- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nowitzki
csendes tag
válasz
Kalandor #31181 üzenetére
Mindenféle utómunka nélkül szerintem sem lehetséges szétválasztani a szöveget (csak ha tabulátorral vannak elválasztva az egyes értékek). Szerintem a legegyszerűbb ha a fenti makrót bemásolod a "PERSONAL.XLSB" fájlba és akkor az összes excel fájlban működni fog egy klikkre.
-
föccer
nagyúr
válasz
Kalandor #31181 üzenetére
Az excel magától nem fogja tudni, hogy a beszúrandó szöveget szét kell szednie-e vagy sem. Az adat importtal tudod utasítani erre.
Ha mindenképpen csak beszúrással akarod rendezni a dolgot, akkor vagy makrót kell mögő tenni, vagy szöveg tördelő függvénnyel kell szétszedned a beszúrt szöveget. Szerintem mind a kettő bonyolultabb, mint exportálni.
A függvényeset össze3dobtam neked, átküldöm e-mailen.
-
Nowitzki
csendes tag
válasz
Kalandor #31179 üzenetére
Importálás nélkül tabulátorral kell elválasztva lenniük az értékeknek hogy másolás-beillesztéskor külön cellába kerüljenek az értékek. Minden más esetben csak importálással működik, vagy beillesztés után "text to columns", mindkettőre lehet makrót írni. Például ha ezzel "¿" legyen elálasztva akkor csak bemásolod az "A1" cellába a "¿"-vel elválasztott értékeket (pl.: adat1¿adat2¿adat3¿adat4¿adat5) és futtatod ezt:
Sub Macro1()
Range("A1").TextToColumns Destination:=Range("A1"), DataType:=xlDelimited, Other:=True, OtherChar:="¿"
End Sub
akkor szétszedi cellákba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amatőr csillagászat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen házat vegyek?
- Autós topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest