- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Nowitzki #32075 üzenetére
Szia!
Bocs, egyrészt elírás is volt a képletben, mert Sheet1 helyett több helyen Sheet2 szerepelt, másrészt a képlet csak akkor ad helyes eredményt, ha azonos dbszám fordul elő minden tételből. Mea culpa.
Viszont a minta alapján egy lehetséges megoldás, amihez annyi szükséges - remélem megoldható -, hogy a Sheet1 munkalap adatai rendezve legyenek 1. szint termék, 2. szint dátum, 3. szint mennyiség (azaz D, L és K oszlop) szerint.
Ezután egy segédoszlopba beirod a következő képletet: (én az M oszlopba írtam, de gondolom ott lehetnek még adatok:
=HA(ÉS(D2=D1;K2=K1;L2=L1);0;HA(ÉS(D2=T(Sheet2!$A$35);L2>=Sheet2!$B$34;L2<=Sheet2!$C$34);K2;0))
Ez megy az M2 cellába, majd végig, ameddig adatok vannak.A Sheet2 munkalap A35 cellájába kerül a termék kód - itt vigyázni kell, mert a szám-szöveg ellentmondás bekavarhat - ha szövegként van a termék kódja a Sheet1 munkalapon, ide is szövegként kell bevinni.
A képlet a B5 cellába:
=SZUM(Sheet1!M:M)Ha változtatod a termék kódot, vagy a dátumot, természetesen változik az eredmény is.
Próbálok még vele ügyeskedni, de szerintem már ez is használható.
Üdv.
-
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Nowitzki #32071 üzenetére
Szia!
A Szumhatöbb/Darabhatöbb függvények hányadosa lehet jó:
=SZUMHATÖBB(Sheet2!K:K;Sheet2!D:D;A35;Sheet1!L:L;">=" & $B$34;Sheet2!L:L;"<=" & $C$34)/DARABHATÖBB(Sheet2!D:D;A35;Sheet2!L:L;">=" & $B$34;Sheet2!L:L;"<=" & $C$34)
Ha A35 cellában van a cikkszám. A képlet pl. az E35 cellába és húzhatod lefelé az oszlopon.
Szóba jöhet még a kimutatás, ahol állíthatod a szűrőket tetszés szerint.
Üdv.
-
tgumis
tag
válasz
Nowitzki #31202 üzenetére
Ha volt beállítva akkor ugye eltünteti és nem hozza létre oda ahová én állítottam be.
Ha nem volt beállítva akkor mindegy, hogy hova mert megadom nekiéds létrehozza.
Az lenne a lényeg, hogy ha van akkor azt módosítsa arra ahová én akarom ha meg nincs akkor rakja oda ahova én akarom. -
-
válasz
Nowitzki #31180 üzenetére
Importálás nélkül tabulátorral kell elválasztva lenniük az értékeknek hogy másolás-beillesztéskor külön cellába kerüljenek az értékek.
Nekem ez van Wordpress formulában, hogy ezeket kiküldi emailben:
[nev],[szuletesi_ido],[megye],[iranyitoszam],[telepules]
és emailben ez érkezik meg:
nev,szuletesi_ido,megye,iranyitoszam,telepulesA kapcsos zárójelek közt elvileg azt írok, amit csak akarok, a rendszer kiküldi. Milyen karaktert írjak?
^I-t, és HT symbolt próbáltam, azt nekem nem veszi be az Excel. Mi a helyes karakter?
A második megoldásodat értettem, csak makro nélkül, teljesen egyszerűen szeretném megoldani
-
Delila_1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- Netfone
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest