- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barnes
aktív tag
Hello!
Olyan kérdésem volna, hogy van egy sávdiagramom és szeretnék burkológörbét készíteni rá. Ezt excelben hogyan tehetem meg?
-
válasz
Apollo17hu #11997 üzenetére
Cseréld le erre: SZÖVEG(D2;"éééé.hh.nn - nnnn")
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Delila_1 #11996 üzenetére
Ehh, rossz volt a példám.
Nem konkrétan a vasárnapot szeretném hozzáfűzni.4 db oszlopból generálom egy html-táblázat forráskódját. A kódot összefűzéssel hozom létre.
Az egyik oszlop viszont ez a bizonyos dátummező.Konkrétan így néz ki most az összefűzés:
=ÖSSZEFŰZ("<tr><td><a href=";$F$1;E2;$F$1;">";A2;"</a></td><td align = ";$F$1;"center";$F$1;">";B2;"</td><td align = ";$F$1;"center";$F$1;HA(C2="aktív";ÖSSZEFŰZ(" bgcolor = ";$F$1;"CCFFCC";$F$1);HA(C2="inaktív";ÖSSZEFŰZ(" bgcolor = ";$F$1;"FFCCCC";$F$1);""));">";C2;"</td><td align = ";$F$1;"center";$F$1;">";D2;"</td></tr>")
, amiből a dátum csak a képlet legvégén szereplő D2 cella. Ami dátum formátumú volt, és emiatt számmá alakul összefűzéskor.
-
Delila_1
veterán
válasz
Apollo17hu #11995 üzenetére
Nem kell semmit összefűznöd.
A D oszlopnak ezt a formátumot add az egyéni kategóriában:
éééé.hh.nn - nnnn -
Apollo17hu
őstag
Akadt mégegy problémám. Ha egy dátumot tartalmazó cellát fűzök össze bármivel, akkor az összefűzött karakterláncban a dátum "számként" jelenik meg.
Pl.
A1 = 2011.11.13
A2 = ÖSSZEFŰZ(A1;" - vasárnap")esetén az A2 cella eredménye nem '2011.11.13 - vasárnap', hanem '40860 - vasárnap'.
Bonyolítja a helyzetet, hogy a dátumot az előző kérdésemben használt makró generálja, tehát a dátumot tartalmazó cella dátum formátumú. Emiatt módosul számértékké, ha az ÖSSZEFŰZ() függvényt használom rá.
Van valami frappáns megoldás a 40860 dátummá alakítására az összefűzés eredményében?
-
Delila_1
veterán
válasz
Apollo17hu #11993 üzenetére
Részemről szívesen.
-
Apollo17hu
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek, erre volt szükségem!
-
perfag
aktív tag
válasz
Apollo17hu #11990 üzenetére
Na, lassú vagyok látom, Delila_1 megelőzött - de hasonló az észjárásunk:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Range(Target.Address), Range("C2:C300")) Is Nothing Then
Else
Range(Target.Address).Offset(0, 1) = Now
End If
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Apollo17hu #11990 üzenetére
A Worksheet_Change tip. esemény kezelés a bevitelt figyeli.
A Set ter = Intersect(Target, Range("C2:C300")) sor megadja a figyelendő területet. Ha ezen a területen belül adsz új értéket egy cellának, a bevitt érték sorában (Target.Row) a 4. oszlopba beviszi az aktuális dátumot.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim ter As Range
Set ter = Intersect(Target, Range("C2:C300"))
If Not ter Is Nothing Then Cells(Target.Row, 4) = Date
End Sub -
Apollo17hu
őstag
válasz
Delila_1 #11989 üzenetére
Szia!
Köszönöm, ez jó, viszont át kellene alakítanom, de nagyon kezdő vagyok makrókban.
Meg tudnád nézni, hogy a hibás kódom miért nem működik?Úgy szeretném csinálni, hogy a 2. sortól kezdve a C oszlopban lévő változásokat figyelje a makró, és a D oszlopban jelenjenek meg a dátumok. Azt nem tudom, hogy a változót (i) hogyan kellene úgy beleírni a kódba, hogy az működjön is:
For i = 2 To 300
If Target.Address = Cells(i, 3) Then Cells(i, 4) = Date
Next -
Delila_1
veterán
válasz
Apollo17hu #11987 üzenetére
A makrót a laphoz kell rendelned, aminek a módjára elég sok példát találsz itt a fórumon.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then Range("A2") = Date
If Target.Address = "$B$1" Then Range("B2") = Now
End SubA makró első sora a dátumot írja be az A2-be, mikor az A1-be beírtál valamit. A második sor a B1 kiállításakor az időt írja a B2-be. Tetszésed szerint írd át és alkalmazd.
-
perfag
aktív tag
válasz
Apollo17hu #11987 üzenetére
Saját képletet, pontosabban saját függvényt. Az Excelnek (tudomásom szerint) nincs ilyen függvénye. Makróval kell az A1 változását figyelni és az időpontot beíratni az A2-be.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Milyen képletet kell beírnom az A2 cellába, ha azt a dátumot szeretném megjeleníteni benne, amikor az A1-es cella legutoljára módosult? (Tehát az utolsó módosítás dátumát szeretném automatikusan tölteni.)
-
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #11979 üzenetére
Akkor félreértettelek. De én nem találom a FileSzerkesztést az előkészítésnél.
így néz ki nálam, merre menjek? -
Delila_1
veterán
Régebbi verzióban a Szerkesztés - Csatolások menüpontban a Váltás gomb segítségével kitallózod az aktuális fájlt. Gyakorlatilag a csatolás saját magára mutat majd minden füzetben. Ezzel a lépéssel egyszerre minden lapon megszűnik a másik füzetre történő hivatkozás.
Másik, kicsit macerásabb mód, hogy a csere funkció segítségével a hivatkozásnak azt a részét, ami a másik füzetre mutat, minden egyes lapon lecserélsz "semmire" (üresen hagyod a mire cserél rovatot).
-
Pá
addikt
Van egy sablon képlethalmazom egy munkalapon, amit szeretnék átmásolni sok dokumentumba. A képletek hivatkoznak dokumentumon belül más munkalapokra is, de ez nem gond, mert ugyanezek a munkalapok, ugyanezzel a névvel megvannak az összes új fileban is, amibe szeretném átmásolni a képlethalmazt. Remélem eddig követhető.
A porbléma az, hogy amikor átmásolom a képlethalmazt, akkor azok a munkalap hivatkozások, az eredeti dokumentum munkalapjaira vonatkoznak, nem az újére, ahova másoltam. Sima másolással is, meg a csak képletet speciális beillesztéssel is.
Szóval erre kéne egy megoldás. Az is megfelel, ha csak a képlethalmazt copy&pastelem, illetve az is, ha az egész munkalapot.
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy makrón belül nyitunk meg Workbook.Add parancsal egy új munkafüzetet, akkor arra az új munkafüzetre hogy lehet konkrétan hivatkozni, pl. ha be akarom zárni, Workbooks("????").Close ?
Mindig csak ActiveWorkbook-ként lehet rá hivatkozni? -
Delila_1
veterán
válasz
Faterkam #11967 üzenetére
A kigyűjtő lap A oszlopába írod a 12 (? először ennyit írtál, most 20-at) várost.
B1-be: =DARABTELI(Munka1!BF:BF;A1) kerül, ahol a Munka1 helyére annak a lapnak a nevét írod, amelyik a 2000 sort tartalmazza.
Az egyéb helységeket meg kiszámolod.
Az első lapra teszel egy képletet: =darab2(BF:BF)
Ebből kivonod a második lap B oszlopának a szummáját. -
Faterkam
addikt
válasz
Delila_1 #11966 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod, de lehet félreérthetően írtam le. Van egy 19 kérdéses kérdőív ennek a BF oszlopa a hol laksz kérdés, és kb 2000 sorban válaszoltak különböző városnevekkel. ezt kéne összesítenem egy másik munkafüzetben ahol már fel van sorolva a megadott sablon:
Válaszok:
Budapest 136
Győr 8
Pécs 8
Debrecen 7
Kecskemét 7
Szeged 7
Érd 6
Békéscsaba 5
Dunakeszi 4
Piliscsaba 4
Zalaegerszeg 4
Eger 3
Etyek 3
Fót 3
Gödöllő 3
Miskolc 3
Nyergesújfalu 3
Székesfehérvár 3
Szigetszentmiklós 3
Vác 3
Egyéb helységek 151 -
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Van egy oszlopom (hol laksz) városnevekkel, kb 2000 sor. Ebből kellene nekem kb 12 város ami egy listába megadtak, Pl Budapest, Pécs, Debrecen, Szentendre stb és az ezen felüliek egyéb városként, és kellene hogy hányan hagyták üresen a választ.
Így kéne kinéznie:
Bpest 564
Pécs 23
Szentendre 7
Egyéb város: 654
üres sor 12Excel 2003-at használok.
Ha valakinek lenne egyszerű ötlete, sokat segítene.
Előre is köszönöm!!!!
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #11962 üzenetére
Sorry.
-
válasz
Sir Pocok #11959 üzenetére
Segédoszlopot vegyél fel és abba (ha pl az A oszlopban vannak az adatok), írd be ezt a képletet =A1*1 és másold le ameddig kell. Azt is megpróbálhatod, hogy a =SZÁM(A1) képletet használod és másolod le. Ha ez IGAZ értéket ad, és mégsem tudsz számolni a cellákkal, akkor más gebasz van. (Ha van makró is a munkafüzetben, az is szokott ilyen jelenséget okozn)Az Office naprakész-re van frissítve?Sir Pocok #11960
Figyelmesebben olvashatnál, pont ezt írtam korábban... -
Sir Pocok
őstag
Sajnos egyik javaslat se hozott megoldást.
-
-
Delila_1
veterán
-
Sir Pocok
őstag
Egy valamit nem értek:
Van egy oszlop amiben számok vannak (cellaformázásba is szám formátum van beállítva).
De, a számok balra vannak igazítva mintha szövegek lennének plusz semmilyen műveletet nem tudok velük elvégezni. Ez mitől lehet? -
Sir Pocok
őstag
Időközben magam is megtaláltam. Köszönöm!
-
válasz
Sir Pocok #11952 üzenetére
Szövegből oszlopok funkció. Pl kijelölöd az A oszlopot/szövegből oszlopok/tagolt/elválasztó karakter a szóköz/rendeltetési hely =$B:$B és OK.
(Egymás alá a szövegből oszlopok funkció nem foga beszúrni. Ha mindenképp ez a feladat, akkor képlettel/makróval lehet operálni) -
Sir Pocok
őstag
Azt esetleg tudja valaki, hogy ha egy cellába mondjuk két szó található, akkor azt hogy lehet szétszedni, hogy két cellába kerüljön?
Pl.: A1 cellába Vezetéknév Keresztnév
Művelet után Vezetéknév A2 cella Keresztnév A3 cellaKöszi előre is!
-
Delila_1
veterán
válasz
Sir Pocok #11947 üzenetére
Szívesen.
Na és melyik verziót használod? Mindig azzal kezdd a kérdést! Lehet, hogy a többi válaszadónak elég, ha egyszer beírod, nekem nem.
Már a felhasználói lapodat is megnéztem remélve, hogy nem az én lakhelyemen van ez a csodás üzlet a 60 napja lejárt szavatosságú tejfellel.
-
Delila_1
veterán
válasz
Sir Pocok #11943 üzenetére
A függvény attól függ, melyik verziót használod.
2007-es és 2010-es verzióban a D2 képlete (címsort feltételezve)
=SZUMHATÖBB(C:C;A:A;A2;B:B;"<="&MA()-60)Régebbi verziókban
=SZORZATÖSSZEG((A2:A1000=A2)*(B2:B1000<=MA()-60);C2:C1000)Az utóbbinál a tartományok utolsó sorát 1000-ről írd át a saját utolsó sorodra. Írhatsz jóval nagyobb számot is.
Akkor még eladjátok, ha csak 50 napja járt le a szavatossága?!
-
Sir Pocok
őstag
A segítségeteket szeretném kérni:
Adott egy táblázat amiben élelmiszerek szerepelnek. Az első oszlopban van a termék megnevezése, a másodikban a szavatossági idő lejárata, a harmadikban pedig a mennyiség.
Azt szeretném tudni a táblázatból, hogy adott termékből mennyi van bizonyos lejárat után.
Tehát a makró vagy függvény megmondaná hogy mekkora mennyiség van olyan termékből amelynek a szavatossági ideje lejárt mondjuk 60 napja.
Remélem érthető voltam, köszönöm előre is!
-
Zomb€€
őstag
válasz
bugizozi #11941 üzenetére
Ezzel az a gondom, hogy hiába rejti el, attól még nem a pozitív ágon folytatja, csak nem jelenik meg.
Amúgy már szétgugliztam az agyam, de mindenhol csak a DisplayAlerts = False-ra bukkantamHopp, idő közben ki is találtam a megoldást:
Meghívom a körleveles Wordöt DA = False értékkel, majd a wordben behúzom az adatbázist. Yee -
-
Delila_1
veterán
Nem a sok kérdéssel van baj, hanem azzal, hogy nem gondoltad át a kérdés feltevése előtt, mit is szeretnél elérni.
Először a lapok teljes utolsó oszlopának a másolását kérted, utána egy-egy meghatározott tartományét más helyre, végül azt, hogy ezek értékét vigyük be az új füzetbe. Az utolsó verziót már az első alkalommal is tudhattad.
Nyugodtan tedd fel a más témára vonatkozó további kérdéseidet.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11937 üzenetére
Mindkettő működik. Köszönöm.
Az első verzió egészen pontosan így nézett ki :
maxpont = Application.WorksheetFunction.Max("B:B")
de az sem működött.
-
válasz
m.zmrzlina #11936 üzenetére
Végül is meg is válaszoltad magadnak a 2 módszerrel....
Nyilván a MAX tartományt vár, VB-ben a B:B az nem tartomány, sima hiba.maxpont = Application.WorksheetFunction.Max(Range("B:B"))
vagy (bár ez nem biztos, hogy működni fog)
maxpont = Application.WorksheetFunction.Max([B:B])
-
m.zmrzlina
senior tag
Makróból szeretném meghatározni a B oszlopban szereplő értékek maximumát.
Miért van az, hogy ez:
maxpont = Application.WorksheetFunction.Max(B:B)
nem működik, ez:
Set eredmenyek = Worksheets("Munka1").Range("B:B")
maxpont = Application.WorksheetFunction.Max(eredmenyek)viszont igen?
-
Delila_1
veterán
Jó, hogy így apránként csepegteted az óhajokat, nem hagysz ellustulni.
Az új kívánságaid alkalmával mindig létre kell hoznom 3 füzetet, különböző lapszámmal, és különböző adatokkal a makró próbájához.Sub Osszevon_()
Const utvonal = "E:\Eadat\Excel fórumok\Próba\"
Dim FN As String, WB As Workbook, WBGy As Workbook
Dim lap As Integer, oszlop As Integer, oszlop_gy As Integer
Application.ScreenUpdating = False
oszlop_gy = 3
Set WBGy = Workbooks("Gyűjtő_FrostyBoy84.xls")
ChDir utvonal
FN = Dir(utvonal & "*.xls", vbNormal)
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
Workbooks.Open Filename:=FN
For lap = 1 To Worksheets.Count
Sheets(lap).Select
Range("H28:H80").Copy
ActiveWindow.ActivatePrevious
Cells(9, oszlop_gy).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
ActiveWindow.ActivateNext
oszlop_gy = oszlop_gy + 1
Next
ActiveWindow.Close
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
Application.ScreenUpdating = True
End SubBugizozi
Lehet, hogy a képletek külső hivatkozásokat tartalmaznak, új füzetbe való másoláskor felborulnak. -
Zomb€€
őstag
Üdv!
Van arra valamilyen megoldás, hogy egy felugró DiplayAlertet automatikusan leokézzon a program? Nem elrejteni akarom, hanem pozitív ágon folytatni a műveletet.
Konkrétan egy excelből hívok meg egy word körlevélsablont, és a word megnyitásakor felugrik, hogy SQL kapolcsolatot akar létesíteni a megadott adatbázissal, és ezt kéne folytatni. -
Delila_1
veterán
Sub Osszevon()
Const utvonal = "E:\Eadat\Excel fórumok\Próba\" 'Itt írd át az útvonalat
oszlop_gy = 3
Set WBGy = Workbooks("Gyűjtő.xls") 'Itt írd át a gyűjtő füzeted nevét
ChDir utvonal
Do
Sheets(lap).Select
Range("H28:H80").Copy WBGy.Sheets(1).Cells(9, oszlop_gy)
Next
ActiveWindow.Close
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
End Sub -
GoZoL
senior tag
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #11805 üzenetére
Köszönöm a rengeteg segítséget
-
Delila_1
veterán
Az lehet a baj, hogy a lapokon az első sorban nincs adat. Az
oszlop = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
sorban a kiemelt 1-es adja, hogy az első sorba írt adatok alapján nézze meg a makró, melyik az utolsó oszlop. Ezt a számot írd át akkorára, ahol már biztosan van minden lapodon adat.
-
GoZoL
senior tag
-
Spet
addikt
válasz
Delila_1 #11918 üzenetére
Viszont lenne még egy kérdésem. A raktár munkalapon be van kapcsolva a speciális szűrő, amiben fentebb segítettél, ez nem befolyásolja az igen nem válaszokat? Csak azért kérdem mert vissza felé is el kell végeznem az alábbi válaszadást. (azaz az eladás munkalapon is ugyanezt a képletet használnám a raktárra levetítve).
-
Delila_1
veterán
Kicsit zavarod a fogalmakat. Az Excelben egy fájl (akármi.xls) egy munkafüzet, amiben több lap lehet. Alapállásban 3 lap szokott lenni egy füzetben (fájlban).
A raktár nevű lap C2 cellájába írd be a képletet:
=HA(INDIREKT("eladás!B" & HOL.VAN(A2;eladás!A:A;0))=B2;"igen";"nem")
Azért a 2. sorba, mert feltételezem, hogy az első a címsor.
A képletet tartalmazó cellán állva a jobb alsó sarkán látsz egy kis fekete négyzetet. Erre duplán klikkelve lemásolódik a képlet a többi sorba, ameddig értékeket talál a B oszlopban.
-
Spet
addikt
válasz
Delila_1 #11914 üzenetére
A két táblázat két külön munkafüzetben található, de egy exel fájlon belül. A két oszlop ami alapján el kéne dönteni, hogy igen vagy nem az a méret illetve mintázat (abroncsokról van szó). A két munkafüzet legyen eladás és raktár illetve az adatok oszlopai legyenek az A és B oszlopban.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Delila_1 #11906 üzenetére
"Elég lenne az =INDIREKT("Munka3!D"&SOR()) függvény is, de akkor a beszúrt sorra történő hivatkozáshoz nulla értéket ad"
Na ez a tökéletes megoldás, mivel vannak olyan cellák a tartományban (ezek vannak többségben amúgy), melyek csak számot tartalmaznak, ha van értékük a forrás lapon. Ha nincs értékük, akkor jó lesz a nulla érték visszaadása számomra az alábbiak miatt:
Az eddig használt képletet (amit linkeltem fentebb) a számokat tartalmazó területen módosítani kellett ilyenre:
=HA('forrás munkalap'!D1047="";[B]0[/B];'forrás munkalap'!D1047) , mivel ha nem nulla értéket kap a cella, akkor problémás a kérdéses tartomány (jelen esetben éppen oszlop) összegzése (gyakorlatilag hibaüzenet lesz a végeredmény). Egy sorban csak egyetlen oszlopban van érték, így a többi oszlop celláinak értéke nulla. A sok nulla pedig rontja a tábla átláthatóságát, így feltételes betűszín van a kérdéses területen a cella értékének függvényében.Szóval többet segítettél, mint amire számítottam.
Nagyon szépen köszönöm
-
Spet
addikt
válasz
Delila_1 #11908 üzenetére
Én is köszönöm viszont lenne még egy kérésem.
Az előbb leszűrt adat állományt össze kell vetnem egy másik adatállománnyal. Igent vagy nemet kell írnom az oszlopok után, ha a leszűrt változatban az adott sorban két adat (méret és mintázat) megegyezik. Ha jól gondolkozok akkor egy ha fv.-t és egy fkeres fv.-t kéne összefűznöm, viszont ebben nem vagyok igazán jó. Ha megkérnélek segítenél ebben?
-
Delila_1
veterán
Adatok, Rendezés és szűrés, Speciális.
Itt megadhatod, hogy más helyre másolja. A listatartomány az oszlopod. Szűrőtartományt nem kell megadnod, a Hova másolja rovatba azt a cellát írd, ahol el akarod kezdetni a kigyűjtést. Tegyél pipát a Csak az egyedi rekordok megjelenítése nevű négyszögbe.
-
Spet
addikt
Nos át lettem irányíta ide így itt is megkérdezem:
Exelben lenne egy jócskán pár ezres adatsorom, amiből ki kéne szűrnöm és eltávolítanom a többszörös bejegyzéseket (persze egyet meghagyva), ezt hogy tudnám megoldani? Jelenleg manuálisan végzem és nem valami gyors és szembarát. 2007-es excel-ről lenne szó.
Válaszokat ötleteket előre is köszönöm.
-
Delila_1
veterán
Az útvonalat, és a füzet nevét kell átírnod.
Sub Osszevon()
Const utvonal = "E:\Eadat\Excel fórumok\Próba\" 'Itt írd át az útvonalat
oszlop_gy = 1
Set WBGy = Workbooks("Gyűjtő.xls") 'Itt írd át a gyűjtő füzeted nevét
ChDir utvonal
Do
Sheets(lap).Select
oszlop = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
Columns(oszlop).Copy WBGy.Sheets(1).Cells(1, oszlop_gy)
Next
ActiveWindow.Close
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
End Sub -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy cella megjegyzésébe szeretném beleszúrni egy másik cella értékét.
ActiveCell.AddComment.Text Text:=Cells(1, 1).Value
Ha az A1 mezőben betűk vagy betűk+szám van akkor tökéletesen lefut, viszont ha szám, akkor Run-time error '1004' Application-defined or object-defined error
Az A1 cellát mindegy hogy formázom, gugliztam de nem találtam semmi értelmeset számomra
Valaki esetleg?
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Keresnék egy olyan megoldást, amivel egy munkalap néhány oszlopát ugyanazon munkafüzet másik munkalapjára tudnék másolni úgy, hogy ha a forrás munkalapon beszúrnak egy sort, akkor a cél munkalapon is ugyanúgy bekerüljön a beszúrás tartalma.
Jelenleg ilyen képlet végezi a műveletet:
=HA('forrás munkalap'!D1047="";"";'forrás munkalap'!D1047)Sajnos ennél a cellaszám (fenti esetben a 1047-es érték) sor beszúrásakor/törlésekor automatikusan változik.
Jelenleg a fenti képlettel, ha pl. 1043-ra beszúrás történik, a 1047-es a 1048-ra hivatkozik.Nekem az kellene, hogy a forrás munkalap változtatásaitól függetlenül pl. az 1047-es sor a 1047 sorba másolódjon.
Nem tudom ez egyszerű képlettel megvalósítható-e avagy függvényt kellene hozzá kitalálnom?
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Lehetséges e olyan makrót készíteni amely megnyitja egy mappában az összes xls fájlt, majd az excelben lévő össze lapot megnézve egy adott oszlopot(mindig az utolsót) átmásolna egy másik excel táblázatba? Minden munkalap utolsó oszlopát egymás mellé másolgatná.
Köszi előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest