- iGO Primo
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz
soultrapp #15396 üzenetére
Itt az alapvető probléma, hogy az adott antennával és adott pillanatban nem tudod befogni mindegyik multiplexet, amiből főleg az A és C kellene neked, nem a B, amin a kódolt adók többsége fogható. Az antenna mozgatása és egyéb okból az amúgy is bizonytalan vételi viszonyok később változnak, így a legközelebbi keresésénél megint mást találhatsz.
Tehát először is az antennát kellene megfelelő pozícióba állítani, illetve jobbat használni. Beállításról itt írtam legutóbb: [link]
Total Media vackokat nem mindenki kedveli és használja, ezért nehezebben kapsz hozzá fórumos támogatást, például én sem tudom megnézni, hol tárolja az adatokat, de mintha a menüben valahol láttam volna a rendezés, törlés lehetőségét is, amikor egyszer kipróbáltam.
Vagy itt írtam a VLC használatáról, ami fapadossága miatt kevésbé népszerű, viszont működik, csak a frekvenciákat kell átírni, a vételi helynek megfelelően.
Nekem legjobban bevált a DVBViewer, de az nem ingyenes, vagy vannak egyéb lehetőségek is, ProgDVB például.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
soultrapp #15380 üzenetére
Légyszíves, olvasdd el a topiknyitó 1.hozzászólást, jobban fogod érteni, miért nem ajánlunk konkrét típusokat!
Abból a szempontból nézve, hogy milyen áramkör található bennük, érzékenységben lehet különbség. Azbest tesztelt néhányat itt: [link] (jobb középen a lista)
-
Bozek
nagyúr
válasz
soultrapp #15378 üzenetére
1. Főleg a hozzá adott szoftver a különbség, esetleg az antenna, ha azzal akarod használni.
2. Milyen közel van a torony hozzád? Múltkor nekem egy botantennával kb. semmit nem fogott be, csak a csatornákat találta meg. Szobaantennával működött, olyan 15 km-re van a legközelebbi torony, de ez elég nagy teljesítményű (Vasvár/Hegyhátsál). -
azbest
félisten
válasz
soultrapp #15313 üzenetére
A hd adáshoz 2 magos 2GHz körüli proci erősen ajánlott. ffdshow codec-cel 2.4GHz-es core2duo-val SmartDVB (ingyenes) playerrel nálam 35% körüli a prociterhelés m1 hd-n. Ha olyan gpu van a notiban, ami támogatja a dxva-t, akkor megfelelő codecet választva minimális terheléssel is mehet.
Az, hogy milyen antenna kell hozzá, az a hely vételi adottságaitól függ. Van ahol működhet a 12 centis kis antenna, máshol meg tetőantennával sem egyszerű.Ha van vétel, akkor az m1 m2 duna duna world (mux A) bejön az rtl klub és tv2 (mux C) is. Meg persze van pár csatorna még.
A tunerek közt hardverileg túl nagy különbség nincsen. A mellé kapott szoftverek mások. Az olcsó kínai tunerhez általában más programot érdemes keresni, mint amit mellékelnek.
-
Rick4
félisten
válasz
soultrapp #15315 üzenetére
A 10 ezres tuner az egy 220-ba dugható dobozka, mint egy digis vagy upc-s műholdvevő beltéri. Ekkor ez végzi a dekódolást, a videokimenetre egy usb-s digitalizálót dugsz, a gépnek annyi a feladata, hogy megjeleníti a képet, ez nem terheli le különösképp. Próbáld ki a tunert, max nem fog tetszeni.
-
Rick4
félisten
válasz
soultrapp #15313 üzenetére
Rendesen lefogja, ugyanis szoftveresen dekódolódik az mpeg4-es muxból a csati. Én asztali gépen G2020-as proci, + 8GB ram-mal találtam elfogadhatónak, de ott is 30% körül terhelte a procit. Ha 6K-ért veszel egy dvb-t set top box-ot, meg 3K-ért egy usb-s digitalizálót, akkor nem a géped terhelődik, persze 2K-ért van ilyen usb-s tuner, döntsd el, mi számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest