- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
Az analóg csatornákat csak az analóg beltérivel fogod látni, a TV-d-ben 99.9%, hogy nincs analóg sat tuner. Viszont, amik analógban jönnek, azok jönnek digitálisan is, kódolatlanul.
Tényleg böngészd át ezt az oldalt:
http://hu.kingofsat.net/pos-19.2E.php
Ahova az van írva a blokk fejlécébe, hogy PAL, azt az analóg beltériddel kell, hogy lásd, ahova meg, hogy DVB-S vagy DVB-S2, azok közül a Kódolatlannak jelzetteket a digitálissal.
Az, hogy jó-e a fejed, abból derül ki, hogy a táblázat első feléből tudsz-e csak csatornákat nézni, vagy a második feléből is!
-
Raucher
tag
Ez egy rendes offset tükör. A jobb fajtából való.
A fejcserét csak akkor erőltesd, ha a magasabb frekvenciákon nem vesz jelet. (Nincs analóg és digitális fejegység, csak a vételi frekvencia tartományban térhetnek el egymástól.) A képen nem sok látszik, lehet, hogy ez csak védőtok a fejegységen, ami látható.Viszont szép móka lesz beállítani az antennát, ha más holdra kell fordítani.
-
Rick4
félisten
Ez egy dolog, épp egy képet készíthetnél róla, nekem is vannak ilyen régebbi fejeim, elvben nem zárja ki semmi, hogy ezek még ma is jól működjenek, egy dolog szokott bejátszani, a fejkonverter zajtényezője. Ez jellemzően ma már 0.3db körül mozog (címke szerint), a régiek meg még 1db körül voltak. ez ronthat a jelszinteden, még egyes TP-k vételén is. Egyébként se múlhat egy új fejen a dolog, 1500Ft körül vannak az egyszerűbbek.
Az új egység valahogy állását leginkább abból lehetne megmondani, hogy hol laksz, melyik műholdat nézed, illetve van-e forgatód a tükör mögött, vagy csak fixen van-e feltéve.
-
-
GBogyó
tag
A beltérid analóg, azzal a következő adásokat látod a következő frekvenciákon:
http://www.flysat.com/analog.php
vagy itt
http://hu.kingofsat.net/find2.php?pos=19.2E&cl=&num_pays=&num_genre=&num_crypt=&num_standard=2&ordre=freq
(ezeket vélhetőleg kb. 1 év múlva le fogják kapcsolni)A TV-d DVB-S2, ezzel a DVB-S és DVB-S2 adásokat tudod venni, az analógokat nem. Mondjuk a felsorolt analóg adásokat DVB-S-ben is adják, tehát ez nem lehet probléma.
http://hu.kingofsat.net/find2.php?pos=19.2E&cl=&num_pays=&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=Digital&ordre=freqCserélni a fejet úgy tudod, hogy megjegyzed, hogy áll (a fej a tartóban a függőlegestől kb. mennyire és milyen irányba van elforgatva), kicsavarod a kábelt a fejből, szétnyitod a fejtartó műanyagot a szétcsavarozásnál, és visszateszed az újat fordított sorrendben.
Fejet valóban csak ezért kell cserélni, amúgy nincs analóg és digitális fej, tehát ezzel menni fog az analóg vevőd is (még egy évig).
-
Rick4
félisten
Elvileg a műholdas része S2-es vevő, tehát a kódolatlan HD csatikat is látnod kellene vele. Itt nézd meg, ezekből mit tudsz nézni: [link] fehér zínű az analóg sugárzású, azokat tuti nem látod, vajszínű, és az encryption system részben "F" betűbel láthatod azokat, amik dekóder nélkül foghatók. Ezeket tudnod kellene nézni, itt: [link] van az a pár csati világos színnel jelölve, ami HD-ben kódolatlanul nézhető.
-
GBogyó
tag
Nézd meg a linket, amit küldtem múltkor. Ha az első felében lévőket látod, és a második felében lévőket nem, akkor vagy beállítás, vagy LNB csere. Valahol a vevődben lehet állítani, hogy melyik műholdat milyen fejjel veszed. Ott nézz szét, univerzális fejet kell beállítani.
Ha nem jó, akkor venned kell 1-2 e Ft-ért egy fejet.
Az, hogy analógban látod, nem jelent semmit, mert az analógok az alsó tartományban vannak. A digitális vevőd meg 99%, hogy nem veszi az analógot. Tehát ott egy másik frekvencián veszed az adást. -
Rick4
félisten
hogy a fejegyseget kell kicserelni digitalisra, mert hiaba hozza be pl. Pro7 HD-t nem fogom latni mert a fej nem alkalmas megjeleniteni... hiaba van digitalis belterim akkor sem..
Most nem tudom, az ember miről beszélt, de a fej, mint az LNB nem hiszem hogy cserés, már sok sok éve nem lehet olyan fejet kapni, ami jelenleg ne lenne alkalmas. A fejegységre érthette a set top boxot, vagy a beltérit? Mert abban valóban létezett analóg, de megint csak sok sok éve mindegyik digitális. De ha meg as fej nem alkalmas.. Hát, nem tudom, szerintem 6-7 éve nem vehetsz már olyan fejet ami ne lenne jó. Egyébként meg egy sima Sharp fej kb 1000Ft.
-
GBogyó
tag
Eddig teljesen jók vagyunk. Ha megnézed a linket, amit korábban küldtem, azon látszik, hogy ami bejött, az fehér háttérrel van, tehát ingyenes (FTA), ami nem jön be, az színes, tehát kódolt. Van egy olyan opció is a lapon, hogy rejtse el a kódolt csatornákat. Akkor csak azokat látod, amik be kell, hogy jöjjenek. Ha azok megvannak mind, akkor rendben vagyunk. Ha nem, akkor még sokminden lehet, megírod, mik nem jönnek, és kitaláljuk, hogy lesz jó.
-
GBogyó
tag
Kérlek írj pár olyan csatornát, amit megtalál, de nem látod. Talán előrébb visz a keresésben. Ha megtalál egy csatornát, akkor már jó a fej, tehát valami más gubanc lehet.
HD-ban ingyenesen csak azokat fogod tudni látni, amiket írtam, az sajnos a teljes lista. Amiket említettél, kódolt csatonák HD-ban, (merthogy csak SD-ben ingyenes), a német HD+ csomag részei, csak előfizetéssel tudod nézni. (bár megjegyzem, a német csatornák SD-ben is kiválóak tudnak lenni).Ha az UPC-Directnél a tv-n közvetlenül behangolva nem jobb a kép, akkor az azt jelenti, hogy ilyen a forrás. Sajnos sok csatorna silány minőségben jön, bár ez általában a csatorna hibája, hogy nem adnak jó minőségű jelet. Rossz pl.: a filmmúzeum, az echo TV, stb.
-
GBogyó
tag
Tulajdonképpen igaza is lehetett volna, de nem ;-)
Fejet lehet, hogy kell cserélned, de mint írtam, itt sincs digitális ;-). Mint a földfelszíni vételnél: analóg és digitális, sőt HD-s antenna :-D. Szegény antenna, azt sem tudja, mit vehet, és mit nem.
Egyszóval kell fejet cserélni, ha nem látod a felső tartományt.
A Pro7HD-t azért nem fogod látni, mert fizetős. A német kereskedelmi csatornák SD-ben ingyenesek, HD-ban fizetősek.
Itt nézz körül http://hu.kingofsat.net/pos-19.2E.php, ebből láthatod, hogy mi hol jön, mi fizetős, mi ingyenes, stb.
Amit a fej vesz, azt látod. Amit nem, azt nem. De csak az ad majd képet, amelyik ingyenes, tehát a linkelt táblázatban fehér. Ha csak az első fele jön be, akkor fejcsere, ha a második fele is, akkor jó vagy.
HD-t látnod kell:
- ARD,
- ZDF,
- ARTE
- Servus (van egy német verzió is),
- Einfestival (ez csak demó, de legalább szép)A többi kódolt ezen a holdon.
(az eletlen kepet a upc-re ertettem, hogy ha bedugom a tv DVB-S tuner-jaba ott olyan, bocsi, hogy ezt nem tettem hozza...., EZ lehet kabel hiba is?)
Ezt nem értettem. A tv-be dugva a kártyát is életlen? Vagy ott jó, csak a műholdvevőben? -
GBogyó
tag
A fej kérdés azért zavar meg, mert analóg és digitális fejről beszélsz.
A fejek között esetedben az a különbség, hogy csak az alsó tartományt veszi-e (10.7 - 11.7 GHz) vagy a felsőt is (11.7 - 12.75 GHz)
Gyakorlatilag azért terjedt el ez a megnevezés, mert az analóg időkben csak az alsó tartományt használták, és szerintem mind a mai napig csak az alsón van analóg sugárzás. A digitális időkben pedig elkezdték a felső tartományt is használni.
Tehát neked, ami az alsó tartományban jön analóg, vagy digitális SD illetve HD adás, mind kell, hogy jöjjön.
Sajnos valóban, néhány SD adás életlen, de ez itt már erősen a forrás minőségétől függ. Kiemelkedően szép képe van a főbb német csatornáknak (ARD, ZDF, 3Sat, stb.) -
zhagyma
őstag
" ... Kivancsi vagyok mar nagyon, hogy milyen a kepe ..."
A műholdas sávszélesség drága ezért takarékoskodnak is vele a szolgáltatók rendesen. A kábel esetén a műholdas sávszélesség sokszorosa áll rendekezésre egy szolgáltatónál (ha már van kábel, akkor "ingyen"). A műholdas sávszélesség "ára" pedig sokszor a minőség rovására megy. De reméljük Te leszel az ellenpélda ...
-
zhagyma
őstag
" ... Nekem crypotworks-s van es tudom hogy mukodik ..."
Ezek szerint UPC műholdas adásod van. Arra tényleg ad a UPC Cryptoworks kártyát még itthon is. Sajnos jelenleg a UPC kábelen nem ad ki Nagravision3 előfizetői kártyát STB párosítás nélkül.
" ... en valoszinunek tartom, hogy igen! ..."
Hát nem valószínű ...
-
zhagyma
őstag
Ezek közül melyikkel fogod próbálni: SmartDtv CAMs. A UPC kábel Nagravison3 kódolást használ és STB + kártya párosítást. Az bizakodásra ad okot, hogy a SmarDtv a Nagravision (Kudelsky) udvari CAM szállítója és így a SmarDtv CAM-k Nagravision kompatibilisek, de mi lesz az STB + kártya párosítással ...
Ui.: Én úgy tudom, hogy a UPC műholdas adása (Cryptoworks titkosítás) nézhető előfizetői kártyával + Crypoworks CAM-al a TV CI slotjának segítségével. A UPC kábel meg nem. Komolyan örülnék ha meg tudnád cáfolni.
-
-
GBogyó
tag
Hoppá, kis zavart érzek az erőben ;-), picit tegyük rendbe a dolgokat.
Analóg műholdas beltérid megtalálja az általam linkelt csatornákat, ugye?
De azt írod, hogy a tv-n közvetlenül 4 db analóg csatorna jön be? De azok nem műholdasok valószínűleg.
Melyik országban vagy, és mik jönnek be konkrétan?
Én azt tippelném, hogy analógban földfelszínről veszel négy adót.
A tv-dben van DVB-T vagy DVB-S tuner? A specifikációjára ránézve nem láttam, de meg lennék lepve, ha nem lenne. -
GBogyó
tag
Picit azért több analóg van, mint 4 (http://www.flysat.com/analog.php), és azokat a régi fejeddel is meg kellett volna talánod, ha jól gondolom.
Mire számítasz? Van sok olyan digitális, aminek kiváló a minősége (német csatornák egy része), és vannak olyanok, amelyek sokkal gyengébbek, mint az analóg.
Kedvencem: a digitális minőség, mint pozitív jelző :-D -
Rick4
félisten
Az astrán saccra 2000 csatorna van, ennek már elég régóta java része digitálisan sugárzott. Mivel évek óta nincsen már analóg beltérim, (van, de elcsomagolva, évek óta be se volt dugva) csak tippelni tudnék, hogy talán akad 1-2 analóg csati.
Ha a kettőt egyesíted, szerintem ott rendesen belepiszkálsz a fejnek küldött 13-18V-ba is, nem úgy megy, hogy elvágjuk a vezetéket, és aztán egy másikkal összekötjük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest