-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #20909 üzenetére
"...az ASRock FM2A75M-ITX pedig egy ipari hulladék..."
Már van belőle R2.0 verzió, gondolom kijavították a korábbi problémát. -
Zirowe
nagyúr
válasz
#75912448 #20437 üzenetére
Én spec nem találtam olyan részt, ahol kifejezetten lehetne állítani a subon.
Egy olyan rész van, ahol ez szóba kerül, az pedig a hangszóró varázsló, ahol két féle 5.1 van, de egyiknek sem sikerül megszólaltatnia.cekkk: az erősítő a megfelelő filmek alatt kiírja rendesen, hogy dts vagy dd, esetleg aac (ha hd7870ről meg, akkor pedig a truehd-t), viszont a win8nál asrock esetében a tulajdonságoknál csak a dd szerepel, viszont a dts ugyanúgy megy.
-
Peak
addikt
válasz
#75912448 #19838 üzenetére
Pontosan ez az, amit nyújt a HTPC!
Jobb képminőség, flexibilitás, firmware-függetlenség, dinamikus kodek-kezelés, könnyű használat, stb.
Azt pl. hogy a Life of Pi közben a lányom megkérdezi, hogy hol játszódik ez a film/jelenet, mert olyan szép...
PAUSE - ALT+TAB - GoogleEarth - közös ámuldozás - ALT-TAB - PLAY ... Priceless!!!
Minden másra ott a MasterCard. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #19832 üzenetére
42g30-as tv-n ennyit látok. A popcorn jobb képet adott mint a htpc. Már így is problémás, minden filmben látok a képalkotási hibákat.
Nüansznyi különbségért nem fogok 2, 3 szoros árat fizetni. A hang az más, ott ordít ha valami nincs rendben.(#19838) regger "madVr-LAV Filters"
Ezt miért használod?
Nézd meg az aláírásomat.
-
TCr
veterán
válasz
#75912448 #19822 üzenetére
Nem a hang a legfőbb gond.
2 gyors példa az elmúlt napokból:
Van egy MS Wireless Desktop 800 párosom, egyik napról a másikra elkezdett akadozni az egérkurzor és a billentyűbevitel. Teljesen random. Elemcsere nem oldotta meg. Másik USB port nem oldotta meg.
Említettem, hogy egy barátomnak összeraktam egy ugyanilyen konfigot.
A telepítéshez adott egy külső USB DVD drive-ot, gond nélkül ment.
Tegnap gondoltam megnézek egy barátomtól kapott sorozatot, DVD-n.
Rádugtam az én gépemre a drive-ot, hibaüzenet, nem ismeri fel rendesen, nem látja a Win7.
Átdugtam másikra, dettó.Nekem ne mondjátok azt, hogy ez mind mind user error, kisgyerekkorom óta (huszonéve) aktívan foglalkozom (foglalkoztam) az informatikával, 15 perc alatt 0-ról összerakok egy komplett gépet (részegen is, tesztelve!
), további 1 óra alatt összehozok egy Win installt minden szirszar egyéb telepítéssel és beállítással, szóval nem ma kezdtem.
Ha az ilyen kis mindennapos szarakodások nem lennének, már vettem volna valami külső hangkártyát, de már teljesen elment a kedvem az egésztől.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #19822 üzenetére
"Nekem a hangja is jobban tetszik, de ez lehet vitaalap."
Normál belső dac, szerintem, használhatatlan a sok elektromos zaj miatt. Mp esetén, ez kevésbé jellemző. Csak külső dac-ot tudok elképzelni, lehetőség szerint aszinkron usb-s, ill koax, de valami jitter csökkentő felépítéssel.
-
TCr
veterán
válasz
#75912448 #19762 üzenetére
Mégis mi a jó francot lehet folyamatosan elkúrni aközül a kb. 5 féle beállítás közül?
Ugyanúgy van beállítva minden, ahogy eddig is volt, ahogy Te is leírtad anno, nem nyúkálok én a beállításokhoz, ha egyszer minden fasza (vagyis annak tűnik).Van rá valami esély, hogy ha a HDMI képes erősítőre lesz rádugva, akkor ez a szaggatás megszűnik?
Nem kell valakinek egy komplett Brazos HTPC?
Manjdu: Popcorn csere Brazosra?Nekem kell a torrent, ezért nem is próbálkozom Openelec-kel.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
#75912448 #19558 üzenetére
Most nézem, h rosszat linkeltem
. Ez ennyiért természetesen sok, de a win7 nélküli változat már csak 479$ [link], míg az A84500-al szerelt verzió 399$.
Na igen erre is rakhattak volna már eleve egy openelec-et (ahogy pl. az atomos MC001-nél van olyan verzió), sajna a szoftveres rész ismeretét általában ezeknél sem lehet megúszni. -
-
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #19312 üzenetére
Én meg most csak ráraktam a CCC-t a frodot viszont előtte töröltem
Na most megint játszok a külső lejátszóval, és az érdekes az, hogy MPC-HC már váltja a frekiket mint külső lejátszó, viszont a TMT5 nem, hiába van kipipálva.
nincs valakinek ötlete, hogy hol lehetne beállítani még ezt a dolgot a TMTbe?Vagy valami konfigurációs fájl esetleg?
-
rigo88
aktív tag
válasz
#75912448 #19312 üzenetére
ez a tévé épp egy 50pa6500 2012es modell. de nem a jobbak közé tartozik...
viszont nem szeretném kilőni a dts-t mivel szeretnék dts hangokat, ha már van hozzá erősítőm.
karácsonra jön a csoda! (rx-v773) addig meg valahogy ... elviselem.
azért köszi. ha jutok valamire mindenesetre postolom. -
rigo88
aktív tag
válasz
#75912448 #19283 üzenetére
köszi a linket! leszedtem!
attól tartok pontosan ugyanezt az oldalt találtam meg én is, és bár unix analfabéta vagyok, ezért valószínűleg nem "jól" telepítettem fel a drivert, de telepítés után semmi hang nem volt a gépen, sőt még a tvkártyát sem találta
volt benne egy script amit simán futtatni kellett, ez néhány hibával futott le, itt lehetett a bibi.
a tvkártyára "no hardware present" a hangra pedig a system/audio alatt "error no sound device"
nem tudtam h sírjak v nevessek.aztán a végén nevettem. leginkább a csajomon h ott feküdt este 8kor az ágyban tévé/film nélkül.
először néztem nincs tv. mondom neki semmi baj, majd holnap bentről megcsinálom, nézünk filmet. indítom a filmet, no sound
szóval make uninstall, fglrx purge, 3.6 kernel purge, 3.6kernel install, fglrx install, reconfigure, és már ment is.olvastam, hogy az alsa sound drivert azt törölni kell ha csak nem kifejezetten szüksége van rá az embernek. ezt is kipróbálom bár fogalmam sincs h hogy. me' azt se tudom h mi az az alsa sound driver.
első körben a legelső ötletem és amit ti is mondtatok: kicserélem a kábelt, megkarcolódhatott, nem kímélem..
JA igen még valami: hogyan tudok a legkíméletesebben odafogni egy ventit az e45m1-i deluxe-ra?
nem szívesen csavaroznám szét a lamellákat, csak ha muszáj. -
rigo88
aktív tag
válasz
#75912448 #19281 üzenetére
felraktam a drivert aztán azt hittem h jó lett tőle, de mint utólag kiderült az egy lan driver volt
aztán most amerika kapitány alatt megint recsegett. van a pincébe még 3 kábel megpróbálom őket, bár az at3iont-i deluxe-szel u.ez a kábel jól működött ami nem zárja ki hogy az átszerelés közben megkarcolódott v valami.
tudnál konkrét driver-linket adni esetleg? mert nem leltem. köszi!
r -
Peak
addikt
válasz
#75912448 #19243 üzenetére
még nem próbáltam, de szerintem nem jó szóhasználat a "jobb", helyette próbáljuk meg a "más" kifejezést használni, mivel mindenkinek más a "jó" vagy "jobb". inkább ird körül, hogy hol és miként hallottál különbözőséget. azzal szerintem mások is jobban el tudják képzelni, hogy milyen különbségre próbáljanak figyelni.
-
TCr
veterán
válasz
#75912448 #19176 üzenetére
Csak egy példa, személyes tapasztalat:
Amikor HD képes erősítőm volt, a Baraka gyári BD lemezzel hallgattam meg, hogy PS3-on mi a különbség passtrough (bitstream) és lekeverés (Linear PCM) között.
Sokkal jobban tetszett, amit bitstream alatt hallottam, annyival dinamikusabb volt a hang, akkora különbség volt a kettő között, hogy az már abszolút nem lehet placebo.Erre mi lehet a magyarázat?
Szar a PS3 lekeverése?
Pedig 8 (+1) mag... -
dabadab
titán
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #19019 üzenetére
Én épp vmi közepeset szeretnék ezért a rapoo-t néztem ki. Úgy vagyok vele, hogy ha billként kell akkor legalább legyen normálisan használható méretű/gombokkal.
Amúgy ha már itt tartunk: mire használjátok általában? Mert XBMC-ben max filmcím megadásra/youtube keresésre használom, de ez havi 1-2 alkalom. Ezen kívül meg ha magát a gépet konfigolni kell (ez is ritka).
-
TCr
veterán
válasz
#75912448 #18950 üzenetére
Az mennyire normális dolog, hogy zenelejátszásnál Alicia Keys zene alatt Danny Tenaglia képét látom?
A menüben való bogarászáskor meg-megugrik a zene.
Komolyan mondom kész, ez egy hulladék verzió.A médiatárról tudok backup-ot csinálni valahogy?
Csinálnék egy friss install-t, mert ez az egész valami kurvagáz. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #18929 üzenetére
Külön vga-ja lesz úgyhogy ez mindegy.
Gbors, a min fps sokkal inkább függ a játéktól, mintsem a beállításoktól. Sajnos...
Az utóbbi 10 évben nem volt olyan vga-gyilkosnak kikiáltott játék amit ne proci fogna meg egy átlagkonfigban (tehát átlag cpu és átlag vga mellett). A vga detailt vissza tudod tekerni, de a többi opció jó eséllyel alig fog segíteni a procin... akkor sem, ha kéne neki, mert nem közvetlen a vga-t terheli csak. Sajnos a prociterhelés nem igen skálázódik játékokon belül. Ez tapasztalat. -
-
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #18151 üzenetére
"Duplája..."
Na az akkor úgy már szép eredmény! Gondoltam én is felteszem, hát az /USB3 verzióhoz nincs."... úgy emlékszem az 1.6-os uefi-ben nem volt fast boot .."
Jól emlékszel."...pendrive-ról nem tudtam installálni."
Ha nem csal az emlékezetem erre már a Brazos topikban is panaszkodott valaki."Semmi bonyolult, 1-2 pipa bejelölés és kész is."
No akkor ezt csekkolom én is. -
törölt tag
válasz
#75912448 #18151 üzenetére
ja, ha valaki nem tudná miről beszélünk: XBMC Launcher
-
Toobee
veterán
válasz
#75912448 #18045 üzenetére
Nincs bajom a Dune-vel, összességében, ha csak a lényeget nézem, akkor még mindig jobb (egyelőre), mint a HTPC. De az a tervem, hogy eladom a laptopom, annak az árából meg veszek valami normális monitort. Elég nekem az egy gép. Nem játszom, netezni meg minek tartsak kettőt? Így meg tudom oldani egy géppel az összes dolgot. Talán ésszerűbb, mint az eredeti terv (NAS, Dune, Laptop).
Szerk.: XBMC Android appja nem generált még senkinek magas telefonszámlát? Ha jól rémlik, akkor nem csak olvashatja az üzeneteket, de küldhet is. Kicsit meg is rémített a dolog, úgyhogy nem telepítettem.
-
Toobee
veterán
válasz
#75912448 #18042 üzenetére
Csak én nem találom ezt az opciót benne? Időjárás, képek, videók, filmek, zene, programok, rendszer. Gondolom a rendszer az érdekes, azon belül beállítások, fájlkezelő, profilok, rendszerinfó. Abszolút nem találom, amit írsz. Gondolom úgy is jó, ha Win7-ben állok át valami nem Aero témára.
Más: végre végre...sok sok szerencsétlenkedés után sikerült összehozni, hogy mindennel tudok olvasni és írni, nagyon frankó
Mondjuk úgy elnyomkolásztam mindent, hogy újra biztos nem hoznám össze. Szerintem nincs olyan gomb, amit ne nyomtam volna meg.
Szerk.: 10MB/s-ot tudtam stabilan összehozni, de a lapos wifin üzemel. Épp a Dakar összefoglalót nézem hálózaton keresztül, marha nagy szuperkirályság! Újszülöttnek minden vicc új...
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #18010 üzenetére
Igen, a ház tápjához kell még egy külső adapter (olyan mint ami a notebookokhoz van). És bár nem vagyok nagy szakértő de nem biztos hogy elég lenne neked az a táp. De ha dabadab erre jár majd megmondja a tutit, ő is vett pont így paneltápot és van Llanoja is csak nem tudom ehhez vette-e.
Ha ennyi HDD-t használsz akkor pedig a helyedben elgondolkodnék egy dokkolón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged