- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Tényleg elkerülte a figyelmemet, elnézést.
A Munka1 laphoz rendelt makró:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 3 Then
Dim usor As Long
usor = Sheets("Munka2").Range("A50000").End(xlUp).Row + 1
Rows(Target.Row).Copy
beilleszt usor
End If
End SubÉs most a VB szerkesztőben a füzetedhez nyiss új modult. Insert, Module.
A kapott üres lapra ez jön:Sub beilleszt(usor)
Sheets("Munka2").Select
Rows(usor).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
Sheets("Munka1").Select
End SubÍgy már értéket illeszt majd be a Munka2-re.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9691 üzenetére
most kipróbáltam és ennél a sornál megáll:
If UCase(MyStrs(4)) = UCase(UserChange) Then
runtime error'9':
Subscript out of range
-
tzetko
csendes tag
Szia Delila!
lehet hogy nem olvastad a tegnap esti kérésemet.
nem szeretnék tolakodó lenni, pusztán kérdezem tudsz-e még segíteni nekem?
fentebb láthatod a kérésemet.Köszi.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9690 üzenetére
igen fix helyen van benne minden adat. a termék neve mindig a 4. helyen
-
DoubleD
aktív tag
Egy Excel táblázat egy oszlopában található értékekre szeretnék átlagot számolni úgy, hogy minden ötödik elem vegyen részt a folyamatban.
Valahogy úgy, hogy =ÁTLAG(1:5:100).
Tudna valaki segíteni a szintaxisban?
-
válasz
bozsozso #9681 üzenetére
No mindegy, majd kipróbálod, aztán ha valamit módosítani kell, akkor módosítva lesz...
Private Sub CommandButton1_Click()
'elválasztó-karakter a CSV fájlokon belül
Const MYDELIMITER = ";"
'hol találhatóak a CSV fájlok
Const MYPATH = "D:\fire\csvs_path\"
'melyik munkalapra legyenek bemásolva az adatok
Dim DestWB As Worksheet
Set DestWB = Worksheets("Munka2")
'a megadott munkalap melyik cellájától kerüljenek be az adatok
Dim DestRange As Range
Set DestRange = DestWB.Range("A1")
Dim MyStr As String
Dim MyStrs() As String
'meg kell adni, milyen terméket keressünk a CSV fájlok-ban és OK gomb
'Cancel gombbal megszakítható a művelet
UserChange = InputBox("Mit keressünk? (kis- és nagybetű nem számít...)", "Keresés...")
If Len(UserChange) > 0 Then
Application.ScreenUpdating = False
'kiválasszuk a megadott munkalapot
DestWB.Select
'töröljük annak teljes tartalmát
DestWB.UsedRange.Clear
DestRange.Select
MyRowCount = 0
MyFname = Dir(MYPATH & "*.csv")
Do While Len(MyFname) > 0
MyFnum = FreeFile
Open MYPATH & MyFname For Input As MyFnum
While Not EOF(MyFnum)
Line Input #MyFnum, MyStr
MyStrs = Split(MyStr, MYDELIMITER)
'vizsgáljuk, hogy a CSV fájl adott sorában, utolsó eleme után van-e még elválasztókarakter avagy sem
If Right(MyStr, 1) = MYDELIMITER Then
MyCount = UBound(MyStrs())
Else: MyCount = UBound(MyStrs()) + 1
End If
'a MyStrs(0) indexével adjuk meg, hogy a CSV fájlon belül, hányadik elem a termék neve
'első->0, második->1, harmadik->2 stb stb
If UCase(MyStrs(0)) = UCase(UserChange) Then
For i = 0 To MyCount - 1
ActiveCell.Offset(MyRowCount, i).Value = MyStrs(i)
Next i
MyRowCount = MyRowCount + 1
End If
Wend
Close MyFnum
MyFname = Dir()
Loop
Application.ScreenUpdating = True
'ha nem találtunk egyetlen megadott nevű terméket sem, arról értesítést adunk
If MyRowCount = 0 Then MsgBox "A megadott termék nem található az átvizsgált CSV fájlokban.", vbInformation
End If
Set DestWB = Nothing
Set DestRange = Nothing
End Sub -
-
bugizozi
őstag
Azt hiszem értem hogy mit mondasz, de nem értem, hogy miért nem működik nálad...
Egy üres excelben átneveztem a Munka2 lapot "Első vállalat" -ra,idézőjelek nélkül majd a Munka1 lapra váltottam.
A kódom:nev = "Első vállalat"
Sheets(nev).Selectfuttatom és simán átvált az "Első vállalat" -ra...
-
radam
csendes tag
válasz
bugizozi #9684 üzenetére
Köszönöm, de szvsz az alapvető probléma az, hogy a nev változó a bevitt nevet idézőjelek nélkül őrzi meg. (nev="első vállalat" -> ?nev = első vállalat). Viszont amikor kiválasztom a munkalapot, akkor megint az "első vállalat" írásmódra van szükségem (Worksheets("első vállalat").Activate).
-
radam
csendes tag
Sziasztok!
Egy technikai jellegű kérdésre keresem a választ.
Vannak vállalatneveim egy oszlopban, mellette további oszlopokban az adott vállalatra vonatkozó adatok. Illetve vannak a vállalat nevét viselő munkalapok. A cél: a fenti munkalapról az adott vállalat nevét viselő munkalapra átmásolni az adott vállalatra jellemző adatokat.
Probléma: ha egy változóba beolvasom a vállalat nevét (pl. nev="Első vállalat"), akkor ezzel a változóval meg tudom hívni a vállalat nevét viselő munkalapot (pl. Worksheets(nev).Activate)? Mert ezt nekem nem fogadta el. Ez a helyes írásmód? Vagy hogyan lehet ezt kivitelezni?Köszönöm!
-
tzetko
csendes tag
Szia Delila!
A múltkor kaptam tőled segítséget "mentés makróval"
Munka1 lapon 3 oszlop kitöltése után automatikusan másol a Munka2 nevű lapra és a mentéseket soronként hozzáadja a Munka2 nevű lapon.
A makró jól működik, de volna egy kérésem amit változtatni kellene rajta.
A copy-zás helyett csak értékbeillesztést kellene végrehajtania a Munka1 -ről a Munka2 lapra.
makrófelvétellel nem boldogulok.
Amit múltkor írtál:
Dim usor As Long
Rows(Target.Row).Copy Sheets("Munka2").Cells(usor, 1)
End If
End Subeddig amit próbálgattam, de nem működik:
Dim usor As Long
Selection.Copy
Sheets("Munka2").Select
Rows(Target.Row).Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=FalseEnd If
End SubSegítségedet előre is köszönöm.
-
bozsozso
őstag
sziasztok!
Olyanra lenne szükségem, hogy több hasonló nevű *.csv-ből szeretném az ugyanolyan termék neveket és a hozzá tartozó adatokat kinyerni egy excelbe. A megnevezéshez mennyiségek tartoznak és ezt szeretném összesíteni belőle egy excel táblába. Valószínű de nem biztos, hogy minden csv-ben szerepel ugyanaz a megnevezés.
Ezek termék megnevezések és hozzá tartozó mennyiségek, árak. A mennyiségeket szeretném összeadni az áradatoket nem, de ha már a mennyiséget sikerülne egy táblázatba kinyernem az jó lenne. Az ár az minden telephelynél egyforma.Előre is köszönöm a segítséget.
-
ulrik19
tag
Csinálj egy kumulált valószínűségoszlopot (eloszlási függvényt):
40
69
84
93
98
100Majd generálsz egy (lineáris eloszlású) "sima" véletlenszámot 0 és 100 közötti intervallumra. Ezután az fkeres() = vlookup() függvények intervallumkeresésével kiválasztod, hogy melyik esemény következett be a 6-ból és annak mi a kimenete.
-
Franticfox
tag
válasz
Delila_1 #9677 üzenetére
No, holnap lehet küldök akkor egy rövidebb szakaszt
(Igazából az időm csak egy részében tudok ezzel foglalkozni, ezért is gondoltam h segítséget kérek) Ma is gondolkoztam ezen, de szóval inkább hazajöttem már
Majd küldök valami jellegében hasonló dolgot, úgy biztos világosabb lesz. Amúgy igen, már a 2007-es verziót is utáltam, ezt a 2010-est még csak kezelni sem tudom, és egyébként is Origint használtam már az utóbi időben, itt viszont excel van feltéve (ráadásul a legutóbbi)... Eddig is köszönöm a segítségedet amúgy
Szép estét!
Üdv,
Franticfox
-
Delila_1
veterán
válasz
Franticfox #9676 üzenetére
Hú, eltarthatott egy ideig, míg ezt megfogalmaztad,
ám a kívülállónak (vagy legalábbis nekem) ez így túl tömény.
Mi lenne, ha elküldenéd a füzetet? hátha akkor jobban átlátnám.
Elég 2 db 313 soros egység, és hamis adatok is megfelelnek, csak a jellegük legyen olyan, mint az eredetié.Ja, és ha elküldöd, 2007-es formában tedd. Azt is szívből utálom, de fel van téve, és dolgozom is vele, ha kell. 2010-em nincs.
-
Franticfox
tag
válasz
Delila_1 #9675 üzenetére
2010...
Próbálkoztam itt ezekkel a függvényekkel, és szép és jó, hogy kiírok egy adott cellából egy értéket, de hogy lesz ebből adatsor?... szóval nekem van egy hosszú adatsorom, a nekem ebből szükséges értékeket ki is tudom jelölni, ezt eddig is meg tudtam csinálni mondjuk úgy, hogy a megfelelő értékek mellé a köv oszlopba írtam egy egyest a megfelelő sorrendben, majd a jobb alsó sarokban lévő kis fekete x-et lehúztam, de ez most nem is érdekes, megpróbálom megvilágítani az engem érdeklő problémát:
Szóval tegyük fel, hogy most van egy lyukas adatsorom mindazokkal az adatokkal amik kellhetnek nekem. Azt akarom csinálni, hogy a 313 soronként ismétlődő értékeket megvizsgálom, és az értékeküktől függően 5 másik oszlopba rendezem a rákövetkező 312 cellát.
Mindezt azért csinálom, mert ez az 5 oszlop különböző típusú pontokat takar, a pontok jellemzőit pedig 38 tulajdonság határozza meg, ami a 312 sorban van leírva, jó foghíjasan, ráadásul az egyes tulajdonságokhoz tartozó értékek is külön cellákban vannak ugye. Ezek után majd ki akarok választani a helyzettől függően 2 tulajdonságot, illetve az ehhez tartozó értékeket, és a pontokat ábrázolni egy pontdiagramon, vagyis egy 2 dimenziós koordinátarendszerben, hogy szemmel lássam, mennyire különülnek el egymástól a ponthalmazok.Nem tudom, mennyire sikerült megvilágítani a problémát...
Megoldást jelenthetne a problémára a következő eljárás:
Egy eljárás, ami az oszlopban megvizsgál minden 313-ik értéket, és hogyha az X, akkor az onnan számított +Y-odik cellát kimásolja egy Z-edik oszlopba úgy, hogy a soron következő ugyanolyan X-hez tartozó +Y-odik értéket az előző alá másolja.
Ez pont úgy szortírozná szét a dolgokat, ahogy nekem kellene, tehát lenne 5 oszlopom, ami ugyanolyan típusú pontokat tartalmaz, a rá jellemző Y értékekkel.
Egy másik Y értékre is megcsinálva ugyanezt, majd ábázolva ezt diagramon, kapnék egy 2 dimenziós mátrixot, amiben szemmel láthatóan el lehetne különíteni az 5 csoportba tartozó pontokat mondjuk a színük alapján.Tehát 4 változtatható érték kell nekem az eljárásba, X, Y, Z, és mondjuk a a minden 313.-ik sort is lehetne variálni, ez legyen V.
-
Delila_1
veterán
válasz
Franticfox #9673 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
Franticfox #9673 üzenetére
Az
=INDIREKT("A"&HOL.VAN("<int>3</int>";A:A;0)+3)
elején az "A" azt jelenti, hogy a keresett cella értékét az A oszlopból vegye. A sor számát a hol.van függvény adja, ami az idézőjelek közé tett <int>3</int> szöveget keresi, szintén az A oszlopban (A:A), a jelenlegi képlet szerint. A nulla az A:A után azt jelzi, hogy pontos egyezést keressen, mert lehetne közelítő találat is, a súgóban találsz erről leírást, ha érdekel.Ha a keresett szöveget pl. az E1-ben adod meg, a képlet =INDIREKT("A"&HOL.VAN(E1;A:A;0)+3)-re módosul, itt már nem kell idézőjelek közé tenni.
Az E1-be tehetsz egy érvényesítést, ami egy legördülőből teszi kiválaszthatóvá a keresett értéket. -
Delila_1
veterán
válasz
Franticfox #9670 üzenetére
-
Franticfox
tag
válasz
Delila_1 #9669 üzenetére
Szóval van egy 172.000 sorból álló oszlopom 313 sorú blokkokkal, nem tudom egyenként elnevezni őket.
További probléma, amit elfelejtettem említeni, hogy sajnos a címzések neve megegyezik egy tulajdonságnévvel sajnos... (konkrétan van 38 tulajdonság és mondjuk 5 címzés, és a címzések neve pl <int>2</int>, vagy <int>3</int>, és a tulajdonságok közt is van egy ilyen nevű. Ezen kívül nekem pl a <int>2</int> tulajdonság után 3 cellára lévő érték kellene, mert az tartozik hozzá... :/
-
Delila_1
veterán
válasz
Franticfox #9668 üzenetére
-
Franticfox
tag
Sziasztok!
Egy elég alapvető problémám lenne, valószínűleg valaki fel is vetett már valami hasonlót, de sajnos nincs elég időm a megfelelő keresésre.
A probléma a következő lenne:
Adott egy sok kisebb adatoszlopból álló hosszú adatoszlop (tehát egy adatoszlop ismétlődő szakaszokkal). Az egyes kis adatoszlopok rögtön az elején meg vannak címezve egy számmal, a következő sorok pedig különböző tulajdonságokat írnak le.
Azt szeretném megcsinálni, hogy ha a kis adatoszlopok elején lévő címzés (mondjuk van 5 fajta ilyen, a nevük 1,2,3,4,5) egyenlő 1,2,3,4,5 valamelyikével, akkor abból a kis adatoszlopból másoljon ki a tulajdonságokra vonatkozó értékeket egy másik oszlopba.
Tehát a nagy adatoszlopomból csináljunk 5 kisebb adatoszlopot, a kis oszlopok elején lévő címzés szerint.
Alapvetően azzal nem tudok mit kezdeni, hogy az egyes adatok közt vannak üres/felesleges cellák, amik nem kellenek, és nem tudom eltüntetni őket úgy, hogy az 5 kisebb oszlopba csak a nekem szükséges adatok legyenek felsorolva.Valaki tud segíteni?...
Üdv,
Franticfox
-
perfag
aktív tag
Szerintem nem jól kérdezel. Én egyáltalán nem értem mit szeretnél (elismerem, a 84-es IQ-m mellett ez egyáltalán nem meglepő.
) Szomorú, de nem tudom mi az a Bernoulli, még szomorúbb, hogy nem is akarom tudni. Azt mond meg miből hogyan kellene kiszámolni valamit, és ha jól csinálom akkor mennyi legyen az eredmény.
-
tuono
csendes tag
Nagyon tetszik ez a fórum, hihetetlen, hogy mindenre tudjátok a választ.
Nem tudom, hogy ilyesmiben is tudtok-e segíteni?! Egy ideje próbálok csinálni magamnak egy véletlen-szám generátort. Egy egyszerű Bernoulli sikerült is (igen-nem bekövetkezéssel), de ennél összetettebbre van szükség, hogy pontosan tudjam szimulálni az összeredményt.
Tehát készíteni szeretnék magamnak egy véletlen-szám generátort. 6 esemény véletlenszerű bekövetkezése (pl. 1000 esetből), meghatározott valószínűséggel. A kép mutatja, hogy miről van szó. A "Data Analysis" alatt keresgéltem hozzá, de nem tudom melyiket kéne használnom, azt meg pláne nem, hogy hogyan. Bár excelhez kötődik, de lehet kissé OFF.
-
perfag
aktív tag
válasz
Delila_1 #9659 üzenetére
Nem állítom, hogy egyszerűbb. Más. Tömbképlettel. C3:C7 tartományra a negatív számok átlaga:
{=ÁTLAG(HA(C3:C7<0;C3:C7;HAMIS))}
Nem saját tudás, Chip Pearson pont egy ilyen példán mutatja be a tömbképletek használatát. -
tuono
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #9660 üzenetére
Köszönöm, de sajna 2003-as az excelem. atlagha nincs sajna.
-
Delila_1
veterán
Valószínűleg meg lehet oldani egyszerűbben is, míg nem jön jobb ötlet, addig ezt javaslom.
A számok az A1:A20 tartományban vannak.
A B1 képlete. =HA(A1>0;1;-1), ezt lemásolod B20-ig.
Pozitívak átlaga: =SZUMHA(B1:B20;1;A1:A20)/DARABTELI(B1:B20;1)
Negatívak átlaga: =SZUMHA(B1:B20;-1;A1:A20)/DARABTELI(B1:B20;-1) -
tuono
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy oszlopom, ahol számok szerepelnek. Van köztük pozitív és negatív is. Azt szeretném elérni, hogy egy külön mezőbe átlagolja nekem a negatív összegeket, egy másikba pedig a pozitív összegeket. Én ezeket akarom majd egymással elosztani, egy kvázi átlaghozamot, arányt számolni belőlük.
Próbáltam már "ha" függvénybe ágyazott "atlag" függvénnyel, de nem működik. Nem tudom mi lehet a gond, nem igazán értek hozzá.Előre is köszi,
tuono -
Pá
addikt
Sziasztok!
Solveres zseniket várok.
Forma1-es fantasy ligához készítettem egy excel táblát, hogy segítsen optimalizálni a csapatomat.
Arról van szó, hogy van ugye 12 csapat és 24 pilóta. Minden csapatnak és pilótának van egy X értéke, ami meghatározza, hogy milyen erős és egy Y, ami azt hogy mennyibe kerül. Nekem van összesen Z pénzem és abból kell kigazdálkodni a lehető legerősebb 2 pilóta + 3 csapat kombót. Annyi megkötés van még, hogy ha válaszottam mondjuk egy csapatot, akkor a pilótáknál már nem választhatom az adott csapat pilótáit és fordítva.Nah, ezt sikerült megoldani. Sajnos nem tökéletes, mivel a solver iszonyatosan erölteti a tört számokat, annak ellenére, hogy minden lehetséges formában elmagyaráztam neki, hogy kizárólag egész számokat kérek. De fogjuk rá, hogy nagyjából működik.
Viszont. A következő fordulóban már azt kéne csinálni, hogy nem nulláról építkezem, hanem a meglévő csapatomat kéne upgradelni. Szóval a solver figyelembe kéne vegye, a jelenlegi csapatomat és úgy összeállítani az újat, hogy a régi csapatomból elad elemeket (ha kell) azért pénzt kapok, majd megveszi az újakat stb.
Nem tudom, hogy én vagyok primitív ehhez a feladathoz, vagy a solver, de egyelőre nem sikerült dűlőre jutnunk egymással.
-
visit
tag
válasz
m.zmrzlina #9653 üzenetére
Igen, igeeeeen! Köszönöm!!
Ez az "abszolút hivatkozás", ez nem jutott eszembe. -
-
visit
tag
Üdv!
Nem tudom megoldani:
Benzinköltség számítás. Adott napon elfogyott x liter, ez került y forintba.
A oszlop = liter (pl. 42liter)
B oszlop = liter * Ft
De azt szeretném, hogy mondjuk kinevezek egy cellát, pl. D5, és ebbe beleírom, hogy 354Ft.(1 liter benzin ára)
Ezután a B oszlop sorai mindig szorozzák meg az A oszlop sorait ezzel a D5 értékkel.
A gondom az, hogy ha beírom az első sorba a képletet, és végighúzom a cellát lefelé, akkor a D5 is szépen növekszik D6, D7, D8 stb. Csak én ezt nem akarom, azt szeretném, hogy minden sor így nézzen ki: B1=A1*D5 , B2=A2*D5, B3=A3*D5, stb.
Ezt jó bonyolultan tudtam leírni...
Köszönöm az esetleges segítséget! -
Delila_1
veterán
válasz
Retekegér #9648 üzenetére
Az angol nyelvterületről érkezett fájloknál hol a hónap, nap, év, hol a nap, hónap, év formátumot alkalmazzák. Eszerint pont a nem jót választottam, de szerencsére észnél voltál.
Amit a képleteddel előállítottál, azt szövegként értelmezi az Excel, bár dátum küllemű. Ha nem akarsz vele további műveletet végezni dátumként, akkor jó.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Hogyan tudom egy cella tartalmát fordítva beírni egy másikba?
A lényeg, hogy baromi sok dátummal kéne dolgozni, de 01/01/2011 formátumban vannak, amikkel a magyar nyelvű Excel nem tud dolgozni. Más megoldás esetleg?
Köszi előre is! -
Emu
őstag
Annyi a lényeg, hogy az értékesítés több termékből tevődik össze, aminek az arányait is szemléltetni szeretné az oszlopokon. Az oszlopokat pedig 2 sorban szeretném elrendezni, hátul a 2010-es havi lebontású értékesítésnek az oszlopai előtte pedig 2011 január-február, a többi hónap meg egyenlőre 0. Így érthető volt?
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Alapszintű excel felhasználó vagyok és az alábbi probléma túltett rajtam:
Ilyen diagramot kellene csinálnom a főnökömnek, csak nekem halmozott oszlopokkal.
Tudnátok segíteni? Nekem sehogy nem jött össze. Köszi! -
alexnowan
aktív tag
Sziasztok!
Pivot táblában linket hoz a tábla de nem aktív.
Hogyan lehet aktív link(ek)et kapni eredményül?Tx
-
Eprom
csendes tag
Sziasztok,
Hogy tudnám azt megoldani,hogy egy adatbázisban ami hetente frissül és egy excel file-ban az évnek-hétnek megfelelő fülre kerülnek az adatok (Pl:. W1110) automatizált frissitésű pivot táblát csináljak?
Előre is köszi. -
perfag
aktív tag
Én Eric Wells: Developing Microsoft Excel 95 Solutions with Visual Basic for Applications könyvét vettem meg annak idején. Ma már nem költök könyvre. Ha vennék John Walkenbach könyvet vennék, vagy az Apress kiadó könyveit. Nem árulok el titkot, hogy ezek a Net sötét oldalán (nem legálisan) letölthetők.
Ha beírod a google-be: excel vba tutorial egész jó oktató oldalakat találsz, angolul persze tudni kell egy bizonyos szinten. Ha túl vagy az alapokon akkor jöhet a Contextures, Chip Pearson és más Excel szakértők honlapjain a példák tanulmányozása. -
radam
csendes tag
Melyik ma is kapható magyar nyelvű könyvet ajánlanátok a makrók programozásának elsajátításához?
Mennyivel könnyebb a helyzet, ha az angol nyelvű szakirodalmat is bevesszük a körbe?Olyan könyvet keresek, ami 1.) megfelelően strukturált, 2.) kellő mélységű.
-
Delila_1
veterán
Nem írtad, hány oszlopod van a Munka1-en. Feltételezem, akkor kell átmásolni az adatokat, mikor minden oszlopot kitöltöttél. A makróban 3 oszlopot vettem alapul, az
sorban ezt kell módosítanod. A makrót a laphoz rendeld.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim usor As Long
Rows(Target.Row).Copy Sheets("Munka2").Cells(usor, 1)
End If
End Sub -
tzetko
csendes tag
Sziasztok!
Makróval szeretném megoldani, hogy van két excel munkalapom. Az egyikbe (Munka1) lapba írok pár sort, amelyet a másikba (Munka2)-be szeretnék menteni, úgy hogy mindig hozzáadja a (Munka2) lapon lévő mentettekhez.
Makró rögzítéssel nem tudom megoldani
leírná valaki nekem makróban a megoldást.Köszönöm
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9629 üzenetére
azigen
, ezt tényleg nem olvastam, vagy ha igen, akkor kiment a fejemből, vagy csak simán elfelejtettem. nem semmi a memóriád, nagyon szépen köszönöm
-
sziasztok!
azt hogyan tudom megcsinálni, hogy egy diagramon belül úgymond két diagramtípust alkalmazzak. azt szeretném elérni, hogy legyen egy oszlopdiagramom, ami éves összesített adatokat mutat (pl vízfogyasztás, áramfogyasztás), és ugyanezen a diagramon legyen egy pont/vonaldiagram is, ami pedig egységárakat (Ft/3, Ft/kWh).
Köszi a választ
-
GabeeeS
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #9623 üzenetére
Kedves m.zmrzlina!
Nagyon szépen köszönöm!
Ez az internet igazi haszna, az elmék összekapcsolása, nem a rengeteg adat
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
-
Delila_1
veterán
válasz
GabeeeS #9621 üzenetére
Jelöld ki az oszlopot, Adatok - Szövegből oszlopok. A varázsló első ablakában a Tagolt legyen bejelölve, Tovább, 2. oldalon határoló jelnek a Vesszőt jelöld be, Befejezés.
6 oszlopra szedi szét az adataidat, amiket a harmadiktól törölhetsz. Egy üres oszlopban az
=A1 & "-" & B1 képlet (feltéve, hogy az eredeti adatok az A oszlopban voltak) összefűzi a megmaradt két első értéket, köztük egy kötjellel.
Ezt az oszlopot jelöld ki, Ctrl+c, marad a kijelölés. Jobb klikkre bemész az Irányított beillesztésbe, Értéket, OK. -
GabeeeS
csendes tag
Sziasztok!
Adott 4375 db cella, az alábbi tartalommal:
46.8.0.0,"46.8.255.255","772276224","772341759","RU","Russian Federation"
és
217.212.248.96,"217.212.248.159","3654613088","3654613151","RU","Russian Federation"
a karakterszámok változnak, mivel ip cím tartományokról van szó.
Ezt az eredményt szeretném kapni:46.8.0.0-46.8.255.255
és
217.212.248.96-217.212.248.159
tehát az első _,"_ karakterek együttes előfordulását _-_ -re cserélni,
ami pedig a _","_ után van, törölni a cellából, a _","_-vel együtt...Én csak olyat találtam, ami x-edik karaktertől cseréli a szöveget,
de az nem jó, mert a változó számok miatt a karakterek helye változik mindig.
Kiindulási pont ezért a speciális karakterek, melyeket jelöltem...Remélem nektek ez pofon egyszerű lesz, nekem nincs elég RAM hozzá
Előre is köszönöm!
-
-
Jazz
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9618 üzenetére
Köszi, de végül is nem szimpla "fit-to-page" kell, hanem egy olyan "fit-to-page" ami nem tartja meg az oldal arányokat, hanem szükség szerint nyújtja, aszimetrikusra.
Egy egyszerű sarkított példa: van egy 5 sorból és 20 oszlopból álló táblázat. Nyomtatási oldalbeállításnál (legyen 1 oldal magas 1 oldal széles), arányosan fogja zsugorítani, amíg a szélesség el nem éri a papír szélességét. Na innen kéne még az, hogy nyújtani függőleges irányban.
Tudom lehetne játszani a cellák magasságával, addig növelni, amíg a nyomtatási töréspontot el nem érik, de ez nem lenne teljes megoldás, mert a betűk mérete maradna ugyan akkora és mivel összetett táblázat, nincs lehetőség mindegyik növelésére, ráadásul eleve csak függőleges irányba kéne növelni....stb. -
Ilyen lehetőség van benne, de ez nem ugyanaz, mint a klasszikus "fit to page". Marad a "klasszikus" megoldás, azaz az Oldalbeállítások. Itt lenullázod az élőfejet/élőlábat, és a margókat.
Természetesen a nyomtatótól is függ, hogy tud-e és engedi-e a nullás margót. -
Jazz
veterán
Sziasztok!
Excel 2010-ben hogy lehet olyat csinálni, hogy nyomtatásnál kitöltse a teljes oldalt, amolyan fit-to-page jelleggel?
Tehát: nyomtatási terület kijelölése meg van, legyen 1 oldal magas 1 oldal széles, akkor fektetve a lap alján még marad üres terület. Na ezt kéne "nyújtani" hosszirányban. Mert amúgy is kicsik a cellák még A3-as lapon is.
Azaz méretarányosan szélesebb a táblázat, mint amilyen magas.
Viszont ha lehetne nyújtani excelből az nagyszerű lenne. Lehet ilyet?Köszi
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #9615 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #9613 üzenetére
A szum(K4:K34) meghaladja, illetve eléri a 24 órát (1 napot), ami az Excelben az idő alapegysége.
Az összegző cella formátuma legyen [ó]:pp, és helyreáll a lelke.
-
m.zmrzlina
senior tag
Rém fura dolgot tapasztaltam az egyik munkafüzetemben.
Az a gondom, hogy két egyformán felépített képlet azonos formátumú cellában másféle eredményt ad.
A K35-ös cellával van problémám aminek a jólnevelt F35-ös testvéréhez hasonlóan a fölötte lévő cellák összegét kellene kiírnia. Ehelyett 0:00-t ír ki viszont a K37-es cellában lévő képlet nem a kiírt 0:00-val hanem a valós összeg 24:00-val számol (helyesen)
Ugyanígy viselkedik, ha a K4-ben (és természetesen az alatta) szereplő HA fv-ben a HAMIS ág ""-jét kicserélem 0-ra. Annyi különbséggel természetesen hogy akkor a K oszlopban végig 0:00-van.
???
-
dtpeter
csendes tag
Sziasztok!
Valamiféle dupla fkeres függvényre lenne szükségem, mert elakadtam az alábbi feladattal: adott egy segédtáblázat (A - C oszlopok), ahol különböző áruk vannak, bizonyos dátumtól érvényes árral. Az elemek ismétlődhetnek, ár-változáskor újból rögzítésre kerülnek.
A főtáblában (E - I oszlopok) a G oszloppal gyűlt meg a bajom, ide kellene kikerestetni az adott áru éppen érvényben lévő árát. Ha csak egy féle áru lenne, akkor FKERES-sel simán megoldanám, de itt mintha kettő darab FKERES-re lenne szükség, amit nem bírok összebarkácsolni. Azaz keressen az áru, és dátum alapján az éppen érvényben lévő árra.
Fontos lenne, hogy a régebben érvényben lévő árakkal történt számítások is megmaradjanak a főtáblán, ezért nem csak ár cellákat írom át.
Kétféle megoldáson töröm a fejem:
1, valamiféle tömbképlettel
Talán lenne rá mód, hogy először valamilyen ctrl+shift+enteres képlettel létrehoznánk egy egy árucikkre leszűkített segédtáblát, amiből FKERES-el kigyűjthető a dátumnak megfelelő ár.2, saját függvénnyel
Ilyent még nem csináltam, és hosszas utánaolvasás után sem jutok számottevően előbbre. Egyelőre itt tartok:Function ArKereso(Aru As Variant, Datum as Date, Rng As Range)
Dim Ar As Integer
Ar = 0
For r = 1 To 50
If Cells(r, 1) = Aru Then Ar = Cells(r, 3)
Next r
Arkereso = Ar
End FunctionPersze tudom, hogy a for-next ciklus ebben a formában kötött és 1-től 50-ig keres, de fogalmam sincs, hogy hogy tudnám rávenni arra, hogy a saját függvényben megadható tartományban keressen. Szóval az lenne az ideális, ha az =ArKereso(E2;F2;A1:C5) függvény kiadná a megfelelő eredményt.
Természetesen ezeken kívül is minden megoldás érdekel.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Cuci3
tag
Életemben először hallok erről a progiról. Némi google után itten ezt írják: "A LibreOffice legújabb verziói képesek bizonyos Excel Visual Basic makrók futtatására, ha engedélyezi ezt a szolgáltatást az LibreOffice - BeállításokEszközök - Beállítások - Megnyitás és mentés - VBA tulajdonságai alatt."
Ha már a Help is csak bizonyos makrók futtatásáról ír, akkor eléggé kérdőjeles nálam. Amúgy ebben is lehet simán makrót felvenni / rögzíteni? És én a szintaktika megnézésével kezdeném. -
opzozi
tag
Hali mindenkinek!
Van egy ilyen makróm excelben, ami az adott cella hivatkozását teszi nekem szövegessé. Szépen és jól működik. De kéne nekem ugyanez LibreOffice-ban is. Ott ez így ebben a formában nem működik, tudna nekem valaki segíteni?
Function GetURL(My_Range As Range) As String
If My_Range.Hyperlinks.Count > 0 Then
GetURL = My_Range.Hyperlinks(1).Address
Else: GetURL = My_Range
End If
End Function -
porajp
csendes tag
Hali!
Nem tudom, hogy ehhez makró kéne vagy függvénnyel meg lehetne-e oldani, ezért innen kérnék segítséget.
Szeretném a táblázat "D" oszlopát úgy kitölteni "D9"-től, hogy ha "B9" cellában az érték "2", akkor a "D4"-ben található értéket írja ki.Ha az érték a következő "B" cellában 1 akkor a "D3"-as értéket írja ki a "D" oszlop cellájába és így tovább. Ezt mind megfejelném annyival, hogy ha a makrót/függvényt megcsinálom az első cellában (D9) és a művelet sikeres akkor ezt a szokásos módon, a cella jobb alsó sarkánál fogva "le tudjam húzni"/másolni mint egy egyszerű szummázást.Előre is köszi a választ.
-
perfag
aktív tag
válasz
[HUN]Tyson #9603 üzenetére
-
[HUN]Tyson
senior tag
Helló excel guruk!
Át lehet-e állítani valahol az Excelben a beszúrandó megjegyzés alapártelmezett betűstílusát, méretét, színét, stb?
Az oké, hogy a megjegyzésen jobb gomb, és szerkesztés, de a következő már nem ilyen lesz. Az alapértelmezést szeretném átállítani.
Köszi!
Szerk.: 2000-es excel
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9600 üzenetére
Ha már belekeveredtem kipróbáltam, nálam műxik.
bozsozso-nál esetleg makró engedélyezési problémák lehetnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest