- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha vannak igények (pl a körbe értelmes fokozatok legyenek csak, normális minőség, védelmek, akkuvisszajelzés, ne vakítson, ne jégfehér kihipózott fény legyen, stb) akkor most 19K-ért (ali) a BC25R messze messze a legjobb ajánlat(főleg aszfaltra, de fejlámpával kombinálva elmegy ismerős terepre is).
Ami hasonlóan jó (B01 akkuban és fényerőben jobb, minden másban rosszabb, de aszfaltra nem is biztos hogy kell több) vagy még kicsit jobb, már sokkal drágább. -
Cyborg
őstag
Kinek mennyi pénze van ugye.
Nekem a kis xanes is bejött ~3000ért anno, nyilván a BL03 majd 9000ért jóval jobb, aztán egy fenix/nitecore még még kiralyabb lenne, csak, hát ugye mennyiért.
Azoknak aztán olyan szofisztikált vetítési képük lehet, hogy rajzolni se tudnál jobbat🙂Ami hátrány kicsit, hogy nem nagyon vágja le a vetítési kép tetejét a BL03, mivel szemből vannak a ledek, és nem lefelé világítanak, mint a xanesban, vagy az autólámpákban, úgy sokkal könnyebb tökéletes vetítési képet kihozni. Emiatt szerintem ez is tud vakitani, ha nincs jól beállítva. Amúgy meg kézilampaként is jól szuperál, kivéve, hogy neutral párti vagyok, így zavar a hidegfehér távfénye, de ennyiért tényleg megéri.
Majd MCPite lumintopja lesz jó, ha megjön, az tuti lesz, felső ledes, jó a refije is képen, ha lesz még olyan elérhető árban, akkor veszek egyet majd, esetleg a rockbrosnak a 600lumenesét.
Szerk.
MC Pite
Igen az az rlh1000 is tuti cucc, csak nekem a tartója nem tetszik, nem olyan mobil, de ezt leszámítva nagyon tuti lehet. -
Cyborg
őstag
Sárvár
Ikerváron van 17db 2Megás tornyom.ZolikaDB
Szerintem a HS20 nem jó futni a kialakítása miatt. Nehéz is kicsit, meg a súlypontja is más, minél közelebb van a lámpa a fejedhez, és a kialakítása is minél közelebb esik az akkuhoz, vagy hogy fogalmaztam, annál kevésbé fog billegni futás közben. Minél kisebb a lámpa kiterjedése, és minél közelebb van a fejedhez, annál kevésbé fog lötyögni.Szerintem kialakításban a d25 is alkalmasabb futásra.
Más:
Rohangáltam kint egy kicsit az Astrolux BL03-mal sötétben, és brutális fénye van, a minimum fokozat is tök elég mindenre, már azon jobban világít,mint az eddigi bringalámpáim.
-
t72killer
titán
Varta, 5k0 915 105 E, skodától.
#73529: ezt gondoltam elkerülni, de lehet nem úszom meg. Bár a külön vásárolt cellákkal is lehet nyűg, ugyanúgy tesztelni+ visszaküldözgetni kell, ha 8ból 2-3 feleannyit tud csak, mint a többi.
Az amazon haszna, hogy "helyben van", sokkal egyszerűbb panaszkodni, mint alin.
-
H-Zol
senior tag
Veri vagy nem veri nem tudom
Anyit tudok, hogy többen dicsérték ezt is, azt is, én dicsérem a LiitokalaLii 500S mert nekem az van és meg vagyok vele elégedve, teszi a dolgát, sőt gyárilag adtak hozzá szivar gyujtós kábelt, már többször töltöttem kocsiban kiránduláson !! -
-
H-Zol
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Házban, ill. most a konténerben, max 1 - 2 lm fényáramot használok éjjelente. Este, reggel max 100 lm fényáramot. Kint a kertben, udvaron kb 30 lm -nal elvagyok, de ha hurcolkodok, már 100 lm -ra kapcsolok. Amíg nem volt villany a házban, a falakon belül is ezt használtam. (Na jó, néha a lámpásokat max -on, mikor a plafonon szerelek valamit.) A házra 300 - 400 lm fényárammal villantok (néha kipróbálom az 1800 lm -t is, de egyébként felesleges). Szerencsére, lassan hurcolkodunk, de így még gyakrabban fogok rávilágítani.
-
FBLLMAG
senior tag
Rövidebb az Emisar, igen, 100000 cd, igen, kb 25 mp -ig. Utána 10% -ra visszaesik. Akkor inkább maradok az Acebeam L17 (160000 cd) lámpámnál. Ha kell a táv. Ez picit nagyobb, de nem fűti szét magát.
A 4 cm fejjel bírók nem csak oda villantanak, hanem körbe is tudok velük lesni a nagyobb tisztáson. Alacsonyabb fokozatokon kímélik az akkut (főleg a Viking, Predator, Barracuda), de szükség esetén, távolabbra is ellátok velük. Az azonnali turbó mindegyikben ott lapul, de az Acebeam lámpáim azonnali holdfényre is képesek (az Armytek meg 0.15 lm -ra). Az Armytek lámpák dupla áramkörösek a biztonság kedvéért, és tartalék fénnyel is rendelkeznek.
Napi használatra, hurcolászni a Zebralight SC5W, EagTac D3A, Armytek Prime A1 PRO, Fenix LD12, E12, Ledlenser P5R Core, Olight S1A, stb lámpáimnál maradok.
Az Armytek Prime A2 PRO, Fenix LD22, E20, E25UE, FD20, EagTac D25A2, Nitecore MT2A, MT20A, EA21, Olight S2A, stb lámpáimat házban, ház körül használom leginkább. De vészhelyzeti, tartalék lámpának is megfelelnek.
Ha utazok, megyek valahová, az Armytek Prime C1/C2 USB PRO, Nitecore MH10S, MH23, Fenix PD35 V3.0, EagTac D25C, stb. tölthető lámpáim az utitársaim.
Nálad megvan mit mire használsz?
-
FBLLMAG
senior tag
Ez így van. Növelni kell a lámpa fejének az átmérőjét, hogy nagyobb felületet kapjunk. (Persze nem lehet akármekkora, mert hárt hurcolni is szeretnénk.) És persze nem mindegy milyen ledet használunk. Nem érdemes kimaxolni a led teljesítményét. Az utóbi időben a tir lencse is terjed. Ezért kedvelem az Armytek Viking PRO, Predator PRO, Acebeam L16, L17 lámpáimat. Esetleg köztes megoldásnak a Nitecore EA41, EA42, Fenix LD42. Már a Nitecore MH23 is gyorsan melegszik, így gyorsabban visszaveszi a fényerejét, fényáramát.
-
H-Zol
senior tag
De azért mégis más a két lámpa az Emisar picit fókuszált de ki mentem a szomszéd kertbe lőttem telón neked egy egy képet
Emisar [kép]
Astrolux EC03 [kép]
Töltési állapotot nem néztem egyik se nincsen tele az EC03 ba Samsung30T aksi van az megtudja hajtani
Még csináltam két képet az udvaron is !!
Emisar [kép]
EC03. [kép] -
-
H-Zol
senior tag
Nem
De ez fél árba volt , és tudod egy időben én is gyűjtögettem , de meg álltam annál a huszon egynéhany lámpánál és mostanában csak nézegetek olvasgatok , nem igazán tudnak újat mutatni !
Nekem minden méretben, minden célra van lámpám , és egy sem nagy márka Sofirn, Convoy, Emisar, Lumintop, Astrolux és enyiCsináltam neked egy közös [kép]
-
saril
senior tag
Nem túl jót írnak róla mondjuk én a C2 pro-t néztem de elszomorítóan FOS
The coating gets damaged/scuffs very quickly -- itt meg a skilhunt borítás nagyon jó és időtálló volt ennél meg ezekszerint karcolódik hamar tehát FOS és még drága is...
a lényeg hogy egy 10-20e Ft-os fejlámpán ne látszódjanak már meg a karcok ilyen hamar... kabaré amit megengednek maguknak a gyártók drágán, fost!ADVANCED UI works differently from other flashlights, so you need to get used to it. -- oké ez megszokás kérdése..
The manual is too short on explaining the UI, charging etc. (see the particular sections for details). -- ez sem szép dolog egy drága fejlámpához nem fullos leírást rakni...
szóval kösz armytek az fos a több éves használt skilhunt h03-at úgy adtam el hogy nem nagyon látszódtak rajta karcolások meg semmi...
tehát emberek!!!! olyan fejlámpa ami minimum tud annyit mint a skilhunt!!! légyszi
-
kugyu21
senior tag
Igen, nagy menet volt, és éppen emiatt is tartom nagy becsben (persze nagyon jó is).
HollyBoni
Az hogy a töltéshez kicsit ki kell tekerni, valamiféle kontaktot és bevonatot feltételez, aminek a lekopása miatt aggódom.WestBam
Ott nincs kifejezetten lámpás szekció, ahová elég lenne -a hozzáértő látogatók miatt- csak a típust kiírni, és nem az összes, még általam sem ismert/értett tulajdonságát (8 lámpáról lenne szó). -
H-Zol
senior tag
Ezt egy ismerősömnek kelett megvenni , és akkor már vettem kettőt
Szép kis lámpa, az este ki próbáltam rá fektettem egy papírt és pár másodperc alatt át égette
Szinte egyenletesen nagy területet be világít kisseb fényerőn ház körül erdőben stb nagyon jól használható !
Estére össze hasonlítson az emisarral !! -
FBLLMAG
senior tag
Azért ma is vannak lámpák, amelyeknek megy a 2 perc turbó, 20000, 30000, 40000 cd fényerővel, 1" -os fejátmérő mellett is. Pl Fenix PD32, PD35 V3.0, PD36R, és az E35R -nek az 1000 lm már stabilan megy. A Nitecore MH10S / MH12S sem vesz olyan gyorsan vissza, és az Olight lámpái is bírják az első perceket.
-
gyapo11
őstag
Így van. Az ilyen melós lámpa nem szereti a táskába/zsebbe gyűrést ha vezetékes, tehát marad a pipa vagy cső. Az sem jó ha csak túl erős fény van, mert a látószög szemmozgással lehet kb. 150 fok, és ha kinézel az erős fényből egy sötétebb irányba semmit nem fogsz látni. Ha lenne 150 fokos fejlámpa az meg nem lenne elég fényes. Nekem egy Imalent HR20-as van, ez fokozatmentesen szabályozható 1-1000 lumenig, könnyű, pipa alakú, valami ilyesmit ajánlok.
-
Foncsoros alatt a FreeForm simaüveges parabolikus lámpákra gondoltok? (Nyilván a projektorban is van foncsor.)
Képen akkor egymás ellen a parabolikus (reflector headlamp a videóban) és a vetítőlencsés (projector).
Ugye egyesek szerint elsőben minden led vakít, és gondolom a projektorosban meg a maszkolás meg királyul kitakar, hogy ne vakítson; ugye?
Parabolikus lámpákban: [link]
Projektoros lámpák: [link]
Ahol ezekkel az expó beállításokkal a piros vonal felet látszanak a falon a vonalak, az vakít (túl sok szórt fény). Nem azért nem csinál pl a Philips meg Osram erősebbet, mert nem tud, hanem mert az engedélyeztetésre hajtanak (tavaly elég sok autóra meg is kapta az Osram a németeknél).
Javaslom, olvass, vagy nézz képeket, de ne mondj hülyeségeket. Főleg, hogy nagyon hasonló az új autók (alapáras parabolikus) ledes lámpái. A mátrixok nagyja már vetítőlencsés. Igaz, pl a Civic meg a Passat annyi szórt fénnyel nem tudom hogy kapott típusengedélyt (Docus és Vitara esetén is rezeg a léc), de kaptak, és legálisak.
Meg nyilván az albumomban is phitosoppolt képek vannak, meg a yt videóim is szerkesztettek? Meg az ezzel foglalkozó yt csatornáknál is?Igen, ez illegális; sajnos a trehányság a tulajdonosoknál és vizsgáztatóknál viszont nem az. Én nem vakítok senkit, de a sok legális *** 60%-a meg folyamatosan vakít.
Maradjunk annyiban, hogy a német hozzáállás szinpatikusabb, ami jó vizsgázhasson, de ami bármiért nem jó, azt szárazon b***uk meg jól!
És pl azért rázza az ember gatyába a lámpáját, hogy a, oda menjen (annyi) a fény ahova kell és lásson b, hogy ne vakítson másokat?Lacerta: Lehet, bár eredendően nem értem az elejétől, miért ne kéne
adóztatnivizsgáztatni az autókat covid alatt, és is mindig vittem szerelőhöz is meg vizsgára is. Igen, 2017 óta átmennek ezekkel a főfényekkel az autóink, mert csak oda világít ahova szabad, ellenben a sok matt/orra elé világító vacakkal.H-Zol: Itthon sose lesz legális. Ha mégis, a topikra mindenki meghívok egy sörre/kávéra, eskü!
-
H-Zol
senior tag
Ehhez nekem is
Megyek este egy közúton haza felé, a tompított fény nagyon gyenge a refi se egy nagy durranás, a nap is ki matitotta lehet poros is volt ezt a kocsit csak helyben használom tanya haza!
Jönnek szembe szerintem ilyen hamisított kínai LED izzó villogok neki, semmi ráhuzom a refit semmi megint villogok de az én gyertya fényemet le sza..ta , nem volt szerencséjemellettem az anyós ülésén az Astrolux MF04S ki integettem neki az oldalsó ablakon ki nyúltam , el mentünk egymás mellett de a tükörből a feklámpáit láttam, na mondom magamban ez utánam jön de nem jött
Vagy három ilyen esetem volt de kettő thrower lámpával azzal célozni kell és az asszony is ott volt, kaptam is fej mosást.
De ezeket csak akkor csináltam mikor más kocsi nem volt a közelbe!! -
Vlah
tag
Sajnos hasonló fizikai korlátok vannak a TIR lencséknél is, mint a reflektoroknál, vagy a klasszikusabb lencséknél, ezeken nem lehet átlépni, szóval ne is nagyon reménykedjél ennél jobb opcióban.
TIR lencséknél a legszűkebben akkor hord, ha semmi cicó nincsen, semmilyen textúra, homályosítás egyéb szórás. Többnyire a kilépő oldaluk sík sima és átlátszó. Ezen túl már csak az átmérő növelésével illetve az anyag elnyelési tulajdonságainak javításával lehet erősebb candelát kihozni a az összeállításból.
és minél nagyobb az átmérő, annál nagyobb az elnyelési veszteség sajnos. -
saril
senior tag
Jaja, azt csinál mindenki amit akar, viszont látod a kávédaráló teljesítményét nem tudod csökkenteni, az bekapcsolod és maxon megy
szerintem vegyél hozzá egy frekvencia váltót és kisebb fordulaton járasd
. Szó sem volt répa méregetésről, egyébként, arról van szó hogy szerintem te mindeneddel így bánsz, ami újra hangsúlyozom nem baj, csak nem értem miért???
. A készülékek vannak érted, nem te értük, a halálos ágyadon majd büszkén mondhatod hogy a lámpáid sosem mentek turbó fokozaton, a 30 éves celláid még újak mert 300mA-el töltötted őket, a kávédaráló meg elromlott, de van egy tarcsiba, a bmw meg még teljesen gyári.
A barack-sör kombót kihagyom, de azért köszi, gondolom tapasztalatból meg a rutinból ajánlottad.
-
saril
senior tag
teljesen jogos, nincs ilyen lámpám és nincs anduril-os egyáltalán, és igen, nem is lesz, túl bonyolult, feleslegesen sokat tud, nekem bőven elég hogy fokozatokkal vagy fokozat mentesen lehet szabályozni egy lámpát, ezt pedig könnyen ki lehet kiválasztni, meg ki/be lehet kapcsolni, és a legutolsó állapotot megjegyzi! a többi csak nagy blődség, cáfoljatok rám légyszíves és mindenki írja meg hogy mennyi mindent használ ki egy anduril-os lámpán, de ténylegesen a valós, mindennapi felhasználás során, nem kell a kamuzás!
te mikor használod ki a képességeit?
illetve sorold fel légyszíves milyen képességeit használod ki?
a jó multkorában amikor találkoztunk akkor is csak pislákolt nálad a "drága" lámpa, még a fényerejét sem vetted fel semennyire,én ebből indultam ki amit akkor láttam...
ezért aztán kár 20ezreket kiadni a lámpákért ha az ember ki sem használja és vak sötétben pár lumennel botorkál a kutyasétáltatáskor...
ugyanakkor te mit láttál belőlem? turbón meg turbó alatt fényerővel tolom végig, amire való a lámpa, arra használom, hogy lássak!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Eladó KTM női bicaj!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest