- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asus27
tag
Tisztelt uraim a következő kérdéssel fordulnék önökhöz, nekem van egy:
ASUS M4A78-HTPC alaplapom, LINK INFO: [link]
Az a helyzet, hogy néha szeretnék játszani egy kicsit a HTPC-n, ami egy LCD-tv-re van kötve, na most az alaplapi integrált VGA sajnos gyengus, ezért szeretnék bele venni egy VGA-t.
Milyen VGA-t vegyek, lényeg hogy közép osztályú legyen, és tudja kódolni a filmeket is, na ehez a részéhez nem értek nagyon, valami VC-1 meg STB... Ja persze és ATI-VGA legyen.
Mit kell tudnia a VGA-nak????? Mire kell oda figyelni????Az LCD-tv-ém HD-REDY-is, 94cm Samsung, nagyon szép képe van, meg vagyok vele elégedve, de láttam itt olyan írásokat, hogy 1080p 24 meg STB....
Ez irányba csak annyi lenne a kérdésem hogy szar tv-t vettem HTPC-nek vagy nem????????????????????????????????????????????????????????????? -
kovasz
senior tag
dobálhat ha pl 23,976fps-a film kodolása a tv-d meg 50 vagy 60hz-en megy. olyan tv kell ami tudja a 24p-t (és olyan vga driver).
két úton indulhatsz el:
1. cpu dekodolás ekkor egy kétmagos cpu már elég lehet
2. vga alapú lejátszás
2.a coreavc ilyenkor kb akármilyen vga jó pl gy acer_one gyenge atom-al intel vga-val lejátsza a 720p-t hibátlanul.(a minőség más kérdés)
2.b ujabb nvidia kártya és vdpau használata ekkor mindent a vga dekódol, nem kell erős cpu. -
dabadab
titán
"A HTPC kapcsán, mi a minimum konfig, ami elviszi az 1080p/24 matroska (mkv), ts és egyéb rip-fileokat?"
NV ION: Atom + 9400, 2 GB RAM (lehet, hogy 1 GB is eleg), cirka 30 watt
(A 9800 hiaba eros 3D szamitasoknal, annak a GPU-ja meg nem tamogatja a VP-1 bitstream dekodolast, azt csak a kisebb sorozatszamu (8400, 9300) G98-ak meg a GT200 alapu kartyak tudjak)
Ez a kijelzotol fuggo frame-hajigalas egy kicsit parajelensegszagu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged