között az edimax usb adapter?Köszi

• qwertly

addikt

Ha van egy Terratec tv kártyám és egy Audigy 4 hangkártyám és a tv kártya hangkimenettét a hangkártyába kell kívülről be vezetni akkor a tv vagy a hangkártya keverőlyét használjam?Hogy legyen hang?Alsa vagy az Oss mixert pluginját használjam?

• qwertly

addikt

Sziasztok én még a linuxal csak ismerkedek :) de a terminált aszt nem szeretem.A gondom pedig amik vannak amikor be kapcsolom a gépet elsőnek a fedora indul el de olyan gyorsan kell lenyomi az enter billentjük,hogy sokszor el kések hogyan tudnám meg növeli az időt amíg kiválaszthatóm melyik op. induljon el?2 amikor fel áll a rendszer mivel tudnám el érni,hogy automatikusan be kapcsolja a Num Lock billentyűt ne nekem keljen minden elinduláskor beélesitenem.3 miért van,hogy gondolt egyet a gép és nem engedi,hogy fel csatoljam a windows meghajtókat pedig a saját gépbe látom csak fel csatolni nem engedi?4 jól müködig a lejátszó progik csak a tv és a rádió proginak nem tudok hangot adni van valamilyen módszer amivel le elenörizhetem,hogy miért?5 a xp alatt firefoxot használok tudnám valahogy az ottani könyvjelzőt importálni a linux alatti firefox alá?Köszi :)

• qwertly

addikt

válasz rokefeller #944 üzenetére

Szia az lehet amit írtál :R mert ki adtam a parancsot és ok után az internetről le töltött valamit felis telepítette de most sem tudok alt+f7 billentyűivel visszatérni a grafikus felületre :O.Valami javaslatod van?

• qwertly

addikt

válasz rokefeller #939 üzenetére

Sajnos semmit :O nem tudom,hogy miket szedtem le én csak videó és zene lejátszókat akartam le szedni.És öket is jelöltem be program eltávolításra.

• qwertly

addikt

válasz Vladi #940 üzenetére

Bocsi én írtam el :B feltettem egy halom zene és video playert utána,hogy megismertem elkeztem legyalulni őket a program hozzá adás és eltávolitóval.Jó sokat be jelöltem itt hagytam a gépet és amikor vissza jöttem csak a fekete képernyő fogadott nem reagált semmire a gép újra indittotam.Kérte a felhasználó nevem és a jelszót megadtam utána is csak karakteres felületet adott nem tudtam semmivel a grafikus felületre vissza térni :O.Ezt a felirat van a képernyőn be jeletkezésem után:Lost login:Sun Dec 23 22:12:21 on tty2 [root@localhost~]#.Linux alatt ugyan azok a paracsokat kell ki adni mint a windows alatt ha szeretném,hogy megújoljon az TCP/IP kapcsolatom PL:> ipconfig /renew>Összes adapter megújítása, ipconfig /renew>az összes egyező kapcsolat felszabadítása.

• qwertly

addikt

Sziasztok a fedora 8 van fent :) űtöröltem progikat egyszer csak elsötétűlt a képernyö semmire nem reagált kérte a jelszót és a nevet utána is csak karakteres volt a felület az alt+f7 nem tudok vissza menni a grafikus képernyőre.Mit tehetnék?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés