- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
ps_feri
csendes tag
-
ps_feri
csendes tag
válasz
Cöletibi #8368 üzenetére
Na igen, aztán majd 3 év múlva kitalálják, hogy 2 adó ingyenes, a többiért fizess és ki lehet dobálni az összes ilyen vevőt. Én meg sem engedném, hogy Conax modul nélkül forgalmazzák őket
Olyan borzalmakat láttam a boltokban, hogy siralom. Hirshmann felirattal 30 ezer Ft környékén Conax nélkül, egyetlen scart kimenettel. A készülékek legalább fele bóvli: fogyasztói társadalom ugye
Azért írtam, hogy aki nem jár utána tüzetesen a dolgoknak, az megszívja.
-
ps_feri
csendes tag
>olcsó megoldás a műholdvevő, kábeltévén video vagy más eszköz analóg kimenetére egy videobemenetes VGA-t kötni PC-vel, és arra felvenni...
Na, valami ilyesmi jó lesz nekem. Normál PAL TV-kép bőven elég nekem, nincs szükségem eredeti minőségre, mert minek. Igazából a neten is ott van az ATV, de az már túl kicsi. Bőven elég lenne, hogy szükség esetén a TV-n visszanézzem a régebbi felvételt. Persze 1080-as méretben jön a műsor, de nincs szükségem az eredeti méretre, márcsak a kisebb fájlméret miatt sem. A kérdés itt az, hogy melyik kártyát válasszam, ami képes rögtön menteni is az adatfolyamot. Tehát az a megoldás megint nem jó, hogy felvenném eredeti formátumban és utólag konvertálnám kisebbre. Erre nincs időm ugyanis. Sajátcélú, hobbi felvételt akarok, ami egy hagyományos TV-n élvezhetően visszanézhető alkalmanként. (meg persze egy laptopon is).
A Telefunken TTR280C .ts felvételét sikerült lejátszanom az MPC-HomeCinema szoftverrel. Köszönet BeLac szaktársnak !!
A GOM Player továbbra sem játsza le, de ennek az XP összekuszálódása is oka lehet, mert pl. a DirectX-et újra kellett raknom. Csak ugye a Telefunken nem engedi felvenni az ATV adását, tehát még a megoldás nem született meg gyakorlatban -
ps_feri
csendes tag
Köszönöm! Közben egy kedves fórumtárs megnézte az elküldött .ts fájlt és kiderült, hogy nálam van valami codec problem, neki lejátsza. PC-s megoldás mindenképpen kellene, legegyszerűbb a laptopra történő felvétel lenne valami USB ketyerén át, csak a lényeg ugye a fizetős, kódolt csatorna rögzítése, vagyis máris kell a conax modul, ilyen meg igen kevés van (szerencsére?). Ettől függetlenül egy desktop PC-s megoldás is szóba jöhetne. Gondolom másnak is lesz hasonló problémája, tehát hasznos lenne egy "időtálló" és olcsó megoldás megtalálása. HA jól tudom, a HDMI és optikai kimenetek digitálisak, tehát az
svideo, rca és scart marad analógnak kizárásos alapon. GONDOLOM, hogy akkor ezekhez egy olcsóbb PC-s digitalizálókártya megfelelne a TV adás felvételére. Ezért lenne hasznos, ha valaki tudna működő megoldásról beszámolni. Tehát vagy a műholdvevőtől v. a conax-os TV-től kapott jelet kellene PC-vel rögzíteni. A konkrét lényeg maga az ATV műsora, mert ezen van az a sorozat, amit archiválnék. Tehát azzal semmire nem megyek, hogy a TV1-re van megoldás :-) -
ps_feri
csendes tag
válasz
zhagyma #8319 üzenetére
A Telefunken-nel az a gond, hogy elvileg el sem indul a felvétel alapban. A gyerek valamit trükközött és akkor állítólag felvette az ATV-t, de én azt már nem tudtam ellenőrizni a laptopon. Szóval itt már az is gond lehet, hogy a felvétel el sem indul, hacsak nincs valami gyógyitott fw. hozzá. Ezért kutakodok az említett kimenetek irányába és beállítok egy olcsó cél PC-t valami digitalizáló kártyával, ami felvesz normális formátumba, amihez semmi különleges codec nem kell utólag. Csak az lenne a BIZTOS megoldás, ha valaki ezt le tudná ellenőrizni a saját konfigján, mert akkor máris elindulhatunk egy hardver-összeállításból.
Mellesleg a settopbox-okkal is ez a gond, hogy sokféle formátumba rögzítenek. Ráadásul ezeknek kb. 25%-ka conax-os és akkor neki lehet állni próbálkozni, hogy melyik modell mit is rögzít :-) -
ps_feri
csendes tag
Valóban. archiválni szeretném némelyik műsort :-) De egyébként sem adnék ki 40 ezreket egy HDD-s felvevőért, meg újabb tévét sem akarok beállítani. 10-20 ezerből szeretném megoldani a dolgot és szabványos videofájlt szeretnék kapni, mindenféle speciális szoftveres kódolás nélkül. DVD-re menne később az anyag, oszt ha kell, elővenném. Van azért egy-két hasznos műsor: pl. turisztika, de mondjuk képzeld el, hogy egy történelem mániás ember elraktározna egy-egy híradórészletet. Miért ne tehetné?
-
ps_feri
csendes tag
válasz
Raucher #8316 üzenetére
Amíg a DigiTV adását fel lehetett törni, addig nem is volt gondom, a gyerek műholdvevője tökéletesen rögzítette az ATV-t .ts-ben, a laptopon szépen megnézhettem. Csak a DigiTV
MÁRA már az őskorban rekedt, CSAK a saját készülékeiket használhatod, amin nincs USB csatlakozás, tehát az ilyen egyszerű felvételnek annyi. Ráadásul új készülékük sincs, a szerelő szerint gányolni kell a régi darabokat.Így gondoltam azt, hogy majd a DVB-T adás megoldja a kínomat. Végül is azt a megoldást kell csak megtalálnunk, hogy miképpen is rögzíthető az ATV adása a gyakorlatban. Biztos van olyan linuxos settopbox, aminek nem akadály a kódolt csatorna, ha ott a Conax kártya. Végül is fizetünk mindegyik megoldásért, nehogy már ne rögzíthessem MAGAMNAK házi használatra a műsorukat. De mondom, a szabványos kimenetek is szóba jöhetnének: SCART, RCA, HDMI, Svideo, csak én nem tudom ellenőrizni, hogy ott kijön-e az ATV adása. Csak ezért meg nem vennék egy digitalizálót feleslegesen, mert akkor ott dögöljenek meg, oszt kész. Amúgy is csak néhány műsor érdekelne, de belehalni nem fogok, ha mégsem nézhetem őket utólag. Csak rohadtul bosszantó, hogy hülyének néznek minket. -
ps_feri
csendes tag
válasz
m_kovacs #8313 üzenetére
No, annyi mindent javasoltatok, hogy lesz mivel foglalkoznom :-) A gyerek szerint az asztali vevő lejátsza a saját felvételét (még szép), nekem pont a laptopon kellene, hogy ráérő időmben megnézzem, amit otthon nem tudok. Egyébként a GOM Player-nek hiányzott a codec, méghozzá Elecard MPEG-2 Video Decoder Pack. Mellesleg ez sem segített, ha egyáltalán felment a próbaverzió. Ráadásul több éves régebbi verziók vannak dögivel a neten.
Ettől függetlenül érdekelne olyan megoldás is, hogy pl. a TV v. set top box kimenetéről rögzíteném az adást valamilyen digitalizálóval. Ezekből is van szép számmal. Régi analógot már egész olcsón kapni. Persze a legelegánsabb megoldás egy USB vevő lenne Conax-szal, mert akkor nem fogná a tévét 1-2 órára a felvétel. Van valami Alcor darab, ha jól emlékszem a márkára, de biztos van vagy 20 ezer Ft.
-
ps_feri
csendes tag
Köszi, ezt nem tudtam, majd kipróbálom. Ettől függetlenül nagyon mérges vagyok, hogy egyes gyártók miféle szemeteket árulnak, nem beszélve a kereskedők hozzáállásáról sem,
tisztelet a kivételnek. Aki nem hajlandó utánaolvasni a témának, az szépen repíti feleslegesen
a tízezreket. -
ps_feri
csendes tag
Szeretném a kódolt ATV adását rögzíteni a MindigTV adásáról. Van LCD TV conax modullal és van külön asztali DVB-T vevő is (Telefunken TTR280C). Tehát ezeken a szükséges kimenetek nyilván rendelkezésre állnak. Az asztali Telefunken vevő .ts rögzítését nem tudom számítógépen visszanézni, valami méregdrága fizetős szoftvert javasol a lejátszó program.
Sajnos ennek nem jártam utána akkoriban, mert különben meg nem veszem az ilyen szemeteket. (van belőlük egy rakás)
HA desktop PC-vel csinálnám, akkor miféle kártyát vegyek erre a célra viszonylag olcsón? Legjobban annak örülnék, ha valaki írna konkrét megoldást, amit ő a gyakorlatban is használ és valóban működik. Nem szeretnék pl. 10 ezer Ft elköltése után rájönni, hogy a kódolt adást nem adja ki a TV vagy a dekóder. Harmadik megoldás a DigiTV műholdas vevője lenne, de ez ugye nem ez a fórum :-) -
ps_feri
csendes tag
+ mennyivel egyszerübb felvenni magát a streamet:
mms://broadcast.line.hu/atvliveHoppá, ez nekem új :-) Leszedtem egy Tube Hunter nevű progit, ami felveszi a weblapon archivált videókat, de dög lassú, szerintem a 2 óra műsort 6 óráig menti. Ez egyébként a http://www.vidamvasarnap.hu/archivum oldal, ami valami folyam. Ezt nem lehet az "egyszerűbb" felvevőkkel lementeni sajnos.
Vasárnap meg az élő adás jelenik meg a weboldalon.Ezt az mms:// formátumot mivel lehet megnyitni, egyszerűen lementeni?
-
ps_feri
csendes tag
Üdv! Az ATV-ről szeretnék felvenni számítógéppel, laptoppal, de persze más TV adók is érdkelnek alkalomadtán. Viszonylag olcsó és normális minőségű megoldást keresek.
Több megoldás is szóba jöhet. Itthon van DigiTV, ami ugye műholdas vétellel jön. Sajnos ezen a régi kasznin még nincs USB port, tehát itt csak kábeles felvétel jöhet szóba. A SCART foglalt a TV felé, viszont van RGB "banánhüvely" :-), ha jól látom. Külön video és hangkimenet van. Ezt példul miképpen lehetne összehozni egy laptoppal?
Esetleg "asztali" USB tuner is szóba jöhetne, aminek van ilyen bemenete.
Másik megoldás az lenne, hogy USB DVB-T tunert vennék, amit bármelyik gépre rá lehet
dugni itthon. Ha valaki rögzít tévéadásokat számítógépen, szívesen vennék tanácsokat.
Idáig egy "gyógyított" műholdvevővel rögzítettük az ATV-t, de a legújabb Nagra kódolást már nem bírja. Ennek van USB csatija, így egy 2 órás műsor 2-3GB közötti .ts fájlba elfért.
Próbáltam internetről is rögzíteni, de ez katasztrófális volt, az .avi fájl 4GB volt 16 perc esetén!Tehát olyan működő megoldás érdekelne, amivel egy DVD-re ráférne legalább 3 óra TV adás.
Olcsó PCI kártyás tippek is jöhetnek, mivel van asztali gép is itthon. Arra is gondoltam, hogy
veszek (építek) egy barbone multimédia kockát, ami képes ilyesmire.
Tényleg, az ATV interneten nem sugároz? Mivel ez lenne a legegyszerűbb módja a felvételnek ADSL madzagon át, HA találnék olyan szoftvert, ami nem 16 percet rögzít DVD méretben. Előre is köszönöm, ha időt szakítotok rám.Franz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- The First Berserker: Khazan
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest