- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #33294 üzenetére
Ez komoly lett
. Nagyon tetszik ez a szűk, "feszes" vágás (tükrözi azt a dinamikát ami a lány tekintetéből jön). Baromi jó az arckifejezés a szájtartás (a fogak tényleg kicsit hangsúlyosak de engem nem zavar annyira), a hajtincsek is abszolút a helyükön vannak. Gyönyörű a szeme (nyilván ez PS, de akkor is). Segítettél a beállításnál vagy magától sikerült ilyen jól a tekintet stb.?
Új váz + obi?
-
nesa
veterán
válasz
sztyui2 #33294 üzenetére
Ez jolvan megmunkalva, bejon
(#33292) Sada88
Nem kell szerintem itt nagy dolgokba gondolkodni nekem van a taskaba ilyen UV szurot tekerem fel ugy hogy alatta a folia (kivan vagva ugy gogy epp csak a menetnel legyen) van 1 olyan is amibe az egesz gep belefer, igaz meg soha nem hasznaltam de elfer.
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #33271 üzenetére
Akkor Sztyui szombaton gyere át Szegedre reggelig leszünk The Goat Night
"Aztán amikor az ügyfelek kurvára elégedetlenek lettek a képekkel, azonnal hívták is vissza a fotóst
" ezzel azért vitába szállnék mert antropos meg partyponty is olyan képekkel van tele sőőőt mondjuk úgy csak olyan képek vannak fenn amit én ki nem adnék a kezemből ... deka utómunka WB összevissza csillogó fejű emberek ... na de ehez vannak hozzászokva sajnos a jónépek azt jó az a kéééép hát rajta vagyok diicsak...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
sztyui2 #33271 üzenetére
én ezt hallottam, hogy 1k/buli.. és amikor megkérdeztem, hogy megéri -é így, akkor a válasz az volt, hogy egész éjjel lehet bulizni. természetesen aki ezt mesélte, nem félmilliós cuccal bulifotozik. hanem kb. 25.000Ft-os kompakttal. így el is tudom képzelni, milyen frankó buli az ilyen.
még jó, hogy magyarázkodhatok....
az egész téma nem ér annyit, bulifotózzatok csak...nem vagyok egy hazudós típusú ember, és mivel engem kurvára nem érint, pláne nem ferdítek a hallott dolgon, de jól esik, hogy burkoltan lehazugozol ismeretlenül. köszi
májköl: nyilván inkább a tárgyfotózás.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
sztyui2 #33242 üzenetére
utómunka? raw file? fehéregyensúly?
ezeket bátran el lehet felejteni partifotónál. ha jó a kép megtartom, ha nem, akkor DEL. ezért az 5-6000 ft-os fizetésért meg a hozzáállásért, amit a partyfotó irányába mutatnak, bőven elég ennyi munka is.
eleinte én is vágtam meg utómunkáztam, de konkrétan leszarják. legyenek élesek a képek és legyél pontos. többet nem nagyon várnak el. a gondosan kidolgozott, megvágott képekért sem fizetnek többet, megdicsérni sem fognak. ha valami jól sikerül, azt megtartom, átdolgozom utólag, leadás után.
ráadásul ahhoz, hogy 100-150 használható képed legyen, nem csak ennyit fogsz lőni.Állítólag néhány helyen fizetnek 10 000-et is éjszakánként, de akkor meg elvileg ott kell lenni kezdettől, mittomén 9-fél10-től reggel 6-ig.
megegyezés kérdése. 10-et az fizet, aki nem ezen cigánykodik. szeretnek ingyen dolgoztatni a szórakozóhelyek. 9-10-kor amúgy semmi értelme odamenni egy buliba, mert nincs még buli. éjfél és 4 között van általában nagy pörgés, az alatt lehet sok használható képet lőni. nem is szokták nagy megszabni, hogy hányra menj, de persze van kivétel.
persze most mondhatod, hogy flegma vagyok, meg nem dolgozom alaposan, de én is ilyen alapossággal kezdtem, csak az nem kifizetődő. rámegy az éjszaka plusz legalább a délelőtt az utómunkára. a legtöbb helyen ráadásul meg van szabva, hogy reggel 7-8-9-re már fel kell töltsd a képeket, úgy, hogy mondjuk 4-ig, 5-ig ott voltál. lefekszel 9-10 fele jó esetben és meg van b@szva a napod, mert átaludtad a használható részét
ezt ilyen módon, csak jó pénzért. részemről legalábbis. remélem nem sértettem meg senkit soraimmal. -
Chapel
addikt
válasz
sztyui2 #33216 üzenetére
Értelek, csak azért mondom mert a felszerelés másodlagos dolog,még makrónál is.
Pl. ő kompakttal csinálja a makróitJó cucc az, irigykedem is, nekem már sajna nincs fotóscuccom
-
Chapel
addikt
válasz
sztyui2 #33206 üzenetére
Hát én most kicsit szigorúbb lennék, sztem nem bánod a dolgot
Az elsőnek a színvilága és hangulata tetszik, de engem spec zavar h nagyon kevés az éles pont a képen.
A másodiknál én nem látok benne sokat, megy ez neked sokkal jobban is majd kis gyakorlás utánEz csak egy tipp, de ha valakinek nincs makró obija sokszor jobban jár ha kölcsön kér egy kompaktot. Ezt párom 25k-s kompaktjával csináltam, kb 0 utómunka van rajta!!
Link 2-3cm-es pók. -
Fejo
őstag
-
válasz
sztyui2 #32835 üzenetére
Hàt igen...
Lámpáim akadnak, vaku nem, ezzel kéne trükközni... Most esernyöt próbáltam derítéshez, egy fényforrással nem sikerült tovább lágyítani.
Az a baj hogy amiket találtam leírásokat azokban 4-5 vakut használnak. Tárgyfotónál még megoldottam a több vaku hiányát, itt ez már nem olyan egyszerü... -
máyköl
veterán
válasz
sztyui2 #32810 üzenetére
"fényképezőgépek még nagyon messze vannak attól, hogy átadják azt, amit a szem lát"
Valamikor igen, valamikor viszont már át tudják adni úgy a képet, mint ahogy a szem nem tudja látni, pl.: [link].
Nyilván van a képben PS, de alapvetően a vizet a fényképező mosta el, így viszont szabad szemmel nem láthatunk vizet...
Igazad van, de azért van ellenpélda is... -
x123456
aktív tag
válasz
sztyui2 #32797 üzenetére
Ez érthető. Ami _szerintem_ probléma, hogy túlságosan egyoldalúan értékelik a képeket. Nem tudom kitalálni, hogy mit keresnek bennük (ezért is említettem korábban a szerencsejátékot
) de szinte biztos, hogy pl. a tartalom nem érdekli őket.
Például van egy olyan sejtésem, hogy egyik nagy kedvencem, Friedmann Endre vagy egy másik kedvenc Tóth István fotói nem nagyon jutnának át a szűrőn.
(persze csak sejtés, nem próbáltam)
-
-
DroneZ
aktív tag
válasz
sztyui2 #32737 üzenetére
Egyébként szerintem nem rossz így homályosan sem. Az alak kivehető, a perspektíva jó, a színek kicsi vadak de még az is elmegy. Nem mindig kell minden képnek tűélesnek lennie. Ez az én véleményem. Oliver Möst képei speciel nekem nagyon tetszenek, pedig azok aztán cseppet sem mondhatók élesnek.
-
Sada88
aktív tag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
sztyui2 #32718 üzenetére
Amennyiben egy cég megbízásából készít valaki töréstesztet, azt hiszem nem ilyen színvonaltalan akcióba kezdene. Én nem adnám a nevem, se az arcom egy ilyen "filmhez".
Nézd csak meg a Mobilarénás törésteszteket, vagy bármely külföldi internetes portál töréstesztjét. Minden ilyen filmben reális baleseteket igyekeznek imitálni, nem pedig szöget vernek be a markolattal és a frontlencsével.Amit ez a srác csinál, az minden, csak nem egy teszt. Ha az volna, akkor a vázak megjelenésekor vette volna górcső alá a gépeket, nem pedig akkor, amikor már kifutottak.
Arról pedig teljesen megfeledkezel, hogy bár külföldön nagyobb az átlag reálkereset, de a hétköznapi fogyasztási cikkek is sokkal drágábbak mint minálunk! Ilyen téren apellátát nem fogadok el, több rokonom is külföldön él jelenleg és tudják tanúsítani.
Hogyha pedig annyira gazdasági szemszögből nézzük a dolgokat, akkor pedig bátran kijelenthetjük, hogy amit a srác csinál, az nem más, mint erőforrás pazarlás. Ezek a gépek nem azért készültek (ellenben a mobilarénán strapatelefonokat próbáltak ki!), hogy rajtuk járjunk vagy szöget verjünk be velük, netán többször is odacsukjuk őket a liftajtóval. Hülyeség az egész "teszt" ahogy van!
-
jorden06
senior tag
válasz
sztyui2 #32718 üzenetére
az addig okes, hogy szponzoraljak/sok penze van es megteheti, vagy egy tenyleges torestesztet csinal (magasbol valo leejtes, kv frocskoles, egyeb kulso hatas) de annak nem sok ertelme van, hogy a frontlencsevel szoget ut be a faba, vagy labra ragasztott vazzal setal
de persze aki raer, megteheti az csinalni
-
-
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #32558 üzenetére
(#32568) total90: nem rossz.
(#32558) sztyui2: Nekem az első, ami eszembe jutott, hogy a lányt kegyetlenül megverték, és ezért szomorú (szem alatti lila foltok). A lány továbbra is gyönyörű... Túl markáns árnyékot kapott az orr, és a bal szeme. Nincs címe a képnek?
Apró zajosodás jelei láthatók az árnyékoknál, szvsz túl nagy nagyítás nem készíthető belőle.
Örülök, hogy visszatértél a fórumra.(#32547) nesa: az első színei tetszenek. Kicsit azért sötét.
(#32548) eastsider: később írtad, hogy a nagy üres ég szándékos... Az alsó sávról egy pano király lett volna.
(#32551) Karima: ha játszadozol a WB-vel, megtalálod a pontot, amikor arany színű lesz a vízfelszin. Nekem úgy jobban tetszik ez a kép.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
sztyui2 #32537 üzenetére
Egy korábbi hozzászólásodban magadat már a kezdő kategórián kívül helyezted el, azt hiszem ez némi felelősséggel is jár.
Vegyük szépen sorjában.
1. Hogy a LR-ban mi látszik és mi nem, az senkit nem érdekel. Nem a LR-on nézik az emberek a fotókat, hanem sok esetben a hétköznapi, az operációs rendszerbe beépített képnéző programmal (Windows Fax- és Képmegjelenítő pl.).
2. Az, hogy a modell éppen milyen fizikai állapotban van és hogy hány napos buli után készült a kép, szintén nem érdekel senkit. Az emberek a véleményüket az alapján vonják le, hogy mit látnak. A képen az látszik, hogy bizony táskás a hölgy szeme. Ha a fáradtság ellenére belement a fotózásba és te el is vállaltad a képalkotó szerepét, akkor utólag vehetted volna a fáradtságot, hogy amennyiben a nagyérdeművel is meg kívánod osztani a képet, kiretusálod a szeme alatti ráncokat, ezzel elkerülve a negatív véleményeket.
Összességében a fotód egyáltalán nem üti meg a tőled már lassan megszokott (és ezáltal elvárt) színvonalat. A hibákból tanulni kell, mint azt egy korábbi hozzászólásodban írtad is. Akkor is be kell látni a hibát, ha önmagadat már a kezdők feletti kategóriába sorolod.
Bízom benne, hogy nem veszed sértésnek a véleményem.
-
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #32534 üzenetére
Képre:
a szem körül kicsit retusálhattál volna (nem a műanyag-próbababa szintig), illetve a szemeket is fel kéne kicsit világosítani, mert nagyon sötétek. A ruha fekete része teljesen be van bukva, ami szerintem zavaró. (Én sosem kedveltem a késői naplementében készült jól kivilágított portrékat, de ez csak szigorú magánvélemény.) A lába is kicsit "szerencsétlen" (furán néz ki nekem) helyen van elvágva. A főfény jó, de egy közeli (mellig kb) arckép szerintem sokkal jobb és hatásosabb lenne (ugyanezzel az arckifejezéssel).
-
-
-
Sada88
aktív tag
-
Mihi100D
csendes tag
válasz
sztyui2 #30919 üzenetére
szia!
Nagyon szuperak a képeid! Én is most szeretnék venni ernyot es elsutot kulso vakuhoz.
Már csak egy kérdésem lenne: ugye elsütőn keresztul nincs TTL, csak M mód, és be vagy határolva a géped max x-sync idejehez 1/180 pl nekem pentaxon, hogy elkeruld a fekete csik effektus. Milyen beallítasokat használsz, hogy pl ezen http://www.flickr.com/photos/sztyui/4635155244/ a képen , ami 85/1,8 al + vaku es ernyo-vel volt love, megis mosott a háttéer, tehat bizots tág rekeszen volt love(ami viszont nappal rovid idodket ad), es belefértél az x-sync idobe?
Ha hulyesegeket irtam, javits ki!koszi
-
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #30745 üzenetére
Jaj én ezt nem mint hibaként mondtam, hogy hiányolom a képről, sztem ez így is elég durván sikerült. Hanem majd ha egyszer sikerülne megvalósítani akkor én valami anyaggal megspékelném még a történetet. Azt hiszem tegnap vagy tegnap előtt láttam amit Ricsi linkelt és egy kicsit elgondolkoztam rajta, hogy hátha meg tudnék én is valósítani valami hasonlót. Én spec egy női alakot képzeltem el aki már maga egy anyaggal van körbetekerve és az szolgálna ruha gyanánt, de ott valóban a hajjal sok a probléma lehet. Meg valahonnan kellene kerítenem egy táncost is aki ezt meg tudná csinálni
. Szóval összetett, de azt hiszem ez lesz az első projekt jellegű próbálkozásom, ha sikerülne.
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #30731 üzenetére
Ez hogyan készült? Ugrik vagy valami trick? Mert ha ezt a levegőben csinálja akkor minden elismerésem. És természetesen akkor eltalálni sem volt könnyű a pillanatot mikor a legjobb a póz. Egyszer szeretnék majd én is valami táncos képet ha lesz több vakum. De nekem az tetszik a legjobban ha valami anyaggal (kendő, nejlon stb.) fel van dobva, az még látványosabb és érdekes formák jöhetnek ki a végére.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest