- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #33319 üzenetére
Szia!
Eddig azt hittem, hogy értem a feladatot, de most nagyon elbizonytalanodtam
"További beavatkozás nálkül kellene kinyernem az adatot. Bianco készül, beírom a megfelelő adatokat"Ha bianco táblát kapsz, akkor miért is nem lehet beletenni amit szeretnél, hogy működjön?
"Összegzés függvénnyel gyönyörű szépen tudom a szűrt elemekre elvégezni a megfelelő műveleteket, csak ezt a fránya gyártási mennyiséget nem tudom összehozni"
A többi adatot milyen paraméterekkel szűröd? Lehet, hogy egy kis minta alapján többet tudnánk segíteni és nem beszélnénk el egymás mellett...
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #33317 üzenetére
Szia!
Az ismétlődéseket egyszerű módon eltávolíthatod. Egy segédoszlopba kiteszed mintás táblázatod megfelelő oszlopát, majd Adatok - ismétlődések eltávolítása.
Ez a "kigyomlált" segédoszlop legyen a legördülő forráslistája.
(Vagy az adott oszlopra speciális szűrőt használsz, azzal másoltatod ki a segédoszlopba - csak az egyedi értékek bejelölve a párbeszédpanelen - szűrendő az oszlop, szűrőfeltételnek kijelölöd az oszlop fejlécét, hova másolja a segédoszlop első cellája. Fontos, hogy a szűrőt arról a munkalapról kell indítani, ahova az értékeket kapni szeretnéd.)Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
föccer #33311 üzenetére
Makró nélkül a szűrt sorok darabszáma:
=RÉSZÖSSZEG(103;D:D)
A D:D helyére olyan oszlop betűjelét írd, ahol minden sorban van adat. Ezt a függvényt arra a lapra vidd be, ahol a szűrt táblázatod van, a táblázatodon kívüli cellába. A másik füzetben erre a cellára hivatkozz!
A 103 a DARAB2 függvénynek felel meg, vagyis minden cellát (szöveges, szám, dátum, képlet) megszámol.
-
Delila_1
veterán
válasz
föccer #33311 üzenetére
Sub teszt_1()
Dim AF As AutoFilter, F As Filter, i As Long, WF As WorksheetFunction
Set WF = Application.WorksheetFunction
Set AF = ActiveSheet.AutoFilter
For i = 1 To AF.Filters.Count
Set F = AF.Filters(i)
If F.On Then
Range("T" & WF.CountA(Columns(20)) + 1) = Chr(i + 64)
Range("U" & WF.CountA(Columns(21)) + 1) = Right(F.Criteria1, Len(F.Criteria1) - 1)
End If
Next
End SubEz a makró kiírja a T oszlopba a szűrt oszlop betűjelét, az U-ba a kritériumot. Ha 1-nél több kritérium lehetséges 1-1 oszlopban, módosítani kell a makrón.
-
Delila_1
veterán
válasz
föccer #33311 üzenetére
Szia!
Sub teszt()
Dim AF As AutoFilter, F As Filter, i As Long
Set AF = ActiveSheet.AutoFilter
For i = 1 To AF.Filters.Count
Set F = AF.Filters(i)
If F.On Then MsgBox "Az AutoFilter " & i & ". oszlopában bekapcsolt szűrő, feltétel: '" & F.Criteria1 & "'"
Next
End SubEz a makró végig lépked a táblázaton. Amelyik oszlopban be van kapcsolva a szűrő, ott kiírja a kritériumot.
Üzenet helyett cellákba is kiírhatod az eredményt, amit majd a szumhatöbb függvény paramétereként felhasználsz. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #33311 üzenetére
Szia!
Semmi akadálya annak, hogy a SZUMHATÖBB függvényben másik munkalapra(munkafüzetre) mutató hivatkozásokat használj.
Pl.SZUMHATÖBB(egyik munkalap A:A;egyik munkalap B:B; másik munkalap A2; egyik munkalap C:C;másik munkalap D2)
Ráadásul ezt a képletet akár az egyik, akár a másik, akár egy harmadik munkalapra is elhelyezheted.Üdv.
-
Pityke78
őstag
válasz
föccer #32033 üzenetére
De igen, az lenne, csak sajnos akik használják a excel-t, nekik nagyon alap tudásuk van, illetve a Ctrl+C sokkal gyorsabb, egyszerűbb, mint az érték beillesztés.
Ezért gondoltam, hogy valahogy esetleg le lehetne védeni az egész munkalapot, hogy a cella formázás ne változzon.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #31933 üzenetére
Szia!
Igen, a tömbképlet rendkívül hasznos jószág - én is csak nem túl régen jöttem rá az ízére, pedig elég hosszú ideje excelezek, de valahogy nem füllött a fogam hozzá (vagy nem értettem meg jó sokáig a működését), szinte minden olyan másik függvényhez felhasználható, ahol tömb (vektor) és/vagy tartomány az egyik paraméter.
A másik dolog, amivel "trükközni" lehet hasznosan, az a cellák címzése - $ használat sorra, oszlopra,illetve elhagyása, $ jellel lehet rögzíteni a sort, oszlopot ill. a konkrét cellát, ebben az esetben nem "csúszik tovább" a cella címe a képlet húzásakor.
Üdv.
-
föccer
nagyúr
válasz
föccer #31932 üzenetére
Kicsit utána olvastam és azt kell mondanom, hogy zseniális ez a tömbképlet. Hogy az eredmény nem egy érték, hanem egy eredmény vekor lesz, amiben aztán még "kedvünkre" garázdálkodhatunk, akár akár n-dik elem kereséssel is. Indirekttel összekombózva, hinyje, Frenetikus.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #31928 üzenetére
Szia!
Bocs, nem is az kell neked, amire az előbb hivatkoztam. Egy csaknem betűre hasonló feladatot priviben oldottam meg egy topiktársnak. Nem kell hozzá makró, elég egy tömbképlet:
=HAHIBA(NAGY(HA($C$12:$C12=$C12;SOR($C$12:$C12);"");32);12)
Ez visszaadja annak a sornak a számát, amelyben visszafelé 32 azonos F vagy D értéket tartalmazó cellatartomány kezdődik (ha még nincs annyi, akkor 12 a sor száma).
A tömbképletet Shift+Ctrl + Enter billentyűkombinációval kell bevinni és az Excel kapcsos zárójelbe teszi. Az AD12 cellába beviszed a képletet, majd Ctrl+L használatával lehúzod az oszlopon, ameddig kell.Ha összegezni, vagy átlagolni szeretnél hasonló módon, arra is megvan a tömbképlet, csak írj - nem kell hozzá külön segédoszlop!
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #31914 üzenetére
Szia!
A link hozzáÜdv.
-
válasz
föccer #31745 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Azt hiszem, h a kérdésemet rosszul tetttem fel, mert elég a cellaformázásnál kapcsos zárójelbe "m"-et megadni és másodpercben látom az értéket. Ami a valódi problémám, az a következő:
Két különböző helyről kapok idő adatokat, más formátumban.
Egyik helyről 0:11:00, idő formátumban felismeri és decimális számként is tudja kezelni.
A másik helyről az előbb látott 18,55 formátumban érkezik, ami már eleve decimális szám, ha átváltom időre 13:12:00 lesz belőle.
A problémám, h egy táblázatba ezen különböző adatokat kell tudnom összeadni. Ezt hogyan tudnám megoldani? -
TBMC
addikt
válasz
föccer #31698 üzenetére
hálás köszi gyors válaszod!
próbáltam, viszont még 1-2dolgot nem értek bocsi ha esetleg tudnál segíteni nagyon megköszönném:
mutatok egy részletet belőle úgy egyszerűbb:tehát ha több cellában is ugyanaz az érték akkor nem adja össze megfelelően
illetve "ha nem ugyan az a két érték akkor nem egyenlőek" - ez sajna azért nem jó mert van amiből csak 1db van a táblázatban és ott saját magát ki kellene írnia.(A oszlop cikkszám, B oszlop megnevezés, C oszlop db szám)
remélem sikerült érthetően leírnom
és előre is nagyon köszönöm!
-
huan
őstag
válasz
föccer #31637 üzenetére
Köszi!
A második megoldás, miszerint minden hónap külön tábla, egyszerűbb.
Valamit nem értek viszont.
Ha a SZUMHA tartománya a C-oszlop, és kritérium a C, összegtartomány viszont a B, akkor ezt adja:
Fizuból pl.1db van a táblázatban, a SZUMHA-ja miért nem 100.000 és miért 32.670? -
Musuz
csendes tag
válasz
föccer #31538 üzenetére
De,komolyan gondoltam a lényegét,csak nemtom,hogy megvalósítható-e.
A meglévő adatok alapján kellene a legvalószínűbb számokat megsaccolni 1 és 999 között a következőkhöz:
Front wing:
Rear wing:
Engine:
Brakes:
Gearbox:
Suspension:Ha van rá vmi megoldás,örömmel fogadnám.
Köszönöm! -
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
föccer #31176 üzenetére
Bármi adat jó
Csak eg yolyan karakter kell, aminél az Excel automatikusan külön cellába dobálja a folyószöveget:
adat1, adat2, adat3, adat4, adat5
Szóval az a karakter kell a vessző helyett, aminél ezt kimásolva és excelbe téve nem 1 hanem 5 egymás melletti cellába kerül az adat.
Ha van ilyen karakter. -
bara17
tag
válasz
föccer #31039 üzenetére
Mellékelek egy mintamunkafüzetet, ami alapján szerintem már érthetőbb a dolog.
Szóval, hogy ha helyesen beírom a kívánt képletet a B3-as cellába és húzom jobbra az absz. hiv. miatt nyílván maradna az eredeti a 2. munkalapon lévő tartalom, ha meg rel. hiv.-t használok akkor szintén hibás eredményt kapok. Célom az, hogy úgy töltsem ki a cellákat, hogy ne kelljen utólag mindig "hozzáigazítanom", ha pl. kitöltést használok. (sárga színű cellák a jó eredmények a pirosak pedig egy példa a rossz megoldásra)
Köszi segítséget/választ!
-
-
exceltanulo
csendes tag
válasz
föccer #19957 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod!
Próbáltam az összefűzzel korábban is, de nem jött össze a dolog.Pl.: =ÖSSZEFŰZ("[";A3;".xlsx]";A4!$B$2) // A3=1, ez a cella tartalmazza a sorszám első elemét
Az indirekttel sem jutottam tovább. Esetleg egy példát írnál ennek a használatára, ebben az esetben?
Tehát a függvény: =[1.xlsx]A4!$B$2 (Az 1-es sorszám az A3-ban van)
-
csongi
veterán
válasz
föccer #18767 üzenetére
Köszönöm!
lappy, neked is!Megoldottam, csak másik munkalapról nem lehet a listát kiválasztani, 2003-ba pedig lehetett.
Egy elég komplikált táblázat lesz több lapról kell össze hozni, mert az első munka lap lenne a vezérlő oldal a háttér adatokat másik munkalapra szeretném feltölteni.
Megcsinálom a vázat,a teljes feltöltéssel, és a kérdéses cellákban mit szeretnék számoltatni illetve feltüntetni szövegbuborékba beírom, akkor könnyebb lenne és érthetőbb is mit szernék.
Ilyen formán is tudtok segíteni? -
Mutt
senior tag
válasz
föccer #18749 üzenetére
Hello,
Nem az én találmányom, de más már megcsinálta hogy az Excel által rajzolt görbét közelítő számítással reprodukálja. Feltettem ide a te estedre módosított mintát.
Az erdeti itt található.
A lényeg, hogy egy UDF-el próbálja meg kiszámolni a görbére illeszkedő pontokat. A második fülön javítottam a lépésközön (a felbontáson) így már elég közeli értéket tudsz kapni. A füzetben leírtam, hogy a képlet hogyan használható, fontos hogy CSE képlet tehát ha módosítód akkor Control-Shift-Enter-t kell nyomnod.
Ami fontos, hogy nem érdemes a pontosságot nagyon fokozni, mivel az eredmény nem lesz pontosabb, hiszen
az Excel is csak saccolja.üdv.
-
rebb
tag
válasz
föccer #18515 üzenetére
Ha meg gebedek akkor sem sikerül.
Csak olyat tudok, hogy ha a szám helyett "SZ"-t írok akkor a másik munkalapon sárga lesz a cella.
De nekem fordítva kellene, ha a számot be sárgítom akkor a másik munkalapon egy "SZ" betű jelenjen meg a szám helyett.
Valami konkrétabb esetleg, hogy melyik szabályt kellene alkalmaznom.Köszönöm addig is.
-
vans?
őstag
válasz
föccer #17381 üzenetére
Ezt nem igazan tudom kivitelezni. Az elso oszlopom az x tengely, a masodik az y. Csinaltam ugy is, hogy 0-70-ig, aztan alatta kulon 70-tol 1 felfele... De igy is ugyanugy nez ki. Amikor meg kulon adnam hozza (ha nem alatta van), akkor meg foleg osszekutyulodik a 2 cucc.
-
Geryson
addikt
válasz
föccer #15739 üzenetére
Csak el vagyok keseredve...
Megcsináltam ugye azt, hogy ha egy képlet értéke "0", akkor üres stringet ír a cellába, egyéb esetben az értéket.
A gondom az az, hogy ebből a cellából egy képlet egy másik cellában továbbszámol, pontosabban számolna, de bizony mivel itt semmi nincs a cellában, azt ezt követő cella értéke #ÉRTÉK! lesz. Próbáltam HA, HAHIBA függvénnyel, de egyszerűen nem tudom kivenni, hogy ne hibát írjon. Az lenne a jó, ha ide se írna semmit (ha a forrás cella üres).
-
Geryson
addikt
válasz
föccer #15739 üzenetére
Tényleg, mennyire jogos...
Van egy másik brutális kérdésem, még leírni is kemény:
J277==HA(SZUMHATÖBB('2012 forrás'!I:I;'2012 forrás'!A:A;'2012'!B277;'2012 forrás'!G:G;"EUR")=0;"";SZUMHATÖBB('2012 forrás'!I:I;'2012 forrás'!A:A;'2012'!B277;'2012 forrás'!G:G;"EUR"))
K277=J277*1,27
Magyarul a K oszlop bruttósítja a J oszlopot, DE hogyan tudnám neki megmondani azt, hogy csak akkor bruttósítsa ha az eredményt képező halmazban nincs benne az "XY" vevő (mondjuk a vevőnév a eredményt felsoroló képletben pl. a B oszlopban van) és ha benne van, akkor a J277 eredményeit bruttósítsa az XY vevőét meg csak adja hozzá?
-
Ndrew8647
csendes tag
válasz
föccer #14074 üzenetére
Értem.
Marad a cikkszámos megoldás, mert rájöttem közben, hogy hiába van a cikkszám fele beírva, azt látni fogja a másik táblázatomban, mert abban viszont nem úgy van hogy 111-114 hanem 111 - fehér 112 - piros stbstbstb szóval látni fogom és emiatt ki is tudom gondolom szűrni.De ehhez nem is kell cikkszám szerint rendeznem gondolom.
A keresésénél ill. az összehasonlításnál megoldható a módszereddel az, hogy nem soronként nézi át hanem összehasonlítja A oszlopot a másik tábla A és/vagy B oszlopával?
Mert akkor gondolom ez lenne a kézenfekvő megoldás.
Az üres mezőbe beírom a függvényt, amiben összehasonlítom X munkalap A oszlopát Y munkalap A vagy B oszlopával és ha egyenlő akkor ír egy X .-et.Sejtem így kellene ezt megoldani, csak már én is annyira fáradt vagyok, hogy nem jár az agyam.
Csak maga a függvény leprogramozás része nem megy
-
Pá
addikt
válasz
föccer #14066 üzenetére
Hogyan?
Azt szeretném, hogy vízszintesen legyen félbevágva az excel tábla és ha a munkalapokat váltogatom, akkor csak az alsó ablak cserélődjön a felső legyen fix.
Most ha félbevágom a táblát, az csak az adott munkalapra vonatkozik és ha a tabon váltok, akkor kapok egy új, nem félbevágott lapot. -
Ndrew8647
csendes tag
válasz
föccer #14066 üzenetére
Így van ahogy mondod. A dolgot csak az bonyolítja, hogy tegyük fel egyik munkalapon van 111-115 cikkszámon futó sapka, míg a másik munkalapon ugyan ez a termék csak a 114-es számon fut, mert az pl a kék színű, de maga a termék ugyan az.
Tehát gondolom a cikkszám alapján így nem lehet meghatározni nem? -
Ndrew8647
csendes tag
válasz
föccer #14059 üzenetére
A sorba rendezés az a cikkszám szerint van.
A két táblázat viszont sajnos eltérő lehet és nem minden cikkszám egyezik meg azonos termékeknél. mert a méretek miatt többféle lehet és sajna a felvitelnél nem ugyan úgy került rögzítésre.Emiatt gondoltam az ár alapján kellene ellenőrizni, mert elég kevés egyéb kategóriába sorolt termék ára lesz azonos.
-
Ndrew8647
csendes tag
válasz
föccer #14057 üzenetére
Köszi, küldök máris egy képet...
De leírom, hogy pontosan hogy is gondoltam.
Van két táblázatom ugyan azokkal a termékekkel.
De a két táblázatban az árak eltérőek azonos termékeknél.
Viszont nem mindenhol, és nekem ezt ki kellene szűrnöm, hogy ahol egyezik az ár a két táblázatban ugyan annál a terméknél, ott jelölve legyen a sor.A termékek a két listában nem ugyan olyan sorrendben következnek sajnos, de rendezve vannak azonosító szerint.
Csak egyikben több másikban kevesebb van, ezért eltérő a darabszám és a sorrend.
De a termékek ugyan azok. -
bugizozi
őstag
válasz
föccer #14039 üzenetére
Sub Get_Data()
FileToOpen = Application.GetOpenFilename _
(Title:="Please choose a file to import", _
FileFilter:="Excel Files *.xls (*.xls),")
''
If FileToOpen = False Then
MsgBox "No file specified.", vbExclamation, "Duh!!!"
Exit Sub
Else
Workbooks.Open Filename:=FileToOpen
End If
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest