- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#48613632 #41620 üzenetére
Egy HTPC-be súlyos napokat, heteket kell beleölni, aki nem ezt mondja hazudik. A különbség az, hogy így kaphatsz egy végletekig kihegyezett, kényelmes rendszert. A médialejátszó azért egyszerűbb, mert alig tudsz vele machinálni. De ettől jó/jobb nem lesz. Csak ami szar az az is marad benne.
Ettől függetlenül szerintem túlbonyolítod a dolgot. Madvr, 3D, mkv-ba kódolás?
Fel kell tenni egy OE-t vagy Win+Kodit és az alapokat belőni. Nyilván rutin kérdése is, de nekem a múltkor besz*rt a több éves rendszerem, ledaráltam médiatárastól együtt, feltettem egy új Kodit és fél óra alatt beállítottam. Amit nem talált az maradék fél óra kézi vacakolás. És ennyi volt.
Kodinál az alap beállításokat meg kell ismerned, ha még használtad, pl. keymappelést belőni extrákra biztos rámegy 1-2 nap. De ezt meg egyszer kell megtenni.
Amit írtál problémákat nekem csak vmi bugos verzióból rémlik, mármint, hogy sample-k megjelennek a tárban. Én is belefutottam évekkel ezelőtt, de azóta se láttam és semmit nem teszek ellene.
Ami nekem meg szokott jelenni plusszban az a torrent .dat file-ja. Ezt meg egy 5 soros advancedsettings.xml beállítással el lehet tüntetni. (A sample-t is, ha magától nem tűnik el, de el kéne)
A filmfelismerés nyilván egyedi filmektől függ, nekem egész HTPC pályafutásom alatt felismerte a filmek 90%-át. Simán címből, nem nfo-ztam vagy szarakodtam. A maradk pár 10db filmet meg nem nagy cucc kézzel belőni.3D-re tegyél fel PDVD-t, TMT-t. Ha nincs driver/beállítás bugod (ami most épp párunknál előfordul, de előtte évekig nem volt) akkor elindítod és megy. Konvertálgatni se kell. ISO-ból tudja.
A második szabály pedig, hogy ha egyszer működik akkor ne nyúlj hozzá. Nekem kb. 3 évig ment egy régi verzió, régi winnel, régi driverrel. A múltkor sajnos meghülyült, mert ISO-hoz nem töltött le infót. Ami 3 éven át ment neki. Némi szarakodás után nem volt más megoldás, frissítés jött, amit fentebb írtam, de itt meg ez volt a könnyebb út. Tudtam, hogy nincs ilyen, hogy nem működik, tele lenne a fórum vele. És ment is az újjal.
-
válasz
#48613632 #41620 üzenetére
Nem muszáj használni a médiatárat, vagy azt a könyvtárat nem adod hozzá, amibe töltesz.
Egyébként be lehet állítani, hogy ezt a könyvtárat kihagyja frissítéskor.
Én nem akadok fenn az ilyeneken.
MP-ken (legalább is amiről én váltottam) legtöbbször még normális jukebox felület sincs. Mostaniakon már igen, de azokhoz is az kell, hogy jól legyenek elnevezve a fájlok.
Kodi-t azért csípjük, mert folyamatosan fejlesztik sokkal gyorsabban (és többen), mint a gyári lejátszók szoftverét.
Ez persze lehet valaki szemében hátrány.
Én speciel szeretem kipróbálni az új dolgokat, és azt használni.
De itt legalább azt csinálok a lejátszóval amit akarok. Nem kell a gyári supportra várnom.
De tökéletesen megértem a te álláspontodat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Borderlands 4
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- iPhone topik
- Path of Exile (ARPG)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Honor Magic 5 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515 I7 9 gen 32 gb 1650
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T4 PLUS 400W
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9400F / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest