Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
pdave
aktív tag
válasz
Karima #40486 üzenetére
Ha gond lenne a catalogue file-al, akkor csináld azt, hogy kijelölöd az összes képedet, és a Metadata menüben a Save metadata to file menüpontot választod, ekkor csinál mindegyik kép mellé egy xml file-t, amiben tárolja az addig létrehozott változtatásokat. Én így mentettem lea változtatásokat gépújratelepítésnél.
-
törölt tag
válasz
Karima #40460 üzenetére
Szerintem ennek a makronak nem all jol a DOF, mert nincs mit kiemelni, az eloter es a hatter ugyanaz, igy nem kapsz tererzetet, mint pl egy rovar makrozasakor, ahol az eloter es a hatter is mas pl az eloter egy virag szirma/egy level, hatter meg az egyeb novenyzet elmosva. Itt csak el van mosva a bal teteje meg a jobb alja kepnek. Nekem teljesen szembol jonne be, ugy hogy mindenhol eles a szamlap.
-
Peethy
őstag
válasz
Karima #40181 üzenetére
És ez nálad meg fi:zi'k-nél hogy csapódik le? Mert elég szubjektív, elismerem. Nálam speciel jól, engem filmek közül is hamarabb fog meg egy Remény rabjai, mint egy romantikus film.
fi:zi'k: nekem tetszik, de ha szőrszálgasogató akarok lenni, akkor kár volt egy picit levágni az édességből bal oldalt meg a csillagból jobbra lent. Az összhatás jó
PS. húgaim olvasgatják a blogot, beajánlottam nekikAzóta még gyakrabban van itthon süti.
-
Peethy
őstag
válasz
Karima #40176 üzenetére
Kinek mi jön le róla, én nem akarom megmondani h kinek mit kéne látnia rajta
A maci szerintem kicsit csökkenti ezt a szuicid hatást, konkrétan egy gyerekkori rossz álom, vagy egy mese, mint mondjuk a Narnia, vagy a Polár Expressz hangulatához illik. Facebookon megfogalmaztam a kép alatt, hogy honnan jött az ötlet:
"Még régen (4-5 éve) láttam egy rajzot [ismerősömnél], ahol egy kislány állt az ablak előtt hasonló kompozícióban, most végre sikerült megcsinálni
"
Tehát az ötlet egy régi ceruzarajzról jött, az egy kicsit földönkívülis hatású volt. Itt másra akartam fókuszálni
-
Sucuka
senior tag
válasz
Karima #40056 üzenetére
Köszi Karesz, ahogy már lentebb is írtam, szinte nulla utómunka van rajta, de ha ráérek, akkor egy következő alkalommal megpiszkálom újra.
Az igazság az, hogy egy jól elkapott családi emlékkép, és ez nekem és a feleségemnek tökéletes, a többi meg már más tészta, remélem egyetértünk ebbenKöszöntem uraim, mára ennyi volt, szép jóéjszakát!
-
filózoli
senior tag
válasz
Karima #40048 üzenetére
Mondjuk Coxer és Májköl szerint jók az utóbb belinkelt képeim. Szerintem ők jobban értenek hozzá, mint te. Egyébként ami a kritika elutasítását illeti, pont ezt tapasztaltam legutóbb, Sucuka esetében. (És már a múltkor is. Egyszer meg Májköl támadott le, hogy hogyan merek itt mesterműveket leszólni...) Szóval elhiszem, hogy szórakoztat a hozzád hasonlókat ez a falkaüldözés, de engem nem hat meg. Sőt, azt mondom, kicsit magatokba nézhetnétek.
-
nesa
veterán
válasz
Karima #39426 üzenetére
Letezik kerek verzio is, kerdes milyen obira kell.
En ilyennel probalkoztam de sokvolt a munka a WB vel inkabb 550ft er vettem kinabol szurket.
-
Karima
őstag
válasz
Karima #39421 üzenetére
Hali!
Sajnos nem az én szabadalmam, spottr-en olvastam róla, és utána láttam, hogy - legalábbis nemzetközi szinten - elég sokan is használják.
Folyamatban van egy olyan project egyébként, amit említettél (mármint a "forgalmas"), de nem akarom lelőni a poéntDe ha érdekel a technika, összeállítás, akkor priviben pár sorban leírhatom
-
-
válasz
Karima #39375 üzenetére
Onnan pedig van egy link, ahol egyértelműen elolvasható miért is van ez a történet:
[link]
Tehát elsőre egy nem közvetlenül a RAW fájlt mutatja, hanem egy abból kreált jpeg konverziót, és utána tölti be a teljes RAW fájl információkat. Amikor ez megvan, akkor kapod meg a nyers képet. -
válasz
Karima #39369 üzenetére
Azért van, mert az LR az elején mikor képet betölt, egy automata képjavítást futtat le a képeknél, és ez időbe telik. Ezt ki lehet valamerre kapcsolni, és vagy korrigálni kézzel.
Én ez utóbbi hive vagyok, mert úgy is minden a kép stílusához kell igazítani.
Senki nem tud aludni???? -
fi:zi'k
nagyúr
-
Sucuka
senior tag
-
Sucuka
senior tag
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini PC
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest