Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoharJoe
csendes tag
Sziasztok!
Két elég primitv kérdésem lenne Excel-el kapcsolatban.
Munakidő nyilvántartásban szeretnék munkaidőt összegezni. Pl: 8:52 + 8:45 stb.
Részben működik is a dolog, leszámítva a hibát amikor átlépi a 24 órát, ami ugyebár úgy oldható meg, hogy az [ó]-t a celleformázásban így "jelölöm". Viszont a szumma függvénnyel automatikusan 0:00 lesz az összesítés eredmény, amely csak akkor javul, ha minden összeadandó cellában duplán klikkelek. Erre már hajlandó összeadni a fent említett számokat normálisan. Vélemény?A másik kérdésem ugyanezzel kapcsolatos, csak kivonás esetében: Pl: a 187:24 - 180:82 hogyan oldható meg?
Köszönöm a segítségeteket előre is!
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Segítsetek lécci, mert annyira nem értek az excelhez, de szakdogámhoz kellene vele alkotnom. A problémám az, hogy van egy adathalmazom, miszerint:
dátum I százalék
01.02.90 I 7,5
01.03.90 I 7,6
.
.
.
12.31.99 I 6,45Tehát első oszlopban dátum akar lenni, de az excel ezt így nem ismeri fel, formázással sem tudom rendes dátummá átalakítani. Ha beírom, hogy 01.02.03, akkor átalakítja magától 2003.január 02-re (és tudom formázni a dátumot), de a 2000 előtti dátumokat már nem, a 01.02.90-et hagyja úgy, ahogy van (és formázásra sem változtat semmit).
Én egy trendvonalat szeretnék csinálni, y-tengely a százalék, x-tengely a dátum, de a fenti formátumban nem sikerült megoldanom a dolgot.
Ha valakinek van ötlete, ossza meg verem, kérem!
Köszönettel:
Mauzes -
Delila_1
veterán
válasz
Danecay
üzenetére
Az E1-től kezdődően bevittem a napokat: 15, 16, ... 31.
Bementem a névadásba, és a napok nevet adtam meg. A hivatkozáshoz ez a kis képlet jött:=OFSZET(Munka1!$E$1;0;0;HOL.VAN(NAP(EOMONTH(MA();0));Munka1!$E:$E;0);1)
Az érvényesítésnél a forráshoz ezt adtam meg: =napok
A gépen a dátumot februárra átírva az érvényesítés 15-től 28-ig, áprilisban 30-ig, májusban 31-ig teszi választhatóvá a napokat.
U.i.:
Ha nincs eomonth függvényed, az Eszközök/Bővítménykezelőben kapcsold be a két Analysis kezdetű bővítményt. -
Danecay
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Szerintem úgy csináltam, egy oszlopba beírtam a választható dátumokat, majd érvényesítésnél a listát választottam. Elegánsabb lenne viszont ha a választható dátumok hónap függvényében frissülnénet. Teszem azt most az áprilisi dátumok lennének választhatóak, viszont ha jövő honapban nyitnám meg akkor a jövő havi dátumok.
Szóval ott, annál a párbeszédablaknál megállítani a makrót ahol a file nevét meg kell adni nem lehet? Végül is az is jó lenne ha az aktuális hónap nevén mentené el, de előtte szerepeljen más cím is a táblázatra vonatkozóan.
-
Delila_1
veterán
válasz
Danecay
üzenetére
A legördülőnél alkalmazd az érvényesítést. Melyik verziót használod? Más helyen találod meg a 2007-ben és a régebbiekben.
A makróban meg kell adnod az útvonalat és a fájl nevét.
utvonal= "meghajtó:\mappa\almappa\"
FN="MentendőFileNeve"Megadhatod, hogy az aktuális hónap nevével mentsen.
ment=utvonal & FN & "_" & Format(Now, "yyyy.mm") & ".xls"
ActiveWorkbook.SaveAs ment
ActiveWindow.Close 'ezzel bezárod -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok Excel guru, így lehet a kérdésem is egyszerű lesz.
Olyan legördülő listát szeretnék csinálni, abiben mindig az aktuális hónap napjait lehet kiválasztani, sőt még jobb lenne ha csak az aktuáli hónap másodig felének napjait, pl. 15.-étől.
A másik problémám, hogy olyan makrót szeretnék készíteni ami végülis, nem más mint egy mentés másként folyamat, de azt szeretném, ha a file nevének és helyének megadásánál lenne vége a script-nek. Úgy sikerült megcsinálnom, hogy el is menti, de azért szeretném ha az említett pontnál lenne vége a makrónak, mert file neve változik, nem nehéz kitalálni, havonta
Ötlet, valaki?
Előre is köszönöm!
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm
-
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
=HA(HIBÁS(INT(A1));"Ez nem szám";A1)
-
m.zmrzlina
senior tag
A fenti példában szeretném eltüntetni a #ÉRTÉK hibaüzenetet 2003 kompatibilis módon. 2007-es verzióban úgy szoktam csinálni, hogy HAHIBA() [érték] argumentumába teszem a képletet, [érték hiba esetén]-be pedig "" üres sztringet.
Ha jól tudom 2003-ban nincs HAHIBA() Legalábbis ha kompatibilis módon (xls-ként) akarom elmenteni a munkafüzetet akkor "jelentős mértékű funkcióvesztés" hibaüzenet van és a HAHIBA()-t tartalmazó képletekre hivatkozik.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oops.. A 2 pont így félreérthető, szóval helyesen így:
2. Az angol UTF8 mezei szöveges fájl, annyiban különbözik egy sima angol textfájltól, hogy az első 3 byte-ja rendre a következő (hexadecimálisan): 0xEF, 0xBB, 0xBF
Mivel egy sima angol(meg bármilyen nyelvű) text fájlban nem szokás speciális karaktereket használni, illetve (és ez a fontosabb), az angolban nincs ékezet... Egy magyar nyelven írt text fájlhoz biztosan valós konverzió kell, nem csak az első 3 byte variálása...
-
"Ezt be lehet építeni a makróba, hogy ne kelljen külön még átkódolni a .csv-t?"
1. Attól függ, milyen módszerrel hozza létre a makró a CSV fájlt
2. Az UTF8 mezei szöveges fájl, annyiban különbözik egy sima textfájltól, hogy az első 3 byte-ja rendre a következő (hexadecimálisan): 0xEF, 0xBB, 0xBF
3. Az ASCII->UTF8 valós konverziónak, akkor van csak értelme (a 2. pont túl), ha tényleg speciális karakterek kerülnek a CSV-be, pl: äöüß, amit a weben is meg akarnak jeleníteni. Valószínű, hogy ezzel a fájllal is ez van... Ha ez a szitu, akkor egy példaprogi
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim My_Real_UTF8_Conversion As Object
Set My_Real_UTF8_Conversion = CreateObject("ADODB.Stream")
My_Real_UTF8_Conversion.Type = 2
My_Real_UTF8_Conversion.Charset = "utf-8"
My_Real_UTF8_Conversion.Open
My_Real_UTF8_Conversion.WriteText "ASCII nem fog változni, de ezek igen: äöüß"
My_Real_UTF8_Conversion.SaveToFile "d:\FSCD_UTF8.UTF8", 2
Set My_Real_UTF8_Conversion = Nothing
End Sub -
bnorci71
addikt
Szasztok!
olyanra kellene nekem gyors megoldás, hogy egy excel táblában 1 oszlopban leltári gyári számok szerepelnek. Lehet, hogy van olyan ami 2x 3x ezeket kellene megtalálni.
A kézi végiggörgetés kicsit körülményes ~2e sornál -
Zomb€€
őstag
Üdv!
Újra kérdeznék:]
Szóval, egy makró adott excelt .csv file-ként ment el, ami majd feltöltésre kerül valahova. Viszont a feltöltés feltétele megváltozott, és ASCII helyett UTF-8 kódolású filera lenne szükség. Ezt be lehet építeni a makróba, hogy ne kelljen külön még átkódolni a .csv-t? -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megtaláltam, de nem állítom, hogy láttam már ilyet.
Kétféle aposztróf karakter van a szövegben. A C1-ben látszik is.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De van mégpedig az A1-hez nagyon hasonló karaktersorozat.
A kérdés inkább az hogy mitől más a második képletben az adattípus mint az elsőben.
-
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
És itt honnan kellene látnunk, hogy mi van az A2-ben?

Lehet, hogy tényleg nincs... -
m.zmrzlina
senior tag
Egy egyszerű képlet elég érdekesen viselkedik.

D1-ben működik D2-ben pedig "Nem megfelelő adattípusú a képletben használt érték" hibát ad.
Aposztróf karaktert keresek.
-
Bibby
addikt
Sziasztok!
Gyors segítség kellene. Adott egy vonaldiagram, vízszintes tengelyen 0-tól 12000-ig az értékek. Itt kellene jelölnöm a vízszintes tengelyen egy értéket (11271) és ezt egy vastag vonallal szerepeltetni (tehát egy párhuzamos vonal az y tengely mellett, a 11271-nél metssze x tengelyt)
Nem jövök rá hogyan.
-
MIFtIli
aktív tag
Nincs olyan gyorsbill mint a tab, csak ami a kurzor előtt van azt viszi magával?
-
MIFtIli
aktív tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
-
MIFtIli
aktív tag
Van egy nagy pdf, amiből ha kimásolom a táblázat sorait, az egészet egy cellába teszi be. Át akarom mozgatni szöveg egy részét, hogy minden a megfelelő cellába kerüljön. Nincs erre valami gyorsbill?
Tehát, hogy a szövegből maradjon valamennyi, a többit meg vigye át egy cellával jobbra, ott megint stb.. -
Hmmm.. Tényleg nem tudom mi lehet a problem Nálatok.

Mellesleg a korábbiakban írt makrók egyike sem alakítja Szám formátumúvá a cellákat, hanem Általános formátumra, igaz, azzal már lehet dolgozni/számolni. Általános (vagy bármi egyéb) formátumra hozni egy tartományt, ahhoz nem kell ciklus, elég egy sor is. plPrivate Sub CommandButton1_Click()
Range("A1:A" & Range("A1").End(xlDown).Row).NumberFormat = "General"
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam sem megy tizedesszámokkal a makró. Gyalog megcsinálja, makróval csak az egész számokat. (Win7 x32, Excel 2010)
-
PetX
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Öööö, ezt hogyan adom meg az adatmezőkre vonatkozóan?
{MERGEFIELD Mező neve \# "0,00"}
-------------
Tárgytalan, megvan!KÖSZÖNÖM!
-
válasz
bozsozso
üzenetére
Nem tudom, ha tudnám megírnám. (Visszaolvasva, ha minden úgy van ahogy írtad, akkor működnie kellene)
PetX
Word körlevélben használsz adatfájlként excel táblázatot, ok.1. A wordben használt sablonról van szó? (ha igen, akkor sem mész vele semmire)
2. A word körlevélben is meg kell formázni az adott mezőt, pl így
{MERGEFIELD Mező neve \# "0,00"} -
PetX
aktív tag
Hello!
A bajom a következő: körlevelet készítek, de míg az adatfile-ban a kerekítéseket megcsinálja, addig a sablonban ismét a 2km hosszú kerekítettlen értéket adja vissza. Erre van valami trükk? KEREKÍTÉS-t használtam, előtte CSONK-ot, de az nem volt helyes.
Ha a formátumot átállítom szövegre, akkor persze jó, de hát akkor meg agyoncsapom a fv.-t...Ha van valami ötletetek akkor irjátok le, köszönöm!
(szerk)
Hja: Office2007-ről van szó, ha esetleg fontos lenne (Vista alatt) -
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
de akkor nállam miért nem működik? mi lehet a probléma? nekem is Win7 64bit és 2010 64bit van
-
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Törtekkel is hibátlan?
-
-
Delila_1
veterán
válasz
bozsozso
üzenetére
Ez egy szükség-megoldás, de attól még az Excel hibája nem szűnt meg.
A ciklus lelassítja a futást, nálam több nagy területről van szó.Próbálgattam, hogy makróból az irányított beillesztéssel történő felszorzást elvégzi, csak éppen a területet cellánként le kell enterezni (!)

Ez persze nem megoldás. Gondoltam, hogy a felszorzás után ugyanarra a területre nyomok egy Paste:=xlValues-t, de az sem javított rajta.A 2007-ből már kiirtották ezt a hibát – tettek helyette egyebet.
-
Delila_1
veterán
Fire
Ez a Te profilod. Meg kellene beszélni Microsoftékkal, hogy egy tartomány (ami szöveg formátumú számokat tartalmaz) makróból csak akkor szorozható fel – alakítható át a művelettel számokká –, ha a tartomány nem tartalmaz törteket. Egész számoknál nincs probléma.
-
gban
veterán
Nem jön össze, pedig nem vagyok nagyon hülye ember

Kérhetek valakitől segítséget?
Elküldeném mailben a mini példa file-t, és ebbe kellene beírni a képletet.
Abban sem vagyok biztos hogy érthetően írtam le, másnak tűnik a függvény picit, mint amire szükségem van.
Köszönöm. -
-
Delila_1
veterán
válasz
bozsozso
üzenetére
Fogalmam sincs. Mostanában jártam én is így. Az eredeti, szöveg formátumú számok tizedes elválasztója pont volt, azokat makróval kicseréltettem vesszőre, ezután jött volna az irányított beillesztés. Ez már nem jött össze.
Addig írtam meg, hogy egy változóba bevettem az 1-et, kijelöltem a nem összefüggő területeket, és egy üzenetet küldtem, hogy illessze be irányítottan, szorzásként.

-
gban
veterán
Eddig Accessel oldottam meg, excelben hogy kell megoldani a következőt?
1. munkafüzet A oszlopa ha egyezik 2. munkafüzet A oszlopával, akkor legyen 1. munkafüzet B oszlopa egyenlő a 2. munkafüzet B oszlopával?
Vagyis, van 1. munkafüzet A oszlopában egymás alatt pl. 10 érték, ebből lehet azonos is, és rendelje hozzá a B oszlopban azt az értéket, ami a 2. mf. B oszlopában van, ha az A oszlopok megegyeznek.
Másképp, 1. mf. A5 cellájában levő értékhez ami pl. 4567abcd, rendelje hozzá a B5 cellához azt az értéket, ami a 2. mf-ben van az akárhanyadik sorban, de az A oszlopban levő 4567abcd érték melletti B oszlopban levő cellában van.Köszönöm, remélem érthető voltam.
És angolul?
(elég a függvény angol neve)
köszönöm -
Delila_1
veterán
Ezt próbáld meg futtatni:
Sub hiper()
Dim usor As Long, sor As Long, A As String, B As String
Calculate
usor = Range("A6000").End(xlUp).Row
For sor = 1 To usor
Cells(sor, 1).Select
A = Cells(sor, 46)
B = Cells(sor, 1)
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:= _
A, TextToDisplay:=B
Next
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz
bozsozso
üzenetére
Hmm, nem értem. "Szöveg formátumot szeretnék számmá alakítani makróval." A makróban akarsz vele számolni, vagy vissza akarod írni az eredményt egy cellába?
Makróban a Val () függvénnyel lehet szöveget számmá alakítani.
b = Val(Range("A1"))
Elvileg. Mert a szövegben tizedes pontot kell használni, nem tizedes vesszőt. Meg lehet kerülni egy vesszőfigyelő makróval, ami kicseréli pontra az elválasztót. A VBA Súgó szerint viszont CDbl függvényt kell az internacionalistáknak használniuk. -
válasz
scott_free
üzenetére
Van, a SZUMHA függvényben ugyanazt a kritériumot adod meg, mint ami miatt a feltételes formázásnál "elzöldülnek" a cellák.
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
adott egy tartomány (A1:A3), ahol a cellák értéke egy külső, igen-nem választás szerint feltételes formázással zöld vagy szürke színű.
arra van-e mód, hogy az A4-es cellába csak a zöld színűeket adja össze?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Szöveg formátumot szeretnék számmá alakítani makróval. Simán úgy tudom megvalósítani, hogy pl.:A1 cellába írok egy 1-est majd A1 cella másolás kijelölöm azokat a cellákat amiket át szeretnék alakítani majd irányított beillesztés kiválasztom az értéket és a szorzást ezzel jó lesz, de hiába csináltam rá makró rögzítést nem tudom megvalósítani. Vagy erre létezik valami függévny?
Így szövegként nem tudok számolni a cella tartalommal.
Előre is köszönöm.
-
Azura
csendes tag
Sziasztok
írtam egy macrot, és valami miatt nem úgy működik, ahogy szeretném.
amit szeretnék elérni, hogy csináljon egy frissítést, ezzel befrissíti a táblában lévő adatokat, különféle külső adatbázisokból, majd hajtson végre egy hiperlinkesítést (az A oszlopban lévő értékekhez csatolja az AT oszlopban lévő webcímet)ha külön futtatom a 2 macrot, akkor minden további nélkül lefut, de ha a runall macrot futtatom, vagy összeteszem egy macroba, akkor is lefut, de a hiperlinkek nem működnek.
Előre is köszi a segítséget
AzuraSub frissit()
ActiveWorkbook.RefreshAll
End SubSub link()
i = 1
Do While Cells(i, 1) <> ""
i = i + 1
Loop
i = i - 1
For J = 2 To i
A = Cells(J, 46)
b = Cells(J, 1)
Cells(J, 1).Select
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:=A, TextToDisplay:=b
Next
Columns(1).Font.Name = "Arial"
Columns(1).Font.Size = 8
End SubSub runall()
Call frissit
Call link
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz
bozsozso
üzenetére
Miért ne működne? Ha jól emlékszem az Excel 95-ről Excel 97-re átállásnál volt egy nagyon jelentős váltás a VBA objektum modelljében, azóta olyan nagy dolgok nem történtek, az egyik verzióban megírt makró fut a másikban is. Majdnem azt mondtam miért nincs kéznél egy portable Excel 2003-od, de mióta áttértem Win7-re nekem sincs

-
perfag
aktív tag
válasz
tomlake
üzenetére
Részemről nem kedvesség, én önző ember vagyok, nekem a fórum unaloműző. Mások pasziánszoznak

Onnan kezdve, hogy ismétlődnek a darabok szerintem ez már inkább adatbázisos probléma, mint táblázatkezelés. Meg lehet csinálni Excelben is, ötletem van rá, de lusta vagyok begépelni ezt a sok adatot. Ha felteszed egy fájlcserélőre, vagy elküldöd a yahoo-s címemre akkor holnap szülök egy megoldást. Az még kellene, hogy
- a Tartalékból származó adatokat hova szeretnéd tenni
- az adatismétlődés maximuma a Tartaléklapon 2? 3? -
tomlake
csendes tag
Köszönöm kedvességetek!
Igen, a DARABTELI-re van szükségem.
Ezt a kilistázó témát nem értem egészen, az FKERES kicsit magas nekem...
Csatolok két képet, hogy is néz ez ki valójában. Az a gondom, hogy nem csak arra lenne szükségem, hogy mennyi a tartalék, hanem arra is, hogy hányas dobozban, ill. van 1 megjegyzés oszlop is, ennek a tartalmára is szükségem lenne. A darabok ismétlődhetnek, tehát lehet hogy több dobozban is van tartalék.
Előre is köszönöm!
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
tomlake
üzenetére
Ha jól értem a feladatot akkor a =DARABTELI() fv-re van szükséged.
Az általam (a leírásod) alapján rekonstruált munkalapon használt elnevezések és tartományok szerint így néz ki a fv:
=DARABTELI(tartalek!$B$2:$B$14;F2)
Ezt minden sorhoz hozzá kell rendelned amiben olyan rajzszám van amiről tudni szeretnéd, hogy mennyi van belőle a tartalék munkalapon. -
perfag
aktív tag
válasz
tomlake
üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem a problémát, de ha igen:
=HA(DARABTELI(Tartalékok!D4:D18;H3)>0;FKERES(H3;Tartalékok!D4:E5;2;HAMIS);"nincs")
Az általad leírt munkafüzeteket létrehoztam. A Munkafüzet2-nek a Tartalékok nevet adtam.
A Rajzszámok a H oszlopba kerültek az első lapon, a Tartalékok lapon a D oszlopba.
A képlet ezt csinálja: darabtelivel megnézem a Tartalékok lapon van-e a H3-nak megfelelő rajzszám, ha nincs akkor kiírja nincs. Ha van, akkor az fkeressel megnézem hol van és mellőle kiíratom a darabszámot.
Ha nem erre gondoltál, akkor finomítsd.
-
tomlake
csendes tag
Üdv Mindenki!
Egy kérdéssel szeretnék Hozzátok fordulni:
van 1 excelem, 2 munkalap van benne. Az első munkalapon van egy olyan oszlop is, hogy rajzszám. Ezek ömlesztve szerepelnek, kb. 10-es 20-as csoportokban (ennyi rajzszám van 1 megrendelésen). Így néz ki 1 sor pl.:Munkaszám/Pozíció / Anyagszám / Megrendelés / Megnevezés / Rajszám / Darabszám
M11-590-029/017 118 4530498833 Welle 8-109-271-765 1A másik munkalapon tartalékok szerepelnek, a következő formában:
Megnevezés / Rajzszám / Darabszám / Doboz
Schwenkteil 8-109-384-494 4 2Olyan függvényt keresek, amiben megadhatok neki 1 tartományt (egy megrendelést), hogy azokból a rajzszámokból hányat talál meg a másik munkalapon (a tartalékokból), és ezt a végén kilistázza. Ezt eddig egyenként, manuálisan csináltam (ctrl+c, másik munkalap, ctrl+f, ctrl+v, listába mind), és kicsit sokáig tart, ha több száz sort kell kitartalékolni...
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Petrov86
csendes tag
Sziasztok!
Hogy tudom megcsinálni azt, hogyha az egyik cella mondjuk eléri a 10 értéket akkor onnantól legyen piros színű 20ig ahonnan kezdve meg zöld legyen?
Köszi!
-
bozsozso
őstag
Miért írja ki az xls megnyitásakor a következő üzenetet?
A megnyitni kívánt fájl(fájlnév.xls) más formátumú, mint amilyet a fájlkiterjesztés jelez. A fájl megnyitása előtt ellenőrizze, hogy az nem sérült, valamint megbízható forrásból származik.Meg szeretné most nyitni?
Igen-re kattintva mind rendben megnyitja. Ezek olyan táblázatok amit makróval mentettem el. Egy munkalapot egy fájlba.
Amilyen kóddal mentettem:
usorB = Range("B5000").End(xlUp).Row
Set Wb1 = ActiveWorkbook
For a = 4 To usorB
Set Wb2 = Workbooks.Add
Wb1.Sheets("Adatlap").Range("A2") = Wb1.Sheets("Összesen").Range("D" & a)
Wb1.Sheets("Adatlap").Range("B5") = Wb1.Sheets("Összesen").Range("B" & a)
Wb1.Sheets("Adatlap").Range("B6") = Wb1.Sheets("Összesen").Range("C" & a)
Wb1.Sheets("Adatlap").Range("F6") = Wb1.Sheets("Összesen").Range("I" & a)
Wb1.Sheets("Adatlap").Range("G6") = Wb1.Sheets("Összesen").Range("H" & a)
vag = Left(Wb1.Sheets("Összesen").Range("D" & a), 15)
fnev = Replace(vag, "*", "X")
Wb1.Sheets("Adatlap").Copy Before:=Wb2.Sheets(1)
Wb2.SaveAs Filename:="E:\PC\" & vas & "\" & fnev & ".xls"
Wb2.Close False
Next aLehet vele valamit csinálni, hogy ne hozzon fel ilyen üzenetet?
Office2010
-
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm szépen erre gondoltam. csak most próbálom megérteni, hogy a saját kódomba át tudjam ültetni.
ha jól látom akkor csak ennyit illesztettél az erdetibe:
Range("C2:C" & usorA) = "=VLOOKUP(A2:A" & usorA & ",Munka1!A:I,8,0)"
Range("D2:D" & usorA) = "=VLOOKUP(A2:A" & usorA & ",Munka1!A:I,9,0)"
Range("A:D").Select -
Delila_1
veterán
válasz
bozsozso
üzenetére
Ez az új a Munka2 lapon a B oszlopba írja a Munka1 H oszlopát, és a C-be az I-t.
Sub Összegzés()
Dim usorA As Long, usorT As Long, usor2A As Long
Sheets("Munka1").Select
usorA = Range("A1").End(xlDown).Row 'Alsó sor a Munka1 lapon
'Irányított szűrés egyedi ('A' oszlop) értékekre a T1-be
Range("A1:A" & usorA).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CopyToRange:=Range("T1"), Unique:=True
'Alsó sor a T oszlopban
usorT = Range("T1").End(xlDown).Row
'Első üres sor a Munka2 lap A oszlopában
usor2A = Sheets("Munka2").Range("A5000").End(xlUp).Row + 1
'Munka1 T oszlopának másolása a Munka2 A oszlopába
Range("T2:T" & usorT).Copy Sheets("Munka2").Range("A" & usor2A)
Sheets("Munka2").Select 'Szumha képlet a Munka2!B-be
usorA = Range("A1000").End(xlUp).Row
Range("B2:B" & usorA).Select
Selection = "=SUMIF(Munka1!A:A,Munka2!A2,Munka1!B:B)"
Range("C2:C" & usorA) = "=VLOOKUP(A2:A" & usorA & ",Munka1!A:I,8,0)"
Range("D2:D" & usorA) = "=VLOOKUP(A2:A" & usorA & ",Munka1!A:I,9,0)"
Range("A:D").Select
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
Cells(2, 1).Select
'Munka1!T oszlop törlése
Sheets("Munka1").Columns(20).Delete
End Sub -
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Az alap kód az ez lenne:
Sub Összegzés()
Dim usorA As Long, usorG As Long, usor2A As Long
Sheets("Munka1").Select
usorA = Range("A1").End(xlDown).Row 'Alsó sor a Munka1 lapon
'Irányított szűrés egyedi ('A' oszlop) értékekre a G1-be
Range("A1:A" & usorA).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CopyToRange:=Range("G1"), Unique:=True
'Alsó sor a G oszlopban
usorG = Range("G1").End(xlDown).Row
'Első üres sor a Munka2 lap A oszlopában
usor2A = Sheets("Munka2").Range("A5000").End(xlUp).Row + 1
'Munka1 G oszlopának másolása a Munka2 A oszlopába
Range("G2:G" & usorG).Copy Sheets("Munka2").Range("A" & usor2A)
Sheets("Munka2").Select
'Szumha képlet a Munka2!B-be
Range("B2:B" & Range("A5000").End(xlUp).Row).Select
Selection = "=SUMIF(Munka1!A:A,Munka2!A2,Munka1!B:B)"
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Cells(2, 1).Select
'Munka1!G törlése
Sheets("Munka1").Columns(7).Delete
End SubAmi annyit tesz, hogy egyik munkalapról a másik munkalapra összesít azonos terméknevek mennyiségeit, de mivel ebben szerepel szerepel ár is ami az azonos termékeknél ugyan az, ezért szeretném még azt is átvinni a másik munkalapra. Ez lenne a H illetve I oszlopban.
Új hozzászólás Aktív témák
- XMLTV EPG letöltő progi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűtőtestnek sem lehet utolsó a legújabb ROG termék
- Milyen TV-t vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Arc Raiders
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fferi50