- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
polarx
tag
válasz
m.zmrzlina #9397 üzenetére
Ez esetben az kapott eredmény:0245,62E+04
még mindig nem az igazi.egyéb ötlet?
-
lappy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9395 üzenetére
Szia
A hagyományos jó lesz! Meglehet hogy nem pontos a dátum hetekre való megadása, de ezt elég könnyen tudom orvosolni. -
polarx
tag
a 10^4en csak példa volt. 10^3-on 10^6on vagy ha inerciáról van szó akkor meg 10^8on. A felhozott példánál 2456,24 kN az érték de ezt N-ban (2456240N)kapom amit szeretnék kiíratni úgy, hogy 2456,24E+3.
Az általad írt és általam is kipróbált megoldással 2,46E+6 lesz az eredmény. -
Semmi gond, csak ez egy szép feladat, jó kis fejtörő lehet(főleg makró nélkül) megoldani, ezen kép nélkül esélytelen lett volna, hogy megfelelő megoldással tudnánk szolgálni. Annyit azonban tisztázni kell, hogy milyen "időszámítás" legyen használva, erre gondolok: [link]
(A számok a táblázatban azt jelölik, hogy az adott nap, az adott év hányadik hetére esik)Melyik módszer legyen? (nyilván a gépi USA kizárva alapban)
UI: A képeden lévő 2010.11.30 dátum semelyik számítás szerint sem eshet az év 50. hetére, rossz a táblázat ebből a szempontból
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #9393 üzenetére
-
polarx
tag
Hello!
Egy egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok: hogyan tudom azt beállítani, hogy a cella formátuma ( mondjuk egy adott szám: 2456240) 2456,24*10^3, ill, hogy bármilyen relatíve normál alakra be tudjam állítani az adott cellát? ( pl az előző számot 245,56*10^4 ...)
Cella formátumnál be lehet állítani tudományos formátumot, de csak a tizedes jegyeket lehet állítani, az egyéni formátumnál meg nem találtam olyat ami bármilyen általam kívánt lehetőséget lefed.köszi
-
lappy
őstag
Ezer bocsánat de még csak lelkes Újonc vagyok!
A második képen jobban látszik mit is szeretnék. -
lappy
őstag
http://mobilarena.hu/dl/upc/2011-02/07/93425_fdj5hfoxat2m2kzr_nevtelen_2.jpg
-
Hálás köszönet! Hát csapjon agyon egy meteorit, ha a kérdésfelvetésed kapcsán nekem ilyen táblázat jelent volna meg a lelki szemeim előtt.
Kíváncsi lennék, Delila_1-nek is milyen "látomása" volt a feladattal kapcsolatban...
De komolyra fordítva, ebből már egyértelműbb a feladat...
-
lappy
őstag
Csatolom a kért képet!
http://mobilarena.hu/dl/upc/2011-02/07/93425_nnb1clzlqukdf57z_nevtelen.jpg -
-
bugizozi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9384 üzenetére
beszúrtam egy SZUM fv-t, ott nincs ott az elérési út, gondolom erre gondoltál
de valami ilyesmi a problémám a másiknál is, amikor #ÉRTÉK van...beszúrom a képletet, szépen kiadja a tényleges értékeket, nincs elérési útvonal, elmentem, bezárom, megnyitom, frissítem, és a tényleges értékek helyett #ÉRTÉK van, plusz odateszi az elérési utvonalat! :S de amúgy a csatolásoknál meg az rendben van...
másik probléma, másik excel file, megnyitom, frissítés..mindenhol #HIV! :S belekattintok az egyik #HIV! cellába, nem módosítok semmit, ctrl-shift-enter, és akkor eltűnik a #HIV! és kiadja szépen az értéket, amit várok
-
válasz
bugizozi #9383 üzenetére
Ööö, tehát akkor végül is hálózaton van a másik munkafüzet?
Ha igen, akkor a vissza-perjeleket "\" le kell cserélni sim perjelre "/"Figyu szúrj be egy sima SZUM függvényt (ne kézzel, hanem a függvény beszúrása segítségével) és ott add meg a másik excel fájl adott celláit, egyből látni fogod a különbséget.
Ha úgysem jó, akkor passz...
-
bugizozi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9382 üzenetére
ööö...az esetleg gáz az excelnek, hogy ahol keresi, ott nem a konkrét excel van, hanem egy hivatkozás, és a konkrét excel egy másik helyen? mert ha nem, akkor jónak kellene lenni a képletnek, mert ahol keresi ott megvan, de csak egy link arra a helyre ahol a tényleges excel van. Linux - Samba megosztás van a szerveren, és a Debian-on hoztunk létre Soft linket..
szerk: odamásoltam a tényleges forrás excelt ahol a képletben keresi, de így sem tetszik neki, #HIV! ír ki...
szerk2: de amúgy meg ha belekattintok a tömb képletbe és ctrl+shift+enter, akkor beírja az értéket :-/ szal akkor látja a forrást, viszont amikor megnyitom az excel és frissítésre megyek, akkor meg #HIV!
-
válasz
bugizozi #9381 üzenetére
Kézzel írtad be, vagy az excel-el szúrtad be a függvénynél?
Ha ez eredethez képest máshová kerültek a munkafüzetek, akkor a képleteket is módosítani kell, ezt magától nem tudja az excel frissíteni.
(Nem tudhatja, hogy az a munkafüzet ami eddig pl a c:\ubul-ban volt megtalálható, az átkerült a pl c:\gerzson mappába, pusztán ez esetben jelzi, hogy a c:\ubul-ban nem találja, ezért a #HIV! hibajelzés) -
bugizozi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9380 üzenetére
Teljes elérési utat.
A forrás és a cél excelben lévő munkafüzeteknek más a nevük.
Akkor jött elő ez a #HIV! amikor más helyre kerültek ezek az excelek. A csatolásoknál van valami gebasz, mert az nem akarja az igazat, hiába adom meg neki hogy másik helyen van a forrás excel :S -
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9377 üzenetére
Lehet, hogy nekem is...
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Két problémám vetődött fel...
Van egy képletem, ami egy másik excelből hoz át adatokat
=SZUMHA('utvonal\[forras.xls]Munka1'!$D$2:$D$1000;A12;'utvonal\[forras.xls]Munka1'!$Q$2:$Q$1000)
Lényege hogy ha a célexcelben A12 cellájában lévő adat egyenlő a forrás excel D oszlopában lévővel, akkor a forrás excel Q oszlopában lévő adatokat összeadja...
amikor meg van nyitva mind2 excel, akkor műxik a képlet, viszont amikor bezárom a forrás excelt, akkor #ÉRTÉK jelenik meg :SA másik is ehhez hasonló, ilyesmi képletet használok, mint ennél a hsz-omnál, eddig működött is ez a tömbképlet, viszont valamit állítottak rajta és nem jó, mert #HIV! van :S ha megnyitom a forrás excelt akkor sem jo
Valami ötlet?
Köszi!
-
-
Delila_1
veterán
-
lappy
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám! A következőt kellene megoldanom:
Van egy táblázat az oszlopokban dátumok szerepelnek:
az eslő és második dátum egy intervallum pl: 2011.02.05-2011.03.05
a harmadik egy dátum pl: 2011.02.16-2011.02.20
a 4. pl: 2011.03.01-2011.03.05
A következőt kellene megoldani:
van az év hetek szerint felbontva ide kellene kijeleztetni az 1.-2. idővallumot lehetőleg keretes megoldással.
ezután a 3. dátumot cella szinezéssel
ezután a 4. dátumot cella szinezéssel
A dátumokból viszont van kb. 50 sor
Ehez várok vmi segítséget
Előre is köszönöm a fáradozást mindenkinek. -
-
Bibby
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9370 üzenetére
Ahhh, így már jó is. Köszönöm a gyors segítséget.
-
-
Bibby
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9368 üzenetére
De nekem nem gond ha nullát ír, sőt azzal elégedett lennék.
A gond az hogy ÉRTÉK! hibát ír a cellába, tehát nem tudom összeadni őket valami miatt. -
-
Bibby
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9366 üzenetére
Na de ha csak simán összeadok két üres cellát, akkor nullát ír ki, nem pedig hibát.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9365 üzenetére
2 szám összeadásánál, az üres cella vizsgálata elhagyható, csak a példa kedvéért hagytam benne, elég lenne ez a képlet is(hisz mindegy, hogy üres a cella avagy nem számot tartalmaz, azt nem lehet összeadni vagy egyéb matematikai műveleteket végezni velük)
=HA(ÉS(SZÁM(A1);SZÁM(A2));A1+A2;"Celláknak számot kell tartalmazniuk")
-
A feladat szempontjából lényegtelen, hogy egy cella azért üres, mert üres, vagy mert egy képlet van benne és az "teszi" üressé. pl ha A1 és A2 cellát szeretnéd összeadni, akkor meg kell vizsgálni, hogy egyik sem legyen üres és tényleg számot tartalmazzon (függetlenül attól, hogy abban képlet van, avagy sem)
=HA(ÉS(A1<>"";A2<>"";SZÁM(A1);SZÁM(A2));A1+A2;"Cellák nem lehetnek üresek és számot kell tartalmazniuk")
-
Bibby
addikt
Sziasztok!
Kellene kis segítség.
Adott cellában ez a képlet szerepel:
=HA('XY'!D9;'XY'!D9-'XY'!D8;" ")
Tehát azt csinálja, ha a D9 cellában van érték, akkor a D9-ből kivonja D8-at. Ha pedig nincs, akkor üresen hagyja a cellát.
Ezután viszont hogyan tudok erre a cellára hivatkozni? Ha például ezt a cellát, meg a mellette levőt (amiben szintén ilyen képlet van) össze szeretném adni, akkor ha üresek, akkor ÉRTÉK hibát mutat.
Remélem érthető amit szeretnék, kicsit nehéz leírni. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9360 üzenetére
Szerintem elég ennyi, mivel 1 név csak 1× szerepel a C2:CX2 tartományban:
Sub Keres()
Range("C2:CX2").Select
amitkeres = InputBox("Add meg a keresni kívánt nevet!", "Keresés")
On Error GoTo Nincs
Selection.Find(What:=amitkeres, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, _
LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, _
MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Select
Selection.Font.Bold = True
Exit Sub
Nincs:
MsgBox ("A keresett név nincs a listában.")
End SubA lényeg, hogy kijelölöm a tartományt, és NEM Cells.Find, hanem Selection.Find legyen a kereső sor.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9361 üzenetére
Ja, mondjuk azt a "2. sorban" dolgot nem vágom.
Mihez képest 2. sorban? C2-hőz képest, azaz 3. sorban?Az első sorhoz képest a második sorban ami A2-vel kezdődik
Szerintem megoldottuk pirit28 problémáját, a hibakezelés már csak engem érdekelt mert tudtam hogy valami hibádzik.
Köszi a segítséget.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9360 üzenetére
Ja, mondjuk azt a "2. sorban" dolgot nem vágom.
Mihez képest 2. sorban? C2-hőz képest, azaz 3. sorban?
Ha igen, akkor módosítod a kódot... -
válasz
m.zmrzlina #9359 üzenetére
Akkor talán így
Sub find()
eleje:
On Error Resume Next
Cells(2, 3).Activate
amitkeres = InputBox("Add meg a keresni kívánt nevet!", "Keresés", amitkeres, 13000, 100)
Cells.find(What:=amitkeres, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Activate
If Err.Number <> 0 Or ActiveCell.Row <> 2 Then
GoTo eleje
End If
End Sub -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9358 üzenetére
Az eredeti feladat itt lett leírva: #9335
A második sorban vannak az adatok C2-től kezdődően CX2-ig és az az is követelmény hogy csak a 2. sorban lévő találat érvényes, tehát pl a D4-ben hiába van meg a keresett név az nem jó.
-
válasz
m.zmrzlina #9355 üzenetére
Hát szerintem ez a kód nem működik jól, vázolom mit látok. A kód a C oszlopban lefelé keres (C2 cellától lefelé). Feltöltöttem pár adattal
C2->a
C3->b
C4->c1. Ha "a"-t keresek, akkor semmit nem ír ki(megtalálja az "a"-t) és kilép a szubrutinból.
2. Ha "b"-t (vagy "c"-t) keresek, arra azt írja ki, hogy nem található (holott igen) és újra bekéri mit keressen
3. Ha "x"-et keresek(ami valóban nincs a C oszlopban), akkor kiírja hogy nem találta és bekéri újra, hogy mit keressenSzóval mit is szeretnél kivitelezni, hogy kellene, hogy elméletben működjön ez a kód?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9356 üzenetére
Még hogy az informatikusoknak nincsen humoruk...
-
válasz
m.zmrzlina #9355 üzenetére
Megsasolom, mert így hirtelen ránézésre ezt "szebben" is meg lehetne írni. (de nem biztos persze) csak itt nálam nagy a forgalom most éppen, jelenleg egy "kiírt valamit a nyomtatóm, és azóta nem tudok nyomtatni vele" user-t veri a víz.
Mondtam neki: Öngyilkos akar lenni a nyomtatód
Miért?
Mert kiírta, hogy vegyél neki cián patront.(Egy rendszergazada találkozón hallottam ezt az aranyköpést, de most tényleg ez a "baja" a printernek.
)
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9354 üzenetére
Ezt sikerült kiötleni, úgy tűnik működik.
Sub find()
eleje:
Cells(2, 3).Activate
amitkeres = InputBox("Add meg a keresni kívánt nevet!", "Keresés", amitkeres, 13000, 100)
On Error Resume Next
Cells.find(What:=amitkeres, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Activate
If Err.Number = 91 Then
GoTo eleje
End If
If ActiveCell.Row <> 2 Then
Cells(2, 3).Activate
GoTo eleje
End If
End SubMűködni működik de jó ez így?
-
válasz
m.zmrzlina #9353 üzenetére
Igen (többek közt).
1. rossz helyen is van a hibakezelés a kódban
2. használd a Resume Next "verziót" és ezt követően az Err.Number-t vizsgáld meg -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9352 üzenetére
Erre gondolsz?
When the first error is raised, execution transfers to the line following Err1:. The error hander is still active when the second error occurs, and therefore the second error is not trapped by the On Error statement.
Az az ok, hogy az első hibakezelő rutin még aktív mikor a második hiba bekövetkezik?
-
válasz
m.zmrzlina #9350 üzenetére
Formailag van gond a hibakezeléssel, itt egy kis olvasnivaló a témakörben, mely után biztosan rájössz a megoldásra: [link]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #9348 üzenetére
Érdekes, hogy második alkalommal is az On Error GoTo uzenet utáni sor okozza a hibát mint elsőre de először el tud menni az uzenet: címkére másodszor már nem.Akkor sem ha nem ugyanaz az inputbox tartalma mint először.
Magyarul, ha kétszer gépeli el a júzer a nevet akkor ugyanúgy kiakad a kód mintha nem is lenne benne hibakezelés.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #9348 üzenetére
Szokásomhoz híven félreértettem a dolgot, azt hittem, csak a páros sorokban kell keresni.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #9346 üzenetére
A feltételhez ezt írd annak lekérdezéséhez, hogy az aktív sor páros-e?
If ActiveCell.Row Mod 2 <> 0 Then
A sorszám 2-vel történő osztásának a maradékát vizsgálja. Páros sorszámnál ez 0.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #9345 üzenetére
Még az előzőhöz...
Ha viszont a 2.soron kívül lévő cella tartalomra keresek akkor rendben működik (adja a hibaüzenetet) akárhányszor ismétlem meg a keresést.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #9341 üzenetére
Nekem is volna egy kérdésem a #9341-ben lévő kóddal kapcsolatban a nálam okosabbakhoz.
Miért van az, hogy ha olyan karaktersorozat kerül az inputboxba ami nincs a munkalapon, de még csak nem is része egyik létezőnek sem akkor az első próbálkozást rendben lekezeli a hibaüzenettel, a másodiknál viszont kiakad a 91-es hibával?
-
pirit28
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #9341 üzenetére
Szia !
Gratula !
Kérdésedre válaszolva, igen egy név csak egyszer szerepel a listában.
Köszönöm szépen a fáradozásaidat. Az utóbbi kód amit írtál ,tökéletesen megfelel arra amire én szeretném használni. Sok fáradságtól mentettél meg.A további szép napot kívánok !
-
Cuci3
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9334 üzenetére
A két függvényre értettem. És értem én, hogy a súgóban benne van, de oda csak akkor jut el az ember, ha hallott már ezekről a függvényekről, vagy elkezdi végigpörgetni a pénzügyi függvényeket. Extra esetben meg megvett, vagy valahogy talált a neten egy ilyen könyvet és végiglapozgatta.
Én meg persze elvégeztem egy közgáz egyetemet, hogy ismerjem ez a két függvényt. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
pirit28 #9338 üzenetére
Ha egy név csak egyszer szerepel a listában akkor lehet ez egy megoldás:
Sub find()
eleje:
Cells(2, 3).Activate
amitkeres = InputBox("Add meg a keresni kívánt nevet, vagy név részletet!", "Keresés", amitkeres)
On Error GoTo uzenet
If ActiveCell.Row <> 2 Then
Cells(2, 3).Activate
GoTo uzenet
End If
Exit Sub
uzenet:
GoTo eleje
End SubNincs bolondbiztossá téve még, csak próbálkozom.
-
pirit28
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9337 üzenetére
Szia !
Egyébként én sem értem, hogy miért nem tudok sima keresést használni a nevek megtalálásához. Az egyes cellák ill. nevek alatti függvény INDEX függvénnyel van megoldva. Normál keresést követően az üzenetem "A Microsoft Office Excel nem találja a keresett adatot"
-
pirit28
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #9336 üzenetére
Szia m.zmrzlina !
Köszönöm a gyors választ, és a megoldást a kérésemre.
Sajnos a cégnél csak 2002 és 2003-as Office-ok vannak ezek frissítésére nincs mód.
A kód amit írtál tökéletesen megfelel , nem is kellene ennél több de ha tudnád még ezt egy kicsit cifrázni azzal, hogy csak a 2-es sorban keresse a neveket, és minden egyes újabb név keresésekor a 2-es sor legelejéről kezdje a keresést.Még annyi lenne hogyha pl:; elgépelem a nevet ami az adott lapon nem szerepel akkor megáll run-time 91-es hibával.De egyébként így is használható.Köszönöm !! :-) -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
pirit28 #9335 üzenetére
Valami ilyesmire gondolsz?
Private Sub CommandButton1_Click()
Cells(2, 3).Activate
Do Until ActiveCell.Value = ""
amitkeres = InputBox("Add meg a keresni kívánt nevet, vagy név részletet!", "Keresés", amitkeres)
Loop
End SubInputboxban bekéri a keresendő karaktersorozatot és végigkeresi a C sort az utolsó névig úgy, hogy minden találatnál megáll. <Enter>-rel tudsz a következő találatra ugrani.
Szerintem a munkalapra elhelyezett parancsgombos indítás nem a legcélszerűbb (ennél a megoldásnál biztosan nem). 2007-ben a Gyorsindítás eszköztárba tennék egy parancsgombot, korábbiaknál új menüpontot tennék a menübe.
Melyik Excel verziót használod?
-
pirit28
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Excel file ezen belül egy lap minek neve "LOC" tele van adatokkal, nevekkel és számokkal.
A c-2 től sorba a cx-2-ig helyezkednek el a nevek.Szeretnék egy makrót adni ehhez a laphoz, ami rá tudna keresni az egyes nevekre ill. névrészletekre ,hogy megtaláljam az általam keresendő nevet,és mindezt az adott lapon belül levő parancsgomb segítségével szeretném végrehajtani.Egy a probléma, hogy ezen nevek alatt hivatkozások vannak amelyeket a CTRL+F gombnyomás és keresést követően nem találok meg. Ehhez szeretném egy hozzá értő segítségét kérni.Mivel a nevek nem ÁBC sorrendben helyezkednek el így a dolgom kicsit nehézkes és a keresés sok időt vesz igénybe.A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm. -
-
Delila_1
veterán
válasz
Vizes Tomi #9332 üzenetére
Szívesen.
-
Cuci3
tag
válasz
Geryson #9326 üzenetére
A keresett függvény a PRÉSZLET és RÉSZLET. Előbbi az annuitásos törlesztés tőkéjét adja vissza adott időpontban, utóbbi az annuitás konkrét törlesztőjét.
Ha havi törlesztést akarsz, akkor az éveket meg kell szorozni 12-vel, a kamatot meg osztani 12-vel.
Ez szerintem csak valami speckós, "Az Excel függvényei" könyvben lesz benne. -
Delila_1
veterán
válasz
Vizes Tomi #9329 üzenetére
A tagolásra gondolsz?
Ha igen, a teljes sorokat jelöld ki, Ctrl+c, másik lapon Ctrl+v.
-
Vizes Tomi
tag
Üdv
Egy láma kérdés. Van egy tankolásokról szóló listám. A részösszeg képzéssel összesítettem kártyaszám szerint. Na most ezt az összesített táblázatot szeretném átmásolni egy másik munkalapra úgy, hogy ne nyissa szét ezeket az összegzéseket.
Tudom, hogy egyszerűen meg lehet csinálni, de most nem jut eszembe, és minden ötletemet végigpróbáltam.köszönöm
V Tomi
-
Geryson
addikt
Mesterek! Igazából inkább egy banki kérdésem van, de tuti Excellel ki lehet számolni és szerintem ez nektek nem túl hosszú idő. Egy teljesen rendhagyó (azaz egyenletes, nem türelmi idős) 25 éves annuitásos törlesztésnél a 12 évben mennyi hozzávetőlegesen a fennmaradó tőkerész? Szerintem olyan 80% körüli, de nem tudom hogyan lehetne kiszámolni.
Megvettem 2 Excel könyvet, ma nekiesem és majdnem olyan ügyes leszek egyszer, mint Ti!
Delila_1: nem válaszoltál...
-
Delila_1
veterán
válasz
Salvador20 #9324 üzenetére
Szivi.
Tetszik a jelmondatod.
-
Delila_1
veterán
válasz
Salvador20 #9322 üzenetére
Bocsi.
Ha a szóközös adatod pl. az A1 cellában van, akkor egy üres cellába beírod a függvényt -> =TRIM(A1)
Ebben a cellában már a 'szóköztelenített' név látszik.
Ha egymás alatt, vagy mellett vannak a nevek, másolod a trimes függvényt (azt biztosan tudod, hogy kell).Kijelölöd, és másolod a függvényeket tartalmazó cellákat, ráállsz az első, szóközös cellára, jobb klikk, irányított beillesztés, 'Értéket' opció. A függvényeket tartalmazó cellákat törölheted.
-
Delila_1
veterán
válasz
Salvador20 #9320 üzenetére
Az =trim(a1) kiszedi az A1 cella elejéről és végéről a szóközöket, a közbülsőket meghagyja.
A trimes adatokat utána irányítottan, értékként beilleszted az eredeti helyükre. -
Salvador20
őstag
Sziasztok, egy olyan problémám van, hogy a ripeten töltettem ki egy kérdőívet, és ezt a kódtáblát bevittem excelbe, majd a hosszú kódokat lecseréltem 1,2,3,4 stbre, hogy spss nyelni tudja. De itt van a nagy gond. A kimásolt kód elé és mögé a program rakott egy szóközt, emiatt az spss nem ismeri föl. Hogy tudnám excelben kollektíven kiszedni az összes szóközt a számok közül? Van majdnem 9 személy, mindegyikhez 19 kérdés, nincs energiám bepötyögni vagy kitörölgetni excelből a szóközöket. van valami egyszerűbb megoldás?
Remélem érthető volt, hogy mi a problémám. Válaszotokat előre is köszönöm 2010-es excel -
Heno1974
csendes tag
mailcím ahova küldjem??
a V1F es a makró -
Cuci3
tag
Aki esetleg Excel 2010-et használ + PowerPivot kiegészítővel próbálkozik Oracle adatbázist elérni, azt légyszi szóljon már! Valahogy nem megy a konfigurálás.
-
Heno1974
csendes tag
syasztok.tudna nekem segítteni valaki??
sub szürés ()For k = 1 To 2000
Let x = ActiveCellActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select
Let y = ActiveCell
If y = "" Then
GoTo TestforBlank
End If
If x = y Then
Selection.EntireRow.Delete
ActiveCell.Offset(-1, 0).Range("A1").SelectEnd If
Next k
TestforBlank:
End suba K val áll i hibával,
szürni szeretnék 2003 excelbe, hogy az ismétlődéseket távolítsa el .
azt is meg kéne adni, hogy ha nincs adat akkor fejezze be a szürést.
valahogy igy kellene asszem:
For k <> "null"
ha jól tudom.
számokat kéne szürnöm, de K nál kiáll hibával -
perfag
aktív tag
válasz
scott_free #9306 üzenetére
Nem programozás kell ide, hanem csoportosítás. Ha tudsz angolul, itt pont arról van szó amit kérsz. 2007-es Excel: Adatok menü, Tagolás csoportban nézz utána (csoportosítás, tagolás)
-
scott_free
senior tag
hm, köszi.
bonyolítanám egy picit még a helyzetet:
lehet, hogy egy ez már programozás, de megoldható egy ehhez hasonló struktúra-rendszer kezelése és bővítése az excellel?
értelemszerűen az egymás alatti szintek összetartoznának, egy-egy tartományt képeznének.
(a bennük lévő adatok összeadódnának - tehát az 1-be beletartozna minden 1-gyel kezdődő sor, az 1.2-be az 1.2-vel kezdőd sorok, stb.)manuálisan mindezt meg tudom csinálni, de automatizálható-e egy ilyen táblázat? bővíthetővé tehető-e úgy, hogy pl. egy új sor felvitelénél egy legördülő menüből ki lehetne választani, hogy hova, melyik sor alá tartozna és akkor oda is tenné be? (pl. föl szeretnék vinni egy új sort 1.3-ként, akkor elég lenne kijelölnöm azt, hogy az 1-hez tartozzon, és automatikusan beteszi oda)
nem tudom, mennyire érthető ez így?
-
Cuci3
tag
válasz
scott_free #9304 üzenetére
Elsőre van megoldás, de nem javaslom:
=+SZUM(INDIREKT("A1:A"&SOR(A5)-1))
Ezzel az indirekttel rakom össze a belős képletet (A1:A4). Ha ezután beszúrsz egy sort, akkor arrébb ugrik a szum képlet. Viszont ezzel azt sem lehet látni, hogy mit akarunk összeadni.Másodikra pedig egy még csúnyább képlet
(az A1:A5 tartományból azokat adom össze, melyek a páros sorban vannak):
=+SZUM(HA(MARADÉK(SOR(A1:A5);2)=0;A1:A5;0))
Miután a cellába beraktad, utána nyomd meg egyszerre a Ctrl + Alt + Enter billentyűkombót.Ez utóbbi szumha függvénnyel nem akart menni, de egyszerűbb feltétel esetén azt javaslom.
-
scott_free
senior tag
excel-guruk segítségét kérném:
- adott egy tartomány A1:A4-ig, ill. egy másik A5:A8-ig. hogyan lehet azt megoldani, hogy automatikusan bővítse az első tartományt, ha beszúrok egy sort az A4 alá? (tehát hogy megváltozzon a két tartomány A1:A5-re és A6:A9-re? /amúgy csak össze kell adni a bennük lévő számokat/)
úgy meg tudom csinálni, hogy SZUM(A1:A5)-A5, mert ilyenkor az A4 alá beszúrt cellát is beveszi, de biztosan van ennél egyszerűbb megoldás is.- azt hogyan lehet megcsinálni, hogy egy összeadásnál csak pl. minden második oszlopot adjon össze?
-
mr.nagy
tag
válasz
mr.nagy #9302 üzenetére
Közben találtam egy megfelelő kódot, közzé teszem hátha másnak is jó lesz:
Sub Insert_Pic()
Dim URL As String
URL = Worksheets("Munka2").Range("A1").Value
Range("A5").Select
ActiveSheet.Pictures.Insert(URL).Select
Selection.ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse
Selection.ShapeRange.Height = 140
Selection.ShapeRange.Width = 200
Selection.ShapeRange.Rotation = 0#
End SubMinden esetre köszönöm Fire a segítséged!
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9301 üzenetére
Igen a te kódodat be tettem egy üres munkafüzetbe kipróbálni. Bemásoltam amit megadtál a VB szerkesztőbe az adott laphoz. Innen indítva hozza ezt a hibát amit írtam. A hiba üzenet a kép kiválasztása után jön elő.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest