- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madrol
csendes tag
-
-
slashing
senior tag
detto ugyan az
Szer.:
De jó ötletet adtál mert így kiderült hogy nem azzal van gond ahonnan veszi az adatot hanem azzal hogy amelyikbe belekerül annak is idő a cellaformátuma. De itt már nem számít hogy szöveg vagy idő így átállítom szövegra és akkor csak egy 0-át ír ki amire meg már tudok egy feltételes formázást csinálni
-
pigster
senior tag
Köszi.
Ez eddig ok is lenne, de csak akkor működik, ha ténylegesen ott van a szám is, tehát pl:
1,234
12,34
123,4Ezeket szépen tizedesre igazítaná
De az én problémám az lenne, hogy hogyan lehetne ezt úgy megoldani, hogy ebben az esetben is tizedesre igazodjon, az elsó szám az az előzőekben megfejtett feltételes formátum miatt nézzen így ki, tehát egész számnál ne 00-t írjon ki a tizedesekhez, hanem "--". Ennek a formátumkódja meg "# ##0,--". Ezt meg sehogy sem sikerült összehozni a kérdőjellel.:123,--
1,23
12,30
Na, szóval ilyesmi kéne, de úgy, hogy ne kelljen monospace karaktert beállítani Excelben (Lucida Console, Courier New stb)
illetve:
Ha egész szám van megadva, akkor még sikerült megoldanom, hogy semmit se írjon kia tizedesekhez, de a nyamvadt tizedesvesszőt ekkor is kiteszi. El lehet tüntetni vhogy, hogy egész értékeknél ne jelenjen meg a tizedesveszző, de mégis ahhoz igazodjon így?123
1,23
12,30 -
-
bteebi
veterán
Ahhoz a laphoz rendeld a makrót, amelyiken a legördülő lista van, a $A$1 helyére pedig a legördülő listát tartalmazó cellát írd.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$B$3" Then
Worksheets(Range("B3").Value).Activate
ActiveSheet.PrintOut
End If
End Sub -
bandi0000
nagyúr
az a lényeg, hogy vannak korkedvezmények, meg van minden embernek a kora, és van egy táblázat, azt tudom hogy felveszek egy segédtáblát, ott leírom a határokat hogy 0-100%;6-33%;26-0%;65-100% és a megoldásban erre valami hivatkozást csinálhatott, vagy valami, mert így néz ki a képlete: =FKERES(C27;kor_kedvezmény;2)
és ezt a bizonyos kor_kedvezményt nem tudom hova rakni
-
dellfanboy
őstag
köszi a szumha-s segítség sokat segített.
más tudtok abban segíteni, hogy kell létrehozni lenyíló nyilakat/opcionális választást?
az alábbit akarom a1cellában 5 értéket lehet kiválasztani (szöveg) ami mellé dedikáltan van x érték mögöttepl. ha pirosat választja ki akkor 5 az érték ha kéket akkor 22 stb.
mind konstans 5 választható érték van csak.előre is köszi
-
PindurAnna
Közösségépítő
Nem érthetően magyaráztam el akkor..de már próbálom újraírni a cellákat teljesen új táblázatba.
Most olyan kérdésem van, hogy van két fáljban táblázatom, össze lehet valahogy hasonlítani őket, hogy melyik cellába lett más írva? Tehát volt egy táblázat azt elmentettem mondjuk egy névvel. Aztán azt később bővítettem itt ott és azt elmentettem kettő névvel. Most arra lennék kíváncsi mit változtattam meg a kettőbe.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeteket.
-
vigyori78
őstag
2077-et használok abban is ott van de az a gondom ha olvasásra is jelszavazom akkor egyből az olvasás jelszavát kéri én azt szeretném elérni ha megnyitom az excel-t akkor ha az olvasásra nyomok akkor kérje a jelszót tehát egyből lehessen választani hogy mire akarom megnyitni ,lent a képen például ha az olvasásra nyomok akkor kérje az olvasás jelszavát.
-
ngabor2
nagyúr
A valódi probléma az, hogy a cellaformázások egyszercsak eltűnnek. 1500 soros táblázatokról van szó, amiben a színek és a cellán belüli igazítások és formázások nagyon fontos szerephez jutnak. Néha egy-egy sor beszúrásakor gondol egyet a program, átalakítja a stílus részt a szalagon, és onnantól kezdve bármilyen formátumban mentjük el, azt újra megnyitva minden formázás megszűnik. Ennek az okára, vagy a kiderítésének módjára nem bírtunk rájönni.
-
Simba86
senior tag
NAGYON köszönöm lappy! tökéletes!!!
még egy kérdésem lenne, de az gondolom már tényleg lehetetlen: ha két oszlopba írok (mondjuk egy számlán van kétféle áfával rendelkező tétel is), akkor szerinted lehetséges, hogy összeadja a két alapot vagy a két áfát? (mert ugye a pénztárgykönyvben a különböző áfás tételek alapjai is összevonandók)
(pl: 1000 az egyik, 1000 a másik oszlopba, az egyiknek az alapja így 847, míg a másiké 952, így az alaphoz tartozó cellába ennek a kettőnek az összege kerülne)
(mondjuk erre van megoldás, két külön sorba írom a két tételt, csak érdekel a dolog
)
Delila! köszönöm a segítséged, de sajnos ez bonyolultabb ennél. 27%-os áfánál az alapot úgy kell kiszámolni, hogy a bruttót szorzom 0,7874-gyel, míg 18%-osnál 0,8475-tel, mert a bruttó tartalmazza az áfát, azaz a bruttó nem 100%, hanem 127,118, ill. 105. De mindenképpen köszönöm a segítőkészséged, értékelem!
-
Delila_1
veterán
-
-
slashing
senior tag
Nem is igazából a képlet láthatósága a fontos mert azt elvileg lapvédelemmel is el lehet tüntetni csak jó lenne egy olyan változat amibe bele írhatnak az emberek ha éppen szükséges mert valami váratlan történt(havi szinten kerül kiadásra a tábla). Szerkeszthetőre nem rakhatom mert ha valaki elkezd beleírogatni akkor 1 héten beleül borul az egész, mert nem sok olyan adat van benne ami nem számított érték.
Még van egy verzió ami működőképes lehet, mégpedig a másol/beilleszt és egy makró megformázza az eredeti külsőre.
-
the radish
senior tag
Tulajdonképpen az lényegtelen, de nem titok, gps track állománnyal munkálkodok.
De más csv-t is ha megnyitok "kézzel", akkor pl. az A1 cellába ";", ",", vagy szóközzel, vagy bármi mással elválasztva, de egy cellában jelennek meg az adatok. Ha azonban makróval nyittatom meg, akkor már külön oszlopokban jelennek meg az előbb említett módon tagolt adatok. -
Caipi
tag
Ott lesz a hunyó, csak nem jöttem rá, hogy mi az. A lapnév+cella rész ad hibát
Szerk:
ha csak a fájlnév+cellát adom meg, akkor nem #HIV-t kapok vissza, hanem elérési út nem található hibaüzenetet.
A fájl maga egy többek által elérhető meghajtóra fog kerülni, ahonnan megnyitják. Lehet, hogy ennek a definiálásnál van a hiba? -
dudikpal
senior tag
Hm, de, majdnem:
V6:A14
W6: A13Akkor ez okozza a bajt, mert a W6ban itt az A336-nak kéne lennie, mivel a W oszlopban keresendő tartomány A324:A428.
A W6 képlete most ez: =ÖSSZEFŰZ($H$1;HOL.VAN($H$2;INDIREKT(W3);0)+2)
Ahol a W3=A324:A428, tehát a tartomány, ahol keresnie kellene. -
gaben1117
senior tag
Valaki rá tudna kukkantani, hogy mi lehet a baj? Valmiért nem fut le a makró, asszem syntax errort ír. A módszer amit próbálok abban a hszben van, amire most válaszoltam.
Ezt írja a visual basic:
"Sub AllSectionsToSubDoc()
Dim x As Long
Dim § As Long
Dim doc dokumentumApplication.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = FalseÁllítsa doc = ActiveDocument
§ = doc.Sections.Count
Az x = szakasza - 1 az 1-Step -1
doc.Sections(x).Range.Copy
Documents.Add
ActiveDocument.Range.Paste
ActiveDocument.SaveAs (doc.Path & "\" & x & ". Doc")
ActiveDocument.Close Hamis
Következő xApplication.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = TrueEnd Sub
"A cél az lenne, hogy amikor létrejön a körlevél, akkor rekordonként külön fájlba lehessen darabolni vagy eleve úgy mentse. (4 oldalanként kéne szabdalni) Bármilyen megoldás jó lenne.
-
Agostino
addikt
szia
köszönöm ilyenem van, eddig oké a történet. most azt szeretném, hogy az excel a várost megyéhez rendelje. tehát város oszlop minden cellája mellé behúzza a megyét is. van egy batár nagy táblám amiben csak városok vannak de megye adatok nélkül nem tudok dolgozni vele. össze kellene párosítani a kettőt
-
lappy
őstag
-
Caipi
tag
Szia,
Köszönöm szépen, jó tippek vannak az oldalon, mentettem is.
Csinált-e valaki ilyet, vagy megoldható-e egyáltalán, a következő:Adott A oszlopban egy lista, ahol egy-egy elem többször is felsorolásra kerül.
Egy másik cellában szeretnék létrehozni egy érvényesítést ebből, de úgy, hogy a többszörözött elemek csak egyszer látszódjanak. Ez mogoldható-e csak függvény segítségével?
Hogy az érvényesítés tartománya dinamikus legyen, azt lelestem erről az oldalról.Köszönöm előre is a tippeket
-
littledon
tag
Ó nagyon szépen köszönöm!
úgy néz ki jó lett... lehúztam és kiírta, hogy igaz/hamis... Egyébként nem értem, hogy az A oszlopot miért nem kellett rögzíteni?? Valamint a képlet végén "=1" ez jelentené azt, hogy Igaz (Benne van) ??
(összességében nem úgy lett megoldva ahogyan szerettem volna, de nekem így is tökéletes)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged