- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #5815 üzenetére
A kérdésem az lenne, hogy mit jelent a kártya aktiválás. Biztosan nem csak az, hogy mehet a kártya, vagy sem, mivel akkor mondjuk a kártya megállítás üzenetet akár blokkolhatnák is a beltérik, illetve a kártya indítást meg adhatnák simán menüből indítva egy módosított okos sw esetén. Biztos meg van ennek a mikéntje is, de még nem látom.
Nincs a kódolásról egy jó leírásotok? -
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
zhagyma #5689 üzenetére
"...nem szoktak közvetlenül rákötni monitort vagy TV-t. Persze ettől még készíthetnének ilyet a gyártók és talán van is ilyen ......"
Persze, hogy van ilyen. Úgy hívják, hogy set-top-box.
Hiszen ha kijelzőt közvetlenül ráköthetnénk az USB-s tunerre, akkor minek egyáltalán bedugni a számítógépbe. (ahogy írtad te is, a lényeg az, hogy az usb-s tuner csak vesz. A többi a pc dolga.) -
-
ArGab
őstag
válasz
zhagyma #5600 üzenetére
Igen, ezzel tisztában is voltam, nem is volt jobban erősítve. Ugyanezen pozíciókban próbáltam 5-6 hete a botantennáját, de 20-30-as jelnél jobbat nem kaptam, ezért vettem végül a szobaantennát. Így egy 20 centi ármérőjű pozícióban volt kiváló vétel 746 MHz-en, 802-n viszont 0-10 között maradt.
Most hogy beüzemelték a hármashatárhegyi adót, érdekes, hogy szobaantennával 802-n még 50% erősítéssel sem volt stabil, 746-on 1/4 erősítés alatt kezdett visszaesni a jelminőség. Viszont igen jó lett a dolog most, pedig se közvetlen rálátásom nincs, ráadásul déli irányba van az albi, Dél-Budán. -
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #5556 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő ...
Kiegészítés: Egy adott frekvencián a térerőmaximum 0.5 m sugarú gömbben lesz (kicsit kisebb a valóságban és frekvenciafüggő is, de a 0.5 m egy kerek szám) . Az antenna helyzete az adótoronyhoz képest nem változhat döntően (vízszintes, merőleges) csak a pozíciója. Ha siker koronázza a fáradozást ami jobb esetben 5 perc, akkor lehet rögzíteni a rúdat az adott helyen ...
-
gombi86
csendes tag
válasz
zhagyma #5529 üzenetére
Sziasztok!
neem nem az erősítős változat van, hiszen legközelebb áramforrást a második emeleti lakásomban tudnék biztosítani, 40 méter kábelynire az antennától, fel sem merült bennem erősítő lehetősége. fent volt egy antenna, mikor leállt a dvbt kísérleti adása és indult az éles nem tudtam már venni a jelet. hát mivel minden ki lett próbálva az maradt, hogy antennát kell cserélni. dehát azért mégsem olyan egyszerű, ki szeret olyan magason lenni fent naggyából 11 és fél emelet magasságban!
de aztán csak meglett a csere és onnantól minden rendben volt! véletlen akadtam az antennára! a szerencsén mult hogy így ennyi kábel és osztás után is rendesen műkszik! szinte semmit sem értek ezekhez a dolgokhoz!
üdv -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5521 üzenetére
Hát azt ami már megvan a Wifihez, nem akarom erre használni, mert az biquad (illetve double biquad) antennához lesz - csak össze kéne raknom azt is már végre.
Meg a csatlakozó is körülményes, akár az is lehet késöbb megcsinálnám ilyen kábellel, ha nagyon kellene, bár akkor meg inkább veszek egy erősítőt.
Mivel elég jó helyen lakok (1,9km a Széchényi hegy), az a veszteség ami a padláson elhelyezett erősítőhöz lejövő 2-3m-es kábelen van, nem hinném hogy annyira nagy gond lenne végül is belegondolova - legalábbis ha van erősítő.
Ha nincs erősítő, akkor jobban "spórolnék" azért az elérhető antennából kijövő jelszinttel.
Ja és a H1000-s kábel csillapítása 800MHz-en 12.3dB, míg a lengyel kábelé 16,6.
Szóval meglepő módon azért olyan sokkal nem jobb már.Csak akkor kellene egy ehhez hasonló kültéri kábel, mit tudnál ajánlani ?
Vagy kérdezzem meg az Árwill-ben, nekik mi lenne ?
Árban egy hasonló kültéri kb. mennyivel drágább, ha jól sejtem nem sokkal ?Csak akkor darabolunk / toldunk kábelt, ha nagyon-nagyon muszáj (csatlakozó, erősítő).
Igen, épp ezen gondolkodtam én is.
Pl. most úgy van, hogy az antennáról lejövő kábel egy F csatlakozóban végződik, és az egy kb. 1,5m-es kábelen (aminek most jelenleg "összedrótozott" csatlakozása van csak, az AD-s paraboláról jövő kábellel) megy tovább az erősítőbe.
Ezt a köztes darabot ki lehetne hagyni biztosan.
Csak akkor dugós (mint a TV hátulján is pl., hogy hívják ezt ?) csatlakozó kell rá, mert olyan van az erősítőn (sajnos a ki és bemenet is ilyen, nem F-es).
Ugye ilyen is van házilag szerelhetőben ? (ami most fent van a végeken, az ilyen szétcsavarható fajta ugyan, de ezt azért inkább lecserélném már 15 év után)
Illetve most van nekünk egy dugósról csavarosra átalakító vég a UPC-s kábel végén, csak állandóan szétesik. Pedig szerintem a UPC-sek adták...Egy házilag szerelt F csatlakozón (3-as árnyékolású kábelre) mennyi veszteség van kb. ? (746/ 802Mhz-en)
Azon is gondolkozok, hogy először kipróbálom azt, hogy a padlásfeljárónál levezetve a kábelt, mindenféle toldás nélkül közvetlenül a tunerbe, milyen eredményt ad (TSReader-el megnézve).
Csak akkor biztos hogy az egész egyszerre vett kábel (10-12 m körül, de még gondolkodok mennyi is legyen) rajta lesz. -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5511 üzenetére
A CommScope, vagy a lengyel kábel mennyire alkalmas kültérre ?
Vagy arra mit ajánlasz ?
Mert kéne egy 2-3m-es darab, ami az antennától lejön a padlási összekötőhöz, vagy az erősítőhöz, és ennek abszolút kültérinek kellene lennie.
Nem baj, ha akár mondjuk ilyen 300-350 ft/m lenne, csak tartós legyen, alacsony csillapítás mellett.Wifi-hez (2,4Ghz) vettem kb. 1 éve H1000-s kábelt, bár az ide lehet még így is túlzás lenne.
Meg ahhoz létezik egyáltalán krimpelő nélkül szerelhető csatlakozó ? (Az RP-SMA csatit arra ismerősnél krimpeltük rá, bár talán most is el tudnék oda menni.) -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5511 üzenetére
Ja tényleg, persze hogy VHF/UHF.
Egy csomószor mondtátok itt a topicban is, hogy DVB-C rendszerű az Antenna Digital.Hát csillapításban jobbnak tűnik a lengyel kábel egy kicsivel.
Satec:
Częstotliwość ( MHz ) 50 100 200 450 800 1000 1200 1750 2050 2150 2400
Tłumienie ( dB/100m ) 3,9 5,5 7,8 12,3 16,6 18,5 21,3 25,2 27,4 28,3 29,8CommScope:
@ Frequency MHz dB/100 ft. (MAX.) dB/100 meters (MAX.)
5 MHz 0.58 dB 1.90 dB
55 MHz 1.60 dB 5.25 dB
83 MHz 1.95 dB 6.40 dB
187 MHz 2.85 dB 9.35 dB
211 MHz 3.05 dB 10.00 dB
250 MHz 3.30 dB 10.82 Db
300 MHz 3.55 dB 11.64 dB
350 MHz 3.85 dB 12.63 dB
400 MHz 4.15 dB 13.61 dB
450 MHz 4.40 dB 14.43 dB
500 MHz 4.66 dB 15.29 dB
550 MHz 4.90 dB 16.08 dB
600 MHz 5.10 dB 16.73 dB
750 MHz 5.65 dB 18.54 dB
865 MHz 6.10 dB 20.01 dB
1000 MHz 6.55 dB 21.49 dBMOD:
A lényeges Bp.-i DVB-T-nél a 800MHz környéke.
Satec 800MHz: 16,6
CommScope 750Mhz: 18,54 (865MHz: 20.01, ebből kiszámítva: ) 800Mhz-en kb. 19,17.
1Ghz-en: 18,5 vs. 21.49. -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5507 üzenetére
És a 195Ft/m milyennek számít ?
De angol nem volt itt fent ?
Mert a lengyel nem igazán megy.Mondjuk egy jó része kitalálható a specifikációknak, de nem minden + azért a szöveg is jól jönne.
Félreérted, nem tervezek földi + Sat közösítést (illetve késöbb lehet majd amúgy, de ez teljesen más téma). Csak ami fönt van erősítő, azt rémlik hogy használtuk a földihez is (amíg épp nem volt se Am Mikro, se Antenna Digital). Lehet nem jól tettük amúgy ?
De lehoztam köben az "erősítőt", és szétszedtem. Egy egyszerű fekete fémdobozban volt, semmi márkajelzés vagy ilyesmi. Ki is derült, hogy azért, mert nagy valószinűséggel egy ismerősünk csinálta anno, aki ezzel (is) foglalkozott.
Pl. Puskás szövetkezet trafó van benne.
Elég egyszerű felépítésűnek tűnik, úgyhogy ezért csodálkozom, de lehet csak az egyszerű de nagyszerű kategória.
Mindjárt rakok fel képeket. -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5493 üzenetére
Ja és most fogok felmenni a padlásra is, átkötni az AD-s parabolásról a földire, és ehhez normális csatlakozást is csinálni.
Vettem két garnitúra F összekötőt (toldót) az árwillben, ezt az egyszerűen szerelhető fajtát, direkt a most bent lévő egyszerű (szerintem csak 1x árnyékolású) kábelhez valót.
De ugye le kéne cserélni az antennából jövő kábelnek a tetőn, kint futó részét is, ezeknek az antennáknak is ugye F csatlakozójuk van mind ? (kb. 15 éves lepke)
Meg az is eszembe jutott, hogy van egy erősítő alapból az AD jelének, az is kb. ebből az időből.
De úgy rémlik, hogy régebben a földi is átment ezen keresztül.
Lehet az, hogy ez egy univerzális, Földi + Sat erősítő lenne ?
Milyen adatot próbáljak most megnézni rajta ?
Esetleg hozzam le, és nézzem meg, nincs-e valami elhasználódás, károsodás benne ? -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5493 üzenetére
Voltam ma az Árwillben, ilyen kábelük már nincsen, helyette egy másik 3-as árnyékolásút mondott, CTF-113 tipusú, ez 195Ft/m. Erről mit tudsz ?
Amúgy tényleg ilyen CommScope kábelt használtak nálunk is a UPC-sek.
Elég erősnek néz ki, és igen a csatlakozót is fel vannak rakva elég durván. Bár némelyik kicsit ferde, de ez gondolom semmit sem befolyásol.
Úgyhogy ahol ezek megvannak, ott mindenképp ezt fogom használni.
Van egy 4-way splitter is, amit szintén ők adtak, a középső szinten ahol bejön a kábel a lakásba.Viszont felfigyeltem még egy érdekes dologra.
Bedugtam a bejövő UPC-s kábelt (amin elvileg semmi jelet nem adnak, amióta bekötötték kb. 4-5 éve, sosem fizettünk elő rá) a splitter bemenetére, az egyik kimenetet meg a TV-re.
És nagyon rossz minőségben, de bejön jó pár UPC-s csatorna !
Elsősorban a 600-700Mhz körüli tartományban. A legjobb talán a NatGeo 671Mhz-en - ez pont a leginkább érdekelne is.
Próbáltam hogy az Antenna Digital-os dekóderünk erősítő funkcióját felhasználva (analóg földinél működik, sokat segít) elöször abba dugom, majd utána a tvbe, de csak sokkal rosszabb lett, úgy asszem semmit se talál meg a tv.
Van rá valami esély, hogy ezeket kicsit "feljavítva" tudjam nézni ?
Egyáltalán mitől lehet ez, valamit nem tökéletesen kötött a szerelő ? -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5487 üzenetére
Te aztán nagyon profin fogtad fel a dolgot.
Annyira azért nincs nagy távolságról szó.Hát itt csak attól félek, hogy a falba behúzva kap mechanikai nyomást a kábel, ezt kellene valamelyest kivédeni. Bár részben már a behúzottat fogom használni (UPC), és az is lehet végül ahol nem (a régebbi falban lévőket), azt sem cserélem le. Sarkoknál meg megoldom végülis.
Ez elvileg fekete (vagy ez csak a kép?), ilyet használna lakáson belül is a UPC ?
De rákeresve a típusra, egyetlen magyar találat van, és az is nagyker...
Hol lehetne ezt kapni egyáltalán ?Hát 4500-as szerszámra azért nem akarok beruházni.
Ha lehetne kapni mondjuk 2000-2500 körül, akkor esetleg. De sajnos azért lehet csak olyat kapok, amit abszolút meg sem érdemes venni...Árwill-t ismerem, bár azért nem a túl nagy választékukról, és a jó áraikról híresek.
De jó helyen van, főleg nekem.
Van most egy-két olyan kisebb dolog ami kellene, és lehet Lomexben nem is kapnék, úgyhogy benézek hozzájuk, és ezt is megkérdezem akkor, lehet már holnap. -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5478 üzenetére
Hát igazából olyan csatlakozót szeretnék használni, aminél a két kábelvéget csavarosan rögzítem egymáshoz. Ezt hogy is hívják akkor ?
Mivel ennek szerintem kisebb a csillapítása (esetleg zaja is) - főleg hogy a DVB-T a 8xx MHz-es tartományban van Bp.-n - , mint a sima összedugósnak.
Amellett talán tartósabb is, még ha nincs is gyakran ki-be húzva (/csavarva).
Meg kültérre (antenna csatlakozása) és fél-kültérre (padlás) lesz.
És késöbb valószinűleg lesz majd parabola is, az meg ugye az ~ 1GHz - 2GHz tartomány, ahhoz meg végképp ilyen kéne.Azt viszont nem tudom pontosan milyen szerszám kellene, csak sejtettem hogy valami krimpelő féle, de ezek szerint lehet hogy rosszul.
És az is tényleg könnyen lehet, hogy ezen belül is van több féle megoldás, lehet csak némelyikhez kell szerszám.
Majd megnézek egy ilyen csatlakozót itthon, mivel csinálhatták, és úgy megpróbálom pontosan értelmezni amiket írtál.
De ha megoldható külön szerszám nélkül egy jó minőségű csatlakoztatás, akkor az is jó lenne. -
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #5433 üzenetére
Félve merem megkérdezni.
Csak egy csatornát hogy lehetne felvenni? Én a felvételt sokszor utána még felhasználom átkódolásra stb, és kicsit könnyebb lenne egy stream-et kezelni, mint sokat.
Írták külföldi fórumon, hogy lehet és nem az angol nemtudásom ami gátat szab, hanem ez a linusxos környezet, én win-en szocializálódtam...na meg a SmartDVB sem ennyire körülményes.Felvétel elindításakor nekem lepause-ézik a kép. Normális ez?
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #5422 üzenetére
Lennél oly szíves és leírnád, hogy VLC-vel mit rontok el és miért nincs nekem sem kép sem semmi?
VLC > Média > műsorszórás > felvevőeszköz fül > felv. mód (dvb directshow)
DVB típus: dvb-t
642Mhz (nekem innen jön) > beírom 642 khz
Sávszélesség 8MhzAlul : műsorszórás gomb
Feljön egy műsorkiement ablak.
Alul műsorszórás gomb: ablak eltűnik és nem történt semmi, visszakaptam a kis VLC lejátszóablakot.
dvb-t://frequency=642000
-
bnorci71
addikt
válasz
zhagyma #5331 üzenetére
-forrasztást néztem azon hibát nem találtam,
-oprendszer XP, miden gépen
-igen az NX 6310 volt az első próba ahol működött 5 percig Celeron M1,46
az azstali 2,6 cerka a másik AMD x3 szóval ott nem lehet kevés a hardver.
-a 2 asztali gépre próbáltam a letöltött drivert is MSI honlapról de nem lehet telepíteni csak ha csatlakoztatva van az eszköz azt meg a Win nem "ismeri fel" hogy csatlakoztatva van valami
-Miskolc mellet de a bot antenna csak hirtelen próbálkozás volt van felrakva rendes UHF tetőantenna isSzóval itt én is vagy USB kontakt hibát tippelnék vagy elszállt az eszköz
-
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #5297 üzenetére
" ... Nálam is 25Hz progresszívet jelez a DVBViewer a DunaHD-ra (AH stream), ami a deinterlace-t állapotnak felel meg. ..."
Mire jut az ember, ha utána olvasgat. Hogyan lehet az, hogy egy 1920x1080 felbontású interlaced videó, ami 50 félképet tartalmaz másodpercenként mégis 25 fps lesz (DunaHD stream). Hát úgy, hogy 2 félképet (field) "együttesen" kezelnek egy képben (frame), amelyet az interlaced esetre rendszeresített Macroblock-adaptive frame-field (MBAFF) eljárással tömörítenek. Remélem jól kódoltam ki ... Ezek szerint jó adatokat írt ki a videó stream elemző szoftver, de egy másik programmal kellett megállapítani hogy a kódolás MBAFF eljárással készült.
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #5295 üzenetére
Egyébként a sugárzás az AH által deklaráltan 1920x1080i 50Hz / ~7.5 Mbps fix bitrate. Ennek ellenére a videó stream információs program 1080i 25Hz-nek érzékeli változó bitrate-s mpeg kódolással (VBR).
Érdekes. Ez lehet a SmartDVB hibája?
A continuity error tehát a tömörített videó / hang anyagban információs hiányt jelez, amelynek következményeit érzékeled (kockásodás / szétesés / stb ... ).
Még mindig úgy gondolom, de lehet rosszul, hogy ez a smartcutter hibája, mert a video elejét nagy százalékban mindig elbarmolja.
Köszönöm a sok időt, amit erre fordítottál.
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #5292 üzenetére
Köszönöm.
Jónak számít, nem jó, lehetne jobb?
Ez a continuity error (2) ez nagy hiba?
Nem lehet, hogy ez a hiba van a vid elején, amit a hülye vágóprogi csesz el mindig?Én nem bírom ezt a nyamvadt tsreader-t win7 64 bit alatt működésre bírni.
Azzal a .dll másolós/regisztrálós okossággal sem.
-
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5204 üzenetére
Köszi, ez nagyon jó kis összefoglalás.
Azt jól gondolom, hogy a DVB-T-s MinDig TV Extrához használt Conax CAS7 CAM modul [link] , a
DVB-C:
T-Home : Conax (cas7)
Vidanet : Conax (cas7)
Fibernet : Conax (cas7)
DVB-S:
T-Home Sat : Conax (cas7)
Hello HD : Conax (cas7)
szolgáltatásokhoz is ugyanúgy használható, tehát a CAM modul független az adásmódtól (-T, -S/-S2, -C), csak a kódolástól függ ?A UPC mûholdas szolgáltatása esetében akkor nincs párosítás, ha a settopboxban cryptoworks kártya van, ha nagravision 3-as, akkor úgy tudom, hogy az párosított.
És ez mitől függ, hogy melyik kártya van ?
Nem attól, hogy az új műholdra átállított STB-oknál már a nagra3-at használják (ami a párosított) ?
Mondjuk ez könnyen lehet hogy hülyeség, mert az átállítást úgy tudom csak májusban kezdték meg.
De akkor miért van különbség a kódolásban ?
Egyik sem nagra 2, hogy simán feltörhető lenne. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #5106 üzenetére
"Nem agyament ötlet. Így is lehet csinálni ..."
Sőt, valamilyen kombinációban így célszerű csinálni, és persze HDMI bemenetet használni.
A DVB-T / DVB-C tuneres tévék általában és önmagukban egyszerre csak az egyik féle digitális jelet tudják fogni, behangolni. A Sony az biztosan ilyen.
Ha egyszerre akarunk antennahúzkodás és hangolás nélkül távirányítóval váltogatni DVB-T és DVD-C adások között, akkor az egyiknek külső eszköznek, boxnak kell lennie szerintem..
Ha a tévé esetleg nem DVB-T képes, akkor egyértelműen adott a helyzet.Dual tuneres boxokban lehet külön DVB-C és DVB-T tuner, külön antennabemenettel. Vagy DVB-S.
-
-
tompika31
csendes tag
válasz
zhagyma #5080 üzenetére
Hello zhagyma!
Hu te nem nagyon tudom a nagylepke tipusát+erősitőjét!Van kb. 1 km-re egy domb,lehet az árnyékol be!Probáltam padlástérben és szabadban is két különböző nagylepkével!Sokan dicsérik az inglar gyártmányt,állitolag sokkal jobb a nyeresége a nagylepkénél!A 94 elemesre gondoltam!Amugy erősitő nélkül meg semmit se lehet fogni itt!Mi a véleményed?Egy jobb antenna segitene a dolgon?A legközelebbi az a Pesti torony!Mi a te véleményed? -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #5069 üzenetére
"Időnként megbolondul a stregth / quality kijelzés: 0-100 % között ugrál az egyik, miközben a másik 0, aztán váltás. Eközben probléma mentesen lehet TV-zni ..."
A stregth / quality kijelzésnek sohasem volt valóságalapja Windows rendszerekben.
A régebbi kártya driverek még a hálózati eszközökhöz sorolták be a kártyákat. Ezeknél még volt némi arányosság a valós és a mutatott értékek között. A mai driverek esetében ennek az összefüggésnek , nyomait sem lehet felfedezni.A Hauppauge WinTV-NOVA-HD-S2 kártyám stregth: stabil 0%, quality:90-95%.
Mindig és mindenhol."Akinek "hibátlan" tunere van, szerintem ne használja ezt a driver verziót."
Maradok a réginél. -
zacky74
csendes tag
válasz
zhagyma #5068 üzenetére
Köszi a választ! Szóval (bocsi az ismétlésért és szájbarágásért) a megoldás hogyha nem akarok kapcsolgatni és dugdosni akkor marad az a megoldás hogy veszek egy DVB-T antennát és egy PMSW 200-t hozzá ezen kívül más nem kell.
Így egy kábel megy be és lesz DVB csatornám és analóg kábel amikor pedig köztük távir.-al váltok a relé át fogja kapcsolni hogy melyikről jön a jel.Samsung Le40C650-em van és visszaolvasva más már jelezte hogy nem tud kiadni 5V-ot ezt ügyfélsz. és szervíz is megerősítette.
Ez a lezárási csillapítás amit írtál okoz valami gondot v. csak plusz info?(képminőségre van hatása?)
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #5063 üzenetére
driverbe integrált a firmware, amit az installálás során le kellene cserélnie az újra. Szerintem ez nem hajtódik végre.
Ez ügyben teszek még egy kört. Azért illene a driver-nek egy hibaüzenetet dobnia. Baj van, régi a firmware, telepítse újra a drivert, vagy valami hasonló figyelmeztetést.
Ha jutok valamire megírom. -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #5023 üzenetére
UI: Biztos van frappánsabb megoldás is ...
Lenne olcsóbb megoldás. De egyik sem fog működni, ha az új divat szerint, az STB-hez van zárva a kártya. Ha helytelen boxkeyt olvas fel a kártya, akkor sztrájkol.
Ezt egyszerűen lehet ellenőrizni. Két készülék között kell megcserélni a kártyákat egy teszt idejére. Ha marad a sötét képernyő, egy fillért sem szabad áldozni erre az ügyletre.
A teszt veszélytelen, amit visszakerül a kártya az eredeti boxba, tovább működik rendesen. -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #5021 üzenetére
Szóval egy DVB-C kártya képes feldolgozni a jelet, de egy DVB-S / DVB-S2 kártya képes beállítani egy LNB-t. Ha jól gondolom, akkor itt is megáltam ...
Nincs mit beállítani az LNB-n.
13 Volt tápfeszültség kell a Vertical Vagy 17 - 18 Volt kell Horizontal polarizáció (polárváltó) beállításához. Gondolom vagy H vagy V, keverve értelmetlen lenne.
Ezzel az LNB probléma letudva, mert a teljes frekvenciatartományt áttolja a vevőnek.Ezután jönne a Cryptoworks kódolás leszedése ...
Itt bukik meg a dolog. Legfeljebb aktív kártyával lehetne próbálkozni.Szoftveroldalon még ekkor is lehetnek gondok mert ez elég öszvérmegoldás
-
wassermann
Topikgazda
válasz
zhagyma #4899 üzenetére
T. ZHAGYMA!
Azért írok, mert a topik közelít az 5000.hsz.-hez. Arra szeretnélek kérni, hogy - mivel nálam sokkal jobban értesz ezekhez a dolgokhoz - nyisd majd meg az új topikot, egy olyan, jó összefoglaló kezdő hsz-szel amiről egyszer már beszéltünk, kössz üdv Wassermann -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #4754 üzenetére
Olyan programmal még nem találkoztam, ami több információt ad BER kérdésében, mint a SAM.
Igaz nem is kerestem.
(A dvbSAM-ra is csak ezért találtam rá, mert műholdon voltak olyan transzporderek, amit nem tudtam rendesen leszkennelni. A SAM kibányászta a csatornák pontos adatait. Kézzel átírva, tudtam nézni a kedvenc zenecsatornámat. Sajnos azóta a szolgáltató megszűnt.) -
hito
nagyúr
válasz
zhagyma #4745 üzenetére
Nekem...mivel az egész gép kb. akkora hosszában mint egy USB-s TV-tuner. Elég bután néz ki a cucc, ha bármilyen USB-s eszközt rádugok, tehát ami megoldható belülre azt oda szeretném. Ha nem megoldható akkor sem dugnék rá egy USB-s tunert, akkor inkább ne tudja
Pláne, hogy már van benne egy DMB vevő, jó hosszú antennávalEsetleg nincs valami tipped, hogy hova fordulhatnék ezzel?
-
hito
nagyúr
válasz
zhagyma #4741 üzenetére
Annak ellenére, hogy egy árva szót nem értettem a monlógodból, hangvételedből aprócska reménysugár csillant meg előttem
A hardver nem tudom, hogy bírná-e, speciális kodekcsomaggal az 1080P-s videót is lejátsza, már teszteltem
Egyébként HT-s Z520-as Atom proci van benne ( "2X" 1,33GHz) és egy GMA500-as integrált vezérlő, ami elvileg fejlettebb és erősebb mint a GMA950-es.
Ha a DMB-t és a full-HD filmeket elpörgeti, akkor gondolom ezzel is megbírkózna. Kérdés, hogy hova és kihez forduljak?Köszönöm a segítséged
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #4704 üzenetére
Bocs, most elszúrtam, és már nem aktuális az állításom.
Sokáig volt, hogy csak hangot sikerült kicsikarnom a felvett trp fájlokból, de most mégiscsak sikerült. A múlt hét vége felé ismét ráálltam a vágás és konverzió témára, és sikeresen meg tudtam vágni a TS-Doctor-ral pár műholdról felvett műsort úgy, hogy ts formátumra hoztam. Ez a külső média lejátszómhoz kellett, így már le is tudja játszani.
Ezzel most tettem egy újabb kísérletet, és a DVB-T-s mintaanyagomat is átfuttattam, és a ts állományban már van kép is MPHC-vel.
Mindenesetre köszönöm a segítséget.
De ha már itt tartunk:
a TS-Doctor kiír egy olyan hibaüzenetet, hogy hiányzik neki egy mc_demux_mp2_ds.ax állomány. Ezt nem tudtam még neki elővarázsolni. Valamelyőtök futott már ebbe bele? Esetleg van ötletetek, hogy honnan szerezhetnék ilyet? -
looser
addikt
-
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #4665 üzenetére
Köszönöm a részletes infóidat. Ahogy látom, végül is annyira rossz nem lehet. Más hasonlóhoz képest, meg ami engem érdekel.
A HBO és hasonlók, külföldi adók nem érdekelnek, a sport se annyira.
A Spektrum/Discovery/NatGeo-k igen, meg a nézettebb magyar kereskedelmi csatik.
No meg jó lenne néha normálisabb HD adást is fogni, és nemcsak digiSportot. Persze ehhez olyan szolgáltatásra és szolgáltatónál kellene előfizetni.
Végül is a DVB-T az nekem jött eddig is, mostanában már egész elfogadhatóan, nemsoká meg csak úgy dőlni fog a térerő. Ha igaz.
Persze azért a DVB-T-vel is vannak bosszúságok Sony tévé révén az újabban sugárzott kapcsolójel miatt széttorzított SD adásokkal a közszolgálatikon.Meg a másik, hogy nagyon hozzászoktam a timeshifthez és a merevlemezes rögzítéshez.
Ezen túl valami HDMI-s box mégis csak kellene már azért is, mert különben egyszerre nem tudnék kábeles és földi sugárzású digitális csatornákat is beprogramozni a tévén.
DVB-C/DVB-T vevős külső vagy beépített merevlemezes kütyük nem nagyon vannak. Vagy az a ritka eset is elég drága, vagy nem kapható.
Még az AZBox HD Premiumból lehetne talán megoldani ezt plusz tunerekkel, de az meg eléggé ágyúval verébre módszer, mert inkább a műholdas vételre van kihegyezve.
Még tényleg a műholdas vétel volna a legjobb, ami ráadásul okosítható is. Csak a lavór felszerelés volna elég macerás az erkélyre. Ráadásul szerintem pont a legrosszabb, épület által eléggé leárnyékolt vételi helyre kellene kerüljön.
Ezek egyéni "szoc. problémák", és lehet, hogy nem is túl gyakoriak. -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #4638 üzenetére
Ezt a 270 Mbps bitsebességű digitális SD felbontású jelet "hozzák" el a kábelszolgáltatók optikán / mikrohullámon és azt tömörítik.
A magyar televízió csatornáit, és a Duna adásait lehet így elhozni.
A többikét műholdról, valamelyik szolgáltató előfizetőinek szórt csatormáról osztják szét. (Időnként borzalmas minőségben.)mod:
Mamu, be is nyomta a példát. -
mamu
csendes tag
válasz
zhagyma #4638 üzenetére
Na jó,nem szemcse,maszat!Bár ez közeli,de így látszik igazán miről beszélek.Messzebbről azért szebb,de nem az igazi.
(576i) ezt látom a képernyő sarkában.Igazándiból a többit nem igazán értem,amit írtál mert nem értek hozzá de a lényeget azt hiszem megértettem.Azt tudom,hogy műholdról fogják a jeleket. -
mamu
csendes tag
válasz
zhagyma #4635 üzenetére
"...A Samsung TV-kben van digitális jelinformáció szolgáltatás a menürendszerben (B650-ben nem tudom hogy hol van, talán a kézikönyv segít), ahol megtekinthető az éppen nézett csatornához tartozó DVB-C jel "minősége". Ha nulla, akkor jó...."
Na ezt nem találom,de keresem.Jó lenne megtalálni kíváncsi vagyok rá
.Amúgy nagyon köszönöm mindenki segítségét és a segítő készségét -
_voodoo_
tag
válasz
zhagyma #4554 üzenetére
Igen teljesen különböző irányból jöhet, mert most az ablakba van állítva, kb 5fokot jobbra néz az adótól, és megvan hátra döntve szintén kb 5 fokot, érdekes pozíció, de 100% a minőség, m2-n pont van hd film, tökéletesen megy, a 68-as csatornát meg nem bírom sehogy befogni, ahhoz valszeg másik antenna kell majd, ahogy írtad is...én ezzel szemezgetek...
Egyébként ez azt jelenti, hogy én itt soha nem is fogom befogni a két csatornát egyszerre, állítgatás nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macrodroid
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Revolut
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Starlink
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged