- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Nowitzki #32075 üzenetére
Szia!
Bocs, egyrészt elírás is volt a képletben, mert Sheet1 helyett több helyen Sheet2 szerepelt, másrészt a képlet csak akkor ad helyes eredményt, ha azonos dbszám fordul elő minden tételből. Mea culpa.
Viszont a minta alapján egy lehetséges megoldás, amihez annyi szükséges - remélem megoldható -, hogy a Sheet1 munkalap adatai rendezve legyenek 1. szint termék, 2. szint dátum, 3. szint mennyiség (azaz D, L és K oszlop) szerint.
Ezután egy segédoszlopba beirod a következő képletet: (én az M oszlopba írtam, de gondolom ott lehetnek még adatok:
=HA(ÉS(D2=D1;K2=K1;L2=L1);0;HA(ÉS(D2=T(Sheet2!$A$35);L2>=Sheet2!$B$34;L2<=Sheet2!$C$34);K2;0))
Ez megy az M2 cellába, majd végig, ameddig adatok vannak.A Sheet2 munkalap A35 cellájába kerül a termék kód - itt vigyázni kell, mert a szám-szöveg ellentmondás bekavarhat - ha szövegként van a termék kódja a Sheet1 munkalapon, ide is szövegként kell bevinni.
A képlet a B5 cellába:
=SZUM(Sheet1!M:M)Ha változtatod a termék kódot, vagy a dátumot, természetesen változik az eredmény is.
Próbálok még vele ügyeskedni, de szerintem már ez is használható.
Üdv.
-
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Nowitzki #32071 üzenetére
Szia!
A Szumhatöbb/Darabhatöbb függvények hányadosa lehet jó:
=SZUMHATÖBB(Sheet2!K:K;Sheet2!D:D;A35;Sheet1!L:L;">=" & $B$34;Sheet2!L:L;"<=" & $C$34)/DARABHATÖBB(Sheet2!D:D;A35;Sheet2!L:L;">=" & $B$34;Sheet2!L:L;"<=" & $C$34)
Ha A35 cellában van a cikkszám. A képlet pl. az E35 cellába és húzhatod lefelé az oszlopon.
Szóba jöhet még a kimutatás, ahol állíthatod a szűrőket tetszés szerint.
Üdv.
-
tgumis
tag
válasz
Nowitzki #31202 üzenetére
Ha volt beállítva akkor ugye eltünteti és nem hozza létre oda ahová én állítottam be.
Ha nem volt beállítva akkor mindegy, hogy hova mert megadom nekiéds létrehozza.
Az lenne a lényeg, hogy ha van akkor azt módosítsa arra ahová én akarom ha meg nincs akkor rakja oda ahova én akarom. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
Nowitzki #31180 üzenetére
Importálás nélkül tabulátorral kell elválasztva lenniük az értékeknek hogy másolás-beillesztéskor külön cellába kerüljenek az értékek.
Nekem ez van Wordpress formulában, hogy ezeket kiküldi emailben:
[nev],[szuletesi_ido],[megye],[iranyitoszam],[telepules]
és emailben ez érkezik meg:
nev,szuletesi_ido,megye,iranyitoszam,telepulesA kapcsos zárójelek közt elvileg azt írok, amit csak akarok, a rendszer kiküldi. Milyen karaktert írjak?
^I-t, és HT symbolt próbáltam, azt nekem nem veszi be az Excel. Mi a helyes karakter?
A második megoldásodat értettem, csak makro nélkül, teljesen egyszerűen szeretném megoldani
-
Delila_1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vírusirtó topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Építő/felújító topik
- Alkoholista nevelde
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest