- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Versus82 #5495 üzenetére
Olvass vissza egy kicsit, volt rola szo, game overrol meg nagyon nincs szo
meg van sajat topikja is.
-
bikmakk
tag
válasz
Versus82 #4855 üzenetére
Nem hinném, hogy kihasználnád azt, hogy 1066MHz-esek, általában 800MHz az ajánlott, mert HTPC-hez nem kellenek eget rengető sebességek. És persze kb. 2/3 annyiba kerül
Egyébként ha megnézted, hogy az alaplap milyen memóriákat fogad szívesen, ott is írják, hogy van amit csak 800MHz-esnek fog felismerni, ráadásul ez ugye procifüggő is.Szerintem ne félj attól, hogy túl gyenge lesz a gép, ha utánaolvasgatsz a neten a prociknak, simán spórolhatsz pár ezret ott is egy gyengébbel. Mert nagyobb teljesítmény több hőt ad le, ahhoz erősebb procihűtő kell, ami viszont hangosabb. Egy jól szellőző házba simán építhetsz teljesen passzív rendszert is, és nem lesznek sebességgondjaid. Én pl. mindössze +3-+5 C-t veszítek ha lehúzom a ventiket (átlagos procihasználat mellett), és ez is csak lassan emelkedik fel, 1-2 nap folyamatos használat mellett. (Persze nem a gyári hűtőt használom.) Egy 4850-hez is elég lehet egy Mini Ninja passzívan, vagy ha úgy kényelmetlenül éreznéd magad akkor egy halk ventivel. (Persze csak ha befér a házba, az enyémbe pl. nem fért volna be.)
-
dqdb
nagyúr
válasz
Versus82 #4852 üzenetére
kérdés hogy befér e a foxconn házba
Elvileg előre a megadott méretek alapján ki lehet számolni, aztán majd kiderült a valóság
A legjobban úgy jársz, hogy egy másik háztulajdonos leméri, mekkora hely marad a a hűtőnek.
Nekem is most GA-MA78GPM-DS2H van a gépemben. A ventillátorcsatlakozók elhelyezésével nem vagyok kibékülve (nem tudtam szépen kábelezni miattuk), valamint a PCIe x1 a mögötte lévő hűtőborda miatt használhatatlan. Ha elég neked 2 PCI és 1 PCIe slot, akkor ajánlom ezt az alaplapot.
Itt van 128MB dedikált sideport memória, ezen felül az alapbeállítással emlékeim szerint 256MB-t kap a GPU. Állítanod semmit sem kell, a default értékekkel megy nekem.
Nekem olyan problémám volt, hogy a DDR2-800-as CL5 GeIL Value memóriát 667MHz-n tudom csak járatni, különben a CnQ vagy CrystalCPUID működésekor lefagy a gép.
-
band1103
őstag
válasz
Versus82 #4848 üzenetére
Árakat és eladókat az www.argep.hu -n találsz. De ha van törzshelyed akkor szvsz meg lehet kérni őket hogy direkt neked hozzanak egyet a nagykerből
.
A félelmed viszont teljesen alaptalan. Ezzel a procival nem fog neked semmilyen 1080p-s videó beszaggatni. Ami mégis az azért szaggat mert szarul lett x264-el kódolva. Azon meg nem segít semmilyen HD kártya. Ráadásul az alaplap DxVA-ja valamelyest besegít neki úgyhogy tuti befutó lesz a konfig 1080p-s videókra! Tehát nem kell neked + VGA ha ezt a CPU+lap párost választod + 2x1GB ram amiből min 256MB-ot végy le az GPU-nak.
dqdb: Mondjuk érdekes hogy az AMD procikeresőjében nem lehet megtalálni a 5050e-t. Mintha nem is létezne az AMD szerint
.
-
band1103
őstag
válasz
Versus82 #4845 üzenetére
Az az alaplap helyet vedd meg inkább a továbbfejlesztett verzióját a GA-MA78GM-US2H (Rev. 1.0). Ha nem megy akkor is jó lesz az a lap, viszont olyat hogy megy-e benne a phenom nem illik kérdezni akkor ha van neted és tudod hogy van a gyártónak oldala ahonnan könnyedén megtudhatod. (F7-es biosszal a Phenom II 940-es is) Ha tényleg elmész a gyártó lapjára akkor megtudhatod hogy a
5050e procit az a lap alapból nem támogatja. Lehet hogy menne benne de nem biztos. Viszont helyette ott a 4850e amit valóban támogat a lap és nem kapsz kevesebbet.
Bár azt a Phenomot (95W) alul lehet fesszelni de még akkor is többet eszik mint a 5050e vagy 4850e-s (45W) tehát jobban melegszik és nem lesz kihasználva a sebessége. Egy HTPC-be nem kell phenommod.: Hopp megelőztek
. De a kolléga sem nézet utána hogy hivatalosan nem támogatja az a lap a 5050e-t viszont a 4850e is 2500Mhz!!! Na meg 1 kezemen meg tudom számolni hogy hány olyan mindennapos alkalmazás van ami támogatja a 3 magot.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Versus82 #4845 üzenetére
5050e: 2 mag, 45W TDP, 2500MHz
8650: 3 mag, 95W TDP, 2300MHzMost hirtelenjében nem találtam clock-to-clock összehasonlítást, de magonként a teljesítmény hasonló, vagy a Phenom erősebb kicsit (valaki javítson ki, ha rosszul emlékszem), és a Phenomban eggyel több mag van. Bár noha emiatt a Phenom erősebb, de HTPC-ben a 3 mag előnyét nem igazán fogod kihasználni, ellenben a melegedés sokat számít. Szerintem egyértelnűen 5050e.
-
bikmakk
tag
válasz
Versus82 #4827 üzenetére
300W bőven elég egy átlagos HTPC-nek, még akár 200W is elég lehet.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy a PC-t bekapcsolni, az USB-s iMonok nem tudják, csak azok amelyek PCI slotba vagy 3,5" vagy 5,25" bővítőhelyre szerelhetők. Én is így választottam meg a házam. (Az más kérdés, hogy iMont azóta sem sikerült vennem, bár lehet nincs is rá szükségem.)
-
Versus82
aktív tag
válasz
Versus82 #4826 üzenetére
most nézem a távirányítókat: [link]
azt hittem eddig hogy csak vfd kijelzővel megy a távirányító
ezek szerint nem...akkor minek is nekem vfd kijelző? a kolléga által már linkelt foxconn ház lesz akkor a nyerő (bár a 300Wos tápja elég lesz?), egy imon station irányítóval, ez így 27 ezerből megvan! ezek az imon irányítók és htpc szoftverek jól működnek?
-
Versus82
aktív tag
válasz
Versus82 #4825 üzenetére
[link]itt az alsó 2 antec ház tetszik.
elvileg ugyanazok, csak az egyik fekete, a másik ezüst előlapos. de a leírásban az van a feketénél hogy lcd kijelző, a másiknál vfd kijelző. a kettő ugyanaz?
infra érzékelősek, de távirányító nincs oda írva hogy lenne hozzá. azt még külön vennem kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged