- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
elttiL #28650 üzenetére
Akkor még egy javítás. Ha a :
holavege = Range("A:A").Find(What:="beillesztési pont", After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Row
változatot választod akkor a "beillesztési pont" részt írd át "XXX"-re. Én azt gondoltam, hogy a beillesztési pont maga a cellaérték. Nyilván ezt nem fogja megtalálni ha XXX-szel van megjelölve a vége.
Még egy dolog: ha aaz XXX minden esetben az utolsó sorban van akkor a
holavege = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
változat is működik.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
elttiL #28644 üzenetére
Bocs én voltam a béna.
A:
holavege = Selection.Find(What:="beillesztési pont", After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Rowsor helyesen így néz ki:
holavege = Range("A:A").Find(What:="beillesztési pont", After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Row
Ekkor nem az aktuális kijelölésben keres hanem az A oszlopban.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
elttiL #28644 üzenetére
Ez volt az eredeti kérdésben:
A cellába be van írva, hogy "Beillesztési pont". Ez az A oszlopban bárhol lehet, ide kerül beillesztésre a vágólapon levő tábla
Ez a mostani állapot:
Töküres táblában próbáltam ki,
Azért akad ki mert a töküres táblában sehol nem találja a "Beillesztési pont" cellaértéket.
Azt írod:
no ennek a vágólapon levő táblának az utolsó A oszlopos cellája ugyancsak tartalmazza a "Beillesztési pont" tartalmat,
Írd be az üres táblába A1-be hogy "Beillesztési pont" /kisbetű-nagybetűre figyelj!!!/ és úgy próbáld. Az első beillesztett tartalom után ez már nem fog problémát okozni.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
elttiL #28634 üzenetére
Próbáld ezt:
Sub beilleszt()
holavege = Selection.Find(What:="beillesztési pont", After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Row
Worksheets("Munka1").Range("A" & holavege).PasteSpecial Paste:=xlPasteAll
End SubTermészetesen a Munka1 helyére írd a saját munkalapod nevét!
-
Delila_1
veterán
válasz
elttiL #28605 üzenetére
Hát, nem sok köszönet van benne.
Próbáld meg, hogy az un. volatilis függvények helyett mást alkalmazz. Pl. az INDIREKT kiváltható az INDEX(HOL.VAN) párossal.Néhány volatilis függvény itt van felsorolva.
-
Delila_1
veterán
válasz
elttiL #26967 üzenetére
Régebbi verziókban irányított, újabbakban speciális szűrést végezz. A szűrőtartomány annak az oszlopnak a címe, amelyik az IGAZ és HAMIS értékeket tartalmazza, az alatta lévő cella pedig az IGAZ szöveg legyen, ahogy a képen látod.
A tartományt, ahonnan az érvényesítést veszed, nevezd el, pl. Nevek nevet adj neki. A névadásnál a hivatkozás a kép szerinti adatokra:
=OFSZET(Munka1!$H$2;0;0;DARAB2(Munka1!$H:$H)-1;1)
A makró – szintén a kép szerinti adatokhoz – egyetlen utasítás:
Range("B1:C11").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"F1:F2"), CopyToRange:=Range("H1"), Unique:=FalseAz érvényesítést az E1 cellába tettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest