- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#75912448 #43778 üzenetére
Én azt hittem sikerült beállítanom ezt a szuper Win10-et hogy ne frissítse a VGA drivert.
Ma mikor bekapcsoltam Kodit a TV-n szólalt meg a film. Mondom ez gyanús. Nézem a hangkimenet TV-n van, na ez tuti nem magától állítódott el.
Frissítette valami a drivert Crimson-ra.Meg tudja valaki mondani PONTOSAN hol kell beállítani hogy se Win10 se AMD akármi nem frissítse MAGÁTÓL Crimsonra? Hangsúlyozom, hogy magától, mert természetesen nem kérdezte, hogy akarom-e frissíteni.
Most megint átnéztem a beállításokat: AMD, Win10
Vagy törődjek bele, hogy fél évente valami manó felrakja rá Crimson-t?
Köszi!
-
törölt tag
válasz
#75912448 #44006 üzenetére
... tehát akinek retek a Kodi képminősége Full HD-vel, tehet alá akármit, jelen állás szerint korrekt driver és annak helyes beállítása mellett placebón kívül igazából nem tud előrelépni. Akik pedig alacsonyabb forrásból felskálázott tartalmakat néznek Kodival, pont ne nVidia VGA-t vegyenek kizárólagos HTPC-nek, hiszen fentebb vázoltak miatt teljesen felesleges. Újra csak fenntartván, hogy legfrissebb szériát nem ismerem, továbbá hülye is lehetek hozzá.
(#44007) cekkk
Lehet meg is javult,
én nem tudok ilyen hibáról AMD részről.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #43985 üzenetére
Hű, ezt jól megfogalmaztam röptében, uff.
Szóval nem óvodás szinten kiegészítve: Ha a szoftverek valóban érintés nélkül átengednék a képet EVR mellett, akkor pl Kodival a különböző hardverekhez mért algók szintjén lenne különbség, mint nVidia, Intel és AMD skálázók. Minden egyéb difi, mely óriási különbséget eredményez user error (ahogy más is említette), illetve abból ered, hogy a gyári driveres képjavítók változnak, ez az be vagy kikapcsolva marad vagy szimplán eltérő skálán kerül használatba. Továbbá különböző hardvereknél igénybe vett élesítés, adaptív kontraszt, gamma és fekete szint stb szintén be-kikapcsoláson felül más minőségben működik, ezzel egyetemben nagyon más képminőséget eredményezve EVR mentén.
Mivel madVR fentiek jó részét megkerüli, hibalehetőség szintjén alig marad valami. Kb jól kell belőni RGB/YCC -t tekintve. Tehát elméleti síkon előfordulhat, hogy Cerka/madvr és nagy VGA/madvr azonos algókkal nagyon hasonló képet produkál, míg Kodi alatt ugyanezek a hardverelemek user error vagy elcseszett driver (vagy azok rosszul beállítva) miatt teljesen más képminőséggel jelennek meg.
Utóbbi esetben jönnek hangzatos kijelentések, miközben tudjuk, hogy a végső minőséget részben befolyásoló skálázó algók EVR/VGA-val akár rosszabbak is lehetnek egy alap iGPU-vel összehasonlítva. Számos egyéb minőségi kritériumra már nem térek, a felvetés eredeti időpontjában is kitárgyaltuk, de nehezen vésődik be.
Persze te tudok ezeket, csak ha már itt dumálunk, másnak is világosabb legyen.
Mivel ez egy folyamatosan változó kérdéskör, ma azt mondom Kodihoz Intel a legjobb választás, mégpedig a legkönnyebben kordában tartható driveres kiépítés, tisztán láthatóság miatt. Erősebb mozigéphez, EVR-t megkerülni AMD APU vagy VGA és nVidia VGA. Mellékesen megjegyzem, inkább használnék akármiféle hardveren MPC-madvr párost - akár alacsony algókkal -, mint zsákbamacska Windows és drivere + Kodi hármast, amire ma már nincs teljes rálátásunk.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43982 üzenetére
egyébként kártyák között variálgatva, többször volt olyan érzésem,hogy sima 2D desktopon is mintha más lenne a képük. ha igy van, mondjuk még nem jelent, hogy kodi alatt meg azonos algoknál ne lehetne ugyanolyan kép, fene tudja.
arra lennék amúgy nagyon kíváncsi, hogy melyik játék teszteredménye, vagyis milyen mérhető paraméter tesz egy kártyát gyorssá madVR alatt. R9 290 és R9 390 között általában 10-15%ot szoktak mondani (GPU azonos, ram sebesség nőtt), és madVR alatt is kb ennyi volt. Tehát kevés volt egy jobb algo használatára, arra kell vagy 40-50% plusz sebesség, elég lórugás-szerűen nő a gépigény.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43980 üzenetére
neb*ssz, h kodival jött ki mindez, h jobb a kép.
7alvó:nem, nem vagyok nvidia ellenes, ez tévedés. volt énnekem már ezer kártyám, de egy ideje AMDzek, mert
problémáit tudom kezelni, képe jó, teljesitménye árral arányos, kadenciaprobléma meg fel se merül.mindenki úgy szivatja magát, ahogy neki jó, és persze mindenki mást élvez. amig nvidiánál kadencialottó van, addig nem lesz nvidiám.
aztán más kérdés, hogy ha annyira mások a szinei az nvidiának driverenként, elképzelhető, hogy valamelyik láncba valamelyik driveres szintér pont odaillik.
mi ez az árnyékolástéma?
-
robi-k
őstag
válasz
#75912448 #43709 üzenetére
Egyet kell értenem, jelenleg úgy tűnik, hogy ha valaki most hosszútávban gondolkodik és szeretne egy jó, erős, mindenevő, UHD (4K) képes gépet, akkor csakis HTPC-ben gondolkodhat. Tehát még várni kell a tényleg kompromisszum mentes plug-and-play asztali UHD BD és/vagy média lejátszókra.
De már van fény az alagút végén (és remélhetőleg ez nem egy mozdony fénye
): íme egy kép az új 4K-s OPPO UHD BD4K lejátszó új OLED kijelzőjéről, működés közben:
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43406 üzenetére
állítgassál még
88 környékén leálltam, fogalmam sincs, hogy mit mire neveztek át. most úgy érzem, h mindent kihoztam, amit tudtam a PCből képminőség, hangminőség terén, nem is akarom a madVR-t frissitgetni.
egy dolog van még, amire rá akarok majd feküdni, az az automata feliratletöltés, és mindent szépen rábindelgetni az infrás távra. de egyelőre nem foglalkoztat eléggé. -
btomi9
aktív tag
válasz
#75912448 #43177 üzenetére
Én most a házak tekintetében vacillálok egy kicsit. Olyan kombinációban gondolkozom, hogy skylake i5 -ös T -s processzor, gondolkozom pl. Streacom valamelyik passzív hűtésű házában, egyelőre nem vennék bele videokártyát, majd ha kijönnek az újdonságok akár AMD akár Nvidia vonalon (visszaolvasva a tapasztalataitokat, filmnézésre egyértelműen AMD). Igenám, csak nem tudom, hogy majd méretre mekkorák, milyen hosszúak lesznek ezek a videokártyák, egyáltalán félmagas kivitelben lesz-e valami, és kicsit félek így most mellényúlni a házaknak. Vagy olyan ház kell, amibe egy riserrel elfér a normál méretű kártya vízszintesen. A videokártya tekintetében nem ragaszkodom a passzív hűtéshez, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő.
1080p 55" tévén néznék vegyesen 1080p bluray iso -kat, vagy ha mkv -ben jön le a torrentboltból, akkor úgy, később ha elterjed a HEVC akkor nyilván azokat nézném. A másik vonal, hogy a csak 720p-ben megjelent sorozatokat jól felskálázza 1080p -re, tehát ha lehet, akkor majd az új videokártyával madvr -ezni szeretnék.
Most akkor az a jó taktika, hogy amíg nem ismertek a videokártyák, addig a házzal se siessek? (egy ócska régi házam van ideiglenes megoldásként, meg egy FSP 500W tápom, ami jó minőségű, ez talán elég lesz majd az egy darab videokártyának is)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43176 üzenetére
és igen az a baj az SWvel, hogy ugyan újszerű, előremutatóak az effektek sok helyen, de nagyon úgy tűnik, hogy a jeleneteket külön mérnökgárda keverte, és nem volt aki a végén összeillessze a különböző hangerőket, stilusokat. szvsz óriási durranás lehetett volna, ha be is fejezik a filmet, nem dobják piacra 80%nál..
egész odáig elégedett voltam a hangjával (mert tere nagyon sok helyen baromi jó, és hihető) amig be nem tettem egy kommersz, de befejezett truehd-s filmet.úgy azért brutál volt a kontraszt.XT konkrétan úgy fel volt pörögve, h milyen fos, hogy átjött, hogy mennyire vezérli túl nálam a mélyeket, stb. és megállapította, h szarul szól, bezzeg a moziban. nemtom, én itthon jobban élveztem, és ha demozni akarnék vele, találnék jó jeleneteket, csak az a fájó, hogy ki lett hagyva a hatalmas ziccer.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #43176 üzenetére
Még csacsogok egy kicsit hangosan gondolkodva az AMD Polaris VGA-k kapcsán (amit én pölö akár integrálni is tudnék a rendszerbe, természetesen passzív példányt). Szvsz sokak számára aktuális kérdés - nyilván ha szükséges, azaz komolyabb a képminőség iránti elkötelezettség-, és valóban olyan formabontó, kisfogyasztású, kajak teljes UHD támogatású kártyák lesznek. UHD vetítő mellé (kéz a biliben) felskálázni és natív anyagot megjeleníteni, illetve leskálázni a lehető legjobb minőségben UHD-ről 1080p-re. Utóbbi fontosabb kérdés mint sokan gondolják, feltételezve, hogy a közeljövőtől kezdve HEVC/H.265 Blu-ray filmeket nézünk még jó darabig full HD vetítővel. Szerencsésebbek 2160p-ben, ahol viszont a régi, gyűjteményben szunnyadó 1080p mozik felskálázáshoz kell komolyabb algoritmusokat igénybe venni. Azzal még nem foglalkoztam, hogy a feneti 2 folyamat számunkra elvárható minőségben milyen GPU erőt kíván (megfelelő elérhető anyag, no és hardver hiánya gátolja). Úgy vélem mai APU egész biztos kevés, Zen Raven Ridge talán igen, de még messze van, szóval fenti vízió tekintetében VGA kényszer lehet.
-
jodamester
tag
válasz
#75912448 #43174 üzenetére
Igen, valószínű egy modernebb pc-t kéne összeraknom. Sajnos nagyon nem vagyok képben a mai dolgokkal és túl sok időm sincs kibogozni, mi lenne jó és mi nem.
A lényeg, hogy egyszerűen kezelhető legyen az OS, ezért is használok openelec-et. Főleg 1080p filmeket nézek mkv-ben+ dts és dts-hd ma. Meg mindenféle kisebb formátum-kiterjesztés, de ez gondolom a mai gépeknek nem téma. Hangszóróim komolytalanok, 2.1-es rendszer.
Nem tudom, hogy a jövőben hogyan változnak a filmek és a kódolások, de valószínű, hogy maradok 1080p tartalmaknál (mkv), illetve a 3d blu-ray iso-kat szeretném még kipróbálni, használni. UHD tartalom, a megfelelő megjelenítő híján, min. 5 évig nem játszik.
Mini-itx házikó, 90w tápegység, ssd, memória (bár már lehet,h. nem lesz kompatibilis a lappal), usb-ir vevő+univerzális távirányító van.Esetleg tudnál/tudnátok alaplapot, illetve procit javasolni (p g4400?).
Milyen op-rendszert javasolnál (alapvetően openelec egyszerűségű rendszerre van szükségem, nem akarok böngészni, játszani, és legfőképpen buherálni nem stb. a htpc-n)? -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43147 üzenetére
lehet lesz madvr is. meg mondom, nekem az a tapasztalatom, h egy jól megválasztott kapcsitáp kb hozza a közepes lin tápok hangját. kicsit más a stilusuk, de nem mondom rosszabbnak.
és nekem már többször is égett le AMD előtt ilyen fisifosi tápom.
Cecil gépével akartuk összeereszteni az amds gépemet, nyilván levenném a madVR beállításokat. NEkem az előző generációs i3asomat elég rendesen leverte az A10esem azonos beállítások mellett is. és ugyanúgy giga D3H szériás mATX lapom volt. -
kimi02
őstag
válasz
#75912448 #43143 üzenetére
Nem lesznek benne HDD-k.
Ez volt elég jó árba(szerintem) használtba.
Lap : MSI A88XI-AC
Proci : AMD A10 6800K
Ram : Kingston HyperX Predator DDR3 2400MHz 8GB KIT2
SSD : 120GB itt még pontos típust nem tudok.
Ezek lesznek a házban.Azért néztem nagyobb házat , hogy a szellőzés ne legyen gond.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43139 üzenetére
ha ki tudom próbálni ingyen, akkor megteszem. de legtöbb boltban az ilyen brutál 50k-s AMDs lapokat rendelésre hozzák nekik is, szóval megszivatnám őket, ha a végén túl kicsinek érzem a difit..
nomeg sztem a fő difi ott az ITX miatti nyomorítás vs normálisan elvezetett huzalozás miatt lehetett. Vagy fene tudja.
az, h mennyit hoz a táp, azt viszont tapasztaltam még mozin is. 1x bedöglött a tápom, és az utolsó óráiban, amikor már belül égett, akkor feltűnően rettetesen rosszul szólt.
Kimi: a kinézett procival már belekóstolhatnál a MADVRezésbe, ahogy beszéltük is. Nemigen fogsz kodizni utána, ha elég jó a megjelenítő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43137 üzenetére
és bevált a komolyabb lap, h hangban jobb legyen?
ilyenem van.
gigákkal sincs gond, de ha hallható a difi a lapok között, lehet megérné frissiteni.
persze az is lehet, h dedikált kártya mellett semmi difi nem lenne a lapok hangja között, lehet, h csak IGP esetén van difi, nem?az új platformból úgyse profitálnék, dedikált kártyával szöszölök.
-
dunkel
őstag
válasz
#75912448 #43035 üzenetére
A Silverstone ML 03/04 szériás házakkal kapcsolatban: pont most váltok egy ilyenre. És pont beszívtam egy picikét. Azt írja 70mm magas hűtő fér el... igen, ha a ház tetejétől mérjük, de ott fut el a proci fölött keresztbe az a merevítés ami levesz majdnem 1 centit abból a 7-ből.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #43036 üzenetére
...vagy inkább ez: STREACOM ST-NANO150 HTPC NANO PSU, ha már szóba került táp kérdés és nincs keret HDplex+adapter+(lineáris) tápra, vagy igény sem merül fel rá, de PC-s kizáródik. Továbbá ha bohóckodás nélkül szükség van +12V-ra (is), illetve több 3,5" HDD-t biztonságban tudni bootoláskor (is).
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Köszönöm szépen, egy ilyen ajánlásra voltam kíváncsi!
Nem az 5xx lesz, 280, vagy a 290-es széria. Ez is nagy előrelépés lesz a Magnat Monitor 1002 5.0 szetthez képest, bár szerettem. -
cinemazealot
addikt
válasz
Az Intel Pentium G4500T-t a viszonylag alacsony TDP miatt javasoltad? Mert pl. a G4400 már 17e Ft körül elvihető, igaz, annak nagyobb a TDP-je.
Illetve alaplapból én most az ASRock H110M-HDS-sel szemezek, de elsősorban az alacsony ára miatt. Az MSI a hangja és az M.2 foglalat miatt lenne jobb választás?
Mondjuk, én most nem HTPC miatt kutakodom, hanem amolyan mindenes teszt szervert gondoltam összerakni, de érdekelnének az érveid, mert akár még HTPC szerepet is kaphatna a jövőben.
-
sixer66
senior tag
válasz
#75912448 #42885 üzenetére
Ezért is írtam, hogy amint kikapcsolom, hogy a DSp legyen az alapértelmezett lejátszó, egyből lejátsza a KODI az ISO fájl-t.
Jobban átolvasom a fórumot, amit linkeltél (tegnap elkezdem jobban belemélyedni, de sok minden még kínai ezen a téren), hátha kicsit tisztul a kép a fejemben.
Nálam ugye konkrét DSp group-ot hozott létre, amin belül tudom állítani a különböző filtereket.
Nagyon durván fogalmaztam, mert nem rettenetes, csak sokkal fakóbbnak, élettelenebbnek tűnik a kép a "beállított" DSp után.Más: nincs esetleg egy friss/aktuális BLOG erről a madVR/KODI témáról, ahol össze van foglalva (akár képekkel), hogy miket kell pontosan beállítani az alap használathoz, plusz kitérve néhány konkrét példára, hogy mi mit okoz, pl. hogyan kell az általad is említett független profilokat léterhozni, stb.
Látom, hogy magáról a madVR-ről van egy összefoglaló, de már nem a legaktuálisabb -
sixer66
senior tag
válasz
#75912448 #42855 üzenetére
Igen, nekem is DSp van és amint kikapcsolom, megy is az ISO lejátszás, viszont a kép rettenetes.
Most már csak azt nem tudom, hogy annyira jól sikerült-e beállítani a madVR-t vagy a szűrőket (ez a baj, hogy a hozzá nem értő állít össze vissza mindent, aztán már azt se tudja mit állított), hogy ennyivel jobb a kép az alaphoz képest
Hogyan tudom egyesíteni a profilokat?
Jelenleg filmnézést közben 1 drop/ 1-2 órát ír, viszont D3D9-et ír és nem D3D11-et.
Ez nem a DirectX-re vonatkozik? -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #42863 üzenetére
pontosan ezt tapasztaltam én is, csak kitöröltem a HSZt, ne legyen újabb vita, egyet nem értés, stb.
amire kivi lennék, azok a 30rugós mini PCk kodival vs oppo. Azokban butitanak valamit az algókon, vagy megkapják az intel szintet?a 3. bekezdésedet meg ird át, igy nem nagyon érthető.
De próbáltam. pár percig örültem kodival, hogy milyen szépek a háttér mozgások, és alig látható a judder, aztán utóbbit meg tudtam másképp is oldani, és az emberek mozgása is meggyógyult. pedig komoly hozzáértő tesztekben kiemelik, a micunak milyen jól sikerült az interpolációja.
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #42804 üzenetére
Nem a Kodi launcher fogja megoldani ezeket a problémákat. Nem érzem olyan "zártnak", mint a Linuxot. Pl. itt mindig zavar valami frissítés stb. Okés, ki lehet kapcsolni, de az már megint milyen? Azért mondom, hogyha a Windows 10 lenne olyan felépítésű, mint a Mint, akkor nagyon örülnék. Számomra a Win10 túl sok helyről "nyitott", nem érzem azt a zárt, HTPC OS-nek való jelleget. Remélem, érted, hogy mire is gondolok.
-
-
cecil
aktív tag
válasz
#75912448 #42806 üzenetére
Ha laikusként belekezdtetek, akkor semmi probléma, majd fokozatosan kialakul...
Pontosan így van ahogy leírtad!
csodálkozom, hogy nem látod a kép-hang szinkron miatti apró kis reccenéseket.
akkor nem vagyok hülye és látom... csak azt hittem érzéki csalódás annyira minimális de mintha tényleg valami bibi lenne
Nagyon megköszönök minden segítséget! Nagyon kezdő vagyok a témában...
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #42776 üzenetére
Azóta nem próbáltam, de a Linux Mint lenne a legjobb. Nagyon örülnék neki, ha nem kellene mindenféle mókolást végezni, hogy HDMI-n keresztül kitolja az 5.1-t. Akkor imádnám.
Szerintem a Windows 10 csak akkor lenne való igazán HTPC OS-nek, hogyha ki lehetne totálisan herélni vagy lenne valami nagyon minimal verzió belőle. Engem nagyon idegesít ez a sok sallang és baromság.
-
PuMbA
titán
válasz
#75912448 #42492 üzenetére
A nem APU Zen-ekkel egyszerre jön
"Intel's Kaby Lake-series processors, which are scheduled to launch in the third quarter, but will not begin volume production until the end of 2016, while AMD is set to release its Zen architecture-based processors at the end of the fourth quarter. The two CPU products families are expected to enter fierce competition by the end of the year, according to sources from the upstream supply chain."
-
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #42052 üzenetére
magam részéről 1080p esetén nem kívánok lemondani a 64neuronomról projin, és a sallangokról se. nekem nemigen lesz elég, viszont örülök ha továbbra is AMDnél lesz a normális IGPs htpc labda.
28nm miatt sztem nem lesz még papiron se 65W TDP. nomeg a A10-7800 papiron szereplő 95W TDPje is inkább nagyságrendi érték volt, nekem simán tudott 130Wot enni a konnektorból.
-
zsozso1
tag
válasz
#75912448 #42029 üzenetére
Az nem volt bekapcsolva, viszont a Kodi/beállítások /zene/lejátszás/következő zene automatikus lejátszása igen és ez volt a ludas. Köszönöm a segítséget.
Ha már itt vagyok, vezeték nélküli biil. kell beszereznem mert a mostani ( Hama "golyós") tönkre ment. Van e valami jól használható, nem túl nagy bill. ami htpc-re tökéletes? -
sb
veterán
válasz
#75912448 #42029 üzenetére
Meglátjuk. Én is csak találgattam. Pusztán abból, hogy a Zen egyrészt később jön jóval, másrészt, hogy nem arra gpu-ra gyúrnak első körben.
Amúgy neked nem hiszem, hogy elég lesz a Bristol. Mármint egy 970-et nem fog kiváltani. A mostani csúcs APU-knál viszont tuti gyorsabb lesz gpu-ban. Plussz kevesebbet eszik.
Nekem személy szerint jobban fekszik majd szerintem. Nekem ugye nincs szükségem csúcs gpu-ra és HTPC-nél próbálok a saját paneltápos limitemen belül maradni HDD-kkel együtt: 70-80W. Szóval én arra hajtok, hogy 25-45W között a lehető legnagyobb teljesítményt és tudást adja a platform. Ebben lesz szerintem a legnagyobb előrelépés mivel a mobil változat, a Carrizo sokkal gyorsabb bármelyik régi generációnál a 15-35W sávban.
-
Kiskopika
senior tag
-
Balerik
aktív tag
válasz
#75912448 #41994 üzenetére
1080p>1080p akkor lesz aktív a fel-le skálázás, ha belövöd always-re Igen próbáltam (és utána is olvastam más fórumokon), de szvsz nincs olyan v.kari ami bírná (a kodi/madvr fórumon is panaszkodnak, hogy egy GTX 970 sem bírja super-xbr beállítással)
No de szvsz felesleges funkció fullHD esetében, és nagyon jó HD>fullHD skáláskor, természetesen doubling+upscaling refinement+superres., már visszatértem a régi jó beállításaimhoz
- Chroma: NNEDI 32
- Image: Jinc3 + AR
- Image doubling: Off
- Upscaling refinement: Off
- Artifact removal - Debanding: Medium/High
- Image enhancements: crispen edges (0.4) + AR
- Dithering: Error Diffusion 2@bajnokpityu
Itt az oldalon van egy teszt:
Az AMD Radeon R7 260 és R7 240 tesztje
Összegzésben a R7 260 kb 2,5.-szer erősseb mint a R7 240 -
Balerik
aktív tag
válasz
#75912448 #41990 üzenetére
Ez szerint lett beállítva: madVR Set up & Configuration Guide (Set up madVR for Kodi DSPlayer & External Players)
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41986 üzenetére
Ja, ilyesmire. Pixel shaders-en belül a sokféle opció közül lehet válogatni? Nem rémlik, hogy láttam volna Kodiban.
Ill. a DXVA-nál felsorolt módok közül FHD->FHD (chroma) esetében melyik vajon a releváns? A HD->FHD sor?3D-re nem volt még időm. Röpke 1-2 hét és máris lesz rá 1 órám otthon.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41982 üzenetére
Talán írtam már, de nekem Jinc egy mezei G2020-al is ment ami nagyon harmatos egy mai Pentium IGP-jéhez képest is.
Szó volt itt 1-2 oldallal ezelőtt Kodi meg madvr leírásokról. Szerintem sincs értelme részletes leírásnak annyiféle probléma és hw van, de 2db kis táblázatnak lenne értelme szvsz amiben össze vannak szedve a szintek. Párféle hw-n pedig meg tudnánk tesztelni.
Amire gondolok:
1. tábla: DXVA-n keresztül mmelyik gpu mit használ. Amit Pumba írt.
2. tábla: Mondjuk 2-3 féle minőségű madvr konfig, ezekre rá lehetne mérni (a legalapvetőbb 5-6 féle konfig megvan itt a topicban) és pontosan kiderül melyik hw-n (igp) használhatóak. Az első táblával meg össze lehetne vetni, hogy van-e érdemi eltérés. Mondjuk ha Lanczost bír egy Penya és DXVA-ban is azt használja akkor felejtős. Egy Llano-n nálam meg lehet, hogy jobb lenne és bírná is. -
Balerik
aktív tag
válasz
#75912448 #41968 üzenetére
Kipróbáltam ezt a fontos változást:
- Chroma: NNEDI 32
- Image: Jinc3 + AR
- Double Luma: 2x or greater - NNEDI 32
- Double Chroma: 2x or greater - NNEDI 32
- Downscaling: SSIM 1D 100% + AR + LL
- Upscaling refinement: crispen edges (1.0) + AR, SuperRes (3)
- Artifact removal - Debanding: Medium/High
- Image enhancements: Off
- Dithering: Orderedrendering: 22ms
Zökkenő mentesen fut NNEDI 64, csak próbára rendering 35ms
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41916 üzenetére
Így értettem, csak nem fejtettem ki.
A lényeg, hogy PDVD-n egy gyenge gpu sincs közel sem agyonterhelve. Szóval ha a 7850 nem csípőből viszi akkor az a kicsiknek rég rossz.De akkor a lényeg, hogy saját "advanced" render beállításokkal nyomtad, vagyis van remény. Így kipróbálom mindenképp a fele sebességű Llano gpuval.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41914 üzenetére
Én is emlékszem ilyenre.
Azért kérdeztem csak amit írtál mert ha Kabinin nem bírja így a 3D-t akkor jóval erőforrás-igényesebb valóban. Emlékeim szerintem 50-60% gpu-val elviszi PDVD-vel a 3D-t. Csak nem tudtam milyen madvr beállítással nyomtad, mert ha az alappal és azért lassabb, mert csak akkor gázos. Ha viszotn nem alapon nézted akkor ezekkel biztos sokat lehet gyorsítani és alternatíva lehet így gyengébb gépen is.Nálam a 6530D se egy erőművész, de akkor így próbálkozok vele, ha van esély lentebb tekerni a madvr-t.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41844 üzenetére
De király vagy!
Vagyis még nem biztos...Kipróbálom, de ettől a gpu igénytől kissé félek a Llano mellett. A leírás alapján 23-x igényről lehet szó.
Ez egyébként a madvr render igénye vagy a lav dekóder igénye? Előbbire tippelek, mert utóbbi gondolom a standard DXVA-n keresztüli, tehát nem nagyon lehetne rosszabb hatékonysáú.
Madvr-ben viszont nem lehet vmi alap rendert belőni, ami ua. mint egy sima DXVA/EVR? Gyanítom minden adott hozzá, emlékeim szerint van tök alap bicubic/DXVA scaling is benne. -
mandju
senior tag
válasz
Szia Regger!
Nincs kedvetek "összedobni" egy jó leírást ezekre a dolgokra? madvr és társai. MPC-HC, LAV esetleg a tapasztalatok alapján elérhető beállítások... amd és intel fronton. Tudom nem kis munka lenne, de valószínű sokan örülnének neki. Köztük én is. Vannak nagyon jó fórumok, de ha több oldalról ollózza össze az ember a tudást, nagyon hamar bele lehet futni egy-egy problémába és nagyon könnyen el lehet veszni a beállítási útvesztőben....
a másik gond gondolom amit a következő hozzászólásodban írtál... sokan biztosan anyagi hasznot húznának belőle és úgymond beleülnének a készbe...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #41852 üzenetére
Nekem sajnos nem hozott élményben túl sokat a 3d..
egy jól fényképezett 2D nekem nagyobb élmény,mint a sok vacak 3d nyersanyag.
mindkét megjelenítőm 3Ds, de összesen 2 film erejére vettük fel a szemcsit.LEhet, h az a baj, hogy anno a rajzi és alkalmassági vizsgára készülés során kiirtották belőlem a becsaphatóságot, nem tudom. Ott ugye a mélységi arányok, a körbejárhatóság rohadt fontos volt, amikor pl egy fület, drapériát, házat, stb. kellett rajzolni..
nekem az anyagok 99%a olyan, hogy papirszinészek mozognak, amire emlékszem, az az avatar volt, ahol a jelenetek nagy százalékában éreztem, hogy van kiterjedésük, de még ott se minidg. A filmek nagy átlaga meg sokkal gyengébb,mint az avatar volt anno.
-
törölt tag
válasz
Halkan megjegyzem az elérhető mozis szoftvereknek, DIY tápoknak, továbbá PC-s audio vasak minőségbeli növekedését segítő egyéb DIY és gyári hardvereknek köszönhetően elképesztő mértékben lépjük le általános kép és hangminőségben a céleszközöket, gondolok itt médialejátszókra, BD playerekre és hálózati audio lejátszókra, kereskedelmi forgalomban árult díszfos médialejátszónak nevezett HTPC-re. A High-end, Ultra high-end PC-re költözött, nem ma, nem 1 éve, sokkal régebben, hogy meddig lesz így jó kérdés... Azonban néhány ember erre csak most jött rá, ahogy épp napjainkban iparág épül ki rá, amivel sokan és sokat kezdenek el keresni. Aki kajak hülye volt hozzá és addig pénzt nem látva benne disznó módon szidta HTPC-s, audio PC-s eszközök hangját, általános minőségét - legyen az hifista, házimozi fan -, no ez a felállás megváltozott, magával hozva, hogy hiéna módon képesek lopkodni mások ötleteit, majd hasznot húzni belőle egy tetves köszönöm nélkül. Sokszor privát társalgások ötletét beépítve saját eszközeikbe. Nyilván ebből okulva a jövőben nem biztos, hogy mindent érdemes a nagyközönség fel kitárni, akár segítség formájában sem. Szvsz a neten is elérhető minden, bogarásszák ki, teszteljék maguk, ne egyből a könnyűbe üljenek bele.
Nem mellesleg, azok is nézhetnek magukba, akik azért hallanak látnak valamit jobbnak, mert divat (lett), ill pénz is van (lett) benne, vagy viszi őket a csordaszellem. Durva palócebeként hat ránk sok minden, hányan átverik magukat, de qrvr nem esik le egyik oldalnak sem...
-
törölt tag
válasz
#75912448 #41795 üzenetére
MPC-t és Kodit nem használok, de próbáltam már őket és egyik sem oldja meg a problémát.
LAV egyértelmű, de nincsen benne engedélyezhető eszköz sem olyan beállítás, ami garantálja, hogy átküldi a teljes HD folyamot.
Azt kellene megoldani, hogy a HD hangot dekódolni képes erősítőm megkapja a teljes sávot, míg a windows csak DTS-ig engedélyez. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #41790 üzenetére
Nálam csak mount van és PDVD automatikusan indul. Ha működne benne a 3D 26 oda-vissza állítás nélkül akkor tök kényelmes lenne.
Második körben meg persze integrálva van KODI-ba is a PDVD, szóval igazából médiatárból is indíthatom most is. És így még mountol is magának. A gond a 3D kimenet bugja. Ilyenkor is marad a kézi állítgatás.
Elméletben pedig minden 1 kattintás lenne. Majd hétvégén visszatolok vmi régi drivert, hátha megszűnik ez a bug.
szerk: Ja meg az a bug is, amikor olyan módba teszi a TV-t, amit nem tud megjeleníteni.
Apró hülyeségeken bukik el a "kétklikkes" 3D ISO nézés. -
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #41653 üzenetére
elméletileg mennie kellene a 64 bitesen is, mert van 64 bites FFDShow és Avisynth is...... egyszer próbáltam is összelőni, de nem sok időm volt rá, és mivel 32 biten ment szépen, hamar elvesztettem a lelkesedésem... de ha valaki kisakkozza, nagyon megköszönném ha leírná hogy sikerült neki, hátha kicsit kevesebb erőforrást zabálna...
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #41619 üzenetére
Az SVP nálam se produkálja a legjobb képet... ami nálam a legjobban bevált: FFDSHOW, avisynth, és ez a script:
SetMemoryMax(5120)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60000, den=1000, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : lastés ehhez erőben elég egy Q6600 +NV520GT...
-
törölt tag
válasz
#75912448 #41619 üzenetére
"Kodit kell használni és nem hiszem el, hogy nem megy vele minden magától értetődően."
Hát, pedig ezer, apró nyüansz van, kezdve, a médiatáron át, amikor rosszul ismeri fel a címet, beleteszi a sample-ket, néha hiányoznak belőle filmek, néha ott vannak kétszer is
Akármit kézzel kijavítok, a következő frissítésnél visszaáll.
A 3D support csapnivaló, ráadásul, nekem eddig össze sem jött. Mindegy, nem akarok ezzel többet kínlódni, számomra ez túl lélekölőFeleslegesen qrtam el 3 hetet az életemből, és vettem egy rakás fost alkatrészeknek, hogy majd milyen jó lesz.
De ahogyan elnézem, másnak is vannak ilyen-olyan problémái, szóval ezért nem is értem, hogy mi a fene az a plusz, ami ennyit megér? -
sb
veterán
válasz
#75912448 #41613 üzenetére
Nem kell erős CPU, de ha ez mellékterméke a legerősebb GPU-val elérhető APU-nak (feltételezett APU-nak
), ám legyen 4, 8 vagy akár 16 magos.
Oké, de 300W-os APU-t meg nem akarsz. A jelenlegi 150-200W-os GPU-k (amilyen erőre szükséged lenne) és 8-16 magos cpu-k meg aligha fognak beférni 100-120W-ba. Max majd a következő körben 2022 környékén.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41603 üzenetére
Akkor rosszul érted.
Legalábbis szerintem én értem az igényed és épp arra próbáltam mást (jobbat) ajánlani.
100W-ból kijön egy Pentium+HD 7750 kombó ami prociban, nyers erőben lassabb, mint az AMD, de szálanként gyorsabb. Vagyis ha nem terheled 100%-ra 4 magon a jelenlegit akkor gyorsabbnak fogod érezni a Pentiumot szinte biztosan és bőven elég lenne. Gpu meg legalább 1.5x erősebb a 7750 mint az APU-ban lévő legerősebb gpu.Én azt nem értettem az előző oldalakon, hogy erős cpu-t minek/mihez akarsz. Mert a Zen sejthető, hogy sok maggal és erősebb szálankénti teljesítménnyel jön. Röviden fogalmazva egy i5/i7 szintű AMD-t várnak. (Ráadásul gpu nélkül, tehát mindenképp dvga kell hozzá először). Annak meg HTPC-re, még a high-end-ben, ahogy te nyomod sincs értelme. Ennek megfelelően még soha nem láttalak i5/i7-ről tervezgetni eddig sem. Zent tervezni meg kb. ennyit jelent.
szerk: Persze azt is értem, hogy 1.5x gpu neked nem elég. 960/970/R9 meg jelenleg nem jön ki 100W-ból (cpu-val, géppel együtt) sehogy. De sajnos arra nagy pénzt tennék, hogy ez a Polarissal sem jön össze. Bár volt egy igen biztató eredmény már róla de ehhez az is kevés lenne.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41590 üzenetére
Hát ez így méretes chip lesz.
Lehet, hogy valami jobb gpu-féle is kerül bele egyszer, de látszik ebből is, hogy elsősorban cpu fronton erősítenek. 1-2 napja kint volt a hír a 32 magos skálázódásról. Nyilván ez szerver vonalra jön majd inkább de azt már régen tudjuk, hogy desktopra is HEDT vonalra tervezték, kifejezetten cpu-ra gyúrva. 4-6 magos, 8-12 szálas csúcs Intelek ellen.Persze remélem idővel lecsorog majd 4 magos kivitelben (átlag)emberi fogyasztásra is.
De az látszik, hogy ez a szegmens egyelőre marad a BR-rel lefedve aztán majd 1-2 év múlva kiderül.
(Mondjuk én szkeptikus vagyok, mert amit beletettek a 16-32 magos architektúrába az nem olcsó és mezei 4-8 maghoz semmi szükség rá. Kicsit ágyúval verébre lenne.szerk: Egyébként ha nekem olyan erős gpu kellene akkor rág dvga-val nyomnám. Még most, az agyonbutított, lefaragott fogyasztású csirke APU-m mellett is elgondolkodtam, hogy fogyasztásban jobban kijönnék egy Intel cpu+dvga-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest