- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #5339 üzenetére
jó, akkor jól exponáltam ezt a képet, csak ezt akartam tudni (a jobb felső részen van egy lehelletnyit beégve a kép). az iso 200 a varjak miatt volt.
ebből a képből nem nem nagyon akartam jó képet csinálni, csak a technikára voltam kíváncsi. tehát az alapanyag (az iso200-at leszámítva) jó, csak rawba kéne lőnöm és akkor el tudnám játszani. faxa.
igazából tényleg csak arra volam kíváncsi, hogy kb. mennyi részletet tudok megtartani az alexpós részeken.
szép témákat pedig nem keresek addig, amíg ki nem ismerem a gépet és nem tudok minden helyzetben makulátlanul exponálni. rühellem, ha egy jó témát a bénaságommal elrontok
a gépet meg majd kipucolom ha lesz felszerelésem hozzá, valóban tiszta por. én is sokat baxtattam, de már eleve a tükör is tiszta dzsuva volt. még az lcd alatt is van 1 porszem -
tbs
addikt
válasz
Hydra SR #5308 üzenetére
Ez a kép -> [link] is ebből a sorozatból való. Ez az oldalprofil annyira nekem nem jött be, de megkértek, hogy "hívjam" elő. Annyira meg nem rossz, így került ide
Köszi a véleményeket, még rugdaljátok, ha lehet.
Hydra, fények: jaja, nagy igazság. Bohócorr.
Orbano: ez a neked tetsző Chinon 50mm F1.4 F2-n.Nincs "magic wand" keze a képben. Az aura a CA...
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #5303 üzenetére
yupp. jelenleg még a művészet részét mellőzöm, de az ezen felüli részén is van mit vesézni egy képnek. elég eleve szerintem csak alapul venni azt, ami a képen van. és akkor leehet agyalni: én így csináltam volna, ilyen szögből, kicsit másképp exponáltam volna, ez itt kicsit belóg, amaz ferde, rossz helyen van, más napszakban mentem, volna, vagy hazamentem volna meghírdetni a gépemet hogy inkább mégis eladó
meg lehet ilyeneket mondani, hogy mittomén egy ilyen kompozíciónak nem áll jól ilyen és ilyen fény, vagy ezt és ezt kellett volna jobban kiemelni.
vagy ahogy mondtad, túl zsúfolt a téma. ez pl egy jó támaszpont. és ehhez nem kell szubjektíven megítélni a képet, a szubjektív oldalának is van pszichológiája, amit tárgyilagosan ki lehet fejezni.attól meg ne félj, hogy nem tanulok. minden szóból tanulok, iszom szavaitok
-
-
-
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #5256 üzenetére
na ilyesmi véleményre voltam kíváncsi, köszönöm. sajnos két fényem volt csak, a két asztali lámpa, tompítani pedig nem tudtam, mert így is kevés votl a fény. majd legközelebb újrapróbálom.
táma nagyon nem volt a cserépben, igazából csak a talaj felületén uralkodó érdekes viszonyokat akartam minél sokrétűbben szemléltetni az adott szerény keretek között.
(meg fotózni sem tudok, de az más kérdés
)
-
tbs
addikt
válasz
Hydra SR #5243 üzenetére
Köszi. Huhh. Pepecs, de megérheti. A megpiszkált részeiden így több zaj marad, ettől talán természetesebb, ha nincs elbaltázva a kijelölés... Kösz a paramétereket, PSP USM-es ha jól emlékszem, ugye? (USM -> itt UnSharpMask)
Ipari, batchelhető utómunkahívő vagyok. Egy picivel nagyobb élesítést szoktam paraméterezni, mint ami a lanczos3 elmosásának kiküszöböléséhez kell.
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #5240 üzenetére
a feketét úgy érzem pedig, hogy rendberaktam, élesíteni valóban elfelejtettem
de én a leméretezés utáni élesítésre esküszöm
az obi egy 50/2.8 ruszki csoda, teljesen manuális, f11 a max rekesz, én f8-at bírtam kicsikarni a jelenlegi fényviszonyokkal. két gurigát is próbáltam most összeragasztani, de oda már végképp kevés a fény, a mélységélesség meg siralmas. majd szerzek egy 100wattos izzót valahonnan aztán újrapróbálom valamikor... -
Proci85
senior tag
válasz
Hydra SR #5175 üzenetére
az eredetit felraktamide (exif is benne)
Igen alulexponáltam kicsit h talán jobb képet kapok, mint emlitettem csónakban ültünk, a szél is fújt már akkor, nap is lent járt már. Ha az eredetit nézem ablakhoz méretezve nem vészes, viszont 1:1 méretben (ahogyan fel is raktam) na akkor jön elő, h azért csak zajos emg nem egy jól sikerült kép. Viszont amiatt h távoli, még is csak jobb 1:1-hez közeli méretben nézni különben elvész a madárkana ilyeneken filóztam amiből lett ez, bár tudom, nem a legkóserebb eredmény
A fecskékkel nem volt gond, erkély előtt voltak, állvánnyal szépen odacuccoltam ők pedig végignézték mozdulatlanul
-
ThufirHawat
senior tag
-
werttzui
addikt
válasz
Hydra SR #5068 üzenetére
De ilyen vélemény mindig van és másnál is ugyanannyira fordul elő százalékosan mint nálad meg tévedhet is az ember vagy nem érted mit akar mondani vagy csak kreditet akar érted ez mind mind százalékos arány mindenkinél gondolom másnál is előfordult téves negatív kritika.
-
_seth_
veterán
válasz
Hydra SR #5064 üzenetére
Igen, mert abból ugye nehéz tanulni, hogy "Nekem tetszik, nagyon jó lett, jaj de szép", ha mindenki ezt mondja még a végén elhiszi az illető, hogy tud fotózni
Csak, hogy idézzem az angol tanáromat: jaj de szép, jaj de jó... NEM! Nem jó, nem szép!
Magyarul így hangzott volna bár angolul azért jobb
Ezt állásinterjús beszédre mondta, hogy egymásnak mondjuk el, mutassuk be amit mondani akarunk de ne az legyen, hogy szép, volt nekem tetszett hanem mondjuk el azt ami rossz, amin változtatni kell. (poén: 30 perccel előtte csoporttársammal mind a ketten megjegyeztük egymásnak, hogy nagyon jó beszédet hoztunk össze
).
Ez már lehet tényleg off egy kicsit de ilyen alapon a ph-n szerintem az összes topikot be lehetne zárni mert off minden topikban van. Lásd itt lehet csak a képek puszta linkje maradhatna ami jó is lenne ha mindenki robot lenne és nem gondolkozna
Én is gondolkozok és lépek még tanulni
-
werttzui
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hydra SR #5052 üzenetére
Namost az van, h én biológusnak tanulok, így résztvehettem az ELTE által szervezett termfotós kurzuson (tantárgyként fel lehet venni), amit Korbely Attila tartott. Na neki az első órán kb a második dolga az volt, hogy maximálisan óva intett az ilyen egymástpontozó weboldalaktól, mert őt eléggé elborzasztotta az ott olvasható "szakvélemények" színvonala. (Én mondjuk nem nagyon olvasom a fotozz.hu-n az értékeléseket, így nem tudom mennyire volt oka elborzadni, meg azt sem, hogy tényleg erre az oldalra gondolt-e, mindenesetre többször is kifejezte ezen nézetét a későbbiekben is.)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hydra SR #5049 üzenetére
Nem is hiszem, hogy a csúcsminőség volt a célod vele, aligha az egy ilyen képnek a lényege. Csak nagyon szemet szúrt, hogy ilyen furcsán durván lép ki a DOF-ból a láb. És ahhoz képest, hogy 220mm ekv 1/25-ön, ami benne van a DOF-ban az éles is, nem is értem, hogy lehet ennyit így kitartani.
Egyébként amit sokat kritizáltak: hogy túl kicsi a DOF, nos anélkül nem lenne meg a hangulata, a kis sejtelmes feeling, amit a címválasztás nagyon jól példáz. Néha a kevesebb több, ugye -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hydra SR #5045 üzenetére
Megnéztem a fordított obis pókos fotódat ott fotozz.hu-n, bár aszsem itt is láttam már ph-n. Egy kérdésem lenne: hogyhogy a nekünk bal oldalon a pók fejtétől számított második láb olyan mintha amputálva lenne? Hátrább lévő lábak is kivehetők a bokeh homályából, de ez olyan mintha ki lenne radírozva
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #4969 üzenetére
a válaszom nem neked szólt b@szki, csak a KÉP ALKÓJÁNAK próbáltam ellensúlyozni a te véleményedet. nem értem mi ebben a furcsa. és különben is csak a véleményemet mondtam el, egy szót sem ejtettem arról, hogy esetleg hülyeség lenne tükröződő felületen lefotózni ugyanezt. részemről lezárva, csak ennyit akatam hozzátenni. kérem kapcsolja ki.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #4943 üzenetére
Hehe, az emlegetett kép éppen nem a 200-assal készült, hanem a 28-80-nal
(és a blende meg az ISO is más volt). Ennek ellenére nem értem, hogyan mozdulhatott be, ha nem volt semmi olyan fény aminek az ereje összemérhető lenne a vakuéval. Felhős ég, erdőben, sziklafal tövében. Jóformán a puskagolyónak sem szabadna bemozdulnia, ha épp elkapom a vakuval
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
Hydra SR #4933 üzenetére
Hydra: A második csíboros nagyon hangulatos lenne, kár hogy bemozdult. ISO-t kicsit feljebb húzhattad volna. Hoomogén hátteres képeknél nem nagy baj, az utólagos zajszűrés nem tudja megenni a részleteket, mivel nincsenek.
Hol volt ez, egyébként? (Kiskoromban nagy "csíbor fun" voltam.)
chungee: Hangulatos, nagyon hangulatos! Kicsit kemények a fények (nem az a kiköpött tájképfotós idő volt), de ennek ellenére igazán szép lett. Még az ellenfényes falév kliséből is sikerült valami szépet kihoznod. Gratu! -
Mercutio_
félisten
-
Fecsy
tag
válasz
Hydra SR #4628 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gratulációt,én is nagyon boldog vagyok
A képet megváltoztattam,kezdőként nem gondoltam,hogy át kell méretezni,köszi a tanácsotSajnos nem tudtam szemből csinálni,mert egy kút peremén volt,és hát ha a másik oldalról próbálkozom,akkor már nem tudtam volna belinkelni a művet...
Igyekszem fejlődni,és úgy érzem meg fogok még osztani Veletek egy párat...
További szép napot!
u.i.: Ja és kedves Hydra,szívből gratulálok a képeidhez,mind lélegzetelállító...
Pár száz év múlva a megfelelő felszerelés és tudás birtokában talán én is képes leszek majd ilyeneket alkotni...
-
BEE
addikt
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #4502 üzenetére
Bár mint laikus, de véleményezném a dolgot.
Szerintem az általad felsorolt hét kép közül egyik sem igazán kapcsolódik a mesterséges világban megjelenő természetességgel. Egyedül talán a szendvicset kajáló mókusosra lehetne ráfogni, de a makrókra semmiképp.
Ha elég ügyes lennék, én biztos egy olyan képet csinálnék, hogy pl. virág nő a zsúfolt budapesti út padkájának kövén meg ilyenek... Amin jobban érződik hogy mesterséges a környezet... -
Extremdigita
tag
válasz
Hydra SR #4502 üzenetére
Szia Hydra!
Csak véletlen bóklásztam erre és megnéztem mire akarsz minket kihasználni!
A pályázatra szerintem rögtön az első kép az ami nem alkalmas, az összes többi rendben van!
Hogy miért?
A kiírásban elég szépen le vannak írva az elképzelések és nem látni részben ezeket az első képben.
• Kreativitás
• Egyéni látásmód
• Kivitelezés
• Kompozíció''
ebből a kreatív szerintem nem igaz...mókus egy fatörzsön....kb margitszigeten összerakod, vagy egy állatkertben.
egyéni látásmód...sztem nem kell magyaráznom miért nem...
kivitelezés...Ok, ez ott van de még kevés.
kompozíció.....hááát asszem totál közép, totál front, totál semmilyen helyzetben a téma...bocs ha nyers voltam!
A lényeg h a többiben több ilyen szempont szerepel, ezért emeltem ki csak ezt az egyet!
Remélem segítettem:
Üdv
Acid -
Dtomi
őstag
válasz
Hydra SR #4134 üzenetére
Igen egészen addíg még nem te választasz terepet, pozíciót, napszakot (fényeket), addíg sajnos nem tudsz túllépni a saját korlátaidon. De ha nem kezded el az álcázott technikás fotózást sajnos ez mindíg így fog maradni. Mert képtelenség cserkelve komponálni. Mert ott már kapásból nem te választottad a terepet. A tüzijáték látom már nagyon megy! Szépek a képek!
-
Dtomi
őstag
válasz
Hydra SR #4125 üzenetére
Sajnos a komponálással van még a legnagyobb probléma a képekkel. Nagyon nehéz állcázatlanul madarakat fotózni, és sajnos nem elég lefényképezni őket, hogy jól sikerültnek legyen mondható egy fotó. Leginkább azt tudnám tanácsolni, hogy állcázás nélkül ne bajlódj, mert nem lesz sikerélményed. 300mm es obival a legfontosabb az állcázás, hiszen nincs lehetőséged megközelíteni ennyire egy madarat. Ilyenekkel, hogy lessátor nem szabad bajlódni, teljesen fölösleges. Kismillió módon lehet sátrat készíteni. És a legjobb mindíg a helyszíni anyagok felhasználása. A terepszínű ruha viszont fontos és drága, ezt sajnos meg kell venni. Szintén fontos egy olyan méretű hátizsák amibe tényleg minden belefér. [link] Nekem egy ilyenforma zsákom van ennél kicsivel komolyabb és nagyobb. Ebben benne van a nova 5AW 3*2m állcaháló, kaja pia, az összes ruhám és a hátán van állványtartó hely, alul-felül nyitható csak tudni kell mit hová tettem. Nagyon sokat kínlódtam mindezek cipelésével külön táskákban. Sokszor zavartam el állatot, madarat mire kiberheltem a felszerelést, hálót stb-stb. ha csónakból fotózol akkor ugye nincs lehetőséged nagyon a vízszinten fotózni ha csak nincs erre építve a csónak ilyenkor is nagyobb tele kéne, hogy minél kisebb legyen a vízfelszín és az optikai középpont vonala által bezárt szög. Part felé fotózáskor rendszerint igen zavaró kusza és éles hátteret kapunk. Ezt csak a helyzín pontosabb megválasztásával leget kiküszöbölni, vagy egy 300/f2.8-al.
-
werttzui
addikt
-
Latency
senior tag
-
hali01
őstag
válasz
Hydra SR #3908 üzenetére
A Moon Air-en minden PS.A nap a becsillanás,még a lámpák csillogása is.
A kisvideót csak mint érdekességet készítettem.Nem akartam babérokra törni vele.Csak kiváncsi voltam,hogyan éled fel a virág egy kis víztől.Talán eccer csinálok másikat,szebbet.
Ez gyomlálás közben készült.Néha odaléptem és nyomtam egyet rajta.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #3885 üzenetére
Ááá, nincs örök harag.
Csak azt nem szeretem ha valaki azt állítja egy képről hogy nem érteni mit is akartam vele, aztán tele van minden oldal ennél sokkal nehezebben megérthető képekkel. Szerintem.
A technikai kritikát viszont feltétel nélkül elfogadtam. Várom tőled is az észrevételeket! -
ArthurMiller
senior tag
Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Battlefield 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest