Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Enszuke #20930 üzenetére

Természetesen ReClock nélkül néztem (amit valóban sokan használnak Intel mellett), a lejátszó programok is lényegtelenek (egyébként az említettek), a folyamatos kép volt a lényeg. A nyers Ivy érdekelt, mivel a lapom haldoklása miatt felmerült, hogy lehetne épp HD4000-es Intelre is váltani. Véleményem szerint AMD mellé felesleges, én nem látom akadozni. Az, hogy az Ivy B 24p-je ennyire alaplap és annak BIOS-ától (is) függő, azután kezdett el érdekelni, miután a látottak kérdéseket vetettek fel bennem. Szóval kérdezősködés és olvasás, de a PH-s Ivy bemutatóban is említik:

A Sandy Bridge IGP-je a multimédiás képességek oldaláról sem volt hibátlan, sőt talán ezen a ponton volt a legtöbb probléma vele. A Gen6 architektúra hihetetlenül sok gyermekbetegségben szenvedett, amit az Intel a Gen7 esetében kigyomlált. Először is HTPC-ket érintő változás, hogy az Ivy Bridge már támogatja a 23,976 Hz-es frissítést, vagyis a Blu-ray filmek lejátszása megfelelő lehet, azaz natív módban nem fog 40 másodpercenként megakadni a kép. Természetesen a 23,976 Hz támogatása egy bonyolult dolog, és nemcsak a lapkán, hanem a teljes rendszeren is múlik. Az Intel az Ivy Bridge-et elsősorban a 7-es szériás vezérlőlapkákhoz tervezte, így ez a szolgáltatás a Maho Bay platformon belül fog a legjobban működni. Maga a funkció elérhető lesz a 6-os szériás vezérlőhidaknál is, de nem biztos, hogy a valós frissítési érték annyira közel lesz a 23,976 Hz-hez, mint a Maho Bay platform esetében. A 40 másodpercenkénti akadás persze biztosan megritkul, de kérdés, hogy mennyivel.

Érdemes a teljes oldalt elolvasni. Szóval ahhoz, hogy valódi véleményt formálhassak, egy 7-es lapban kell megnéznem a 24p Ivy kérdést. Gondolhattam volna rá, de ez most valahogy kimaradt. Amit a H67 alatt láttam, nem mérvadó.

Új hozzászólás Aktív témák