- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
mustad1 #20686 üzenetére
Első benyomásból:
Igazából a lány szépsége dobja fel leginkább a sorozatot, kivétel ez alól amin a kutyával van, az olyan iwiw-myvip tinifotó beállítás, nem illik hozzá, a többi komolyabb kompozíció. Amin a padon ül, a gép képességeihez mérten szépen van vakuval derítve de ha már derítetted akkor ügyelhettél volna arra hogy az égbolt ne égjen be, valamint közelebb kellett volna ültetni, mert így nagyon középen van a modell...
Az erdős és pados képen a fehéregyensúly nem az igazi, kékes, olyan tévedt AWB hatású, főleg az erdei utas képen.
A lábujj és fal azok felesleges képek.
A tengeres 6 másodperces egész jó lett, de vágni kéne még lentről belőle nem keveset... Szerintem ha már ilyen jó helyen vagy nyaralni (ha még nem jöttél haza) feküdj egy kicsit rá a tájfotózásra a a barátnőddel (ha még nem tettétek meg), menjetek el pár órácskára a környéken! Az FZ28-al és azzal a Sony Alpha-val tudnátok csettinteni pár a helyszínt szépen bemutató fotót! (Egyébként merrefele nyaraltok?) -
pisti
őstag
válasz
mustad1 #20477 üzenetére
Legyen a tájképeken előtér (part), tenger középen és ég felül, kb. 1/3-os arányban.
Ha találsz valami extra témát még rá az tud dobni a képen, pl. hajó a vízen, csónak a parton, stb. ezeket meg próbáld az 1/3-os képosztó vonalak valamelyik metszéspontja környékére tenni, aranymetszésbe.
Hirtelenjében ennyi. -
Darkness1
aktív tag
válasz
mustad1 #20356 üzenetére
A második szerintem jobb. Két ok miatt:
- az autók fénycsíkjai a rakpartokon, meg a pontszerű fényforrások szép alakja miatt
- többet mutat a híd környezetéből (mindig érdemes valamit a kivilágított tárgy/épület környezetéből is megmutatni)De az első is szép.
A hegytetőről még nem csináltam képeket éjjel csak nappal, mert egyrészt oda fel kell menni (
), másrészt meg akartam várni míg a Szabadság híd elkészül. De most már jöhetnek a panorámák onnan is!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
mustad1 #19637 üzenetére
Hát... mosottnak éppen mosott a háttér, de ez kevés most. A második kép abszolút nem éles ott, ahol lennie kéne (pontosabban sehol nem az), és ez elég szembeötlő ráadásul.
A színvilág sincs rendben, nagyon kékes lett az egész, a tónusok is kissé laposak... A vágása az egyesnek egész jó, a kettesé viszont kevésbé. Mosott a háttér, oké, de attól még elég keszekusza a kép, a levelekkel, valamint a középre szerkesztés sem lett itt a legszerencsésebb. Mindenesetre csináltam én anno (talán még most is) sokkal rosszabbat is, szóval lesz ez jobb is
-
sztyui2
őstag
válasz
mustad1 #19545 üzenetére
Sztem is. Második kép címe aláz. Maga a kép nem tetszik különösebben, de a címe nagyon jó.
A többi kép se nagyon jön be. Például első kép: Teljesen személyes. Egyikünk se ismeri őket, semmi különöset nem mond el róluk a kép, semmi érdekes. Családi albumba inkább jó lesz, mint netre.
A kutyás dettoem ismerjük a kutyát, meg nem is csinál semmi érdekeset, és maga a kép is teljesen érdektelen.Meg a drótkerítés is elég ronda a háttérben, ráadásul valamilyen szinten azt a hatást kelti, hogy a kutya be van zárva valahová.
Ráadásul még a horkolás se jön át a képen
A hidas képeknél meg gyakorlatilag betoltad ugyanazt a képet álló, és fekvő formátumban is. Válassz egyet közülük, mert nagyon egyformák. Mellesleg ez is olyan kép, hogy mindenki megcsinálja, ha hídnál jár. Nekem is van/volt egy hasonló képem egy majdnem ugyanilyen hídról, ugyanebbőla szögből lefotóztam, csak hogy aztán kukázzam. Néha vannak ilyen képek, amit mindenkinek meg kell csinálnia, de nem kell közzétenni, csak szépen le kell nyelni a békát, és kidobni. Furán hangzik, de a szelektálással nagyon sokat lehet fejlődni.szerk:iwiw-en képek? Meg nem nézi senki.
Valami értelmes oldalra tedd fel őket. Mondjuk flickr. -
futo001
senior tag
válasz
mustad1 #19285 üzenetére
Szerintem egy zöld szűrőt vettél, aminek a célja a színek megváltoztatása. Bár akkor meg nem tudom hogyan jön össze az ND-vel... Ilyet, vagy ezzel megegyezőt kéne venned:
[DMW-LND46] -
tete007
tag
válasz
mustad1 #19221 üzenetére
Az első kicsit fura nekem talán más irányból a oszlop jobban mutatna
Semmi extra jobb volna valami házikó vagy valaki a ellenfényben ;)
Jó lenne h a pipacson lenne a fókusz és nem a mögötti zöld izén
csak így tovább sok katingatás meg sok kép nézegetés jön a saját ötletek is de az is hasznos ha más képe meg tetszik és meg próbálod saját magad reprodukálni sokat lehet belőlük tanulni szerintem -
futo001
senior tag
válasz
mustad1 #19114 üzenetére
Elnézést, akkor ha Te vagy a chef...
Ha visszaveszed a fényerőt, az eredmény kb ugyanaz, kicsit sötétebben. A tálnak, labdának, diffúzornak a szerepe inkább, hogy egyenletesebben szétszórja a fényt. Ettől lágyabb lesz, nem lesz a képnek extrém módon megvilágított része. Ja, és lehet vele játszani: lehet színes, egy lyukas, perforált, asszimetrikus... fantázia kérdése. -
Xantomas
őstag
válasz
mustad1 #19108 üzenetére
Nah, így cipkával mindjárt másabb a leányzó fekvése. Nekem az első két kép jobban tetszik.
Viszont a tányéros egy kicsit beégett.Off:I.D.D.Q.D.
-
törölt tag
válasz
mustad1 #19081 üzenetére
Állványról készült, azért így csinálták hogy a vízmozgás mosódjon, a táj mögötte meg éles maradjon
Így olyan effektust örökíthetünk meg, amit élőben nem láthatunk. Olyan szűk rekesszel készült, hogy ne kaphasson túl sok fényt az érzékelő, ezért a hosszú záridő alatt se égjen ki a kép.
-
sztyui2
őstag
válasz
mustad1 #19077 üzenetére
Miért a munkahelyen kell? Otthon nem tudod? Otthon mégiscsak jobban ráérsz elszórakozni vele. Ilyen beállított fotókat ráérősen kell csinálni, játszogatni a fénnyel, a beállításokkal, a nézőpontokkal, a kompozícióval. Munkaidőben, kapkodva szvsz inkább bele se kezdj. Holnap péntek van. Inkább várd meg a hétvégét, vagy amikor ráérsz, és inkább akkor ess neki szerintem
-
sztyui2
őstag
válasz
mustad1 #19075 üzenetére
Itt az első kép, ami eddig a legjobb az epres képeid közül, de itt is látszik a fehér háttér, és NEKEM túl kevés az eper rajta. Így olyan kevésnek tűnik. Ha meg mindenképp akarsz hátteret használni, akkor inkább feketét szerintem. Egyébként is a piros és a fekete jól mutatnak egymás meleltt.
Néhány alternatíva, amelyből ötletet meríthetsz.
[link]
Nekem mondjuk ez nagyon tetszik
Ez se rossz
Vagy esetleg ez, bár itt is elkövette azt a hibát, hogy sok lett a vaku
Ezek is jók
Nekem ez is nagyon tetszik, de ez már egy kicsit más kategória
De a lényeg, hogy remélem látod a különbséget a linkelt képek, és a te képeid között. Sokmindent ki lehet még hozni ebből a témából. Vegyél holnap még epret, és ess neki. -
sztyui2
őstag
válasz
mustad1 #19070 üzenetére
Másodikkal nem érdemes foglalkozni. Rossz színek, vaku árnyék:kuka.
Az első egész jó, kár, hogy alig van éles részlet a képen. Kicsit nagyobb mélységélességet használhattál volna.
Azért kell a fény, csak nem ennyire direktbe. Kicsit lágyabban. Szóval ha állvánnyal csinálod, akkor is kell valami fény. Sztem érdemesebb kipróbálni a vakuval, valamilyen fényterelővel. Ha csak beépített vakud van, akkor és érdemes próbálkozni. Próbáld ki, hogy teszel egy A4-es lapot lágyításnak a vaku elé. Vagy tegyél egy tükröt a vaku elé, hogy a plafonra irányítsa a fényt, és onnan verődjön vissza a fény. Így még lágyabb lesz a fény, de sokkal jobb eredményt fogsz kapni, mint az állvánnyal.
Egyébként meg vagy vegyél kicsit nagyobb mennyiségű epret, vagy kicsit jobban zsúfold össze, de szerintem semmiképpen ne látszódjon a fehér háttér. Csak az eprek legyenek a képen, egymás hegyén hátán. Minden legyen éles, használj, nagy mélységélességet. Vagy használj nagyon kicsit. De ez a félúton lévő mélységélesség nem túl szerencsés, ami ezeken a képeken van. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
mustad1 #19027 üzenetére
Engem nem zavar, hogy a nézés irányában nincs hely. Komponálási alapszabály, hogy állat- és emberfotóknál a nézés irányába kell nagyobb helyet hagyni, mert arra halad természetesen a tekintet. Viszont, mint olyat, néha célszerű megszegni - pesze a komponálási szabály azért szabály, mert többször válik be, mint ahányszor nem, viszont néhány képnél az visz feszültséget vagy életet a képbe, hogy ezt áthágjuk.
A te képednél szerencsésen jött ki a dolog, szvsz nem zavaró, hogy nem a nézés irányába van a nagyobb tér. Persze nem mondom azt, hogy abszolút tökéletes lenne itt a szabályszegés, de nem is zavaró, ez is egy elfogadható megoldás úgymond.Engem sokkal jobban zavar az, hogy a galamb feje nem éles. Nem is értem, hogy ezt más miért nem említette - vagy az én készülékemben van a hiba, esetleg említette már más is, csak átsiklottam felette?
Mindenesetre a fejen kéne, hogy legyen a fókusz, ott kéne, hogy a legélsesbb legyen, ez az elsődleges hátránya a képnek. Az élesség mélysége szerintem abszolúte rendben van, nem is kicsi a DOF, nem is nagy (csak nincs teljesen jó helyen), színek meg... láttam sokkal élettelenebb színeket is, de valóban kicsit lehetne babrálni - azonban soha ne essünk át műanyagosan túlszaturáltba.
Szerk: na igen, valami ilyesmire gondoltam, amikor az előző mondat végét írtam, túlszaturáltad, főleg a háttéren a fű zöldjén zavaró... bár sokan szeretik a túlszaturált színeket, talán mondhatni, hogy divat is kissé, mégsem tartom jó útnak... -
Darkness1
aktív tag
válasz
mustad1 #19036 üzenetére
Ne feledd: a mélységélesség azon dolgok egyike, amik az optikától függenek és nem lehet utólag módosítani. Ugyanakkor ismerete és megértése alapvető fontosságú. Leginkább a téma kiemelésére használatos (pl. arc a háttérből porténál, kis virág az ágak közül). Az elmosás minősége szintén objektívfüggő.
-
törölt tag
válasz
mustad1 #19031 üzenetére
DOF= Depth Of Field, magyarul mélységélesség, amikor a főtéma éles, de a háttér elmosott lesz, ad egyfajta dinamikát a képnek, ereje lesz tőle a térnek.
A színekhez exponálás előtt csak korlátozottabb mértékben tudsz nyúlni, többet érsz el az utófeldolgozással. Nemrég volt róla szó, vagy akár meg is kérheted a tapasztalt srácokat, például akik az én képeimet is kicsit megdolgozták, hogy mutassanak neked alternatívát szebb színekre egykét szakmai tanáccsal egybekötve, sajna ebben én sem vagyok még jó -
pinkypinky
tag
válasz
mustad1 #18885 üzenetére
Ezt a pohár Colada-t a kaputelefonunkkal lőttem, de még régi firmware-rel.
Hát őőőő... :-)
Telefon. Nagyjából mindent elmondtam. :-)
Kéne kis fény, meg paty-maty Photoshoppal szvsz.
-
runner 125
nagyúr
válasz
mustad1 #18889 üzenetére
Van Fotók, videók mobillal c. topik.
Üdv.M
-
törölt tag
válasz
mustad1 #18777 üzenetére
Nekem az első nem nagyon tetszik, az erős becsillanások miatt. Sajnos a Pana FZ gépeknek ez úgy tűnik betegségük, az enyém ugyanezt csinálja. Egyébként nekem nem tetszik az sem, hogy így nyomulnak a semmiből a napfény sávjai, illetve a szög se nagyon jön be, a dinamikatartomány viszont jó, ahhoz képest is, hogy szembe jött az arcba a fény. Megpróbáltam volna inkább úgy, hogy a napot a lovas mögé rejtem, hogy kiragyogjon mögüle, hogy úgy milyen, meg talán még egy kis közelítés is jó lett volna... De ez csak az én kezdő véleményem.
Más: Én is PhotoFiltre-t használok. Egyenlőre.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
mustad1 #18777 üzenetére
Az első szerintem is jó, a másodiknál jobb oldalon belelóg egy oszlop, meg sajna a kordon sem mutat túl jól. Meg persze amit Xantomas leírt.
off: Látom Róma több heti feltölteni valót biztosított... csak a rend kedvéért jegyezzük meg, hogy a "központi épület" a Szent Péter bazilika a Vatikánban
-
Xantomas
őstag
válasz
mustad1 #18777 üzenetére
Az elsőnél tetszik, hogy jó szűk rekeszt használtál, és úgy fotóztad a szobor mögült kibukkanó napot, de a többi túl sötét. Korrigáld a vágást is, ügyelj a harmadolásra. Nem szükséges, de jó ajánlás.
A másodiknál teljesen ki van égve az ég, ráadásul pont akkor fotóztál mikor a nap a felhők mögött volt, így nincs semmi árnyék, teljesen pasztelszínű, kontraszttalan a kép, nincs semmi dinamikája. Elég lenne ha csak a macskakő, és a központi épület lenne a képen, mert a többi kiviszi az ember tekintetét a képről.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
mustad1 #18379 üzenetére
Photoshopban csináltam két réteget (layer -> duplicate layer). A felső réteget kilyukasztottam réteglyukasztó bélyegzővel (Eraser Tool) a göri szemén, majd az alsó réteget fekete-fehérré tettem (ctrl+shift+u billentyűparancs), és tettem rá egy jó adag alexpót (image -> adjustments -> levels résznél). A rétegek között a PS ablak jobb alsó sarokánál lehet váltani -> Background és Background copy.
Érdemes pár alap dolgot megtanulni PS-sel, sok mindenben segíthetA görik pedig tényleg nagyon jófejek, bár most csak egyet láthattunk
-
jorden06
senior tag
válasz
mustad1 #18332 üzenetére
De ez a szűrő mérete, nem a gép adaptergyűrűjének a mérete. a kettőt össze kell hasonlítani. ahány mm-es az adaptergyűrű, akkora szűrő kell rá. egyértelmű nem?
csak azért mert én úgy tudtam, hogy 52mm..De amúgy a legegyszerűbb ha előveszel egy vonalzót, és az adaptergyűrű keresztmetszetét (értelemszerűen a legnagyobb átlónál) leméred. és csókolommod.: "ennyit tud az fz 28" most fz18 vagy 28?
-
jorden06
senior tag
válasz
mustad1 #18328 üzenetére
52mm ugye? Én is 5 rongyért vettem, de miután átváltottam dslr-re 67mm-em lett
gondolkoztam rajta, hogy úgy is veszek fix50mm, annak 52mm-es a szűrőmérete, de nem tudom, hogy fogom-e rajta használni. Egyelőre nem a mostani időkbe lesz megvéve az obi, úgy hogy, lehet ellesz adva a cuccos. (ND8, ha nagyon érdekel, ha én is meg Te is komolyan gondoljuk, megoldhatjuk a vételt) -
jorden06
senior tag
válasz
mustad1 #18325 üzenetére
üdv!
elég sok ideig én is ilyen géppel dolgoztam. f8.0; 1/4 shutter és sima liba. Én elég sok 1/4e beállításon csináltam vízeséses, bemozdulós képet, beégés nélkül. Ilyenkor ne törj le, ne csüggedj, menny ki újból és minél több beállítással próbáld újra. Ne keress egyből ilyen dolgokat, mert nagyon drága, és nem tanulod meg, hogy mikor milyen beállítást használni (bár az tény, hogy egyszerűbb). Hiába a hibáidból tanulsz, olvass utána, stb
dslr ide vagy oda, a bridge gépeken is van már elég szép manuális lehetőség, amelyekkel, már elég szép eredményt elérhetsz.
Ha az első próbálkozásnál elcsüggedsz, nem jó hobbyt választottál -
-
jorden06
senior tag
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
mustad1 #18117 üzenetére
De-de és a lelkesedés nagyon is fontos
Az a nagy helyzet, hogy a középre komponáltság igen ritkán szokott jó lenni egy képen. Unalmassá teszi, nem lesz dinamikus, nem lesz harmonikus - legalábbis sokszor ez a helyzet. Nem abszolút szabály, de többször igaz, mint ahányszor nem. Az első két kép épp ennek esett áldozatául.
A #18115-ös hsz-ben linkeld képed pont emiatt lett jobb a többinél. Persze, maga a virág ott is gyakorlatilag középen van, de kiindul valahonnan és vezeti a szemet. Az első két képeddel az a gond, hogy nem vezetik a szemet, a középre tett témák körüli tér holttér a szemnek. Itt szépen vezetődik, sokkal jobb lettIgen, a háttér nem a legszerencsésebb, sőt... de hát ezen majd akkor lehet igazán segíteni, ha nem lesz meló
Az is jó lenne, ha kisebb lenne a mélységélesség - sokkal kisebb. De sajnos ez kompakttal/bridge géppel nem annyira megoldható, szóval az FZ28 némileg korlátozó tényező ebben. Azért ilyen fotókat próbálj meg mindig a legtágabb rekesszel lőni (azaz blenderekeszbeállításkor az F melletti szám legyen a lehető legalacsonyabb), ezzel is minimalizálva a mélységélességet és jobban eléletlenítve a hátteret - a lehetőségekhez képest.
-
tete007
tag
válasz
mustad1 #18065 üzenetére
hali
a gólyáknál a fókusz ha jól látom a fészek gallyaira eset de olyan vészes (jó téma még ha kikel(nek) a fiókák lehet lődözni rendesen etetés repülési próbákat)
Pitypang tényleg kisé snassz makróban nagyon jó lenne azokkal a víz csepekel!!
vár semmi extra de pont minta táblánál (és nem a középre helyezés miaz)
KTTech :
jó kis kép nem tudok mást írni rá
kiskornel :
bele tudtam már nagyítani
nem mozdult be a seregélyed
csak amit írtak azért lehet mert a fókusz a fejénél és a csőrénél egy kicsit elmászott
de így is nagyon jó -
Chapel
addikt
válasz
mustad1 #18065 üzenetére
olyan szépek azok a vízcseppek a pitypangon,egy makró abszolut kivánkozott volna,esetleg szerezz/vegyél egy dcr-250-et...lesd meg flickr-em...ha jól használod atom kis cucc
esetleg állványról v. megtámasztva ha az nincs min. fókusztávval valami hátteres fotós előtérben pitypang.nem vagy kinézve, mostanában nagyon pörög a topic és ált az emberek csak arra írnak ami kiemelkedő és bejövős..ez van...
nyugi,türelem
-
Dtomi
őstag
válasz
mustad1 #18065 üzenetére
Emlékkő: az semmi nem tudom kommentelni.
Vár: csak egy villám tudná kiemelkedő fotóvá varázsolni a témát. közepes fotóvá pedig HDR naplemente, bárányfelhők stb. így kiégett éggel nedig csak túrista fotó.
pitypang: ellenfény, naplemente, telével mindenképpen föld színéről fotózva.
gólyák fészekben szintén tcsak túrista kategória hacsak nem oda is éppen belecsap a villám -
kiskornel
addikt
válasz
mustad1 #18065 üzenetére
- Gólyák szépek
- Gyermekláncfű: snassz.Valami extrát bele kellene vinni. Mondjuk nagyban, makro fotón nagyon jól néz ki. Így olyan semmitmondó.
- Vár: kicsist sötétebbre kellett volna venni a figurát, vagy HDR. Nálam is sokszor ég be az ég. (na ezt jól megaszontam
). De maga a vár nagyon szép. Az elhelyezésről majd mondanak mások pár szót, mert a középre helyezett témáktól valamiért óckodik a jónép szépérzéke. Aranymetszés, meg ilyenek...
- Tábla: turista kép. Ez csak neked szól / ér valamit. -
sztyui2
őstag
válasz
mustad1 #17628 üzenetére
Ja, sztem simán. Elvileg az fz28 nagyobb gyújtótávolságra képes, mint a sony h50, és én még annak idején a sony H50-nel ezt lőttem.
Toncsi:Az úszós fasza lett!
-
máyköl
veterán
válasz
mustad1 #17348 üzenetére
Az én amatőr véleményem a képeidről:
1. kép: Szép, tetszik, sokat nem tudok mondani róla.
2. kép: Mint már mondták, nekem is az a véleményem, hogy kicsit személyes ide... Emlékképnek való inkább.
3. kép: Nagyon tetszik, csak az emberek ne lennének ott!
Egyébként nagyon szép...
4. kép: Valamiért nekem túl egyszerűnek tűnik, én egy másik szögből fotóztam volna...
Máyköl
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
mustad1 #17348 üzenetére
No, még tegnapelőtt megígértem, hogy véleményezem a képeket. Elnézést, hogy ilyen sokáig húzódott, de nem felejtettem el
Szóval nézzük.
Az első kép egy tipikus példázata annak, amikor valamilyen előtéren keresztül akarjuk bemutatni a témánkat, ami eléletlenedve jelenik meg a bokehben. Itt azonban kicsit tanulmány-jellegűenk érzem a dolgot. Persze, rendkívüli fontossága van a tanulmányképeknek, a kísérletezésnek, és ezzel nincs is semmi baj, ki fog ez forrniIgazából az előtér és háttér tömegének arányára érdemes figyelni, a mondanivaló függvényében, itt túl nagy tömeggel jelenik meg az előtér - legalábbis túl nagy a tömege, ha nem növényfotó akar lenni.
A második egy emlékkép. Igazából nincs túl sok mindent értékelni rajta, tényleg emlékkép, a szónak azon értelmében, hogy emléknek jó, de nem célja, hogy önmagában, mint fotó, csak a fotóért való fotó, legyen értékelhető.
A harmadik tetszik. Feldobják a belekomponált emberek, ezen kívül tetszik a vignettálás-effekt is. Szóval klassz, tetszetős fotó lett, az én szememnek legalábbis.
A negyediknek értem, hogy mi a hangulati lényege. Nem is rossz végülis, mert a célját teljesíti. Semmi különleges, de amennyit ad, azt jól adja.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
mustad1 #17348 üzenetére
Látom nagyon magával ragadott a Colosseum
Az első tetszik, a második lehet, hogy kicsit túl személyes ide (bár kellemes látvány
),
a harmadiknál kár, hogy belelógtak a népek, a negyediket meg én kicsit jobban eltoltam volna középről, meg valamit még belekomponáltam volna (mondjuk nemtom mit, talán kerestem volna egy olyan táblát, ami mellett van valami lámpa vagy más...)Én valahogy így oldottam meg a táblákat, bár ízlések és pofonok, ugye:
[OFF]Ja, meg van itt még vagy 70 kép Rómából, ha valakit érdekel
Engem mondjuk speciel érdekelne, ki mit talál belőle jónak-rossznak-érdekesnek, de gondolom nagyfokú illetlenség megkérni benneteket, hogy nyálazzatok át 70 képet, és alkossatok véleményt
[/OFF]
-
*Ropi*
félisten
válasz
mustad1 #17322 üzenetére
Furcsa. Nem ismerem a Panákat, dobd be a kérdést a Panás topicba, vagy szerintem kell lennie a gépnek saját topicjának is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
mustad1 #17310 üzenetére
"sötétebbek a képek amiket előhívtak. van ahol az arc már nemnagyon látszik, pedig a monitoron szuper. meg színfakó az egész"
Tipikus jelei annak, hogy Adobe RGB-ben dolgoztál, majd a végén jpegbe konvertálásnál nem lettek sRGB-be fordítva a képek. A hiba az Ön készülékében van.
-
*Ropi*
félisten
válasz
mustad1 #17306 üzenetére
Elég lett volna 1x is megnyomni a küldés gombot.
Rawban fotóztál? Milyen színtérben dolgoztad ki a képeket? A telefonod szabványos sRGB-t tud csak, nem kunszt színhelyes képet kapni belőle, ha a laborgép is jól van kalibrálva. Ott lehet a baj forrása, ha a Pancsival rawból bűvészkedtél...
Aktív témák
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest