- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
Csoda
Át kell baxni a fizikát.
Na jó nem. Elég ha vársz 5-6 évet és akkor lesz jobb hatásfokú led.
Ha eleve szar led van benne mint valami régi XML akkor lehet rajta hozni egy mai friss leddel. Csodák nincsenek.
Pl:
Adott egy C8 XM-L2 leddel tud 250-300m-t 3.5A-en. Ugyanez XP-L HI-velnugyanezzel az árammal 4-500m de szűkebb fényed lesz a szórt fény halványabb lesz.
SSt40-el ugyanaz lesz a vetítési képed mint XM-L2-vel ugyanazon az áramon kb ugyanazt kapod. Csak egy XM-L2 megáll 1400 lumen és 4.5A körül addig az SST40 elmehet 8A-ig amivel azt kapod amit vártál fényben de sokkal több áram kell és sokkal jobban melegszik. Amiket manapság lámpákba tesznek nincs nagy hatásfok béli különbség csak ha nagy árammal hajtod rosszabb lesz. De nagy különbségek nincsenek . Ha egy led messzabb visz mint pl az osram akkor másban veszítesz mint pl az csak 7-800 lumen 5A árammal tehát szar a hatásfoka ha úgy nézzük de C8-ban tud 800m-t viszont azt egy nagyon szűk pontban és alig lesz szórt fényed mivel minél pontszerűbb a led a reflektor (ha jól megtervezett) annál többet tud hasznosítani a fényből a hot spotba tehát messze fog vinni. -
FBLLMAG
senior tag
A Convoy M1 ugye nagyobb refi mint az S2+, messzebb is világít, ugyanolyan leddel. Másik megoldás a led csökkentése (XM-L2 -ről pl XPL ledre). És a 3. variáns a tükör mélyítése, vagy TIR lencse használata, szűkebb fénykörrel.
A tükör mélyítésével a szórt fény átmérője is szokott csökkeni.
-
xcsabo
senior tag
ezt ismeri valaki? jó áron van.
[link] -
-
G@ben
addikt
válasz
MittuDomain_ #59086 üzenetére
Tehát pl az S2+ helyett hiába keresnék olyan lámpát, ami ugyanúgy terít, de mégis érezhetően messzebbre visz?
Bár azért különböző ledekkel ez gondolom kompenzálható valamennyire. -
MittuDomain_
őstag
-
G@ben
addikt
A napokban olvastam vagy itt vagy máshol olyat, hogy a nagyobb reflektor throweresíti a lámpát. A kicsi flood lesz, a nagy meg thrower. Ez tényleg így van? Értem ezalatt, hogy egy flood lámpából nem lehet kihozni nagyobb refivel olyan lámpát, ami messzebb visz, de ugyanúgy terít?
-
prsq
aktív tag
válasz
WestBam #59083 üzenetére
Nem 1$, hanem 200 GB pont, amit adtak volna. :-)
A Zanflare féle partial refund is több, mint a semmi. (Kb. ugyanaz jöhet ki, mint a visszaküldés - én költségemen - és full refund.)
Megpróbálom, kösz a tanácsot.
A lámpa azóta reggel működött - biztos félt a sötétben
- de elem ki, elem be-re megint meghülyül, ugyanaz. Aztán addig tekergettem, kapcsolgattam, most épp megint működik. De ez így marhára nem megbízható.
-
WestBam
Topikgazda
Ha megnyugtat akkor szerintem már fél év után is leráztak volna, max küldenek vissza 1$ "partial refund"-ot aztán oldd meg.
A Zanflare leírja, hogy mik a lehetőségeid a 24 hónapos garanciával kapcsolatban. Ha tippelnem kellene: levél, fotó/videó és partial refund, vagy küldd vissza és cserélik. A kiküldés drágább mint a lámpa és elengeded magadtól a sztorit.
Egy próbát viszont mindenképp tegyél náluk, mert lehet korrektül küldenek egy zárókupakot, vagy egyéb megoldást javasolnak! -
prsq
aktív tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #59072 üzenetére
Távolságra értettem a szorongatást. Egy ismerősömnek vettem Olight H27E fejlámpát. Brutál fénye van, távolra visz nagyon a spot. Elég jól átgondolt fejlámpa, kivétel a zár ami nincs csak ha lehúzod az akkut. Az eredménye: véletlenül bekapcsolt lámpa magára olvasztotta a technikai ruhadarabot. Megmentettem neki, instán tettem fel képeket milyen volt és milyen lett. A nagytesója ennek még több kandela, az elvileg még távolabb visz, de azon dupla flood fény van.
-
prsq
aktív tag
Zanflare F3 kapcsolójával volt valakinek baja?
Nem is sokat használtam, egy éves múlt, ha rendesen rátekerem a végét, egyáltalán nem kapcsol be (előtte egy picit felvillan egy pillanatra)..
Ha kb. két fordulatot kitekerem, akkor ha nyomva tartom világít, és ha az egész végét (nem a kapcsolót) nyomkodom, üzemmódot is vált. Ha elengedem, nem világít.(Kb. egy hete még rendben működött.)
-
xcsabo
senior tag
válasz
MittuDomain_ #59066 üzenetére
Én... Köszi. De ez valamiért nem jön be. Inkább az edc05.
-
vince
őstag
Új Armytek modell jelent meg, egy kulcstartó-lámpa Zippy néven. 3 mód (160, 100 és 5 lm), beépített 100 mAh LiPo akku. Érdekes a kialakítása, ha jól látom, nem előre, hanem oldalra világít.
-
MittuDomain_
őstag
Valaki most keresett minőségi kisebb AA lámpát.
Lumintop tool AA XP-L 14,70USD - eddig talán a legolcsóbb.
Kupon:
BGF1111 -
kk831228
addikt
válasz
bedvóter #59047 üzenetére
Tényleg elég jó a képe a hc30-nak, meg az elemlámpa blogon is azt írja a tesztelő hogy ez vilgágít legmesszebre sok közül...
Közben találtam sufni megoldást a mágnesre is...: [link] Vagy van mégegy, itt meg a klipszbe van "beépítve", ez talán még jobb... : [link]
Vagy pedig legjobb futáshoz talán az nu25 amit itt is írtak a többiek... Te futottál már a hc30 -ban??
-
bwoay
nagyúr
aha, értem!
egyébként az alacsony fokozatokhoz én is ragaszkodom, a magasakhoz nem feltétlenül, de mint írtam, nekem már hasznomra vált a kisebb turbo a Wizardon. innentől én azt vallom, hogy van létjogosultsága számomra. viszont a minap a firefly módokkal tökörésztem, és kajak meglepett, hogy full sötétben még a leggyengébb (talán 0.15 lumen?) is mennyire használható.
a párás, ködös idő mindenképpen bukó, ez tény.
kültérre meg szerintem az a típus az igazi, ami ugyan nem thrower, de van határozott, és viszonylag nagy hotspotja, meg egy tisztességes spill. és akkor nem szűken, csőben világít, de tud távolságot. fejlámpából ugyanakkor ilyet egyáltalán nem szeretnékaz legyen olyan homogén, amilyen csak lehetséges.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #59057 üzenetére
1x már valami erdei ösvényen is ki kéne próbálni a lámpákat.
Pont a rosszabb időkben, erdei sétára van nekem a LL MH5, állítható fókusszal. De a többi LL lámpám is használható, meg ott vannak a színes filterek is. Maglite, és a többi szűkebben hordó lámpa is jó. Ugye.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
WestBam #59057 üzenetére
Egyről beszélünk.
Ha 3. fokozat, meg turbó, akkor nem a szórtat használtad a HC65-ben, hanem a reflektort.
Az pont olyan, mint amit írtam, hogy jó. Persze, egy throwerhez képest széles, de a TIR H03-hoz képest mégiscsak lézernyaláb. Van egy közepes-nagyobbacska hotspot, és elég sok spill. De ez a spill nem az, mint amikor egy nagyon széles flood szélét látod. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Lacerta #59056 üzenetére
Volt rá példa, hogy a szélesen terítő HC65 fényénél 3. fokozatban mi 5-en mentünk hegyről le, a többiek elő sem vették a fejlámpájukat, elég volt a fénye ennyi ember vonulásához is. Ellenben a turbó fokozat is jól jött mikor az ösvényen túl is belestünk, hogy mi van. Sok a szórt fény és valóban visszaverődik belőle bőségesen, de azért így is hasznos tud lenni. Nagyobb ködben valóban vacak, de akkor a többi is vacak, de csak egy lámpával ki indulna az erdőbe?
-
Lacerta
aktív tag
Igen, egyetértek.
Párás időben eleve haszontalan a fejlámpa, mert pont a szemed előtt verődik vissza egy halom fény az arcodba. Csak a megnövelt parallaxis segít, magyarul kézbe kell venni a lámpát.
És inkább valami throwert.Van egy moddolt szöglámpám, amiben cserélgetni szoktam az optikákat.
Arra jutottam, hogy az a TIR, ami gyárilag a Skilhuntokban is van pl., pár méterig jó csak.
Egyszerűen annyira széles, hogy közeli tárgyakról ( és a talajról ) annyi fény verődik vissza, hogy hiába növelem a fényáramot, csak a pupillám szűkül, messzebb nem látok vele. Maximum SMD forrasztáshoz optimális, ahol olyan közelről kell nézni, hogy a lámpa asszmetriája számít.Alapvetően még zárt térben, és szereléshez is inkább az egyel keskenyebb TIR-t szoktam beletenni, azzal mondjuk 20-25m-ig egész jól hord, de túrázáshoz inkább a gyári reflektort teszem be. Vagy viszek még valami keskenyebben hordó lámpát.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Gargouille #59033 üzenetére
Ugye?
-
Vlah
tag
Arra gondolok, hogy magas fokozatban a pupillád jobban beszűkül a közeli fények miatt, így a távoli fényeket nem tudod befogadni, így összességében nem látsz el messzebbre sem. Pl tiszta telihold idején pláne havas környezetben semmi hozzáadott értéke nem volt a lámpának, ha bekapcsoltam a fényt távolra kevesebbet láttam, még alacsony fokozat esetén is. ráadásul a fénycsóva párás időben zavarta a látóteremet. Elég csalódott voltam emiatt. Beltéren, szükségvilágításnak valóban jó tud lenni a sok szórt fény, akár a falakról visszaverődve is, kültéren is lehet ilyen, de én ritkán találkoztam vele.
-
FBLLMAG
senior tag
Lényegében egyetértünk. Én is az alacsonyabb fényáram fokozatokat használom. Ezért akkor már a méret, "tömeg" is számít. Ezért AA / 14500 -as méretű fejlámpákat használok, esetleg a Nitecore NU25 -öst. Ha kell a táv a természetben, a LL MH5 -öst használom, mivel ez a Convoy S2+ szintjét hozza. Most a Fenix HL26R -rel szemezek (olyan könnyű kis általánosnak tűnik).
A Wizard az üzemidőt biztosítja, és ha kell a fényerő, ott a Turbo. Lent a föld alatt, sziklák között, várrom áttekintése esetén, nagyon jól jön az erősebb flood lámpa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest