Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• masterful87

senior tag

válasz dabadab #6274 üzenetére

Értem, köszönöm a választ!

Nade mégis, hónapokig tarthat újra becserkészni 500 giga, és mégtöbb HD videót! :)

Mert a filmek, zenék rendben, hogy megvannak kiírva, de a tizengigás HD-kat nem lenne olcsó BD-re kiírni, ezért kell HDD-n tárolni.

De azért máris előrébb vagyok: egy maximális ellenjavaslat, meg az én szűkös pénztárcám, hogy mégse kéne 2x1 vagy 2x1,5 terrát vennem.

• masterful87

senior tag

Sziasztok!

Így képzeltem el egy HD videózásra való rendszert:
    egy fullHD-s LCD tévé
    egy hálózati médialejátszó, valami komolyabb, pl. Popcorn A110-es
    egy 2 lemezes NAS RAID1-el kötegelve a lemezek
    és egy szünetmentes a NAS elé

Mindez kivitelezhetetlen a felmerülő (hogy meg kéne venni) költségek miatt! :)

Ekkor gondoltam arra, hogy a gépem csak pár méterre van a TV-mtől, nem is túl hangos, nem is fogyaszt túl sokat! Csak egy UPS kell a gépemre, meg mielőbb egy LCD tévé, és onnantól gond nélkül mehet a móka!

Viszont ezen a ponton újabb gondolatom támadt! És ezért is vagyok ebben a topikban!
    Egyedül én gondolom úgy, hogy a lejátszani kívánt fájlokat szerencsés lenne egy RAID1-gyel tükrözve tárolni?
    Bárkiben felmerült csupán a szikrája annak, hogy a HD tartalmakat és egyebeket jobb lenne biztonságban tudni?
    Vagy csak én vagyok ilyen paranoiás, és féltem az adatokat, aminek az összmérete terveim szerint elérheti az 1-1,5 terrabájtot is rövid időn belül!

Szóval én lennék az első, aki a multimédiatartalmait RAID1-ben tárolná? :D

-----
    A WDTV ver.2 után kutakodtam, amikor ráakadtam erre:
    [ASUS O!Play HDP-R1]
    [És az ára se vészes!]
    Első ránézésre ugyanazt tudja, mint a WDTV csak az ASUS-on van egy LAN port is!

Új hozzászólás Aktív témák