-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Ezt próbáld meg futtatni:
Sub hiper()
Dim usor As Long, sor As Long, A As String, B As String
Calculate
usor = Range("A6000").End(xlUp).Row
For sor = 1 To usor
Cells(sor, 1).Select
A = Cells(sor, 46)
B = Cells(sor, 1)
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:= _
A, TextToDisplay:=B
Next
End Sub -
Delila_1
veterán
Ezt makró nélkül is el lehet intézni.
Az A:C oszlopok értékei adottak. Érdemes az A oszlopot csökkenő sorrendbe rendezni.
Címsort feltételezve a
[I]D2 képlete[/I] [B]=C2+SOR()*0,00001[/B]. Ezzel különbséget teszünk az azonos osztályzatok sora között.
A [I]J2 képlete[/I] [B]=INDIREKT("A" & HOL.VAN(L2;D:D;0))[/B],
A [I]K2-be[/I] [B]=INT(L2)[/B],
Az [I]L2-be[/I] [B]=KICSI(D:D;SOR()-1)[/B] képlet kerül.Egyébként az A oszlop alsó sorát egyszerűbben is kikeresheted:
v = Range("A1").End(xlDown).Row
Ez a sor azt a folyamatot teszi át VB-be, mikor az A1 cellán állva Ctrl+le nyilat nyomsz, és a v változóban eltárolja az aktuális sor számát. -
Delila_1
veterán
Azt hittem, már mindenki szabadságra ment.
A képlet nem látszik, ha a cellaformázás Védelem fülén bejelölöd a Rejtett opciót, de ez csak akkor lép érvénybe, mikor a lapot védetté tetted.
A kitörölhetetlen képlet makróját a laphoz kell rendelned (lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 3 And Target.Value = "" Then
Cells(Target.Row, Target.Column).Formula = "=A" & Target.Row & "*B" & Target.Row
End If
End SubNem ismerem a képletedet, ez a kis makró a C oszlopba írja be törlés esetén az =A1*B1 képletet, illetve minden sorban a saját sorára vonatkoztatva a szorzást. Írd meg, melyik oszlopodban milyen képletet kell újraírni törléskor.
-
Hali!
"...igazából csak azért akartam így, mert ebbe egy leltárazás eredménye fog kerülni és az ellenőrzéskor lett volna egyszerűbb...
Bocs, lehet hogy írtad korábban, csak átsiklottam felette, de ez esetben én is csak azt tudom mondani, amit Delila_1 is. KIMUTATÁSFire.
UI: Ezért fontos, hogy amikor segítséget kértek, akkor ne csak az legyen leírva, hogy hát konkrétan ez meg az nem megy, hogy kellene, hanem az is, hogy mit szeretnétek megvalósítani, mert mint eseted is jó példa rá, sok esetben vannak nagyon egyszerű módszerek a megoldásra és nem kell makró, meg képlet, érvényesítés, meg stb...
-
Hali!
Akkor pár dolog...
1. Az miért nem jó megoldás, hogy egy lenyílóból választhatna a user és ott csak azok vannak amik léteznek is? (Miért van arra szükséged, hogy megnézd, hogy benne van-e a listában a beírt adat? Vagy csak a korábbi képen nem látszik a lenyíló, azért nem látom?
)
2. Makró nélkül nem megoldható, hogy tudd, hogy melyik tartományba kell dolgozni(melyik listában kellene szerepelnie az adatnak)
3. Ha csak az a cél, hogy a user kiválasszon egy listából egy adott kategóriában szereplő adott gyártó, adott termékét, akkor miért nem felel meg erre a célra az Autoszűrő?
Persze szívesen segítek/segítünk, csak valahogy nem értem a lényegét, hogy miért így akarod megvalósítani...
Fire.
-
-
Hali!
Hát ha csak azt nézem, hogy kiderítsd, hogy a beírt elem szerepel-e a tartományban, akkor a korábbi Delila_1 által javasolt képlet megfelel erre a célra.
Itt a D2:D5 tartományt neveztem el KATEGORIA-nak
A képen látható képlet az A2 cellában van...A feladat csak részmegoldás, mert arról is gondoskodni kell, hogy ha az elem nem szerepelt a listában, akkor a KATEGORIA tartományhoz, hozzá legyen adva(meg persze a Gyártó/Típus-nál is ezt el kell "játszani"). Ehhez makrót kell használni, még akkor is, ha saját függvényt készítesz.
Fire.
-
Hali!
Nézd, nem tudom pontosan mit szeretnél megvalósítani, de azért sejtem.
(Számítógépboltok nagyker/alkatrész árlistájukra emlékeztet)
Ha megengeded, hogy elemeket lehessen hozzáadni egy listához(pl ahogy írtad LENOVO), akkor nyilván ehhez még a pontos típus és akár azon belül a hardverkiépítés is társulhat. Ha ez így van, akkor az Excel már nem a megfelelő választás.Az is kérdés, hogy mit kezdesz azzal, ha valaki kiválasztotta a megfelelő kategóriát/gyártót/típust/hardverkiépítést...stb. Pusztán csak az a lényeg, hogy lássa, hogy létezik olyan, vagy a kiválasztott elemmel még műveleteket akarsz véghezvinni. Előbbi esetben sokkal egyszerűbb megoldás lenne egy sima Autoszűrő, utóbbi esetben meg majd kiderül a válaszodból...
Fire.
-
Delila_1
veterán
A 3. legördülő megengedve: =indirekt(a1&Th)
A (termék és)Th nevű listában sorolod fel a Termékek egyes tagjaihoz tartozó helyiségeket.
Jó kis képzavarral, az előbb az első terméked a PC volt. A PC-hez tartozó földszint, emelet és szuterén a PCTh nevű oszlopban lesz, a monitorhoz tartozóak pedig a MonitorTh nevezetűben. -
Delila_1
veterán
Példa:
A Munka2 lap A oszlopában felsorolod a termékeket (PC, Notebook, Monitor). Az oszlopot kijelölöd, és nevet adsz neki (Beszúrás/Név/Név megadása), legyen a név Termékek.
Ugyanezen a lapon a B oszlopba beviszed a PC típusokat (gyártókat, vagy amit akarsza PC-kről), ennek az oszlopnak a neve egyezzen meg a Termékek oszlopban található nevével, vagyis PC névvel illetsd. A következő oszlopba a következő termék adatait vidd fel, és az oszlop neve egyezzen meg a következő termékkel.A Munka1 A1 cellájába érvényesítés kerül. Adatok/Érvényesítés. A Megengedve legördülőből a Listát választod, a Forráshoz =Termékek kerül.
A Munka1 B1-ben a forrás =INDIREKT(A1)A második kérdésedet pontosítanod kellene. A blokkolandó cellák pontos helye, és a különböző feltételek ismerete szükséges hozzá. A cellák zárolása csak a lapvédelem bekapcsolása után hajtódik végre, de makróval meg lehet oldani, hogy valamilyen feltételtől függően más-más cellák legyenek zároltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Delta Force (2024)
- Hyundai, Kia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Gyermek PC játékok
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest