Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Íme az új Android Auto!
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
Szürke a csatolások, nem tudom kiválasztani, lehet akkor hogy a webes lekérdezés nem minősül annak.
Arra tudtok még valami egyszerű képletet, hogy vegyes tartalmú cellából csak a számokat írassam ki? Az a baj mindig máshol vannak ezért a jobb/bal/közép nem jó, viszont a súgó meg valami eszetlen bonyolult képletet mutatott nekem, ami nem is működik.

-
bugizozi
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
Szerkesztés/Csatolások -> Indító rákérdezés...
Esetleg?
-
válasz
atillaahun
üzenetére
Akkor nem, mert ez biztonsági beállítás, amit minden gépen a registry-ben meg kellene tenni.
Mint írtam, ez csak tipp volt részemről, az sem biztos, hogy ez segített volna a dolgon. Lehet, hogy valaki más tud majd segíteni... -
atillaahun
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, csak az a baj hogy elsősorban nem saját gépen használnám a programot, hanem másoknak is elküldeném, így gondolom ez a registry módosítós megoldás nem túl hasznos.
-
Faterkam
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ahh tényleg, én meg a zárójelekkel próbálkoztam, de rég volt az ECDL vizsga, szégyenlem magam

Kösz a türelmedet !!!
-
-
Faterkam
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen így csinálom most már:
=A1/D1
=A2/D1
=A3/D1Csak arra nem jöttem még rá, hogy ha a D1 az 1500 azt h oldom meg hogy ne keljen beírni állandóan mert ha egymás alá lehúzom D2 D3 D4 lesz az is, pedig az fix.
Az A2,2,3,4 növekszik rendesenMa nem megy semmi

-
válasz
Faterkam
üzenetére
Először is bocsesz, tényleg nem sértésnek szántam, pont arra gondoltam, hogy csak ilyen leblokkolásról lehet szó...

Szóval a feladat annyi (maradva a korábbi példádnál), hogy külön-külön hány százaléka a 225/300/1200 az 1500-nak.
=225/1500
=300/1500
=1200/1500Ezeket a cellákat pedig formázd %-ra a cellaformázás segítségével.
természetesen cellákra is hivatkozhatsz pl A1-ben van a 225, B1-ben a 300, C1-ben az 1200 és D1-ben az 1500, akkor
=A1/D1
=B1/D1
=C1/D1 -
Faterkam
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem viccelek, leblokkoltam, ezt az oldalt én is néztem, de nekem még mindig nem egyértelmű, mert rengeteg válasz a kérdőíven, s %-os értéke kell, az 1500 válasz a fix. Írd már le a képletét, mert tiszta ideg vagyok

ok rájöttem, kösz csak gyorsan kellett volna!!!!
Köszi!!!!!!!!!!!!
-
válasz
atillaahun
üzenetére
Nem tudom, hogy ez kihatással-e van a "problémádra", de talán megér egy próbát. [link]
Arra ügyelj, hogy ne a letölthető fix-et használd, hanem kézzel állítsd be a registry-ben, amit kell. Ha nem jönne össze a dolog, akkor ez a fix vissza már nem állítja dolgokat (régebben legalábbis nem tette)Faterkam
Ne viccelj már, ez általános iskolai matek... [link] -
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Nem tudom kérdezte e már valaki, de nagyon fontos lenne nekem:
Van egy kérdőív, erre válaszoltak Pl 1500-an ez a fő szám. A százalékos értékek kellenének, ha az A válaszra 225-en a B-re 300-an a C-re 1200-an válaszoltak.
Tehát A hány %-a az 1500nak a B, a C, stb
Melyen képlettel tudom megoldani?
Ha valaki segít előre is köszi! S.O.S
-
atillaahun
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akadna még itt egy apróság. Van egy weblapos hivatkozásom, pontosabban adatbeolvasásom a munkalapon. Minden egyes megnyitáskor megkérdezi, hogy engedélyezem-e az automatikus frissítést.
Nem lehetne valahogy beállítani, hogy igen-örökre, és ne kérdezze meg többször? -
atillaahun
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, ez a plafonos kitűnő.
Sima kerekítőset én is kivadásztam a súgóból, de az nem tudott 50-re csak 10-100-1000-...-re ha jól értettem. -
válasz
atillaahun
üzenetére
Ja bocsesz, fáradt vagyok már azt hiszem, van egyszerűbb is:
=PLAFON(A1;50) -
válasz
atillaahun
üzenetére
-
atillaahun
veterán
Kerekíttetni lehet valahogy az Excel-lel (2003)?
Konkrétan km díjat számolok valamihez. Arra lenne szükségem, hogy a kapott távolságot, mondjuk 1216-ot mindig ..50-re vagy ..00-ra kerekítse fel. Tehát sosem lefelé.
-
-
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem csinál semmit

Check this.
-
válasz
Badb0y
üzenetére
1. Melyik excel sheet-hez adtad hozzá? (ahhoz kell, amin az adataid vannak a H oszlopban)
2. Ha ráklikkeltél (duplaklikk ugye), akkor létrejön automatikusan ez:Private Sub CommandButton1_Click()
End SubÉrtelemszerűen, az általam adott makró kódjából csak az ez közti kódot kell már csak bemásolni, nem az egészet, mert akkor hibát fog dobni.
3. Mi az hogy nem megy? Hibát dob? Nem azt csinálja, amit szeretnél?

-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok, újabb próba:
Hozzáadtam az excel sheethez egy command buttont, ráklikkeltem, bemásoltam amit adtál,bezártam, ráklikkelek a gombra és nem megy

-
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Asszem tudom hol a hiba, nem tudom, hogy tudom lefuttatni

Alt+F11, utána jobb klikk insert module, beillesztem, alt+q, alt+f8 és nincs sehol, nem csinál semmit

-
válasz
Badb0y
üzenetére
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim MyRange As Range
Dim MyFirstRow As Long, MyLastRow As Long
Dim MyArray As Variant
'Ettől a cellától kezdődnek az adatok
Set MyRange = Range("H1")
'Az ezeket a string-eket tartalmazó sorok lesznek törölve
MyArray = Array("BONTOTT", "Scratch", "Refurbished")
MyFirstRow = MyRange.Row
MyLastRow = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
For i = MyLastRow To MyFirstRow Step -1
If Not IsError(Application.Match(Cells(i, MyRange.Column).Value, MyArray, 0)) Then Cells(i, MyRange.Column).EntireRow.Delete
Next i
End Sub -
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De ezek közöl melyik ?
Nekem a H-ban vannak az adatok

Átírtam H-ra a több kritériásat, de valamit nem jól az 100, ha azt mondod, jól működik.
-
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Ismét szükségem lenne egy kis segítségre:
Adott A cella, aminek az értékét egy képlet számolja és van egy B cella aminek az értékét én adom meg.
Feladat, hogy a B cellát színezze pirosra, ha a B cella értéke kisebb, mint az A celláé...Próbáltam Ha fgv-el de valamiért nem jó és úgy nem tudom beállítani, hogy színezzen...
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pl hirtelen ezt találtam.
De a lényeg, hogy lefuttatok egy macro-t, és kitörli azokat a sorokat, amik tartalmazzák a "BONTOTT,Scratch,Refurbished" szavakat.
-
válasz
Badb0y
üzenetére
Pl mik lennének a feltételek? Sima sorokról van szó, avagy esetleg szűrt sorokról (filter)?
UI: Olvastam a privet, de nem tudtam megoldani, mivel töröltem a leveleid, így a csatolmányokat is. Csak addig tartok meg hasonló küldeményeket, amíg az adott feladat el nem készül.
-
Badb0y
addikt
Rengeteg olyan oldalt találtam, ahol van macro arra, hogy 3 kritériumot beadok és azokat a sorokat törli.
Tudtok olyat, ami működik is ?
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
Hogy csinálom azt meg 2007-ben, hogy a cella tartalma szám legyen, de a megjelenítésnél kiírja a "kg" mértékegységet!
Próbáltam egyénit létrehozni, de nem jött össze... egy mintát be tudna valaki szúrni?
Köszi
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Áh, nemszóltam, én voltam a hülye. Mert úgy adtam meg a feltételt, hogy ha teljesül beírja az értéket, ha nem akkor egy szünetet ír. És nem tudta szummázni a szüneteket. Most kijavítottam semmire, és így már gurul.

Viszont a cellavédelmet nem mentette át az eredeti fájlból, és nem is találom benne.
Ezek szerint itt egyáltalán nem is lehet bizonyos cellákat zárolni, vagy csak én vagyok vak?
-
atillaahun
veterán
válasz
perfag
üzenetére
... helyett (#11759) bugizozi
Köszi a tippet kipróbáltam az Editgrid-et, de rögtön első körben dobálta a hibaüzeneteket, hogy lassú vagy nem működik a szerverük, nem lehetett online módosítani a fájlt.
Úgyhogy most a GoogleDocs Excel-ével szenvedek. Van aki esetleg ért külön ehhez?
Van pár képlet, amit az Excel 2003 simán kiszámol, ez meg hibát ír, és nem jövök rá mi baja.
Kezdetnek pl. van egy kb. 20 cellából álló oszlop. A cellák csak akkor vesznek fel értéket ha egy feltétel teljesül. Mivel árfolyam kiválasztásról van szó, mindig csak az egyik cellához tartozó feltétel teljesül (beteszek mellé egy X-et), így csak egy vesz fel közülük értéket az oszlopban.
Egy másik függvény szimplán szummázza az oszlopot, és így automatába megkapom a kiválasztott árfolyamhoz tartozó értéket. Ezt az Excel 2003 szépen meg is csinálja, de a Google Excel #VALUE-t ír a szummázó cellába az árfolyam érték helyett, ha rátolom az egeret, pedig csak annyit mutat, hogy "Cannot parse text", amivel nem sokra megyek.Ez ennyire buta lenne, vagy csak másképp működik benne valami?
Más hibákat is ír egyébként, csak gondoltam ezzel kezdeném, hátha valaki játszadozott már vele.
-
bugizozi
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
"az elkészített Excel programomat kitegyem netre, és azzal bárki tudjon számolni (a megfelelő értékeket megadva), de letölteni, vagy a képleteket megnézni ne tudja?"én a vagy utáni mondatrészre válaszoltamjaj, ezt a mondatot félreértettem

amivel volt tapasztalatom, csak a google docs-ot tudnám javasolni...
amivel nem volt tapasztalatom az volt jópár, pl az Editgrid..illetve a hawerunk kiad még jópár találatot amivel lehet próbálkozni
-
atillaahun
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
De persze, azt már meg is csináltam hogy rákattintani sem enged.
Csak azért szeretném webről elérhetővé tenni, hogy ott tudjam még javítgatni-frissítgetni, és ne kelljen belőle mindig új verziót küldeni az illetékeseknek. Meg az sem lenne baj, ha sima böngészővel lehetne használni, és nem kéne hozzá Office, mint ahogy pl. GoogleDocs-ba is meg van oldva.
Bár lehet akkor eljátszok még azzal, csak elsőre elég fapadosnak tűnt.(#11757) perfag
Tekintve, hogy nem vagyok programozó nem hiszem, hogy különösebben komoly vagy értékes programot hoztam volna össze, csak nem szeretném viszont látni olyanoktól akinek nem adtam oda, vagy hogy bárki a sajátjaként mutassa be.
A képlet védelem mint írtam már összejött, csak jó lenne még valami olyan felület, ahol átlag ismeretekkel rendelkező felhasználók nem tudják letölteni, csak használni. -
perfag
aktív tag
válasz
atillaahun
üzenetére
az "Excel programomat kitegyem netre, és azzal bárki tudjon számolni (a megfelelő értékeket megadva), de letölteni, vagy a képleteket megnézni ne tudja?"
A net-es verzióhoz nem tudok hozzászólni, de az Excel védelemhez igen.
Ez egy érdekes probléma, hogy mit és miért akarunk mások elől elrejteni, ill. érdemes-e ezzel vesződni. A felhasználók nagyon nagy többsége fennakad bármilyen védelmen. Egy kisebb csoport viszont okos kis programocskák segítségével bármilyen védelmet megkerül. A kérdés az, hogy mekkora annak az esélye, hogy az Excel fájlodat valaki érdemesnek tartsa feltörni, és ehhez rendelkezik a megfelelő jártassággal. -
bugizozi
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
Hogyha levéded a cellát akkor nem lehet látni a képletet ami benne van, nem?
[link] -
atillaahun
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
Köszi szépen, így (úgy) tényleg egyszerű volt.

Olyan megoldásról tudtok még esetleg, hogy az elkészített Excel programomat kitegyem netre, és azzal bárki tudjon számolni (a megfelelő értékeket megadva), de letölteni, vagy a képleteket megnézni ne tudja?
GoogleDocs-ra felraktam már, csak ott annyira elcseszetten jeleníteni meg, szerintem annak még nem nagyon használható ez a része.
-
bugizozi
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
most hitelen nem találom neten, meg nincs is időm rá, de ezeket olvasd el...
szerk:
így működnie kell -
atillaahun
veterán
Üdv, cellazárolásba tudnátok segíteni?
Szeretném ha pár cellát nem lehetne (vagy csak jelszóval) módosítani egy munkalapon, végig is nyomkodtam már az ide tartozó beállításokat vagy tízszer (Eszközök > Védelem > Tartomány módosításának engedélyezése > Megadás > OK), de végül csak enged belenyúlni mindig. Nem tudom mit rontok el.
2003-mam van. -
Messss
csendes tag
ÜDV!
Lenne egy egyszeű kérdésem, ám mégsem tudok rájönni a megoldásra...
Egy munkalapra helyeztem egy ComboBox-ot. Ezt kellene valahogy feltölteni elemekkel, de nem úgy, hogy valamelyik munkalapról kelljen betölteni.
köszi!
-
Delila_1
veterán
válasz
Pulsar
üzenetére
A fájl útvonalát és nevét csak akkor kell beírni a képletbe, ha a képletet tartalmazó, és a keresendő tartományok nem azonos fájlban vannak.
A kereső lap D4 cellájába írtam a képletedet a füzet megnevezése nélkül. Még annyit rövidítettem rajta, hogy a HAMIS helyett mindenhol nullát írtam.
=HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'Line 8'!$A$4:$T$1700;4;0));HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'Line 9'!$A$4:$T$1700;4;0));FKERES(AA4;'Line 11'!$A$4:$T$1700;4;0);FKERES(AA4;'Line 9'!$A$4:$T$1700;4;0));FKERES(AA4;'Line 8'!$A$4:$T$1700;4;0))Az E4 képlete
=HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'Line 8'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'Line 9'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));"Line 11";"Line 9"))Abban az esetben, ha a Line 8 lapon van találat, ennek a képletnek az értéke (kimenete) HAMIS lesz. Hagyhatnánk így is, mivel tudod, hogy az E oszlop HAMIS értékénél a Line 8 lapon talált a keresésnek megfelelő adatot, de beírhatunk az F oszlopba egy új képletet:
=HA(BAL(E4;4)<>"Line";"Line 8";E4)
ami a Line 8-at is kiírja.Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás, biztosan jelentkezik vele valaki.
-
Delila_1
veterán
válasz
Pulsar
üzenetére
A Cella("filename") függvény megadja a fájl teljes elérési útvonalát, a fájlnevet, és a lapnevet. Ebből szövegfüggvényekkel ki tudod keresni a lapnevet.
=JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.TALÁL("]";A1))
A hosszú, vidám (HA-HA-HA) függvényedbe beépítve egy segédoszlopban kiírathatod.
-
Sziasztok!
Van olyan fügvény, vagy valami amivel ki lehet iratni a sheet nevét. Persze ez önmagában nekem kevés. van egy halmozott fkeres fügvényem, ami három sheet-en keres így:
=HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'C:\keres.xls]Line 8'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'C:\keres.xls]Line 9'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));FKERES(AA4;'C:\keres.xls]Line 11'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS);FKERES(AA4;''C:\keres.xls]Line 9'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));FKERES(AA4;''C:\keres.xls]Line 8'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS))
Azt szeretném, hogy egy cellába írja ki, hogy melyik sheet-en találta meg a AA4-es cella értékét. Lehet ilyet?
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
Lenne egy grafikonos problémám.
Mégpedig az, hogy adott egy állásidő, ami ugye nem 100%, hanem ennek mondjuk az 57%-a! Ez az 57% fel van bontva kb. 5 féle összetevőre.
A grafikonomon az 57 % nak kellene megjelennie és az oszlopot felbontania 5 féle összetevőre, ami ezt kiadja!Hogy tudom megcsinálni, hogy az 57% vagyis egy cella értéke legyen 100%??
-
válasz
Badb0y
üzenetére
A böngésző a ludas, viszont kipróbáltam és a Google Chrome rendes munkát végez, olyannyira, hogy az Excelbe beillesztett makrókód formátumában is megegyezik a PH!-s formátummal. (Szóköz/tabulátorok stb, mind tökéletes)
Szóval azt tudom csak jelenleg javasolni, hogy aki forrást másol PH!-ról, az tegye fel a Chrome-ot...
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Basszus tényleg

-
válasz
Badb0y
üzenetére
Nincs, de szerintem tudom mi szívatja a buksidat. (Meg ezek szerint minden topikosét)
Ha kimásolod a kódot, majd beillszted az Excelbe, akkor a
MyString = Replace(MyString, ",", " ")
MyString = Replace(MyString, " ", " ")
MyString = Replace(MyString, " ", " ")helyett ezt másolja be, azaz kiszedi a kódból a többszörös space-t.
MyString = Replace(MyString, " ", " ")Megkérdem, hogy ezt a PH motor avagy valami más pl böngésző helyesírás ellenörzője stb okozza-e.

-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Neked nincs ott a 2 space
Nekem még mindig ott van 
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére

Csak hogy ne maradjon az archívumban hülyeség kijavítatlanul, a makró helyesen:
Sub min_max()
Dim min As Single
Dim max As Single
Dim tipus As String
Dim i As Integer
For i = 1 To Range("A1048576").End(xlUp).Row
Cells(i, 1).Select
tipus = ActiveCell.Value
min = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
max = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("D:D"), tipus) = 0 Then
Cells(1, 1).Select
Do While ActiveCell.Value <> ""
If ActiveCell.Value = tipus Then
If ActiveCell.Offset(0, 1).Value < min Then
ElseIf ActiveCell.Offset(0, 1).Value > max Then
End If
End If
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
Cells(Range("D1048576").End(xlUp).Row + 1, 4).Value = tipus
Cells(Range("E1048576").End(xlUp).Row + 1, 5).Value = min
Cells(Range("F1048576").End(xlUp).Row + 1, 6).Value = max
End If
Next
End Sub -
-
bagyo
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek abban, hogy az EXCEL-ben lehet-e számformátumban lévő adatot egy másik cellában magyar szövegértékre átalakítani. Pl. A1 cella értéke 12000 akkor az A2 celláben jelenjen meg: tizenkettőezer.
A BAHTSZÖVEG függvénnyel csak az ékes thai nyelvre sikerült a számot átalakítanom, de ez momentán nem kell Előre is köszi. -
Berakom ezt a makrót is, ha másért nem, hátha mások találnak benne a későbbiekben hasznosítható ötletet.
'FSCD_MIN_MAX_With_Unique Macro
Dim MyCell As Range
Dim MyCollection As New Collection
Dim MyValue As Variant
Dim MyTypeSrcRange As Range, MyTimeSrcRange As Range, MyDestRange As Range
Dim MyTypeColumnRow As Range, MyTimeColumnRow As Range
Dim MySrcColumn As String
Dim MySrcRow As Integer
Dim MyFxs As WorksheetFunction
Set MyFxs = Application.WorksheetFunction
Application.EnableEvents = False
Application.ScreenUpdating = False
'A TÍPUS adatok ettől a cellától kezdődnek
Set MyTypeColumnRow = Range("A2")
'Az IDŐ adatok ettől a cellától kezdődnek
Set MyTimeColumnRow = Range("B2")
'Az elkészítendő TÁBLÁZAT kezdőcellája (táblázat bal-felső sarka)
Set MyDestRange = Range("C2")
Set MyTypeSrcRange = Range(MyTypeColumnRow.Address & ":" & Chr(MyTypeColumnRow.Column + 64) & Cells(Rows.Count, Chr(MyTypeColumnRow.Column + 64)).End(xlUp).Row)
Set MyTimeSrcRange = Range(MyTimeColumnRow.Address & ":" & Chr(MyTimeColumnRow.Column + 64) & Cells(Rows.Count, Chr(MyTimeColumnRow.Column + 64)).End(xlUp).Row)
For Each MyCell In MyTypeSrcRange
On Error Resume Next
MyCollection.Add MyCell.Value, CStr(MyCell.Value)
Next MyCell
i = 1
MyDestRange.Offset(0, 0) = "Típus"
MyDestRange.Offset(0, 1) = "MIN"
MyDestRange.Offset(0, 2) = "MAX"
For Each MyValue In MyCollection
MyDestRange.Offset(i, 0).NumberFormat = "@"
MyDestRange.Offset(i, 0) = MyValue
MyDestRange.Offset(i, 1).NumberFormat = "[h]:mm:ss"
MyDestRange.Offset(i, 1).FormulaArray = "=MIN(IF(" & MyTypeSrcRange.Address & "=""" & MyDestRange.Offset(i, 0) & """," & MyTimeSrcRange.Address & "))"
MyDestRange.Offset(i, 2).NumberFormat = "[h]:mm:ss"
MyDestRange.Offset(i, 2).FormulaArray = "=MAX(IF(" & MyTypeSrcRange.Address & "=""" & MyDestRange.Offset(i, 0) & """," & MyTimeSrcRange.Address & "))"
i = i + 1
Next MyValue
Set MyTypeSrcRange = Nothing
Set MyTimeSrcRange = Nothing
Set MyDestRange = Nothing
Set MyTypeColumnRowe = Nothing
Set MyTimeColumnRowe = Nothing
Set MyCollection = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
Application.EnableEvents = True
End Sub -
sonar
addikt
Kösz mindenkinek, de ráfanyalodtam és összehoztam makróval.
Arra még elég volt a tudásom
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Á, értem. Kell egy kigyűjtés és minden típusra a minimum-maximum.
Tömbképlettel, makró nélkül, H8-ba beírva, H7 üres kell legyen:
{=INDEX(INDIREKT("$C$5:$C$"&$H$4);HOL.VAN(0;DARABTELI($H$7:H7;INDIREKT("$C$5:$C$"&$H$4));0))}A lista C5-től indul, lehúzható. Ha elfogytak a unique iteme-ek, akkor #HIÁNYZIK üzenetek jönnek, ha nem tetszik, akkor törölhetők.
H4-be az utolsó sort megállapító {=MAX(SOR(C:C)*(C:C<>""))} tömbképlet kell innen, a minimum és maximummal együtt.
-
m.zmrzlina
senior tag
A következő elrendezést és Excel2007-et feltételezve a következő lehet egy megoldás:
A:B tartomány lefelé folytatódik.
És a makró:
Sub minmax()
Dim min As Single
Dim max As Single
Dim tipus As String
Dim i As Integer
For i = 1 To Range("A1048576").End(xlUp).Row
Cells(i, 1).Select
tipus = ActiveCell.Value
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("D:D"), tipus) = 0 Then
Do While ActiveCell.Value <> ""
If ActiveCell.Value = tipus Then
If ActiveCell.Offset(0, 1).Value <= min Then
If ActiveCell.Offset(0, 1).Value >= max Then
End If
End If
End If
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
Cells(Range("D1048576").End(xlUp).Row + 1, 4).Value = tipus
Cells(Range("E1048576").End(xlUp).Row + 1, 5).Value = min
Cells(Range("F1048576").End(xlUp).Row + 1, 6).Value = max
End If
Next
End Sub -
perfag
aktív tag
Akkor szerintem nem értjük egymást. Vagy én nem értem a feladatot, vagy Te a megoldást.
A megoldásomhoz nem kell rendezett tartomány, nem kell tartományt kijelölni sem. Az Excel-t azért nem árt ismerni.
Ha H4-be beírom tömbképlettel {=MAX(SOR(C:C)*(C:C<>""))}, akkor megvan a tartomány utolsó cellája.
Ha H3-ba beírod a keresett típust, akkor a
{=MIN(INDIREKT("d5:d"&H4))*(INDIREKT("C5:C"&H4)=H3)}
tömbképlet megadja az adott típushoz a minimum időértéket.Én ezt értettem a feladat leírásodból, adott típusra a minimum és a maximum meghatározása.
-
Makróval megoldható, csak pár infóra szükség van
1. Melyik oszlopban vannak a Típusok, és melyikben az időadatok?
2. Van-e fejléce az oszlopoknak?
3. Melyik cellától kezdődjön az összesítő táblázat? (Pl C1-től és függőlegesen legyenek a típusok és melléjük a MIN/MAX értékek) -
sonar
addikt
Sziasztok,
Adott két oszlop az egyikben egy típus jelzés van a másik oszlopban egy mért idő.
Hogyan tudnám megcsinálni, hogy az adott típushoz tartozó Min/Max időt megkapjam?
Elég fárasztó lerendezni és kézzel kijelölni a tartományt.
Szóval hogyan tudnám megkeresni a MIN/MAX-ot úgy, hogy egy másik oszlopot is figyelembe vegyen?tipus time
4158CL9 0:50:38
4158CL9 1:35:16
4158CL9 2:56:51
4158CL9 0:47:10
4158CL9 0:37:33
4158CL9 0:38:17Üdv: sonar
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ahham köszi

Van arra mód, hogy ez a fv-t az alapértelmezett fv-k közé felvenni ? Tehát, hogy meglegyen mint egy szumma fv pl. ? Ha igen, hogy lehet ?
-
válasz
Badb0y
üzenetére
Én a szerkesztési idő alatt még módosítottam a kódon, szerintem az idő alatt másoltad ki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem kell módosítani rajta semmit, mert akkor nem hagy ki szóközt a gyártó meg a típus között pl ToshibaSatellite L650-17Q LaptopTöröld a függvényt és másold be újra kódot és akkor nincs szükség módosításra.
(Az elvvel teljesen ellentétes az a módszer)Amúgy meg szívesen.
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon köszönöm. A space-t meg innen szedtem ki, MyString = MyString + StrConv(MyArray(i), vbProperCase) + " " így tökéletes

-
válasz
Badb0y
üzenetére
Function FSCD_GetMachineInfo(MyRange As Range) As String
Dim MyString As String
Dim MyArray() As String
Dim MyRightMarker_Good() As Variant, MyRightMarker_Bad() As Variant
MyRightMarker_Good = Array("11.6", "12.1", "12.5", "12.6", "13.1", "13.3", "14.1", "15.6", "17.3", "18.4")
MyRightMarker_Bad = Array("11,6", "12,1", "12,5", "12,6", "13,1", "13,3", "14,1", "15,6", "17,3", "18,4")
MyString = MyRange.Value
For i = 0 To UBound(MyRightMarker_Good)
MyString = Replace(MyString, MyRightMarker_Bad(i), MyRightMarker_Good(i))
Next i
MyString = Replace(MyString, "BONTOTT", "")
MyString = Replace(MyString, "NB", "")
MyString = Trim(MyString)
MyArray = Split(MyString, " ")
MyString = ""
For i = 0 To UBound(MyArray)
If Not (InStr(1, MyArray(i), ".", vbTextCompare) > 0 Or _
InStr(1, MyArray(i), ",", vbTextCompare) > 0 Or _
InStr(1, MyArray(i), """", vbTextCompare) > 0) Then
If i = 0 Then
MyString = MyString + StrConv(MyArray(i), vbProperCase) + " "
Else
MyString = MyString + MyArray(i) + " "
End If
Else
Exit For
End If
Next i
FSCD_GetMachineInfo = Trim(MyString + "Laptop")
End Functionm.zmrzlina
Igen, ezek azok a hibák, amit csak a kód készítője tud kibogarászni, de a lényeg, hogy meglett a bug... -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na meglett a hiba.
A második form Initialize() eseményében volt egy sor ami rejtett munkalapot akart aktiválni és ez akasztotta meg a programot.Csak azt nem értem, hogy a munkalapról viszont szépen beolvasta a form összes labelére az összes adatot.
Private Sub UserForm_Initialize()
'Dim vissza As String
'vissza = ActiveSheet.Name
Dim hova As String
'Application.ScreenUpdating = False
'Worksheets("eredmenyek").Visible = True
Worksheets("eredmenyek").Activate
For j = 1 To 4
hova = Cells(1 + j, 7).Value
For k = 1 To 10
Controls(hova & k).Caption = Cells(1 + k, 1 + j).Value
Next
Next
'Worksheets("eredmenyek").Visible = False
'Worksheets(vissza).Activate
'Application.ScreenUpdating = True
End SubA kikommentezett sorok kerültek be utólag és így már működik.
Köszi mégegyszer.

-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Amikor a fv-t lefuttatom legenerálja a nebet és a pl toshiba után van a kész névnél a két szóköz. És igen a nagy toshiba első betűje legyen csak nagy.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mondom, hogy nagy gáz van nálam, mert így viszont rendben működik.
Köszi az eddigieket
-
válasz
Badb0y
üzenetére
Pontosan melyik sorban (a notebook.xls A oszlopában) van a dupla szóköz?
A pl TOSHIBA helyett Toshiba megoldható szerintem, mert a gyártó kerül az első helyre mindig, viszont ugye a típusszámnál hülyén néz ki a pl NVS1234 helyett a Nvs1234, de ha így kell, az is kivitelezhető. -
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Először is egy új/üres munkalappal kezdj, arra tegyél egy activex CommanButton-t, ami megjeleníti a UserForm1-et, a UserForm1-re megint egy CommandButton-t, ami negjeleníti a UserForm2-öt, UserForm2-re egy CommandButton, ami bezárja. Mindezt úgy, ahogy korábban írtam(abban a formában, a modal-t is úgy használva), semmi más.
Ha ez működik, akkor a VBA kódoddal van gond, ami akár abból is adódhat, hogy különböző események is fel vannak programozva, és esetleg "keresztbe tesznek" egymásnak stb.
Így legalább kiderül, hogy merre kell keresni a hibát. Ha a kódodban, azt sajnos csak Te tudod megtenni/javítani... -
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ahham

És azt, hogy lehet megcsinálni, hogy ez a függvény bekerüljön a default fv-k közé, mert ezt akkor beteszem és akor nem kell mindig megcsinálni ezt az insert module cuccot.
Egy nagyon nagyon pici kérdés, 2 space van a márka név után, ez véletlen, vagy így megoldható csak.
Illetve van vmi properes cucc, hogy csak az első betű legyen nagy a többi kicsi. Ez nagy átírást igényel ?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
És ha simán az ablak/form jobb felső sarkában lévő X-el zárod be, akkor is ez a szitu?
Badb0y
Ezt nem kell indítani, ez egy függvény, amit úgy használhatsz, mint pl a SZUM függvényt. Ha új modulba bemásolod a kódot (első bekezdés), amit adtam, akkor egy adott cellán állva elkezded begépelni, hogy =FSCD és már látod is a függvény nevét meg hogy egy cellát kell megadni bemenő paraméterként. -
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Milyen elnézést
Inkább azt írd meg mivel tudlak kárpótolni 
Ez akkor csak a notebook.xls.re működik igaz ? Nem probléma, félre ne értsd, csak, hogy melyikre tegyem be.
Kipróbálom egyáltalán el tudom-e indítani

-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor nálam valami nagy gáz lehet mert a te megoldásoddal ugyanaz a jelenség mint az enyémmel.

Nálam alapértelmezésben Modal mindkét form.
-
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Megjeleníteni egyik form-ról a másikat próbáld meg így (UserForm1-en lévő CommandButton1-el jeleníted meg a UserForm2-őt, Modal módban (a Modal mód azt jelenti, hogy amíg az adott ablakot/Form-ot be nem zárod, addig nem tudsz kattintani máshova, se munkafüzetre, se másik form-ra stb))
UserForm2.Show vbModal
End SubA UserForm2-ön lévő CommandButton1-el meg így zárd be a UserForm2-őt.
Unload Me
End SubEz Nálam kifogástalanul működik évezredek óta...

-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Modal ablak, nem lehet matatni.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Próbáltam a bezárást úgy hogy az Unload-ot csak simán a Screenupdating False-True közé tettem - semmi eredménnyel. A combobox Change-ben is van munkalap váltás és az megoldja a problémát ezután tettem bele azt a két sort.
-
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
A korábbi példádban még van két munkalap kiválasztás is (Select), lehet, hogy az zavar be...
Ezenkívül az sem mindegy, hogy milyen módban jeleníted meg a form-ot, azaz csak egy info ablak és attól még lehet matatni a munkalapon, avagy egy modal ablak, amikor nem, amíg a form-ot be nem zárod... -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lehet, hogy nem kellene letiltani a ScreenUpdating-et...
Ebben - ami nem jól működik - nincs tiltás.
Private Sub cb_bezar_Click()
Unload uf_eredmeny
End SubAmiben van tiltás (és engedélyezés) az működik.
???
Vagy az Unload parancs tiltja a frissítést is?
-
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Lehet, hogy nem kellene letiltani a ScreenUpdating-et...
Azt tiltod, ami a (képernyő)frissítésért is felel...
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Synology NAS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W11 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Sima kerekítőset én is kivadásztam a súgóból, de az nem tudott 50-re csak 10-100-1000-...-re ha jól értettem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fferi50