- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
De, de a megfogalmazás alapján arra lehet következtetni, hogy a mythubuntunak elég-e egy közepes proci a hd lejátszáshoz, és erre írtam, hogy az a lejátszandó anyagtól függ, annak erőforrásigényeitől, mintsem az orpendszertől.
Amúgy holnap fogok tesztelni egy mythubit én is, érdekel, milyen. Aztlán lehet inlább egy ubuntus server lesz + összeszedegetem a szükséges csomagokat, mert gyanítom sok hülyeséget is felrak, ami fölös. Majd kiderül. Bár, ez egész jól hangzik:
"All unnecessary standard Ubuntu applications such as OpenOffice, Evolution, and a full Gnome desktop are not installed for a Mythbuntu" -
harry
veterán
válasz
szabi__memo #6164 üzenetére
12v-ra 30W-it írnak, de lehet csak akkor, ha a többi ág terhelve van
Amúgy lehet, aprók között.
-
harry
veterán
Erről mi a véleményetek? 80w Morex táp, alatta lenne egy 2 magos Atom, 1 vinyó (1TB, 2 tányér), valamilyen odd... és nagyjából ennyi, azt hiszem.
-
harry
veterán
válasz
dabadab #6049 üzenetére
Tényleg nem jó? Ne már... Mi a különbség irda és infra között? Eddig azt hittem ez ugyanaz. És akkor honnan tudhatom, hogy mely usb-s vevők kompatibilisek távirányítóval? Sorosnál mi a helyzet? Mert amúgy nem ragaszkodok az usb-hez, csak gondoltam egyszerűbb, aztán lehet nem...
Ezt honnan és mennyiért tudod beszerezni?
Wake funkció nem tudom mennyire lényeges... mármint még nem döntöttem el, hogy mennyit fog menni a gép, mert tervezek rá szerver funkciókat is (web, ftp/s, filemegosztás), így lehet ezt másképp fogom megoldani.
Még amúgy valamelyik logitech harmonyt láttam, ami tetszett, 6k körüli árával nem vészes, bár erről nem tudok semmit, csak úgy láttam egy árlistán... -
harry
veterán
Köszi de alapvetően nem szeretnék ennyit rászánni, főleg, hogy jelenleg csak az infravevőre volna szükségem.
dabadab - konrkétan mondjuk egy ilyet néztem: [link]. Aztán láttam van a TávIR, ahol azt írják >10m táv, namost ez nem tudom, hogy az ő cuccuk sajátossága, vagy az infrák ilyen célú felhasználásánál ez kb. általános. [link]
-
harry
veterán
Az programozás kérdése, lirc-ben pl. ezt szépen be lehet állítgatni, ahhoz találtam is egy szép leírást, inkább a hatótáv érdekelt, meg eleve, hogy felismeri-e egymást a két eszköz, de hát ugye miért ne.
De köszi a választ, reméljük akkor jó lesz ez is, csak, mert neten pár helyen láttam, hogy ilyesmire 1-1.5 métert írnak, ami elég sovány, bár pl. ha telefonhoz használnám elég lenne - ugyanakkor egy távirányítónál nincs is akkor adatátviteli mennyiség, szóval szerintem összejöhet. -
harry
veterán
Nekem egy aránylag tesztfázisban lévő atom-os konfigom van, az ezen lévő s-videot használom egy CRT tévén. Egyelőre tehát semmi komolyabb HD, vagy ilyesmi, zenére, képekre, és dvd nézegetésre tervezem használni. Távirányítás infrás remote-tal (terv), szoftweresen ami fontosabb: proxmox fizikai os, rajta virtuálisan ubuntu 8.10, mythtv (+music, video, weather, stb...).
-
harry
veterán
Sziasztok, szeretnék távirányítani egy pc-t, ehhez van most jelenleg egy tv tunerből egy leadtek távirányítóm, de vevő még nincs. Láttam több usb-s infra vevőt, mik a különbségek? Mekkora ezek hatótávolsága? Azért egy olyan 3m jó lenne... ez lehetséges, vagy ha így nem, hogy tudnám ezt megoldani? Elvileg bármilyen vevő megfelelő hozzá? Gondolom igen, én onnantól programozás kérdése (lirc).
-
harry
veterán
Üdv, szeretnék tápegységet venni egy elég minimális fogyasztású géphez, amit htpc/szerver feladatokra fogok amúgy használni. Atom 2 magos, 1GB ddr2 + 1 vinyó, rajta majd ubuntu. Az egész fogyasztása valahol 50W környéke lesz. Ehhez milyen tápegységet ajánlotok, melyikkel érhető el megfelelő hatásfok? Árban nem szeretnék nagyon elszaladni, és talán a szabvány méretű tápok is megfelelnek / szóba jöhetnek, bár azért érdekelne, milyen lehetőségek vannak. Szerezni valamilyen régi gépből egy márkásabb 100-200w tápot? Venni egy új olcsó 300ast? Esetleg valami speciális megoldás (pico psu-król nagyon keveset tudok...)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Haditechnika, harcászat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Stellar Blade
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged