- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz
forceberg #31943 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó lett, nekem is tetszik.
Ami kicsit elgondolkodtató, hogy oké elé raktál bőven helyet, mert hogy arra mozog, viszont mögötte a hajtómű sugara és a füst amit elkezdett eregetni elég látványos képelem, szóval szerintem nem biztos, hogy ilyenkor ez az igazán jó elhelyezése a témának a képen.
-
-
-
skiny83
aktív tag
válasz
forceberg #31642 üzenetére
Akkor jó közel volt. Azért kérdeztem mert nekem nagy gondom hogy állandóan tiplit vernek az ilyen kis élőlények ha a közelükbe kerül egy obi.
Kérdésedre válaszolva: zöld volt a festék és nem jutott eszembe, hogy a piros canonosabb lenne. De nagyon jó ötlet köszi. Megcsináltam és tényleg kicsit jobb pirossal.Viszont lehet valahogy cserélni a képet flickr-ön, hogy a kommentek megmaradjanak? Illetve látom hogy kommentbe be lehet tenni fotót úgy hogy megjelenjen de oda csak olyat lehet amit flick-rel töltöttem fel. De ha már ott van a streamemben akkor minek linkelném be? Vagy létezik más mód? Valaki segítene?
Máyköl: köszi!
V2izzy: nagyon tetszenek ezek a vizes-füves képek, én is szeretnék majd ilyet csinálni. a tiéd nagyon jó lett. grat!
-
máyköl
veterán
-
Peethy
őstag
-
gzola
tag
válasz
forceberg #31284 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Az abból az okból lehet, hogy a sötét agyam nyeli el a fényt.
A problémát csak sok tanulással lehet megoldani, de igyekszem.
A lényeg hogy egy állványon mögöttem volt egy 430EX II-es vaku, manuálon 1/1-en 14mm-n, illetve rajta egy vörös fólia (papír-írószer boltban kapható, 60 ft
).
-
máyköl
veterán
-
máyköl
veterán
válasz
forceberg #31183 üzenetére
Nem az, hanem-hogy egy szenny oldal.
Nem csak a hulladékot húzzák le, hanem a normális fotókat. Ha valaki felrak egy képet, nem segítenek neki, hogy legközelebb mit-hogyan csináljanak, hanem csak annyit mondanak: sz@r. Amit itt megdicsérnek, ott azt lefikázzák. Elveszik a kedvüket a fotósoktól, nem szabad oda járni.
Nem 0 értékű képet teszek fel, mert ha az lenne, le is szednék azonnal, mert előtte átnézik, mi mehet a honlapra. Nem a kép 0, amit felrakok, hanem a honlap jövője lesz 0.
Majd rájössz, hogy semmi értelme nincs annak a honlapnak. Előbb-utóbb mindenki rájön.Egyébként köszi, hogy "lenullázod" a képeim, nagyon jól esik. De te profi vagy, tudom.
-
priusz
aktív tag
válasz
forceberg #31174 üzenetére
Így van. Nem baj az ilyeneket mindenki csinál, nekem is van egy rakattal. Csak nem teszem be ide, mert teljesen hétköznapi a téma és a körítés sem dob rajta. Sajna így csak tucatfotó és nem a jobbikból(nem politikai értelemben
).
T-Nagyon: Az első kettőben van fantázia.
-
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #30546 üzenetére
Szépek a madarak. És tudom, hogy ez a "természetes környezetük", de ez akkor is túl "mesterséges".
Ha esetleg tovább akarsz lépni, akkor kialakított környezetbe kell csalnod őket, és nem neked kell rohangálnod utánuk. Értem itt ez alatt, hogy sem a háttér, sem a környezet nem tűnik természetesnek a képeiden (holott az!). Mindegyik madár valami mesterséges dolgon trónol: pala, beton, kerítés és vascső.
Próbálj meg kialakítani egy környezetet, és odacsalni őket. Háttérnél meg figyelj a megfelelő távolságarányokra. Tárgy/háttér távolsát min. 1/4-1/6 legyen. Vagy tervezd meg nagyon a hátteret. Sötét madár esetén a kép azon része, ahol a madár lesz, világos legyen. Ág/levél nem gond a háttérben, de figyelj rá, hogy pacsa szerü pálcika képződmények lesznek elmosódva, amik terelik az ember szemét.
Annak ellenére, hogy a fű ugyan zöld és természetes, nem túl jó háttérnek:Vigyázz az élesítéssel. Azt gondolhatja valaki, hogy ezek 1:1 kivágások és jó adag élesítés van bennük.
-
Throme
veterán
válasz
forceberg #30555 üzenetére
Ez is tetszik
!
Ezeket a madaras képeket 300mm-en fotóztad? És kb mennyit vágsz - ha vágsz - a képeken?
Bocs, hogy ennyit kérdezek! A képeket letöltöttem, hogy exif adatokat megnézzem, de nem volt "csatolva".Nekem a max 105 mm és emiatt ki kell vágnom a képből a lényeget. Így se rossz, de azért egy telével jobb és könnyebb...
Kösz! -
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #30431 üzenetére
Állítólag több energia kell a megemésztéséhez, mint amennyit tartalmaz.
Egy 5let: Talán egy ellenfényes helyzet még jobban elkülönítette volna a kontúrokat. Valahol 45° bal oldalt tettem volna egy vaku-t. akkor minden ananász külső fele világos lett volna, ahol meg most azt mondják egybefolyik, sötét-világos rész találkozott volna.
-
varsam
őstag
válasz
forceberg #30149 üzenetére
Tetszik ezzel a fekete háttérrel és fehér szirmokkal / terméssel, (vagy minek nevezzem)
Jó kontrasztos kép, a vízcseppek pedig mégjobban feldobják, tetszik.
Kicsit talán lehetne élesebb, vagy a megvilágítást kellene átvariálni (ha lehet), hogy a kis fehér szálak mégjobban látszódjanak.
Ez egyébként gyermekláncfű? -
drkbl
őstag
válasz
forceberg #29895 üzenetére
Jó képek lettek! Technikailag ez inkább hódító, nem? Támadó inkább az olyan berzerk, mint amelyik a némi vitát kiváltó virágom fotózásakor, elunva, hogy 20 perce a kastól három méterre bűvölöm a virágokat, nekem ugrott, arcon csípett, majd fullánkja hiányát fel sem fogva még vagy háromszor nekem pattant. Aztán felfogta, leesett
@Az-X: Jók lettek, de kicsit kicsinek találom a mélységélességet a látószöghöz képest. Lehet valami a túlszaturáltságban, vagy valójában színesebbek, mint ahogyan apróságukban látjuk őket, vagy a gép téved a színeket tekintve. Szerintem, főként kevés fényben, inkább az utóbbi. Ráadásul az objektív is beleszólhat a színekbe, a 70-300 VR objektívem sokkal sárgásabb képet ad erős napsütésben, mint pl. az AF-S 50; de az is sárgásabb, mint a 18-55/18-70 kitobik.
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest