- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Nagyot mentek a Xiaomi tabletek 2024-ben
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- Xiaomi Redmi 4X - Mi-ért hagytál el engem?
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Lemondanám (törölném) az előfizetést, de csak a "mégse" gombot adja. Ilyenkor mi a baja?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
coco2
őstag
Ha belépsz az eszközön a google acc-ra, akkor annak a google acc-nak a drive-ját fogod elérni. Ha már létrehoztál több külön acc-ot, és mindenhol file-ok vannak, akkor megosztani tudod őket a felhasználók között. Esetleg összemásolhatod az anyagokat egyetlen acc-ra, és törölheted a felesleges acc-okat, de ebben az esetben figyelj oda, hogy a forrás anyag másolva legyen, ne csak egy megosztási link-et másolgass, mert abból adatvesztés lesz.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a drive tudja-e, de hátha tudtok segíteni.
Több eszközöm van és a google drive mindegyiket külön számítógépként kezeli. Viszont én azt szeretném, hogy mindegyik eszközről ugyanazokat a fájlokat lehessen elérni.
Most jelenleg úgy van h pl a PC-n látom a dolgaimat, de a laptopra meg nem szinkronizálja ugyan azt, mert külön eszközként kezeli.
Vaslahogy meg lehet oldani, hogy mindegyike eszköz ugyan azt streamelje?"Győzhetetlen lehetsz, ha nem bocsátkozol olyan küzdelmekbe, amelyekben a győzelem nem tőled függ."
-
tome0001
senior tag
válasz
V.Stryker #1302 üzenetére
Ha synologyd van akkor a Cloud sync a google drive saját meghajtó mentésére jó, és van a PC-re telepíthető Synology drive client (desktop utilities menüben tudod letölteni a telepítő fájlt) azzal pedig tudod menteni a azt a mappát amit a "számítógépek" drive részre szinkronizál fel a google drive kliens.
Nem tudom miért van így megbonyolítva, hogy két külön progi kell hozzá, de nekem is így van megcsinálva és jól működik. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
CortezX #1301 üzenetére
Pont most. Épp ezt akartam kérdezni:
Sziasztok,
A windowsos gépem documents mappája a google driveal van szinkronizálva. Gondoltam,hogy egy alternatív mentés is jó lenne, ezért a synology-ra feltettem a CloudSync appot, ami elvileg erre lehetne jó. De nem.
Az a google drive saját meghajtóról csinál mentést, de nem az egész driveról, amiben a "Számítógépek" rész is benne van.
Van ötletetek,hogy küszöbölhetném ki a hibát? Az elkerülném, hogy még egy sync appot feltegyek windows alá.
Próbáltam a szinkronizálandó mappát betenni a Google Drive Saját meghajtóra, de windows appon belül nem engedi, azt mondja nem támogatott.-
-
CortezX
aktív tag
Véletlenül vettem észre, hogy dec 12 óta a pc kliens csak a főkönyvtárat hajlandó szinkronizálni a felhőbe (mindig is tükrözés volt beállítva). Ha a webes fellületen pakolászom át a fájlokat valamelyik almappába, akkor megjelennek a pc-n is, de fordítva nem... Találkozott már valaki hasonlóval?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
A Google Takeout-al szeretném letölteni a fotókat, videókat. Ezt az egy módszert ismerem. (Egyenként nyilván nem akarom letölteni őket.) A Google Takeout-nak van valamilyen hátránya? Bármilyen hátrány. Például a letöltött videókból, képekből metaadatok vesznek el, alacsonyabb minőségűek lesznek a letöltött videók, fotók, stb.?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Eddig ilyen anomáliával nem találkoztam, amióta használom a Gmail-t és a Google Drive-t.
Küldtek nekem egy Google Drive linket (EU-n kívülről, ha ez az infó számít valamit is) és benne több videóval és egy mappával - eddig semmi különös.
Rámentem a letöltésre, szépen elkezdi betömöríteni és hibát ír ki. Ezeket mellékelem. Kipróbáltam egyesével leszedegetni a fájlokat, el is jutottam egy darabig, de ez nem a legjobb megoldás.
Még ha a végére is jutok, akkor is, van amit letölt és van amit nem tölt le. Ezt is mellékelem (windows intéző screenshot).
Kipróbáltam több böngészővel is: Google Chrome(inkognító módban is), Edge, opera, Firefox (inkognító módban is). Ugyanaz a jelenség.
Böngészési adatokat 1hónapra visszamenőleg töröltem.
Google beállításoknál a harmadik féltől származó sütik letiltásánál, kivételnek hozzáadtam a "drive.google.com"-ot is. Eddig ezere a megoldásokra bukkantam, de nem jártam sikerrel.
Még a tűzfalat és az AD blokkolókat is kikapcsoltam erre az időre (de máskor, meg mindenkor is működött a fájlok letöltése)
Szóval remélem jó helyen járok.
Előre is köszi a segítséget -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy jelenleg Ázsiában tartózkodom, ahol sajnos víz érte a telefonomat és emiatt nem tudom tölteni. A rajta lévő adatokat szeretném felhőbe menteni, de a sima 15 GB keretem erre nem lesz elég, ezért bővítenem kell.
Gondoltam Google accountba belépve egy ingyenes hónapra regisztrálom magam, de a kiválasztott csomagot nem engedi kiválasztani (Lite 30 GB) azzal a hibaüzenettel , hogy az nem érhető el a részemre.Feltételezem, hogy ez a csomag akkor csak az ázsiai (Indonéz) lakosság részére érhető el, de így meg vagyok lőve és nem tudom az adataimat elmenteni. Van esetleg valami tippetek, hogy mit tudnék csinálni?
Ami érdekesség feltűnt, hogy másik Google accountba belépve viszont a magyaroknak elérhető csomagot ajánlja fel (100 GB) ráadásul forintban és nem Indonéz Rupiában. Hogy lehet ez? Mit kell akkor beállítanom ebben a fiókban, hogy magyar csomagot ajánljon fel és forintban ?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Csináltam egy mappát a Google Drive-ban. Ezt megosztottam valakivel e-mail alapon (tehát csak ő fér hozzá fiók alapon), neki kitettük könyvjelzőbe a Chrome-ban. Hogy lehetne azt megoldani, hogy pl. az asztalon, mappa formájában jelenjen ez meg neki és amit oda ment, bemásol, az menjen fel a felhőbe? Ha telepítjük neki a Google Drive-ot, meg lehetne csinálni?
Ugye az a helyzet, hogy az illető Windows-ban még elboldogul a mappákkal, de a Drive-hoz nem igazán ért. Persze tudom, hogy oda is ki-be húzgálhatja a fájlokat a Chrome ablak esetében, de ...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Egy a sajat meghajton levo google sheetes excelrol szeretnek minden este automatikusan egy biztonsagi masolatot lementeni egy nas-ra.
A kimeneti formatum xls lenne, ergo koncertalni is kene.
Meg tudom ezt tenni valahogy?
Koszi elore is! -
nfsu17
veterán
válasz
Bkrisz9 #1284 üzenetére
Telefonon be kell lépni a fotók appba.
Majd a beállításokban ki kell venni a szinkronizálást.
Kicsit vársz.
Majd pc-n (vagy akárhol) belépsz a fotók appba.
Lementesz 1db képet a gépedre.
Majd törlöd.
Vársz.
Majd megnézed telón törölte-e. Ráfrissítesz, progi bezár, újra belép stb.
Nem kellene most már törölnie, mivel kikapcsoltad a szinkronizálást.Nekem mindig ki van kapcsolva a szink, majd amit akarod feltenni, felteszek magam.
Tök mindegy mit törlök honnan, nem zavarja így a másikat.exDigi
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan problema egy csaladtagomnal, hogy elfogyott a 15GB tarhelye ezert nem tud emaileket fogadni.
A fotok foglaljak el a helyet, a mentest kikapcsoltam megsem tuntek el a kepek a tarhelyrol. Ha torlom oket eltunnek a telefonrol is. Hogyan lehet megoldani, hogy a tarhelyrol eltunjenek de a telefonon megmaradjanak?Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Oldman2
nagyúr
válasz
szabifotos #1282 üzenetére
Igen, a json fájlban vannak az adott kép plusz beállításai tárolva.
Ez "sima text fájl", bele tudsz nézni a tartalmába. -
szabifotos
senior tag
válasz
Oldman2 #1281 üzenetére
Köszi.
Az normális, hogy a Takeout mappában minden kép mellett van egy .jpg.json file?
Így már értem, miért lett 30+GB a 15 gigás drive mentés.
Tényleg elég katyvasz, de legalább mappákba van rendezve.Remélem, tényleg megvan minden, de majd át kell futni rajtuk törlés előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
válasz
szabifotos #1280 üzenetére
A Google Fotók ma már nem szinkronizál a Drive-ba. Ez a kapcsolat megszűnt "régen".
A Takeout letölt ugyan minden fotót/videót, de elég katyvasz lesz azt offline kezelni.
Letöltés után nem csak a Drive-ból, hanem a készülékről is „törölni kell mindent”, különben nem vagy előrébb.
A készülékről való "törlés"-t a Google Fotók appban a "Szinkronizálatlan módosítások" és a "xxx törlendő elem ezen az eszközön" pontok alatt látod, a készüléken. -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Andorid telón be van állítva, hogy Google Fotók szinkronizáljon Drive-ba. A drive megtelt.
Utánanézve jól gondolom, hogy a Google Takeout a legegyszerűbb megoldás a Drive mentésére gépre/külső vinyóra?
ZIP fájlok letöltése után létezik minden fotó törlése opció, vagy hogyan oldjam ezt meg? -
Sziasztok!
Ismerősömnek szoktam néha nagyobb fájlokat küldeni, neki viszont kis sebességű és időnként szakadozó az internet elérése. Minden ilyen szakadás után, újra el kell kezdeni a letöltést, mert nem folytatja. Létezik erre valami megoldás, hogy szakadás után ott folytassa, ahol abbahagyta?
-
tylerddd
veterán
válasz
BigManus #1275 üzenetére
PC-n nekem nagyon tetszik, hogy bárhol lehet a mappa a gépen, ha bejelölöd, hogy töltse fel, akkor csinálja. Legutóbb, amikor néztem az OneDrive-ot, ott egy OneDrive mappába kellett bemásolni, amit fel akartam tölteni, ez nekem nem szimpatikus. Nem tudom, a OneDrive-nál van-e ilyen, de a GD pl. engem mentett meg úgy, hogy a feltöltött ppt korábbi verzióit megőrzi és így hiába írtam felül a gépen és szinkronizálódott a GD-re a legújabb verzió, ott volt a régebbi is.
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
BigManus #1271 üzenetére
Párom telefonjára lenne vásárolva. Nálam kidobja, hogy:
Válts magasabb szintű Google One-csomagra a Gemini Advanced használatához 4395,00 Ft 2 hónap időtartamra,
majd 8790,00 Ft/hó, de nála nem. Mindketten benne voltunk az ingyenes próba időszakban. Törökországban meg 3500 az éves, ha jól olvastam.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
-
PuffyDog
aktív tag
Sziasztok!
Van valami olcsósító megoldás Google tárhelyre? 2TB lenne vásárolva 1 évre.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
tylerddd
veterán
Üdv! Már Win10-en, de most néhány hete is, mióta Win11-en vagyok, alvóból ébresztve a laptopom ez fogad a tálcán [kép] Azon kívül, hogy bezárom, nem tudok vele semmit csinálni, tehát bal klikkel sem jön elő semmi, nem olyan, mint egy tálcára helyezett ablak. Találkozott már ilyennel valaki? Mi lehet ez? Köszönöm!
-
Oldman2
nagyúr
Én tegnap töröltem kb. 70 GB fotót/videót egyben. Utána azonnal a kukát is. Pár percen belül fel is szabadult a hely.
"Ha" ez mégsem történik meg, akkor ez irányban nézz körül: Velem megosztvaHátha.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Imi1981 #1261 üzenetére
De, csak egyben van ennek managelése, épp emiatt mi sem tudtuk egyben megoldani a megosztást.
Tökéletesen értelmetlen a jelenlegi megoldás, de a Google-nek ez egyszerűbb és így rá vagy kényszerítve (vagy épp annak elkerülésre), hogy egy fizikai előfizetés alatt menjen minden.
Nálunk eddig volt egy Családi Youtube és egy Google One előfizetés. Értelemszerűen más-más fiókokkal.
A Google One épp most került megszüntetésre. Még keresem az utódját. De biztos, hogy nem "családi" lesz. -
Sogi74
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Tőletek!
Több évi fotót kitöröltem a Google Fotókból de a tárhely nem csökkent semmit és már a levelezésem sem működik! A kukából is kiüritettem a képeket és még sem szabadul fel tárhely.
Mit csinálok rosszul, miért nem szabadul fel a tárhely?
Biztos volt már ez téma és már az is nagy segítség lenne ha megírnátok, hogy kb. hol volt ilyenről szó?
Köszönöm mégegyszer! -
Imi1981
veterán
válasz
BigManus #1260 üzenetére
Szia! Rányomtam és mindenkivel megosztottam. Azt írta megosztottam a tárhelyem a családdal! Ki is kapcsoltam. Nem találok lehetőséget arra hogy kiválasszam kivel osztom meg a tárhelyem. Youtube egy tök külön dolog kéne legyen hisz külön előfizetés. Nem értem miért keveri ide bele. Kösz a tippet azért!
Nem használ itt senki tárhely megosztást youtube prémium családi csomag mellett?
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Google tárhelyem szeretném megosztani feleségemmel. Van youtube prémium családi csomagom és meg is van osztva 5 fővel a youtube. Mikor a tárhelyem akarom megosztani akkor a youtubeos csoportal akarja megosztani de én csak a feleségemmel akarom! Szóval a youtube megosztás maradna de a tárhely megosztás külön lenne csak a feleségemmel. Ez lehetséges valahogy? Ezt írja link .
-
Sogi74
tag
Sziasztok!
Látom másnak is van hasonló problémája mint nekem; 200 GB-os családi csomagom van és már közel 95% foglalt. Egész hétvégén szenvedtem, hogy a feleségem fiókjából kb 80 GB fotót mentettem le, aztán töröltem a Fotókból majd a Fotók kukájából is. Mégsem szabadult fel 1 mb hely sem!!! Mit tudok még tenni, miért nem szabadul fel tárhely?
Segítsen valaki ha tud, vagy az is elég ha megmondjátok, hogy kb. hol találok rá megoldást, hanyadik hsz-ben?
Ja már kb 1 napja kitöröltem a fotókat azaz már volt ideje "átfutni a rendszeren"!
Köszönöm előre is! -
19Petya83
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnám kideríteni, hogy a gdrive-ban jelölt 6 gb nagy méretű fájl mi lehet? Ha rányomok, hogy felszabadítás, akkor annyit ír, hogy nincs törölhető fájl. De 6 gb valahol csak van? Mi lehet az?
Köszi
-
Bacusuz
őstag
válasz
Oldman2 #1253 üzenetére
kíváncsi vagyok másnál is hasonló lesz a gond,
jobban aggaszt hogy akkor a vibert hogy és hová mentsem.
ha kikapcsolom a videok vagy a képek mentését sem változik a méretÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Oldman2 #1234 üzenetére
Nálam 6,66 gb helyet a viber mentés foglalt el, töröltem és felszabadult, nálam sem látszott a foglalt hely a drivenál.
drive beállításokon belül találjátok meg ezt a menüt.
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
realme
tag
Sziasztok! Valaki tudja miért hoz létre virtuális meghajtót a drive tükrözés esetén?
RYZEN7 7800X3D-GIGABYTE X870E AORUS PRO ICE-CORSAIR DOMINATOR 2X16 6000Mhz-Sapphire 7800XT, Ajazz AK820PRO.
-
draco31
veterán
Hello!
Nem igazán használom a drive-ot, így nem ismerem a működését.
Haver hívott, hogy Ő viszont oda menti mindenét, mert a gyereke néha szétveri a telefont, aztán legyen így meg.
Viszont betelt neki, és az ötlete az, hogy csinált még egy fiókot.
De hogyan lehet oda átvarázsolni az eredetiről a képeket, és azok csak ott legyenek, az újakat meg mentené a régire.
Illetve csak telefon van erre a feladatra neki, nincs PC vagy laptop.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok, van 100 Gb szabad helyem Google drive on, ismerősnek meg osztottam egy üres mappát, kértem hogy oda töltsön fel nekem videókat, képeket.
Az a probléma hogy 15 gb után ki írja neki a drive hogy meg telt a meghajtó, viszont nálam egy bájttal sem lesz kevesebb a hely, az ő ingyenes tárhelye meg be telik.
Meg lehet az oldani valahogy hogy tudjon nekem többet is fel tölteni mint 15 gb ?Üdv, István.
-
Grillo
őstag
Megpróbálom értelmezhetően leírni, mi a bajom, hátha tudtok segíteni.
Több éve van 2TB-os előfizetésem, és jól is működött, hogy a PC adott meghajtója és a felhő között szépen szinkronizált.
Aztán volt valami frissítés, és létre hozott egy virtuális meghajtót, ahonnan megpróbálta a felhőbe mégegyszer felmásolni az összes cuccot, persze nem ment hely hiányában (olyan 1,7 TB-ot használok most).
Azóta manuálisan szórakozom.Helyhiány miatt kellett vennem egy újabb HDD-t, és nekifutnék újra. Létrehoztam egy partíciót direkt erre a célra, beadom neki, hogy ez legyen a szinkronizált hely a gépen, streaming helyett beállítom a mirrort. És akkor elkezd tekerni, de nem akarja az igazságot, a számomra teljesen felesleges virtuális meghajtót is létrehozza.
Mit rontok el? Lekéne szedni mindent a felhőből, és oda visszaszinkronizálni? Láma vagyok úgy tűnik, segítsetek. Tényleg arra lenne szükségem, hogy a gépen lévő 2 TB-s partíció meg a felhő megegyezzen, és szépen szinkronizálja a másikat, bármelyiken is történik a változás.
Köszi!
-
xrvman
őstag
válasz
BigManus #1245 üzenetére
Nos, először létrehoztam egy új gyökérben levő mappát, abba feltettem 6 fájlt, (2 videót, 4 képet). Elvolt vele pár percet, videók miatt, de megcsinálta. Aztán fogtam kijelöltem a maradékot, most így láttam hogy tekeri a képek helyét és nem az volt hogy pár pillanat után pikk pakk kész. Eltartott jó ideig, most jó.
-
xrvman
őstag
válasz
BigManus #1243 üzenetére
Munkahelyi internet lehetett a ludas, mert a mobilon ott vannak a képek látszólag, de azt írja nincs kapcsolat és újra. Vagyis mobilon is a driveban egy csomó (359) db hamis kép ikonja van. Töröltem és a kukában a nagy semmi., de biztonságból töröltem a kuka tartalmát.
Azért ez durva, mi van ha bízva a Google drive-ban, mobilon töröltem volna?
Frissítés, újra elvégeztem, immár itthoni netemen és ugyanaz, ám 359 helyett csak 259 hamis kép van a drive-ban, melyet meg se tudok jeleníteni, mert bal alsó sarokban nincs kapcsolat és jobb alsó sarokban újra lehetőségek lesznek.
Mobil, Drive, kiválasztod a mappát, +Új, feltöltés,
fájlok böngészése más alkalmazásban, Galériát választod, ott van egy album, abból kiválasztasz 350 elemet. Nem fogja megcsinálni. -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Mi a helyzet a Google Drive-val, nincs mostanság topon?
Mobilon létrehoztam egy mappát, egy régebben is meglévő mappában. Mobilról feltettem bele képeket PC-n csak a mappát látom, a benne levő képeket nem. PC-n csak a legutóbbiak közt látom ömlesztve a képeket.
Mi lehet a gond? -
Oldman2
nagyúr
A képen az látszik, hogy a Drive-on van sok olyan, ami foglalja a Te helyedet is.
Ha rákeresel ebben a Topikban, ez állandó probléma, hogy nem tudni mi okozza a hely fogyását.
Lásd pl. ezt a hozzászólást, és ennek előzményét.
[ Szerkesztve ]
-
hav
tag
Sziasztok!
Szerintetek ilyenkor hol keressem azt a 8GBot, ami foglalja a helyet, de még sincs a tárhelyen semmi? [kép]
-
vaakuum
addikt
Help pls!
Nekem is tárhely gondom van, de mint kiderült, nem a drive, hanem a google fotók tárol egy csomó olyan képet, amit elvileg már réges régen kitöröltem. Nem találtam rá céltopikot, ezért megpróbálom itt, hátha tudtok segíteni. Hogy lehet azt lekapcsolni, hogy a fotók ne szinkronizáljon telefonnal? Vagy legalább lehetne csoportban törölni róla képeket, mert egyesével őrület."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Ablakos
őstag
Nagyobb mennyiséget akarok kitörölni a drive-ról, de a saját meghajtó (fájl) törlés, majd kuka ürítés után egy bitet sem fogyott a tárhely. A tárhelyben továbbra is ott van minden. (Nem igazán értem ezt a működést, de nem is érdekel.)
A tárhely felszabadítása olyan kijelöl/majd azokat töröl módszerrel egy kínlódás. Lehet ezt gyorsabban is megoldani? -
DS39
nagyúr
igazi google fordítós lett a magyarítás.
(asztali böngészőben újdonság a dark mode)[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Van arra lehetoseg, hogy egy drive-ra szinkronizalt fenykepet/videot egy masik drive-ra is automatikusan atkuldje?
egy drive-ra lehet egy vagy tobb drive fenykepeit osszeszinkronizalni?Elore is koszonom a segitsegeket
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Van egy googli drive fiókom, aminek a saját meghajtóját csatoltam a számítógépemre mint G meghajtó... Látom is a filejaimat. nincs gond.
Beállítottam hogy szinkronizálja egy mappámat a számítógépről a drive-ra. A drive gyökerébe a Számítógépek\Pc Neve\XY mappámba rakja. Ezt viszont nem látom a filekezelőmben. Csak ha böngészőből nyitom meg a driveot. Mi az oka?[ Szerkesztve ]
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Oldman2
nagyúr
Urak és hölgyek,
Van-e arra lehetőség, hogy pl. a Google Takeout-tel kiexportált emaileket, Fotókat beimportáljam egy másik Google fiókba?
-
Gedeon31
addikt
Sziasztok!
Hol láthatom egész pontosan mikor jár le a vásárolt tárhely ideje?
-
tome0001
senior tag
Vagy az e setleg működhet, hogy "kiteszem őt" egy napra a csoportból, előfizetek neki, és utána visszaveeszem őt?
Mint utólag kiderült, egy másik családtagnak is van aktív 200Gb-os előfizetése, ezért nem is értem, hogy aki benne van, annak miért nem lehet további 200Gb-ra előfizetni.
Köszi előre is. -
Oldman2
nagyúr
válasz
tome0001 #1218 üzenetére
Szerintem e kettő ugyanaz, esetünkben pl. van egy Google családi és egy ettől különböző YoutTube pémium csomag, mindkettőbe ugyanaz a fiók nem vehető fel (már tagja egy másik Családi csomagnak hibaüzenettel).
Kérdésedre válaszolva, olyan fiók nem vehető fel egyikbe sem, ami egy másik családi fiókban már tag.
[ Szerkesztve ]
-
tome0001
senior tag
válasz
aprokaroka87 #1215 üzenetére
Nem feltétlenül fontos a Drive, már gondolkoztam NAS-ban is, mert igazából csak képek mentésére keresek valami költséghatékony megoldást, de mivel a Google fiókom jó sok szolgáltatását használom (drive, gmail, photos, keep) így kézenfekvő lett volna a tárhely bővítés Google fronton...
Ami érdekes, hogy ma már azt írja, ha 2TB-ra váltanék, hogy 110 napot beszámítana a 200GB-os tegnap levont előfizetési díjból, ez korrekt szerintem, de nem vagyok vele előrébb sajnos...
-
Oldman2
nagyúr
A "külön előfizetnél 200gbyte-ra" is egy jó ötlet, csak ez esetben meg kell tudnod oldani, hogy az ő ~80GB-ját valahogy átmásold az „új tárhelyre”.
Ez az amibe eddig mindig belebuktunk mi... én, mint „gazda” le tudnám tölteni az egész, jelenleg 176GByte-ot, de csak ömlesztve, közben megszűnne a „kié eredetileg az adott fájl” információ.
Ma a legtöbb fiatalnak csak a mobilja van, nincs hová átmásolja ideiglenesen a dolgokat. Ráadásul mindennaposak a kis tárhelyű mobilok (128GB, majd megy a felhőbe a mentés...), így dupla szivacs.
A nem Google tárhely a fenti problémákat valóban megoldhatná (időbeli átfedés esetén), akár 1 hónapossal is (ráadásul az 1. hónap ingyenes, azaz ingyen is kivitelezhető az átmenet).
Most jutott eszembe, hogy ez is csak akkor megy, ha MINDEN fájl a készüléken van. Ha "csak a felhőben" van sok minden, akkor felhőből-felhőbe kellene másolni.
Engem si érdekel, mire jutunk, mert a probléma minket is érint.
-
válasz
tome0001 #1208 üzenetére
Az nem lenne jó megoldás, ha a családtagot kivennéd a családi csomagból, és neki külön előfizetnél 200gbyte-ra?
Ha kilépteted, akkor gondolom 15 gbyte helye marad, nehogy ugorjon a 80 gbyte-ja. Ha szükséges, akkor meg tudja osztani veletek a feltöltéseit.
Microsoft (Office) 365 családi csomag 5x 1 tbyte tárhely 27e / évért nem érné meg? [link]
-
tome0001
senior tag
-
-
tome0001
senior tag
válasz
Oldman2 #1209 üzenetére
Értem, köszi.
Még egy kérdés. Tegnap levonta a 200GB-os egy éves díjat, de ha rámegyek hogy előfizetnék a 2TB-os csomagra, akkor azt írja, hogy 2024.dec 29-ig a 200Gb-os csomag lejárta után fog a 2TB-osra átváltani.
Ezt lehetséges valahogy kiköszöbölni, hogy a mai naptól (esetleg valami különbözetet számolva) átváltson a 2TB-os csomagra? -
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Adott egy családi csomag, ahol a hol a család adminisztrátorának 200GB-os tárhely előfizetése van.
Azonban az egyik családtag több mint 80GB-ot használ, és emiatt elfogyott a 200GB-os tárhely.
Gondoltam előfizetek ennek a tagnak is egy 200GB-os csomagra, és akkor a családon belül 2db 200GB-os tárhely előfizetés lenne, azonban a rendszer nem engedi:
Az létezhet, hogy egy családi csomagon belül, csak egy aktív tárhely előfizetés lehet?
Ezáltal az az egyedüli opció van, hogy az adminisztrátor előfizet egy 2TB-os csomagra?
Köszi előre is a válaszokat. -
tylerddd
veterán
Üdv! Mivel teló mellett a PC-m is Google Drive-ba backupol, gondolkodtam, hogy benevezek a 2TB-os tárhelyre (jelenleg 200GB-os van). Amit pluszban ír a 200GB-hoz képest, az a Workspace. Van valami leírás, amiben megnézhetném, hogy mi az, amivel többet kapok így átlag userként? A Google marketinges leírásait már néztem, de valami objektívebbre lennék kíváncsi. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
1. Valszeg idő kell neki mire jól mutatja törlés után.
(Épp tegnap töröltem sok adatok onedrive-ból, 10-15 percig még a tárhelyet foglaltnak jelezte)ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
flash-
veterán
sziasztok
két kérdésem lenne:A google fotók azt írja hogy 15 gb-ból 1.8gb van fehlasználva,
a drive pedig azt írja hogy 15 gb-ból 7.3 van felhasználva (a tárhelynél azt írja hogy 5.6 gb a fotók. ez nem igaz most töröltem ki az összes fotót a fotók-ból)másik kérédés:
a gogole tárhelyről(fotók) hogy lehet egy mappába egyszerüen az összes képet lementeni pc-re?
talán ezt amikor pár éve próbáltam csak nagyon körülményesen milliónyi mappára bontva tette a gép ez így kaotikus.hát azokból én hogy másoljam át egy mappába?esetleg van valami tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
- Stellar Blade
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- E-roller topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest