- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mandju
senior tag
Köszönöm szépen a felajánlást! Hogy mikor tudnék élni, azt nem tudom, nem mostanában tervezünk pesti utat... Az A210et én is YAMJ EVERSION skinnel használom, jelenleg 150 film van a tárban, az is lassul... sajnos.
Mindent félre téve akkor lehet mégis csak trinity, vagy ivy irányba kellene nézelődni...
Attól félek, megveszem a Brazost tetszeni fog az általa kapott "szabadság", de aztán kevés lesz...és jöhet a trinity... ha így gondolkozom, akkor lehet ki kellene hagynom ezt a lépcsőt...
-
mandju
senior tag
-
TCr
veterán
Megvolt, köszi.
Naszóval...Devices: 4 részre van osztva a kijelző
Activity: a jelenleg használt activity nevét mutatja (HTPC), semmi más nincs a kijelzőnHa fent a "more activities" gombra nyomok (kijelző felett), akkor mutatja a választható activity-ket, kettőt mutat egyszerre (összesen 3 van, lapozható a kijelző), középen egy vízszintes vonallal elválasztva.
-
canniball
nagyúr
De, erre gondoltam. És kissé el is bizonytalanítottatok hogy öregszem és rosszul emlékszem, de nem: nekem biza négy volt amikor a webes felülettel állítottam be.
Ugye több mint két activityd van? -
canniball
nagyúr
Amikor még semmilyen activityt nem indítottál. Anno én is weben lőttem be és a képernyő négy részre volt osztva, a körülötte levő gombokkal négy activityt lehetett indítani. Aztán kellett egy olyan beállítás amit csak a szoftverrel értem el így átállítottam azzal, de ezzel a megoldással csak két activity jelenik meg a kijelzőn. zsigus most konzultált a Logi supporttal és állítják hogy nem is lehet ott négy csak kettő, kéne egy olyan fotó amin látszik ennek cáfolata (de a guglival sajna hiába kerestem).
-
Peak
addikt
fontos, hogy minden különböző frissitési frekvenciához a TV-t hozzá kell állitani, pixel-éleséget, fényerőt, kontrasztot, mindent gyakorlatilag... ezért tudomásul kell venni, hogy ha a Desk 60Hz, de a filmlejátszás 23.976, akkor valamelyik szar lesz a másikhoz képest, mert a TVnek más és más képe van a frekvenciától függően. ez NEM a GPU/VGA hibája.
A megoldás a TV-n esetleges PRESETek használata külön menüre, és külön filmre,
vagy
fixálod a 60Hz-et filmre is 3:2pulldownnal, és akkor nem kell a TVt kapcsolgatni.btw ez a poszt nem csak TCr-nek szól, hanem mindenkinek... aki esetleg nem tudta volna...
-
-
cekkk
veterán
Én meg azt mondom, hogy próbálja, ha meg van rá az anyagi lehetősége, és jó áron veszi meg a dolgokat akkor csinálja. Összetudja hasonlítani a kettőt és majd eldönti melyik ami neki tetszik.
Sőt fordított esetben is ezt mondanám, hogy próbálja ki a htpc ellenében a média lejátszókat.
-
törölt tag
brazostweaker-rel, máshogy nem hinném, hogy lehet. Hogy mennyit jelent ez fogyiban vagy hőtermelésben, jó kérdés.
Alapértékek, mellyel biztosan működik, ezután lehet még játszani a további beállításokkal:
P0 - 1.225V
P1 - 1.05V
P2 - 0.85V
NB P0 - 0.85V
NB P1 - 0.8V -
zsigus
őstag
Beeper nekem is van, több is, de az MSI E350IS-E45-ös lapon nincs hozzá csatlakozó...
A házon meg még újraindító gomb/HDD LED sincs, szóval amit rá lehet kötni az a Power Switch, PowerLED.
Sajnos kezdik hanyagolni a gyártók a (nekik) felesleges dolgokat... Nyilván olcsóbb lesz így minden, de igazán érdekelne, hogy egy speaker csatlakozó lehagyásával miatt mégis mennyit spóroltak.
-
törölt tag
Távol áll tőlem a pc-s (minőségi) zenehallgatás, főleg optikai kimeneten, de mi van abban az esetben, ha nem az alaplapi Realtek csodával zenéztek, hanem vesztek hangkártyát. Mióta az eszemet tudom hangkártyát használok. Kb 6-8 éve vettem csillagászati összegért egy PC-t, minden félretett pénzem ráköltve
, nem is maradt hangkarira, gondoltam fejlődik a technika, jó lesz az alaplapi. Másnap a boltban voltam kenyérpénzen rendelve egy Audigy 2ZS-t
. Ég és föld volt a kettő, leírhatatlan a minőségbeli különbség, feltételezem ez ma sincs másképp.
De mondom, mára már nem követem a pc-s zenehallgatói vonalat, így ha pci és egyéb csatolók miatt elképzelhetetlen amit mondok, teszem azt minőségromlás és egyebek miatt, akkor nem szóltam
. A HDMI kimeneten történő hangminőségével én elégedett vagyok, nálam hangyányit jobb a Dune-nél (legalábbis otthoni körülményeim között, az én ízlésemnek), és az Oppo család kivételével mindegyik MP-nél, amit hallottam. Továbbra is csak a felskálázásba tudnék belekötni, ha valakinek ez fontos.
-
canniball
nagyúr
"A film ugrik 5 percet és utána kezdi el tekerni nálam is."
Köszönöm hogy megnézted!"Sok reményt fűzök én..."
Ezzel is megoldható, csak kicsit bütykölni kell: a ffwd/rwd gombokról le kell venni a funkciókat, rárakni pl. a 0 és az 1 gombot, majd ennek megfelelően átírni a keyboard.xml-t; nem egy nagy ördöngösség.Bár tény hogy egyszerűbb lenne a dolog ha eleve normálisan oldják meg, nem tudom miért lett megkavarva...
-
-
canniball
nagyúr
Akkor ott valamit nagyon összekevertek, mert abból meg természetesen csak egy kellett volna legyen.
(#18022)
Mondjuk ez a topik alapvetően hardveres témának indult...de nekem aztán oly mindegy. -
canniball
nagyúr
"Biztos, hogy kell hozzá külön adapter?"
Biztos, a Modecom házakhoz adnak de a Vialan házakhoz nem, erre fel is hívják minden ház mellett a figyelmet."Csak a tápkábelt hagyták ki belőle a rohadtak..."
Pedig az is jár hozzá, korábban nekem is volt Feel202 házam és volt mellé csomagolva. Szóval lehet az útközben tűnt el belőle. -
canniball
nagyúr
"Videóknál még nem is próbáltam..."
Légy szíves próbálj rá! Csak hogy tudjuk a rendszer a ludas vagy a távrángató."...ott ugye van 30 mp-es ugrás a "d-pad" jobbra gombbal."
Igen, jobb híján én is azt használom de az kicsit más tészta, a csévélés azért szebb lenne.
Amúgy az ugrás is állítható, én pl. átraktam 10mp-re mivel a 30mp-t sokallottam, illetve ha úgy tetszik áttehető a funkció a ffwd/rwd gombokra."Zenénél a pause nekem is néha újraindítja a track-et, videónál viszont ezt még nem csinálta."
Nálam is csak a zenénél, viszont itt nem néha hanem mindig. Persze érdekes módon ez is csak akkor van ha a távirányítót használom, az androidos remote alkalmazással rendesen működik. -
rigo88
aktív tag
linux alatt tudom, gondolom w-re is van keyboard.xml fájl.
módosítani kell, illetve legjobb létrehozni a home folderben egy keyboard.xml-t ide:
/home/xbmc/.xbmc/userdata/keymaps/keymaps.xml
ezt xbmc fórumon mondták miután panaszkodtam, hogy a /usr/share/mittomén milyen úton fellelhető keyboard.xml egy update után visszaállt defaultra, hogy "mi nem mondtuk hogy módosíts system fájlt, próbáld a home folderedben"
tehát leginkább a /usr/share/xbmc/system/keymaps/keyboard.xml-t átmásolod /home/xbmc/.xbmc/userdata/keymaps/ ide és módosítod az alábbiak szerint:
kikeresed a <keymap>-on belül a <FullscreenVideo> alatt a <keyboard></keyboard> szekciót, és berakod az alábbi sort, amennyiben a "háromszög" a távirányítón pl az i-betűt küldi akkor így:
<i>AudioNextLanguage</i>
gondolom standard hogy linuxnál számít a kis-nagybetű valszeg vindoze-nál nem, nem tudom.
nálam mivel kevés gomb volt a next audio-t úgy oldottam meg, hogy az info azaz <i> gomb előhozta a <FullscreenInfo> ablakot és ezen belül adtam meg az <i> gombnak, hogy váltson audio-t. kicsit idegölő és a csajomnak ez már túl bonyolult úgyhogy jó lesz hogy a mc-1200 egy halom billentyűt fogad a távról.
vannak az xbmc-ben "window title-k" ott is érdemes nézelődni ha kevés a rendelkezésre álló billentyű. a fent említett keymaps link "6 Windows" pontjában tudsz olvasni róla. -
törölt tag
8e forintért linkelt 2x2 gigát, ezért írtam, hogy 10k-ért van már 8 is. Persze igaz, alapesetben elég a 4 is.
(#17159) cekkk
Nem volt időm kipróbálni, külön-külön használtam xbmc-t és mpchc-t. Előbbi annyira kényelmes, hogy elkényelmesít
Lehet, hogy placebó, de az RC1 képe jobbnak tűnik az összes többinél.
Ja, és kipróbáltam az xbmc remote android alkalmazást. miről maradtam én le eddig, barlangban éltem, vagy hol?
-
törölt tag
Jobban szeretem magamra bízni a döntéseket
Defense+/biztosnásgos mód, Antivírus/valós idő. Átlag usernek bőven jó, ahogy írod. Ha nem merészkedik a sötét oldalra, akkor a beépített tűzfal is elég free Avira, Avast vagy AVG mellé.
Most már eltelt 1-2 hét, meg vagy elégedve a váltással?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged