- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kilenc Redmi és Poco készülék érte el támogatási idejének végét
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
R a y
senior tag
Azért ez a hardvare token nem túl életszerű, egy a mindennapi e-közigazgatási feladatok intézéséhez. (CIBnél nekem 2008ban már volt hardver tokenem és rühelltem.)
Tegyük fel nem vagy otthon, valahol vagy és monjduk csak a JSZPt akarod elérni. Token nélkül meg vagy így lőve.
Én a QR kódos és telefon páros beléptetésnek vagyok a híve, mint pld a K&H internetbank elérése során alkalmazott technológia.Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
A kamara a jelek szerint szabad árazás híve, amit egyébként a törvény is tartalmaz. Nemrégiben a támogatásukkal ment át a bírói rendszeren az a kezdeményezés, hogy a perekben a bíróság csak nagyon komoly megkötésekkel korlátozhassa az eltúlzott perköltségigényeket. Aminek egyébként van nagyon jó oka, de most éppen a ló túloldalán találtuk magunkat, és simán lehet egy elbukott, kisebb értékű per után fizetendő perköltség sokkal magasabb, mint maga a követelés. Ez pedig szerintem oda vezet, hogy egy csomó jogos követelést sem fognak merni bíróság előtt követelni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Hidd el, ezzel mi is küzdünk. Rettenetesen nagyok a munkadíjbeli különbségek, ráadásul anélkül, hogy érdemben korrelálnának az elvégzett munka minőségével. És pontosan tudjuk, hogy ez milyen képet fest az ügyvédségről, miközben a többség tényleg komolyan és lelkiismeretesen dolgozik a tisztes, de magasnak nem nevezhető jövedelemért, elég komoly anyagi és egyéb törvényes felelősség mellett.
Egy kollégám éppen most áll ítélethirdetés előtt egy ki-ki perben. Ő 20e Ft-os óradíjigényt nyújtott be (ennyi kell kb. egy diplomás átlagbért biztosító bevételhez), az ellenérdekű fél ügyvédje 120e Ft-ost.
MaCS
-
-
-
-
asdf_
veterán
Rohadtul nem, mert azt egyszer megveszed és főleg a scanner utólag nem kér enni... nem jön rá bughalmazt tartalmazó frissítés és ötödannyiba kerül, mint egy okostelefon.
Na itt vannak a problémák, amikor ilyen butaságot mond valaki, akinek nincs okostelefonja és inkább sz*patja magát a személyes jegyvásárlással.
25e Ft. egy scanner és egy 2024-es megjelenésű, 6 GB RAM-mal rendelkező (tehát mindenre is elegendő) okostelefon 55 ezer forint, a 8 GB-os meg 63 ezer (ezzel úgy minimum 5 évre elintézettnek tekinthető az okostelefon-kérdés).
Plusz ne feledjük el, a kedvezmény az csak a rászoktatás eszköze, azért van, hogy aki amúgy nem használna magától automatát vagy webes vásárlást, az mégis megtegye, ezt használja inkább, majd ezt használja a későbbiekben is, és akkor a jegypénztárban (2025-ben már szinte) teljesen feleslegesen ülő Gizikét már nem kell fizetni, vagy csak egy műszakban. Ahogy lejár a beetetési időszak úgy tűnik el/épül be a kedvezmény.[ Szerkesztve ]
-
Csak ugye azt a Telekom mobilappot felrakhatod egy Android-x86 virtuális gépre, emulátorra, vagy bármilyen fikóban tartott, a mindennapokban nem használt okostelefonra, tabletre. A DÁP-nál egy kicsivel árnyaltabb a kép a beépített kényszereket tekintve.
A Gránit appja már nem működik emulátorban, legalábbis abban, amit eddig használtam.
Olyan "emulátor" kell, amiben van legalább egy Native Bridge és be is van kapcsolva. Android x86-ban, ami igazából egy VM és nem emulátor, ez egy ideje már megoldott. Meg a root-olását vedd el a rendszernek, mert azt nem szeretik a banki appok.
-
-
ekkold
őstag
Szerintem olyasmi lesz (persze csak tipp) hogy az utolsó pillanatban meghosszabbítják a határidőt - vagy esetleg az ügyfélkapu minden funkciója megszűnik, de kizárólag ügyfélkapu plusz-ra váltás céljából, még be lehet lépni majd egy darabig.
Bár lehet, hogy ez attól is függ mennyire csökken le a regisztrált felhasználók száma...
A email-es második faktor szükségessége (és lehetővé tétele) is azt mutatja, hogy messze nem zökkenőmentes (és sokaknak nem is olyan könnyű) az átállás.http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
-
Jaja, négyszer jártam a "hivatalban", hogy végre kitalálják, hogy hogyan kell csinálni. (Vidéki kisváros.) Ezalatt többször is elhangzott, hogy egyáltalán miért kell nekem ez az aláírási izé, rajtam kívül senki sem kér ilyet, és egyáltalán mire jó...
A feleségemét ezzel egy időben érdekes módon meg tudták csinálni, csak az meg sosem működött az időbélyegzés szerverhibája miatt, amit két évig képtelenek voltak megoldani.
Aztán amikor egy éve kértem a megúújítást (ami ugye csere lett), kérdeztem az ügyintézőt (nagy budapesti kormányablak), hogy hányan jönnek ilyen igénnyel, az ottani ügyintéző is azt mondta, hogy gyakorlatilag nulla az ügyintézési igény, és azok is elenyésző hányadban kérik a tanúsítványfrissítést, akik anno aláírást is kértek a személyijükhöz.
A szolgáltató alatt feltételezésem szerint valailyen IT-s beszállítójuk értendő.
MaCS
-
"Ez megintcsak nem indokolja, hogy miért kellett az ÚJ személyi bevezetése után 5 évvel még ÚJABB személyit elkezdeni terjeszteni."
A választ nyilván nem tudom, csak a következőt:
2020-ban sikerült komoly ellenállást leküzdve kierőszakolnom a rendszerből egy elektronikus aláírásos személyit. A két év elteltével meg akartam újíttatni a tanúsítványt rajta, de ez csak új fotóval, az igazolvány cseréjével volt lehetséges. Megkérdeztem az ügyintézőt, hogy ezt most akkor mégis miért. Forgatta egy kicsit a szemét, és visszafogottabb hangerővel azt mondta, hogy azért, mert új szolgáltató áll az aláírási szolgáltatás mödött, és a rendszere nem kompatibilis a 2021 előtt kiadott megoldással.
MaCS
-
Gabonetta
aktív tag
Igen. A bal felső sarkában van egy uniós zászló (H betűvel) a 2021. június 23. után kiállítottnak. Interneten találsz képet, nem kell ehhez a régi.
Nyilván megvan az oka, hogy bevonják.
Hogy a Te szubjektív véleményed szerint melyik nézett ki jól, teljesen mindegy. Nyilván vannak olyan okmánybiztonsági követelmények, amelyek megkövetelik az egyre jobb és biztonságosabb okmányok előállítását. Az arcképre vonatkozóan is nemzetközi előírásoknak kell megfelelni.
Részemről nem bánnám, ha visszakanyarodnánk a DÁP témájához, és nem mennénk át laposföldhívőbe (ujjnyomat a helyszínen, figyel az állam stb.).
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
"Az egy izgalmas kérdés lehet, hogy vajon mi történik akkor, hogyha megtalálják egy olyan helyszínen az ujjlenyomatodat, amelynek adott időpontban a közelében sem jártál? Így akár rád verhetnek egy életfogytiglant is, függetlenül attól, hogy közöd nincs az egészhez?"
Ne mar, meg a feltetelzes is serto, ezt hogy gondolhattad komolyan?
Udv: Kaiser Ede
A camera does not make art, the artist makes art.
-
PitLee
őstag
Gugli bácsi azt mondja
Szerző Kósa András
Publikálva: 2021.08.10. 07:00"Augusztus 2-tól minden hat éven felüli magyar állampolgárnak leveszik ujjlenyomatát, ha személyi igazolványt készítenek neki. Egy uniós rendelet értelmében ugyanis ettől az időponttól kezdve már az egész EU-ban csak ilyen személyi igazolványt állíthatnak ki a tagállamok. Magyarországon 2016-ban vezették be a chippel ellátott személyi igazolványt, ettől kezdve aki akarta, az ujjlenyomatát is rögzíthette az adathordozón, de ez eddig opcionális volt."
-
Az melyik részén van?
Középtájt. Színes, ha forgatod a fényben. Korábbinál nem szerepel, ne keresd hiába.
A 2016-2021 közt kiadott személyik másképp néznek ki, mint a 2021-2024 közt kiadottak?
Igen, másképp. Előző posztomban hosszan kifejtettem, a teljesség igénye nélkül. A pacikról is írtam, mások. Hazánk körvonala is eltérő elem, több rétegű, ezt is írtam.Nyilván a te helyzeted nehezebb, mindezt átlátni úgy, hogy nincs nálad belőlük.
Nekem mindkettő a kezemben van, így látványos az eltérés. Leírva más, mint élőben látni. -
-
-
Ha van rá alkalmad, hogy egyszerre vegyél kézbe egy régebbi és egy újabb igazolványt, látható lesz a nem kevés eltérés. Pont most vettem át az új igazolványt és itt van egy másik is, a fényben mozgatván számos szimbólum (gravírozott ló, Mo. eltér, nincs egy kisebb határ vonal a nagyobbon belül, a régin nincs CAN azonosító szám, nincs ujjnyomat szimbólum gravír, nincs a baloldalon EU jelkép HU felirattal stb).
-
"https://ugyfelkapu.gov.hu/ (direkt nem linkesítem, hogy lássa mindenki!)"
Attól, hogy linkesíted, még mindenki láthatja. Legfeljebb színe lesz...
Egyébként egyetértek Veled, és nem értem, hogy hová tűnt a személyi-igazolványos belépés. Káoszt és/vagy érdekellentéteket vélek látni a háttérben. Ésszerűséget kevésbé, de legalábbis a háttérbe szorítva.
MaCS
-
ledgeri
nagyúr
Majd nézz meg egy jobbféle butateló 5-ös gombot! (és azon jobb a pöcök, vs pöcökhöz képest arány!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
...ha vagy emilátor van, vagy okosteló, és az adott egyén akar, csak telóval nem tud, akkor nem sok más van!
#492 MaCS_70 Értem, megértem, csak nehogy "egyenjogúságból" beleessünk ezzel is abba a gödörbe amiben a forszírozott, anyagbaégetett feliratok vannak.
#494 MaCS_70 kb erre gondoltam a korábbi hsz-ban!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Nem, jelesül mozgákoordinációs problémákról van szó. Az illetőnek egyszerűen elcsúsznak az ujjai a kijelzőn, nem tud célozni.
Egy jól tagolt telefonbillentyűzeten egyrészt megkapaszkodik az ujja, másrészt az ujjhegyérzék pontosabb visszajelzést ad neki, így feloldódik a bizonytalanság.
Ez egy konkrét példa, de általánosságban több ilyenről hallottam már. Az orvos egy idősek otthonában elmondta, hogy sokak számára nagy érintőképernyős termináljuk sem használható -- nyomkodás helyett viszont megfelelően tudják használni az egeret és a billentyűzetet.
MaCS
-
-
ledgeri
nagyúr
Sajnos ez a logika akkor elveszett volt, mikor az első igazolványrendszeres kép kikerült a körözési weboldalra.
Pont ugyanez: legyen mindenkiről 1 fotó, 1 újjlenyomat. Tippre 2100 előtt bőven lesz DNS is egy ponton, le merem fogadni!De amíg az emberek a 2fa ellen is küzdenek (másmóduak ellen), addig nem lesz ez átgondolva nép szinten...
-
fil
őstag
-
-
-
-
-
-
Zavaros az egész magyar okmánykiadási rendszer
Asszony nyáron hosszabbítatta a jogosítványát. A kormányablakban szó szerint rábeszélték arra, hogy az elkészült okmányt ne személyesen vegye át, hanem postai úton kérje, mert az jó neki is, meg az okmányirodának is.
Mondtuk is magunkban, hogy milyen szépen fejlődik az ügyintézés színvonala.
Kiküldték, átvette a helyi postán, öröm, bódottá...
Egészen addig, amíg egy dörgedelmes ajánlott levelet nem kapott arról, hogy megkapta az új okmányt, de a régit nem adta le, ha nem adja le, akkor bírságot rónak ki rá. A felszólítás szerint 10 napon belül le kell adnia a régi jogosítványt, amit a kormányablakban személyesen tehet meg
Szóval így is el kellett battyognia a kormányablakba, szóval azzal, hogy postán kérte az új jgosítványt, semmi időt sem spórolt meg, hiszen a kormányablakba csak el kellett mennie, pluszban kétszer mehetett a postára (egyszer a jogsiért, egyszer meg az ajánlott felszólító levélért)
Viszont a posta így szép plusz bevételre tesz szert
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
ledgeri
nagyúr
A chip belett véve az adatbázisba, hogy lehet vele dolgozni állami ügyeket, az én értelmezésemben...
-
-
-
-
"Január 16-tól vajon az e-személyi kliens című program se fog működni?"
Mivel ez offline, így megy tovább amíg érvényes. Csak a kék kártya aláírást már nem hosszabbítják meg. De azt ellenőrizd hogy működik-e mert a kártyaolvasó appot frissíteni kellett az ősszel bedugott kártyával (cvca).
[ Szerkesztve ]
-
-
Úgy érted legalább 5 millió magyar használta az eszemélyijét pin kóddal azonosításra és ealáírásra pl szerződéskötéskor lakásvásárláskor???
Nekem más a tapasztalatom. Azt se tudták hogy van ilyesmi. Az eszemélyit ugyanúgy használták mint a papír alapút 1970-ben. Legfeljebb 1% ha tudta miről van szó.
-
-
-
Az, hogy a jogosítvány személyazonosításra is alkalmas, szerintem jó dolog.
Az ugyfelkapu.gov.hu eltérése a magyarorszag.hu-tól szerintem sima figyelmetlenség eredménye. Mélyebb filozófiai (informatikai, biztonsági, pedagógiai, balneológiai, stb.) magyarázatát legalábbis nem látom.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
A + opciót is meg akarják majd szüntetni. Pont az a lényege, hogy mindenkit erre a kiberterrorra erőltessenek rá. Adok neki 1 vagy 2 évet és kivezetik a +-t. Majd jöhet mellé a kötelező személyi is, az se fog sokáig tartani, hogy itthon a nem digitális jogsival csinál kényelmesen mindent az ember, már előre látom...
"Mindent", adó dolgokat már most se lehet, mert érvénytelen az adókártya személyi nélkül, mert valami barom szerint az ne legyen már jó a jogsival, hiába egy személyazonosításra alkalmas hivatalos okmány. LoLMásik ki****tt bosszantó az egészben, hogy az öregeket nagynehezen sikerült megtanítani az Ügyfélkapu használatára, most mehet minden a kukába és kezdődik elölről. Ráadásul az öregek ügyeit a könyvelő ismerős intézi, neki is megvannak a felhasználónevek és jelszavak, így ő belépkedett és minden flottul ment, nem kellettem sehova én harmadik félnek, ezek mindent intéztek egymás között telefonnal a gép előtt ülve.
Ez is megszűnik, mert az ő telefonjára is kéne akkor az app, hogy lássa. Rohadtul örülök neki, mert rám hárulnak majd ezek a feladatok, én meg szokásomhoz híven fogok beleszarni, aztán oldja meg mindenki ahogy akarja, hatóságostól.
Annyira nem lenne gond ha valakinek kiesik az Ügyfélkapuja, csak a mama még nyugdíjasan is vállalkozik, hogy ne dögöljön éhen, minden Navos papír oda megy neki, január közepétől megszűnik ennek az olvashatósága, mert az elkényelmesedett Nav nem fog postázgatni semmit.
Lesz még ezzel k..va sok anyázás meg telefonba ordibálás már előre látom.Pont ma reggel dobta be az önkormányzat a település Facebook csoportjába, hogy mi lesz az Ügyfélkapuval és az idősebbeket "segítsék ki a fiatalok".
Ó, kösz b+.
1. "Fiatalok" nem egyenlő "értenek a digitális marhaságokhoz tutira".
2. A fiatalnak lehet ezerszer több dolga meg jobb dolga is akadna ennél.
Az, hogy fejlődni akarnak oké, de ennek nem kéne a már bevált dolgok megszűnésével járnia. Veszélyes a felhasználónév+jelszó páros? Akkor tegyék biztonságosabbá, de ne így.
Meg se próbálták, még jelszócserére se figyelmeztet a rendszer, se nehéz jelszót nem követel meg. Meg se próbálják, mert nem a biztonságossá tételen van a lényeg, hanem a rendszerbe bekerülésen, minél többen Dápozzanak.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
uniqm1
tag
A + regisztrálását a sima Ügyfélkapuba belépve is meg tudod csinálni. Ha nincs okostelefon, vagy nem akarod azt használni, a regisztráláskor felajánl egy alternatívát is:
"Ha nincs okostelefonja vagy tabletje, a TOTP.APP webes hitelesítő alkalmazást is használhatja. Ezt csak abban az esetben ajánljuk, ha más nem fér hozzá az Ön által használt számítógéphez." -
uniqm1
tag
Az autentikátor az Ügyfélkapu+ témakör kapcsán merült fel, nem a DÁP profil aktiválása miatt.
Az aktivált DÁP profil egy belépési lehetőség az e-ügyintézéshez. Jelenleg az Ügyfélkapu és az Ügyfélkapu+ mellett, jövőre pedig a sima Ügyfélkapu megszűnése miatt már csak a + verzió vagy a DÁP lesz. Hogy utána mi lesz, az még nem világos - talán még a bölcs jogalkotók számára sem...
Tehát magát az ügyintézést nem feltétlenül kell a DÁP applikáción belül kell bonyolítani, lehet PC-n is, ha van DÁP profil, akkor azzal bejelentkezve. Csak ugye ehhez aktivált profil kell...[ Szerkesztve ]
-
Volt már kórház, ahol a
Gestapominisztériumból kiküldött besúgó ült a váróban, és indította az eljárást az első ilyen eset után a különösen védett személyes adatok védelmének megsértése miatt. Tehát nem a sorszámhívó javítására küldtek ki valakit, hanem az egészségügyi személyzet szívatására.A tej élet, erő, egészség.
-
#177: Ez csak a kialakult gyakorlat az állam által biztosítandó tárgyi feltételek hiányára. A TAJ-nak épp az lenne az értelme, hogy az egészségüggyel ne kelljen megosztani az összes többi személyes adatod.
#178: a.) Letöltesz egy Android emulátort, és használod az abban levő Authenticatort. b.) Letöltesz egy autentikátor programot (pl. WinOTP), és ezt használod. c.) Letöltesz egy autentikátor bővítményt Chrome alá, és ezt használod.
Ezeket gondolom barátod, Google is meg tudta volna mondani neked a hőbörgés helyett.(Egyébként meg kicsit durvára vetted ezzel az idevágott 21 db külön hozzászólással.)
A tej élet, erő, egészség.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- HP ProBook 6475b : AMD A6-4400M / 8GB DDR3 / HD 7520G / 256GB SSD
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest