- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
válasz
dabadab #7107 üzenetére
Valszeg akkor maradok az asztali blu-ray lejátszónál vagy azoknál a Western Digiat / Asus izéknél.
Vagy veszek egy mezei asztali gépet 50-60 ezerért, ami gond nélkül viszi a full hd-t. A fenti megoldások közül mindegyik a töredéke a 110 ezer forintnak, számomra ennyit nem ér az egész HTPC dolog.
-
zodo
nagyúr
válasz
dabadab #7081 üzenetére
Bocsánat elírtam.
Xbox360-as topik 1.hsz.
" Milyen megjelenítőkre köthetem rá az Xbox 360-at?
Ráköthető hagyományos TV-re is, ezen lesz a legkevésbé részletgazdag a kép, de az előző generációt (PS2, Xbox) még így is toronymagasan megveri.
Ennél egy fokkal jobb képet da számítógépes monitorra kötés, ehhez egy komponens-->VGA átalakítóra lesz szükséged, bármely nagyobb elektronikai boltban kaphatsz ilyet. "Első oldalon olvasni konkrét példát pl. 15, 16, 17-es hsz.-ek.
Ezeket olvasva írtam, hogy megoldható. -
sbazsi
veterán
válasz
dabadab #7025 üzenetére
asrockba belefér két hdd is.
itt egy video.
~4 percnél van. -
blueMerle
veterán
-
band1103
őstag
válasz
dabadab #6868 üzenetére
Hát ja. Bár pont ma néztem és 4 gyártónál találtam 210-est de csak a Gainward volt passzív. Úgy értem azon VGA-kból amik itthon is kaphatóak mert lehet hogy minden gyártónak van passzív 210-e de úgyis azt kell nézni hogy mit lehet itthoni üzletekben kapni. Mondjuk felületesen néztem csak körül úgyhogy előfordulhat hogy tévedek.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
dabadab #6479 üzenetére
"Bár vannak jó hírek! Azt hallottam hogy a CoreAVC ami a 1.9.5.0 -óta jól támogatja a CUDA-t a 2.0-tól kezdve fel lesz készítve az ATI stream támogatására is." - én ebben bízok, remélhetőleg minél hamarabb itt lesz és akkor nem kell CUDA-zni. Az én szívem az ATI/AMD-hez húz, de természetesen senkit nem akarok lebeszélni az nVidiáról. Az tény hogy jelen pillanatban jobb választás. De én sajnos még 1-2 hónapra vagyok a konfigcserétől, addigra meg hátha lesz szoftver is.
-
petyuska74
tag
válasz
dabadab #6412 üzenetére
az a helyzet, hogy nem tudom mi az a DXVA.
már sok helyen láttam leírva, de nem fogom fel.az nvidiát meg nagyon nem szeretem már, nem is ismerem már az intvga-s megoldásait.
utolsó infom szerint amit olvastam, teljesítményben le is vannak maradva az atihoz képest.meg amd procihoz inkább amd chipsetet szeretnék...
a házra ötlet?
köszi a válaszokat
-
válasz
dabadab #6405 üzenetére
ezeket en is megtalaltam, azert gondoltam h tamogatja valami VGA mert a toshiba gepein is van, de a mai 2-3 oras guglizas utan arra jutottam hogy a toshiba is vmi kulso aramkorrel oldja meg.
Mondjuk nem tudom miert nem letezik meg normalis eszkoz erre. Mer igeny vona raEzek szerint a videokartyakon 1.3-as hdmi van max, mert az 1.4-nek ez mar kotelezo resze (mar ha jol ertelmezem a dolgokat).
-
band1103
őstag
válasz
dabadab #6358 üzenetére
Ahh! Kimerítő volt köszi mindkettőtöknek
!
Viszont éppen írni akartam volna hogy hogy a PureVideo -ból hivatalosan nem léteznek számozott verziók hiszen hivatalosan nem számokkal jelzik a verziókat hanem fantázianevekkel.
Ezért kéretik:
- a PureVideo 1 helyett PureVideo-t ,
- a PureVideo 2 helyett PureVideo HD-t
használni. Köszönöm.
Na meg azt se tudtam hogy az ION annyira merőben fejlettebb PureVideo-t használ hogy azt külön szintnek, verziónak veszik figyelembe.Mi a különbség a PureVideo HD és az ION-os PureVideo között? Mert ha nincs olyan nagy mint a PureVideo és a PureVideo HD között akkor nem illeti meg az "dicsőség"
hogy külön verziónak nevezzük.
Továbbá a gyártó szerint csak 2 féle PureVideo létezik. Továbbá ugyancsak a gyártó szerint az ION csak PureVideo HD -t tartalmaz. Ez a hivatalos infó.
Ha a gyártó úgy látta volna hogy az ION már annyira fejlettebb akkor létrehozott volna egy újabb PureVideo jelölést az ION számára de ezt a hivatalos infók alapján nem tette. Mi se tegyük, hisz a gyártó jobban tudja. Ki ha ő nem?
Azt mondhatjuk hogy módosított PureVideo HD -t vagy kicsit fejlettebb PureVideo HD -t tartalmaz az ION de hogy ezt külön verziónak nevezzük? Minden alapot nélkülöz.
És ezt a gyártó is így látja. -
válasz
dabadab #6360 üzenetére
Igaz, igaz, más a kettő.
Azért vagyok elbizonytalanodva, mert az XBMC oldalán a wiki-ben azt írják, hogy egyetlen módon sem tudja az XBMC kihasználni a hardveres gyorsítást - ez vezetett a CUDA irányvonalra - de neked elhiszem, mert te használod is a rendszert.
Ez a Purevideo HD körüli verziókkal kavarás meg tipikus nV dolog, nem is csodálkozok rajta...
-
sunder
csendes tag
válasz
dabadab #6281 üzenetére
Egy kicsit részletesebben? :-)
Linuxból csak a Debian-t ismerem, GUI nélkül, gyanítom, hogy nem ez kell hozzá.
Milyen distro, milyen codec, milyen lejátszó?És a fő kérdés, az iMON szabályzóit / távirányító-rendszereit tudja rendesen kezelni a Linux, vagy Microsoft uralom van ? :-)
-
masterful87
senior tag
válasz
dabadab #6274 üzenetére
Értem, köszönöm a választ!
Nade mégis, hónapokig tarthat újra becserkészni 500 giga, és mégtöbb HD videót!
Mert a filmek, zenék rendben, hogy megvannak kiírva, de a tizengigás HD-kat nem lenne olcsó BD-re kiírni, ezért kell HDD-n tárolni.
De azért máris előrébb vagyok: egy maximális ellenjavaslat, meg az én szűkös pénztárcám, hogy mégse kéne 2x1 vagy 2x1,5 terrát vennem.
-
Gabbana
aktív tag
válasz
dabadab #6073 üzenetére
fuuu Te nagyon vágod ezt a témát..
De azt hiszem nekem kezd egyre felhősebb lenni ez az egész hdmi. Hiszem a törekvés az 1.4 felé az, ha jól értem, hogy minél gyorsabb adatátvitelre legyen képes. De akkor meg minek?
Én megvettem a 117cms fullhd lcd-t, gépet alá, jó kábelt nagy hangzást, és azóta a saját bőrömön tapasztalok dolgokat:
A tv tök mindegy hogy full HD-n, vagy dvd minőségben nyomja, sőt néha egy jobb avi is elég, mert én kb 4 méterről nézem ami szerintem egy átlagos nappali(főleg a tv méretét nézve) és ekkora távolságból észrevehető de nem olyan számottevő a különbség. Gondolom ha fullhd projektorom lenne ez más lenne.A hang... Az erősítőm 7.1-es, amilyen filmet alig találni, mostmár talán lesz, egyre többet találok blurayben, de ez sem éri meg. A Dolby Digital, de még az ac3 is tud bőven jó minőséget produkálni, annál sem kell szerintem több. Lehet hogy az én igényeim csökkentek..
Csak azért nem bánom a kb 1M Ft-ot amit ezekre költöttem, mert az eszközök rettentő sokoldalúak. Képnézés, házi videók, tv, video, játék, koncert, stereo zenehallgatás stb.
De ez a képminőség (ami nekem már bőven jó) és a hangminőség (ami sokszor jobb egy régi erősítőn) fejlesztési irány nekem érthetetlennek tűnik.
A full hd televíziózást, illetve az 1000Mbit/s-es netet jobban várom -
harry
veterán
válasz
dabadab #6049 üzenetére
Tényleg nem jó? Ne már... Mi a különbség irda és infra között? Eddig azt hittem ez ugyanaz. És akkor honnan tudhatom, hogy mely usb-s vevők kompatibilisek távirányítóval? Sorosnál mi a helyzet? Mert amúgy nem ragaszkodok az usb-hez, csak gondoltam egyszerűbb, aztán lehet nem...
Ezt honnan és mennyiért tudod beszerezni?
Wake funkció nem tudom mennyire lényeges... mármint még nem döntöttem el, hogy mennyit fog menni a gép, mert tervezek rá szerver funkciókat is (web, ftp/s, filemegosztás), így lehet ezt másképp fogom megoldani.
Még amúgy valamelyik logitech harmonyt láttam, ami tetszett, 6k körüli árával nem vészes, bár erről nem tudok semmit, csak úgy láttam egy árlistán... -
szabi__memo
nagyúr
válasz
dabadab #6010 üzenetére
Mar valaszoltam, hogy megtalaltam es igazad van, tenyleg subpixelre van a bitszam. Eleg durva, nem gondoltam volna.
Amugy boven eleg lenne a 3*8bit. Teljesen felesleges tobb. Itt a technologiai korlatok miatt lehet ra szukseg. Ugyebar ugyanaz a 3*8 bit nem mindegy, hogy milyen (TN,xVa,xIPS) panelen vagy sima CRTn jelenik meg.
A nyers atvitel pedig egyertelmuen a legjobb lenne, de felesleges. Ugyanis nincs nyers adatforras sem. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
dabadab #6003 üzenetére
Oké, amit irsz az jó számolás FullHD-re. De nem csak a fullHD a HTPC (bár ezt te is irtad) és ezek a kütyük még azt nem is támogatják. Más kérdés hogy 24 bittel számolsz, miközben nem is tudom a kijelzők támogatnak-e 24 bites megjelenitést. Ergo kevesebb helyen is átmegy, és nem is muszály tömöritetlenül jelet küldeni..
Ezek a megoldások még tényleg nem tökéletesek, nem is támogatják az 1080p-t, de az Usb3.0-val biztos fejlesztődik a WirelesUSB szabvány is, de lehet nem is ez lesz a befutó, hanem a WirelesHD vagy inkább a WiGig technológia. És akkor már nem kell semilyen kompromisszum (majd csak FullHD felett)
-
jayjay
tag
válasz
dabadab #5882 üzenetére
Hy!
Gondoltam talán tudnál segíteni, ha már neked is XBMC van fennt.Másrészt bárkitől bármilyen más segítséget szívesen veszek.Irányításra microsoft rc6 távirányítót haszálok.A baj, hogy a távirányító nyilaival csak kettesével lehet lépkedni, ami használhatatlanná teszi a működést.Úgy emlékszem, hogy kb 1 éve, amikor kipróbáltam, akkor még jó volt.
A másik, hogy ha te is ilyennel irányítasz , akkor hogy lehetne beprogramozni?Pl úgy használjam, mint a Media Centert tudnám vele.bekapcs kikapcs stb
utolsó gondom, hogy meg lehetne csinélni, hogy ne az elsődleges kijelzőn jelenjen meg, hanem nálam a TV-n
előre is köszönöm a segítségeket -
mr_ricsi
veterán
válasz
dabadab #5878 üzenetére
"Normalis SSD-s Linuxnal valahogy ugy nez ki a dolog, hogy nincs swap"
Általános asztali Linux is így működik. Amíg van szabad RAM egyáltalán nem használja a swapjét. (Szemben az XP-vel, amibe nem tudok annyi RAMot rakni, hogy magától abbahagyja a swapba írkálást. Külön le kell tiltani.)
-
mr_ricsi
veterán
válasz
dabadab #5861 üzenetére
Nem ragaszkodom az XP-hez. (Párhuzamosan futtatok Linuxos projectet is.)
"gy negyvenpar masodperc korul bootol be ugy, hogy annak a felet a BIOS tenykedese veszi el "
Az asztali DVD-felvevőmnek is van quickstaros és energiatakarékos beállítása. A "zöld" induláskor 10-15 mp, mire feláll a gép, ami olyan kibírhatatlanul hosszú idő, hogy inkább pusztítom a "zokszigént". A HTPC-vel 20 mp-et céloztam meg, majd meglátjuk, mi lesz belőle. -
hoffman_
nagyúr
-
band1103
őstag
-
válasz
dabadab #5762 üzenetére
Nem ismerem ezt a "killa sample"-t, így nem tudok nyilatkozni róla. Én úgy tudom hogy az egyik "legerőforrásigényesebb" videó a bbc-től a planet earth egyik madaras jelenete. Megfogta nálam az e6420-t kissé. Hasonlóan volt paprika-nak is egy ilyen jelenete, ahol kiesett a szinkronból a kép és a hang mert nem bírta, pedig az még fullhd sem volt. Persze ezek hw gyorsítás nélkül.
Ezt a 6.14%-os terhelést okozó videót kéne megpróbálni fitpc2őn, és ionos atomon, majd utána az air karaoke openinget ami majd 30% volt. Utóbbit már húzom lefelé, de az ffmpeg-mt mellett 330-as atomot durván megakassza majd.
-
válasz
dabadab #5760 üzenetére
Igen, ez a másik dolog.
GMA500-ban lévő gyorsítás állítólag csak dxva2-őt támogat. Gyakorlatilag meg nem tudom, mivel ez az első ezzel szerelt eszköz pedig lassan egy éve kész a chipset.A 60% engem ezért nem lep meg, mert mini-itx.com-on ellentétes videót kerestek meg a fitpc2-es emberekkel. Utóbbin addig kerestek/kódoltak egy videót amíg ilyen 20% mellett le tudta játszani gyorsítással. Előbbiek pedig a másik végletet próbálták ki, "vajon megy-e minden rajta" felkiálltással. Erre alapoztam hogy vagy viszi majd az 1080p-s mkv-t amit lejátszani akarok rajta, vagy nem. Átlagos Blu-ray lemezeket ők is 20-30%-os terhelés mellett néztek, de ez engem hidegen hagy. Nincs se lemezem, se lejátszóm.
Kis összehasonlítás film és film közt.
6.14/-os cpu terhelés29.47%-os cpu terhelés
Mindkettő gyorsítással (nvidia cuda).
-
band1103
őstag
válasz
dabadab #5754 üzenetére
Nem! Te teljesen el vagy tévedve és tényleg átaludtad az elmúlt hónapokat mert az ion nem jó chipset hanem kiváló. Ne feledjük nem csak fekete meg fehér van. Átmenetek ember átmenetek
Ezt a terméket (nem árban hanem használhatóságban) a WDTV és az ion közé tenném. Bár le kell mondanunk egy kis HT érzésről de legalább kapunk egy teljes értékű PC-t. Olyan kis méretben és fogyasztásban ami a saját tudáskategóriájában egyedülálló és ezt kell megfizetni. Az hogy te nem akarod megfizetni nem egyenlő azzal hogy megér-e annyit vagy nem. NEKED nem de valaki másnak viszont igen.DBob: Ha nem láttál tesztet (én sem még) akkor nem bíráskodhatsz az felet hogy mit tud lejátszani és mit nem. Akkorra tartogasd ezeket a megjegyzéseket, mert egyelőre az van amit a gyártó ígér. Viszont ha tényleg kevés lesz 1-2 1080p-s tartalomhoz akkor azt én is elfogadom de se én de különösen TE SEM tudsz semmit erről a fit-PC2 lelki világáról. Ha meg tudsz valami VALÓBAN KONKRÉTUMOT erről a fit-PC2-ről akkor oszd meg, addig is nincs helye olyan kinyilatkoztatásoknak ami ide nem alkalmazható tudásra épül.
Pl.: "...1.6ghz akármilyen gyorsítással kevés..." -
Steve-0
őstag
válasz
dabadab #5666 üzenetére
A mostani letöltőgépet szeretném rákötni a TV-mre, és arra gondoltam, hogy lecserélem az mostani alaplapomat, egy olyanra amin van ilyen csatlakozás, de eddig nem találtam olyan lapot ami megfelelne, lehet egyszerűbb lesz ha veszek egy különálló VGA-t, amin van S-videó kimenet.
Tehát:
LGA775-öt, de szóba jöhet AM2(+) lap is
Celeron 430 támogatása
minél olcsóbban akarom megúszni -
arn
félisten
válasz
dabadab #5630 üzenetére
regebben olvastam. a jitteren mulik minden - ha mar a forrasnal nem jo, akkor kereszetet lehet vetni az egeszre. nagy jitterrel a vilag legszuperebb rendszere is vacakul szol. idotol es frekvenciatol fuggoen olyan szetcsuszasok jonnek letre, hogy azon kapod magad, hogy csak feszkalodsz a fotelben, es nem tudod, hogy mi a nem jo, hiszen tonalisan minden stimmel es hasonloan szol. tapasztalat kell hozza.
kette valasztanam a dolgot - ruhellem en is a hifipiacot, mert teli van altudomanyos dolgokkal, de ugyanakkor eleg sokmindent hallottam mar, es nem minden alaptalan, amit laikusok hulyesegnek kialtanak ki. tobbnyire a sajat fulem utan megyek, es biza itt van kulonbseg, megpedig nem is kicsi. egy audiorendszerben szinte minden valtoztatast ki lehet hallani - csak egy a kerdes, hogy az szamit e (foleg a hallgatonak).
-
arn
félisten
válasz
dabadab #5628 üzenetére
elolvastad a cikket, amit linkeltem?
de nem akarlak en gyozkodni teged, en masnak hallom. ill nem csak en
amugy egyaltalan nem csak ar kerdese. lehet az olcso is jo. irtam is, hogy ugyanez a codec (alc889a) van a masik lapomon is, ami sokkal jobban mukodik emlekeim szerint. ugy latszik az a trivialis kikuszobolessel vmi problema megis lehet, nem szenvednenek ennyit "futomuvekkel", ha tok egyforman szolna mind.
amugy egy laptoppal tehetsz kiserletet. hallgasd meg akkurol, meg a tapjarol. milyen rendszert hallgatsz?
-
arn
félisten
válasz
dabadab #5622 üzenetére
lecsereled a tapot es mashogy szol. a konnekt8nal pl ha kihuztad a tapjat, es csak a 1394 kabelre volt kotve (onnan kapta a naftat), eleg mas hangkaraktert kaptal.
ne kezdjuk az "spdif az 1 es 0 es kesz" temat. rendesen mukodo spdifekrol van szo, nem hibas mukodesurol. ez egy eleg jo cikk a temaban: [link]
-
mr_ricsi
veterán
válasz
dabadab #5590 üzenetére
"De."
A TV-mnél VGA bemenetről az képnyújtás gomb nem csinál semmit. A DVI-t nem próbáltam még, de a leírás szerint nem érhető el mind a 8 opció."Itt nem kulonosebben elvaras a pixelpontos megjelenites (egy csomo 1366x768-as TV-t nem is lehetett HDMI-n nativ felbontasban hasznalni"
Az enyém is ilyen, csak 576, 720 és 1080 jelet fogad HDMI-n. Ez a tervezési mód a népek átvágása, mert tökéletes képminőségről beszélnek, miközben konverziókkal, átméretezésekkel és szűrőkkel rontják le a képet. (Bár, ez a szép új digitális videózás eleve nagyrészt átverés.) Az 1280x720 az amcsiknak natív, náluk nem kell semmit átméretezni.
Nézegettem a Faroudja doksiját, és az csak 576, 720 és 1080 között tud átméretezni. Eszerint ha a TV-met megküldöm 1080-nal a HDMI-n, akkor a Faroudja lekonvertálja 720-ra, majd a TV saját képméretezője felkonvertálja 768-ra. Dupla konverzió! Ennyit a szuper képminőségről..."olyanrol meg nem tudok, hogy barmelyik TV ki tudna rakni a nativnal kisebb bemeno jelet 1:1-ben)"
Ez egy 1024x768 a VGA bemeneten:Remélem, látszik a két szélén a fekete csík. 1280x768-nál már nagyon vékony csikok vannak. Mindkét felbontásban nagyon szuper, éles a kép. (Az 1360x768-at pedig nem tudom kipróbálni, mert a notim nem támogatja.)
-
mr_ricsi
veterán
válasz
dabadab #5586 üzenetére
"Ugye, te sem gondolod azt, hogy barmelyik LCD TV-ben ne lenne atmeretezo elektronika?"
Ugye, te sem gondolod, hogy az átméretező elektronikának minden bemenetről kötelező működnie?És elvileg is ha van egy szuperjó minőségű 1280x720 jelforrásom, akkor azt a TV-n is 1280x720-ban érdemes megnézni, hiszen mindenféle átméretezés mindenképpen ront a minőségen. Inkább legyen körben az a fekete szegély.
Én a natív felbontás miatt már egy ideje azon gondolkodom, hogy a HTPC-t VGA csatin kellene a TV-hez csatlakoztatnom, mert akkor egy-az-egyben tudnám használni a natív felbontást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest