- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #74506 üzenetére
Az nem tudtam, sifirnék mennyit , de azt tudtam , hogy valamit számolnak fel erre arra , én töllük nem vásároltam
Másik érdekes az előbb nézem Wurkosék reklámozzák , hogy takarítsak megy 40 $ na mondom ez nem hangzik rosszul , lássuk, hogy miről van szó , hát a Wurkkos TS30S ből már csak 4 darab maradt és végkíárúsítás van [kép] [kép]
Ez már azért durva ,ebből le engednek most 5$ de én akkor is januárban ugyan ezt a lámpát nem kíárúsításban 59$ ért vettem meg -
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #74412 üzenetére
1., Convoy lámpáim is vannak. Sofirn is akad. És Wuben is. 😉
2., Győrtől sem lakom túl messze.
3., Matyival már találkoztam. Pár éve. Kár, hogy azokat a lámpákat nem rakta ki az asztalra. FB -n, a lámpás csoportban ott van.
4., Már beköltöztem a házba. Még van pár apróság, de már lényegében lakható.
5., Nálam ezeken kívül akad még pár Armytek. -
zolikaDB
veterán
válasz
z123456z #74409 üzenetére
Valahogy így
(bár én is inkább végighallgattam)
Tényleg hosszú, vannak benne pontatlanságok, vagy csak én értelmezem máskép/ismerem másképp az adott fogalmat, meg kicsit ők az erődjárás szempontjából is nézik a dolgot. (fontos egy jól terítő fejlámpa - pipa, hiszen nálam is ez a fő lampicsek, mindjárt 2 féle, 2 színhőmérséklettel, és poénos, de indokolt mindkettő megléte)
Több dologban egyetértek velük (pl. elemek használatának ésszerűsége - vicces, de pl egy kompakt fotógépet annak idején elvitt két AA elem, ma ennek nyoma sincs, miért?), tanultam új dolgot (vörös fényről), és abban is egyetértünk, hogy a LEP messzire lő, ámbár szerintem értelmetlen(ül drága), és hogy a Sofirn IF22 egy baromi jó lámpa gombokért. -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #74337 üzenetére
A minap Knifestock Szlovák késés oldalon , volt össze omlás, és ott el küldék, volt aki szinte 100000 Ft os kést 40000 Ft ért megkapta !!
Én is résen voltam , siettem is haza de addigra vissza ált a rendszer és le maradtam rólla !!
Én egy 17000 Ft os kést hoztam volna el 6300 ért , amúgy akcióba szokott lenni 12000-ért !! -
saril
senior tag
válasz
z123456z #74337 üzenetére
a vásárló az, aki vételi ajánlatot tesz a webáruház felé, a webáruház pedig a megrendelés visszaigazolásával fogadja el azt. Ezzel a visszaigazolással jön létre tulajdonképpen a szerződés (amit a jogszabályok ún. távollévők között kötött szerződésnek nevez).
Itt fontos kiemelni, hogy az automatikus visszaigazoló e-mail, amelyet az áruház rendszere elvileg minden rendelés beérkezésekor kiküld a megrendelő e-mail címére nem számít ilyen visszaigazolásnak – kivéve ha a vállalkozás úgy nem dönt (ami azért nem túl szerencsés, mert ha a vételi ajánlat automatikus elfogadásával létrejön a szerződés, azzal a webáruháznak teljesítési kötelezettsége keletkezik. Ez pedig nagyon kellemetlen akkor, ha valamiért – például készlethiány miatt – a rendelés mégsem teljesíthető).
A megrendelés folyamata tehát:
Webáruház bemutatja a választékot (felhívás ajánlattételre)Vásárló megrendel egy terméket (vételi ajánlatot tesz)Webáruház elfogadja a vételi ajánlatot (ezzel jön létre a szerződés)Webáruház teljesíti a megrendelést, amit a vásárló kifizet (ezzel a két fél teljesíti szerződésbeli kötelezettségét) -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #74256 üzenetére
Igen ahogy MC Pite felhasználo is írja két három tekerés, több helyen is olvastam, hogy amelyik lámpa sokáig , hónapokig áll ajánlatos ez a tekerés a rugó sem feszül és a kontakt is megszűnik !
Nekem sok lámpám van és én egy párnal megcsinálom de ahogy felkapm 3 másodperc és üzemkész
Eből eredendő hibaról nem halottam, olvastam csak a lemerűlést !! -
z123456z
őstag
válasz
z123456z #74217 üzenetére
Lehet, hogy én néztem félre valamit, de az előbb még ~84 dollárra emlékszem, és a -10%-kal számoltam ~75.60 dollárt. Most pedig 90 dollár, az -10% --> 81 dollár. Ezek szerint még az ára sem biztos.
Nem is értem, miért nem akkor rakják ki, amikor megvan a végleges ára és van készlet belőle. Wurkkos nagyon kapkod valamiért.
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #74156 üzenetére
Le forrasztod a vezetéket a csillagról, keveszed a csillagot és hátul ki szeded a drivert , a lukakon ki jön vezetékkel együtt , ha szerencsés vagy az új driverenn van vezeték , ha nincs a régit vagy másikat kell forrasztani !!
Szofir drivert vettem többet volt amelyiken volt vezeték volt amelyiken nem és az olyan kicsi volt, hogy a nagyitó is élő került -
z123456z
őstag
válasz
z123456z #74128 üzenetére
Rendeltem egy drivert, remélem jó bele, 22mm-es. Nem mértem le, gondolom az. És hogy kell kicserélni, csak leforrasztom a csillagról a rosszat, az újat meg rá, és ennyi? Vagy kell valamire figyelni? Ugye együtt nem jön ki, a kettő között lévő akármi az maga a lámpa test, csak a lukakon megy át a vezeték, aztán jöhet a forrasztás?
+ Vettem egy ugyanilyet SFT40 -nel. Kíváncsi leszek egymás mellett melyik milyen, már ha jó lesz az OSRAM os.Tiszta hülye vagyok, tegnap még árulom az összeset, ma meg veszek egy újabb díszt.
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #74128 üzenetére
Vajon mi lett vele
Nem tudom ki, hogy csinálja de nekem van egy elméletem , lehet nem jó de én kint tartom a lámpáimat a kamrában nincs se hideg se meleg !!
Mindég attól féltem, hogy ha a melegről télen ki viszem a lámpát és nem kapcsolom rögtön be, hogy melegedjen, hanem be dobom a hideg kocsiba nehogy a nagy hő ingadozás miatt le párásodjon
Ha be hozom a melegre rögtön tiszta vizek lesznek olyankor egy órát másfelet hagyom mielőtt be kapcsolom !!Nem tudom jó az elméletem vagy sem
-
-
Vlah
tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #74058 üzenetére
Sofirn saját 3000mAh akkuja egy fillért nem ér, mikor megvettem az SC31Pro-t próbából, akkor vettem hozzá akkut is, ha már kb. minden (márkás) lámpámhoz van saját akku, de azzal sokkal kevesebb áramot vett fel, mint amit a Samu 30Q-ból felvett mikor azt tettem bele. Szemmel is látható volt a fényáram növekedése a turbó esetében.
Nem ez volt az első eset, hogy ilyen opcionálisan, plusz pénzért vett akkuval megszívtam. Ha van a lámpához akkor az általában jó is hozzá, de mikor csak tudsz venni de alapvetően nem azzal adja azt tapasztaltam, hogy az nem az igazi, hanem egy köztes megoldás. Kipróbálni ki lehet vele, de nem lesz vele tökéletes. -
H-Zol
senior tag
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z #73951 üzenetére
Tényleg van különbség akku és akku között a fényben. Megjött a Keepower, csináltam a wc-ben egy amatőr lux mérést ( sarokban a lámpa, másikban a teló, közte 2x4 gurigás wc papír oszlop ). A plafonról és a falakról visszaverődve az Astrolux akkuja ~230 Luxot tudott, míg Keepower 295 Luxot. Ez majdnem +30% ha jól számolom. Kár, hogy nem tudom összehasonlítani egymás mellett. Na mindegy, a tudat, hogy jobb, az is valami.
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z #74038 üzenetére
Sajnos ismét be kell látnom, hogy túl korán és hirtelen felindulásból ítélkezem. Ez egy baromi jó lámpa! Én értelmeztem rosszul a fix állású csipeszt és nem is találtam a fogást, úgy kényelmetlen volt a fogása és a kezelése, a gombok elérése a suta és merev hüvelykujjamnak. De ha úgy fogom meg, hogy a csipesz a tenyerem közepébe ( életvonalak? ) simul, rögtön kényelmes lesz az érzés, stabil a fogás, a gombok kb 4 és 10, vagy inkább 3 és 9 órához kerülnek, könnyedén és kényelmesen elérhetőek lesznek ( még youtube os bemutatókon is az egymás fölötti átnyúlást mutatják, ha jól láttam, ami egy kevésbé hajlékony hüvelykujjal majdnem lehetetlen, de mindenesetre rettentő kényelmetlen ). A fénye pedig szenzációs ( nem jobb és nem olyan erős, mint a Striker ) annak ellenére, hogy a TIR lencse miatt nincsen szórt fény, viszont a spot jó nagy, remekül használható. Mondjuk el nem tudom képzelni, hogy ezeket a viszonylag drága, és a még drágább lámpákat hogy használják mások nyugodt szívvel, én még a kocsiba elvinni is csak tokban merem őket.
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #74044 üzenetére
Hát nem sötétben próbáltad
Ezeket sötétben kell ki próbàlni sőt mikor megjött a nagy Lumintop BLF GT ithon az udvarba próbáltam , a kertbe és azt mondtam ez nem egy nagy durranás, kisseb lámpaim le körözik !!
De mikor ki mentem a határba , folyó partra na ott azt mondtam Aztaa
Terep kell neki jó hosszú, ott mutatja meg, hogy mire képes !! -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #74038 üzenetére
Nekem olyan szokásom van, hogy azonos lámpákat nem hasonlítok össze , mert akkor úgy járnák mind te fölöslegesnek találnám
Úgy elldöntöm , hogy melyik az erősebb kézre álób stb !!
De még ha kényelmetlen is ahogy írtad az már gáz
Az Amutorch XT35-ön nem gondolkodok azt már előre tudom, hogy nekem nem tud ujját mutatni ! -
papucsiga
csendes tag
válasz
z123456z #73963 üzenetére
Nekem is van pár eltérő tapasztalatom. Az Olight Warrior mini akkuja 3500 helyett cirka 3100, a Sekker 2 akkuja 5000 helyett 4300, egy 3500 és 3400-as fenix akku is 3100 körül van. Az Sp10 pro akkuja 900 helyett 790. Jó hír, hogy a kis 550-es Olight akkuk 600 felett teljesítettek, a Wuben H1 akkuja meg beváltja a 2600-at.
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #73962 üzenetére
Igen kikapcsolva , és van amikor csak egy kicsit a tenyeremhez verem és jön a hiba , de van amikor erősebben meg kocogtatom és nincs hiba , de a hiba a kocogtatástól jön !
Másnál is van és most olvastam , hogy ha jön a hiba az oldalsó kapcsolót pár másodpercig nyomva tartani és újra megy !
Ki próbáltam és működik !!
Most megpróbálom szikszallagal be tekerni , lehet teszek neki egy mágnest is és akkor még kocogtatni!!Vajon érdemes nekik meg reklamálni , töllük vettem direkt a Wurkkos oldalról !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #73951 üzenetére
Azért itt már van különbség, mérni biztos lehet a fény különbséget, szemmel nem tudom de kiváncsian várom , hogy mit tapasztalsz
Ha két lámpa volna egyik ijen aksival a másik amolyanal akkor valószínű látható volna a különbség!!Most tesztelek egy Wurkkos aksit olyat csinál, hogy le se merem írni
még egy két mérés , próba és írom -
MittuDomain_
őstag
válasz
z123456z #73946 üzenetére
Köszi, megnézem.
De elvi szinten tudtok-e helyette más BB alternatívát?
sokkal jobban szerette pl az EE X1R-t, de azt beszüntették. Az SP40 spotja túl erős, ne,m elég diffúz, de persze ha egy H04R hátromszor annyi, akkor nem kérdés...Szerk:
Kellene neki még legalább 4-6 darab. -
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #73746 üzenetére
Mostmár nem keverem őket
Maradnak csak a modernebb LED -esek , azokból is van épp elég !!Csinálod a rugó áthídalást , kíváncsi vagyok rá , hogy szemmel látszik e valami !!
Vagy esetleg, ez csak egy ötlet előtte azonos hőmérsékleten , rá mérni mondjuk fél perc után , lézeres hőmérővel, és ezt megcsinálni az athidalás után is !
Nagyobb lumen nagyobb hő kell legyen elméletileg -
z123456z
őstag
válasz
z123456z #73401 üzenetére
Na, megtaláltam az SP33 bypass méréseit, azért elég jelentős javulás, ha igaz. Talán TS30S-nél is lenne hozadéka, ami látható, és akkor talán közelítené a megadott értékeket.
In tube:
Turbo: 2185 lumens (62% of advertised)In sphere:
Turbo: 2283 lumens (65% of advertised)This… this isn’t ideal. While I expect an amount of difference between marketing and my measurements, I don’t expect that much.
After a significant amount of reading around, I’ve bypassed the springs on the tailcap, as resistance in the spring can severely inhibit the output. I used two small pieces of 22AWG wire, twisted the ends, and soldered to the top and bottom of the spring. With that, I now get:In sphere after spring bypass:
Turbo: 2810 lumens (80% of advertised)That’s a decent amount better, but this is more like what the numbers should be out of the box, not with a spring bypass done by myself. This tells me that the resistance of the spring metal is far too high, and either needs a solid bypass in the factory, or higher quality metals.
One last measurement for the sake of it – I’ve now bypassed the spring in the driver too. This is going into “you really shouldn’t have to do this” territory.Turbo: 2924 lumens
Turbo with Samsung 40T: 3234 lumens -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #73659 üzenetére
Lehet
de ettől a töltőtöl tényleg szégyen volna mert nem olcsó kategóriás, pláne aki hazai beszerzéből veszi meg 25000 Ft ért
Nekem van több műszerem, sok aksim , több fajta töltőben probáltam már tölteni , de van 8 darab Sony 18650 VTC6 aksim amit egy töltő sem tölt tele általában 4,17 re töltik van amelyik 4,15 re de pár nap múlva rámérve 4,12-4,11 és onnan nem merülnek , szerintem a celláknak van valami bajuk !! -
zolikaDB
veterán
válasz
z123456z #73635 üzenetére
Attól még lehet 90+ CRI
Ez egy kis EDC/ékszer. Ennyi. Figyelj, nálam az S2+ is hamar elmelegszik high-on...
De körtét az almával. Nem sok lámpa van 20$ alatt, 3 LED-del, AUX LED-ekkel, 14500-al, high CRI-vel, választható színhőmérséklettel/AUX LED színnel/eloxálási színnel... -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #73613 üzenetére
De ugyan olyan minden a fej is , ez az [kép] anyi a különbség, hogy ebben narancsbőrös refi van , na itt egy kép [kép] az SFH55 LED , oda tettem a kis újjam , hogy érzékeljem ennek a LED Nek a nagyságát
Néztem videót, ahol cserelgetik a refit , a simával szűkebb lessz és távolabra dob , de nekem ez így jó ahogy van ezzel lehet keresgélni !! -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #73605 üzenetére
Ennyire nem mentem bele, refi csere, de Convoynál mindent lehet, az az sok mindent, sok tartozékot meglehet náluk vásárolni !!
Itt [link] úgy írják, hogy 2 percet megy turbón és utánna be esik 40% és ott megy stabilan még 2ora hosszát !!
Én nem fütöm túl és jól el lehet vele szórakozni -
-
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #73589 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek,
Ja igen, az enyém dedómolt sst40-nel van szerelve, tehát a gyárilag megadott ~160?kcd-nél azért többet tud. Nem annyira kényelmes, és nem rövidnadrág zsebbe való, de kabátzsebben simán viszem az FT03at, esti sétákra imádom, mert terít is, meg pirít is, ha kell. Árban olyan 20ezer HUF körül maradnék, azt.most nem is tudom mennyi, olyan ~60Usd?
A felhasználás vegyes, de inkább kint kell a pampán, őzeket lesni, meg 2 szélturbina közt világítani, az FT03 nem mindig ér el a másik toronyig, hogy lássam, megy-e, meg kardozni a levegőben
Utálom a seggkapcsolót, vagyis a fejkapcsoló annyival kényelmesebb lenne, de nem vagyok filmsztár, hogy minden apróságon hisztizzek, uh hajlandó vagyok kompromisszumra, akár kicsit ár, akár gomb tekintetében, de méretben is lehet kicsivel nagyobb, csak ne legyen akkora, mint a Thorfire s70s. Szóval, kicsit mindenben rugalmas vagyok, ha megéri, nyilván a keret szűkössége miatt.L8at néztem ki először, de alig lehet kapni, és asszem már 100usd felett van, aztán találtam az L21Bre, TS30Sre.
-
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #73559 üzenetére
Gondolkodom vmi b.szó lámpán, a cél 1km feletti táv olcsón, de azért használható fénye legyen, ne csak egy pontszerű fénynyaláb
.
Az FT03-at szeretem, messzire visz, de közelre is használható fénye van, zsebben is elfér, valami ilyesmit keresnék, csak messzebbre világítót.Látom Neked is van FT03, meg jópár lámpád. Mennyivel tud többet az L21b a Ft03-nál, jelentős a különbség, érezhető a diffi, nem tudnád egyszer, ha épp olyanod van, összefotózni a kettőt? A TS30S-t írtad, hogy nem nagy előrelépés az FT03-hoz, uh azt nem kérdezem
Előre is köszi.
BTW,
megjött közben az Astrolux BL03 bringalámpa, azért van súlya, érződik a 6000es akku, de ehhez mérten a tartója is elég strapabíró. A tompított szélesen terít, és neutrál színű, a távolsági meg szúr, és hidegfehér. Egyelőre nem próbáltam élesben, de eddig tetszik a lámpa.Olyan 50-60 centiméterről telefonnal fotózva ilyen a vetítési képe:
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #73497 üzenetére
Nem mindig a távolság a lényeg. A nemrég emlegetett P7R Signature még fókuszálva is eléggé szórja a fényt. A kapunk a képen 90 m, túloldalt a ház fala +10 m (vagyis 100 m -re).
A Led Lenser P7 Core viszont csak 450 lm -t használ (4× AAA), mégis fényesebb (a fényképezőgép pedig visszavett, de így is látni a különbséget)
A Nitecore MH10S hatótávja picit elmarad a Led Lenser P7R Signature mögött. Ezt főleg a sárga épület falán látni. Ja meg a tükör végett a kiskertet nem világítja meg annyira, csupán a végét.
2 perc után meg már látványos a különbség a P7R Signature felé. Ha akarod azt is lefotózom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest