- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
ekkold
őstag
Ok. akkor korrigálom:
A dáp pedig csak egy online lekérdező app, te semmilyen adatot nem adsz bele.
Kivéve az összes egyéb adatot ami a telefonodon van, vagy ami a telefonodról elérhető,és amit a teló mikrofonja "hall", meg amit a kamerái "látnak"....ezen kívül valóban semmi egyéb
-
ekkold
őstag
-
PitLee
őstag
Az majd a kövi upgradel jön
https://www.abc.net.au/news/2018-09-18/china-social-credit-a-model-citizen-in-a-digital-dictatorship/10200278 -
cocka
veterán
Már hogy a viharba ne működne? Nyilván nem viccből telepítettem fel a kártyakezelő programot, hanem mert van kártyaolvasóm. Tudtommal az eszemélyiM appot jóval később adták ki.
Én a két program funkcionalitására kérdeztem rá, nem pedig a programok működéséhez szükséges alapkövetelményekre.
-
Esetemben egy szigorúan formális ügyről van szó. Vannak ilyenek, a lényegük az, hogy neve legyen a gyereknek, miközben a kedvező elbírálás az ügyfélnek és a hatóságnak is egyformán érdeke.
De az, hogy a "hivatal kérte, az ő dolguk" valójában tévedés. Ha bármi okból ellenőrzés alá vonnának egy ilyen ügymenetet, érdekes eredménye lehetne. Meg nem mondom, hogy mi, mivel finoman szólva is következetlen a rendszer működése. Egymással ellentétes elvek feszülnek egymásnak, és kérdéses lehet, hogy az adott esetben kinek mi az érdeke vagy éppen a mániája. Nem ritkaság, és sajnos én is visszatérően láttam már olyat, hogy egy hatósági ügyben mást hoz ki az eljáró hatóság, aztán mást a bíróság, aztán ezt felülvizsgálva a vége valami harmadik, vagy éppen megint az eredeti döntés lesz.
Érdemi, téttel bíró ügyben bizony ragaszkodnék a jogszabálynak megfelelő megoldáshoz, tehát jelen esetben a papíros benyújtáshoz.
De miért jelenteném fel a hivatalt, és hogyan jön szóba a beszkennelt aláírás -- aminek ugyan szép hagyományai vannak, de jogszerű felhasználása nem igazán.
MaCS
-
Mert nem felel meg a jogszabályoknak. A hivatal nem bírálhatja felül a jogszabályt.
Az mondjuk tény, hogy "sikeres" eljárás esetén csupán elméleti az esély arra, hogy probléma legyen, és a jelen esetben eleve egy nagyon lazán kezelt, jelképes ügyről van szó, de ilyen egészen egyszerűen nem szabadna, hogy előforduljon. A tény, hogy mégis előfordul, azt jelenti, hogy maga a jogalkalmazó is annyira rossznak tartja a helyzetet, hogy bevállal egy ilyen súlyos jogsértést.
Ami egyébként nem példa nélküli. Az egyik legfontosabb bíróságunk az ezredforduló környékén például a szakmán belül teljesen köztudottan dolgozott de facto üzemszerű közokirat-hamisítást alkalmazva, amivel viszont ténylegesen a normális működést tartotta fenn.
MaCS
-
"Tehát 4 évet élt a Avdh [102/2020. (IV. 10.)] de azért előtte is volt élet.."
Mint ahogy a számítógép-használat előtt is volt élet, mégis gond lenne, ha hirtelen vissza kéne térni a papírra...
Nem csak az a gond, hogy az AVDH bevált és könnyebbséget jelentett, és most megszüntetik.
A fő probléma az, hogy kialakult a hozzá fűződő igényrendszer, és nagyon sok jog- és életviszony az AVHD kapcsán már elvárja az elektronikus aláírás használatát. Amúgy jogosan, mert tényleg ne visszafelé haladjunk már.
Az AVDH ily módon történő elkaszálására egyszerűen nem készítettek fel senkit.
Egy évvel ezelőtt, hivatalos továbbképzésen a minisztérium felelős, a fejlesztésben illetékes embere mondta a szemünkbe, hogy az AVDH ugyan 2024 nyarától kivezetésre kerül, de az átállás átmeneti helyzettel fog történni, mindenkinek lesz lehetősége az új rendszer megtanulására és megszokására, és az utód mindenben csak jobb lesz, és semmilyen hátránnyal nem fog járni!!!
MaCS
-
cocka
veterán
Persze erre azt mondhatod hogy papír-scannert is kötelező venni? Vagy fényképezőgépet?
Rohadtul nem, mert azt egyszer megveszed és főleg a scanner utólag nem kér enni... nem jön rá bughalmazt tartalmazó frissítés és ötödannyiba kerül, mint egy okostelefon. A fogyasztása is kisebb, mint egy okostelefoné.
-
-
Ez nem igaz. Az AVDH törvényerejénél fogva (Pp.) teljes bizonyító erejű magánokirat volt. Általános hatállyal (igaz, kivételekkel). Számos hiányossága volt, de nyilatkozattételre pont tökéletesen megfelelt.
Használtam is, működött. Pedig próbálták támadni, de ezeket a támadásokat elutasították -- a fentiek miatt.
MaCS
-
De ha valamit most kell elintéznem (mert mondjuk határidő kötelez rá), akkor a hajamra kenhetem, hogy egy hónap múlva nem kell majd várnom egy órát.
MaCS
Szerk: Ja, és még csak ez sem mindig igaz. Októberben üldögéltem egy nagyobbacska budapesti kormányablak várójában (15 napos határidejű ügyem volt, és a DÁP 35 napra adott volna időpontot), és a sorszámosztónál előttem valaki időpontra érkezett. Én 15 perc várakozás után kerültem sorra az utcáról beesve, ő kb. 5 perccel előttem került sorra.
-
Dehogynem! A legfontosabb dolgok változtak az AVDH kinyírásával.
Az AVDH magyar viszonylatban teljes bizonyító erejű magánokirat -- volt. Ez pedig baromi hasznos volt, nem véletlenül használták nagyon széles körben olyanok is, akik egyébként az átlag kvázi digitális analfabéták körébe estek.
Nekem is személy szerint sok száz kilométer utazást és több napi ingyen munkát takarított meg -- a hiánya pedig éppen egy ügyfél elveszítését.
MaCS
-
Egy, a digitalizáció alappillérének számító szolgáltatás határozatlan idejű, magán célú felfüggesztése, illetve az ingyenes megoldás üzleti célra végleges beszántása hogy a fenébe ne lenne ellentétes a digitalizáció céljával és szellemével???
A gyakorlatban egyébként durva és fájdalmas problémákat okoz.
MaCS
-
Az ePapír NEM helyettesíti az AVDH-t vagy bármilyen elektronikus aláírást. Kizárólag hivatalos iratküldésre/benyújtásra használható a hitelesítése magában abban az ügyben, amelyben a benyújtás történik.
A beszkennelt dokumentum saját célú arciválásra ugyan hasznos, de mitől lenne hiteles???
MaCS
-
hajbazer
újonc
A DÁP (jelenleg) nem tud ealáírást.
Mert babzsákfejlesztőék nem tudák megszülni, hogy működjön is, de ettől még a tervek szerint csak abban lesz.
Avdh helyett meg ott az e-papír, ha valakinek nem jó akkor bescanneled az aláírt papírt.
Ja, persze. 🤡 A scannelt, aláírt papír jogilag nem egyenértékű a digitálisan aláírt példánnyal. Munkáltató pl. nem köteles elfogadni és sok helyen nem is fogadják el az eredeti példány nélkül. A digitálisan aláírt példány egyenértékű az eredeti, aláírt példánnyal. Csupán ennyi a különbség.
-
hajbazer
újonc
A többi nem létező dolgot meg a dáp se tudja. Legfeljebb ígérik.
Ismételten kihagytad (szándékosan?) a listából a 2025. január 1. előtt létező dokumentumhitelesítést, ami digitális aláírással látott el bármilyen PDF vagy akár más formátumú dokumentumot. Ezt volt az AVDH. Aláírni tudott még az e-személyi egy kártyaolvasóval, azoknak, akiknek a plasztikkártyában van tanúsítványokat tartalmazó chip. Jelenleg csak a DÁP tud eAláírást és nincs semmiféle webes alternatívája. Ha nincs DÁP-od (ajándék okostelefonkényszerrel), akkor vagy személyesen írod alá, vagy sehogy.
-
hajbazer
újonc
Márpedig de igen az. És próbáld meg nem összemosni az autentikátort a DÁP okostelefonkényszerével. Én az utóbbiról beszéltem.
Még egyszer szeretném felhívni a figyelmed, hogy az AVDH 2024. dec. 31-es kivezetése és az e-személyi 2024. augusztusi kinyírása óta a DÁP az egyetlen, amivel digitálisan alá lehet írni bármilyen dokumentumot. Az Ügyfélkapu+-hoz hiába van autentikátorod, azzal nem fogsz tudni aláírni. A DÁP-hoz pedig legalább Android 10 / iOS 16 okostelefon kell, ami inkább az elmúlt 5 év, mintsem 15, ráadásul mivel kb. ennyi a maximális támogatási ciklusa az okostelefonoknak, 5 évente újra is kell vásárolni hozzá az okostelefont.
-
hajbazer
újonc
Nem sok.
Vagy de. Ha nem mérte senki, nem tudhatjuk biztosra.
Értem, tehát szerinted a digitalizáció céljaival nem ellentétes az, hogy aki eddig PC-n használta az Ügyfélkapu+-t digitális aláírásra, annak ezután majd mindent papíralapon kell aláírnia, mert képtelen volt az IdomSoft a kormányzati milliárdokból lefejleszteni egy aláíró funkciót a kivezetett AVDH helyett. 🤡
-
hajbazer
újonc
Ezzel mit is akartál mondani? Azt, hogy egy számítógép annyira alkalmas a digitális ügyintézésre, mint egy csak postai úton hívható autómentő? 🤡 Ha nem ezt akartad mondani, akkor mire alapozod azt, hogy a DÁP minden funkciójához technológiailag kötelező egy okostelefon? Csak mert az autómentős esetben nem azért kötelező a telefonszám, mert valaki ezt tollvonással azzá tette, hanem azért, mert mobiltelefon nélkül a semmi közepéről nem tudnád hívni (a nagy hatótávolságú rádió-adóvevőktől és egyéb alternatíváktól eltekinthetünk).
-
hajbazer
újonc
Ha egy emberről beszélünk, az is sok, mert a digizalizáció céljaival alapjában véve ellentétes az, hogy meglévő Ügyfélkapusokat is visszalökünk a papíralapú ügyintézésbe. Honnan veszed a 99%-ot? Legalább egymillió embernek ma Magyarországon nincs legalább iOS 16 / Android 10 okostelefonja, már ha a nemzetközi statisztikákból indulunk ki. Attól félek, hogy ezt senki nem mérte meg, pedig ezzel kellett volna kezdeni.
-
ekkold
őstag
A DÁP még nem kötelező. Csak ez is olyan lesz , hogy egyszercsak nem tudsz ésszerűen használni bizonyos dolgokat nélküle. Azaz kvázi mégiscsak kötelező...
Egy régi példa:
- Kötelező bankszámlát nyitni...
- Nem, nem kötelező.
- Persze a fizetésedet akkor ugye nem tudod megkapni, ha nincs bankszámlád... Tehát kvázi mégiscsak kötelező.Nagyon sok olyat ismerek, akinek arra van a számla, hogy felveszi a pénzét (a bank levonja a sarcot) és kész. Semmire nem használja, csak fizet a banknak egy számára felesleges (de amúgy kötlező) szolgáltatásért.
-
ekkold
őstag
Nálam a NAS tárolja a 16 karakteres kulcsot, és csak az idő alapú aktuális kódot küldi el a böngészőn keresztül. Tehát a böngészőből elég nehéz lenne ellopni. De persze minden is feltörhető, akár még egy otthoni NAS is. Persze kérdés, hogy kinek éri meg annyi energiát belefektetni, mert azért az elég valószínű, hogy ha fel is törhető, az nem csak két kattintás Pistikének, hanem valószínűleg elég sok munka.
De ha így nézzük a mobilodat is ellophatják, vagy kerülhet rá olyan vírus, ami adatokat lop...
Amúgy az email-es megoldás jobb? Ha annak szerzik meg a jelszavát a böngészőből, az kb ugyanolyan mintha a 16 jegyű kulcsot szerezték volna meg. Lőlőnek van mobilcége is, igazán küldhetne pl. sms-ben lejáró időkódot, második faktorként - az emailes megoldásnál szerintem biztonságosabb lett volna. -
A szolgáltató (vagy annak egy ügyintézője) dönthet úgy hogy nem az előfizerő kapja, így a cég a polgárokon keresztül zsarolni tudná az államot.
Vat?
Szerintem túl sok akciófilmet néztél.
Ez Magyarországon biztos, nem történhetne meg, de a világ normálisabb felén sem. Sokkal inkább az asdf_ által is említett csalás lehet a buktató. Tehát egy harmadik fél szerzi meg az előfizető kártyáját, és így nála landolnak az üzenetek. -
-
Zsolt,72
senior tag
Az otthon hagyott iPhone egyben másodlagos eszköz is, mint írtam: helyettesíteni tudja “vész esetén” az elsődleges telefont. Ehhez pedig kifejezetten hasznos, ha a DÁP-hoz is regisztrálom.
Szerintem így kerek a történet, persze el tudom fogadni, ha te másképp gondolod kezelni ugyanezt a helyzetet. -
Zsolt,72
senior tag
Nálam pl mindig van otthon egy másodlagos Apple-telefon (jellemzően egy korábbi gyártmány), célja: Lokátor keresés, iCloud elérés biztosítása meghibásodás/elvesztés esetén, plusz most már ide tartozik a DÁP elérés lehetővé tétele is (más egyéb esetek mellett ennyi példa szerintem mutatja, hogy van létjogosultsága, életszerű a kérdés felvetése).
-
Schafranek
tag
Ez nagyon nem igy működik, mindenesetre köszönöm a vidám percet.
Kevesebb filmet, sorozatot kellene nézned.Ha valaki nem tudja igazolni a személyazonosságát, amiatt nem fogják azonnal deportálni. Magyar állampolgár, aki életvitelszerűen itt él és adózik könnyen azonosítható, bármiféle irat nélkül.
-
Zsolt,72
senior tag
"Mi a biztosíték"
A biztosíték az, hogy a jogalkotó gondolt arra az esetre, ha valaki nem tudja magát igazolni. Érdemes megtekintened a vonatkozó jogszabályt. Irányadó törvényi hely: Rtv. 33. § (2) bekezdés a) pontja
Ugye nem gondolod komolyan, hogy az általad vázolt élethelyzet következtében órákon belül a déli határ túloldalán találja magát egy vétlen állampolgár? A Rendőrség ui. nem így működik, ahogyan azt elképzelted... "nincs nála igazolvány, dobjuk át Szerbiába..."
Remélem, hogy ezt csak nem gondoltad át kellőképpen posztolás előtt.
-
-
Én egy, ehhez szervesen kapcsolódó témából holnap vizsgázom.
Az anyag nyári lezárása óta többször és sokat változott, az utánkövetés a vizsgázó feladata. Ami még nagyon érdekes, hogy novemberben érdeklődtem egy magasabb szintű ügyintézőnél arról, hogy akkor hogyan is állnak -- hiszen eredetileg már régen az új rendszerben kellene dolgozniuk. Legnagyobb meglepetésemre legyintett egyet, és közölte, hogy nemhogy oktatást nem kaptak még, de még tájékoztatást sem...
MaCS
-
Az eSzemélyis tanúsítványhasználat megmaradásáról/megszűnéséről van konkrét információ?
Az én szakmai környezetemben ez ezekben a hetekben nagyon aktívan tárgyalt téma, és december 20-ai okmányirodai információink szerint nincs erre utaló hír.
Illetve: pontosan mit tudunk biztosan a holnap megszűnő AVDH utódjáról?
Köszönettel: MaCS
-
cocka
veterán
-
user01
aktív tag
- aki DÁP appra regisztrált, az nem jogosult ük+ al belépni
Ez a kijelentés nem állja meg a helyét!
Most léptem be ÜK+-szal, miközben van DÁP regisztrációm.Nem utolsó sorban pedig a DÁP regisztrációval rendelkező vállalkozók könyvelői hogy tudnának belépni a kliensük nevében, ha nem működne az ÜK+?
-
PitLee
őstag
Tisztelt bíróság
Ép hazafelé indultam a "Elfogyott a félpénzem" mulatóhelyről, kissé illuminált állapotban. Kellemes nyár est volt, gondoltam rövidítek a 8.ker-en át, amikor arra lettem figyelmes, hogy két "emeletes ház" a hónom alá nyúlt, először azt gondoltam segítenek ezek a jó emberek, de később, mikor a törött ujjammal feloldották a telefont és a véres orommal beütötték a DÁP pin kódot, már gyanakodni kezdtem. A szerződés szövegére csak homályosan emlékszem, de így vettem fel 35.000.000 HUF, THM1500% kölcsönt két tanúval eAláírva.
-
PitLee
őstag
Amúgy a kép érdekes, mert ha jól veszem ki ép tanúzni kéne az adásvételit, a probléma csak annyi , hogy ez így hogy ?
Elvileg a tanuk előtt kötik szerződést, vizslatják az autót, adják át a pénzt, ezt kell tanúsítani, normál esetben ott van a két tanú is.eAláírásnál ezt mi garantálja ?
Elvileg a GPS képes lenne, ha kb egy helyen tartózkodik mindenki akkor oké.
de ha nincs GPS, akkor csak szólok Józsinak, hogy ha napközben felugrik egy ilyen ablak "okézd le", miközben 200km -el arrébb otthon ép fújja a bablevest ?
Kíváncsi leszek rá, hogyan is lesz ez.UI: az ikonok vándorolnak az alsó sorban, megy a matek ezerrel az biztos
-
PitLee
őstag
Közben a 4 hónappal ezelőtti videóban 43:02 érintik a témát.
https://youtu.be/ftpt8ZE1YD8?si=YdvliaD-X0FEVIiD&t=2582 -
PitLee
őstag
Én nem használok digitális vagy ealáírást, nem tudok nagyon hozzászólni csak a neten látom a demó képeket, hogy kb mire gondolhatnak.
https://platform.dap.gov.hu/ -
PitLee
őstag
Az itt szereplő videóban az alsó sorban szerepel az aláírás ikon.
eSignDay2024 - Szép Kristóf - IDOMSOFT - Digitális Állampolgárság Mobilalkalmazás
https://www.youtube.com/watch?v=ftpt8ZE1YD8
-
PitLee
őstag
Lehet a Fox-al nem kompatibilis a DÁP, mert hivatalos oldalon írják
Bejelentkezés
A bejelentkezéshez rendelkeznie kell működő Digitális Állampolgár mobilalkalmazással.Asztali számítógépen, laptopon vagy tableten
- A bejelentkezéshez kattintson a DÁP mobilalkalmazás gombra.
- A felületen hamarosan megjelenik egy QR-kód.
- Nyissa meg a mobiltelefonján a Digitális Állampolgár mobilalkalmazást.
- Válassza ki a QR belépés funkciót.
- Olvassa be a QR-kódot a telefon kamerájával, és engedélyezze a bejelentkezést a felugró értesítésben.Mobiltelefonon
- A bejelentkezéshez koppintson a DÁP mobilalkalmazás gombra.
- Koppintson a DÁP mobilalkalmazás megnyitása gombra.
- A Digitális Állampolgár mobilalkalmazásban hamarosan megjelenik egy felugró értesítés.
- Engedélyezze a bejelentkezést a felugró értesítésben.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A play áruházban találtam egy hozzászólást
"tárhely üzeneteket is jó lenne ha megjelenítené....nem pedig böngészőt nyitna hozzá (Brave t nem akarta kezelni....csak ha a chrome ot állitottam be alapértelmezettnek )"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Na rávettem magam és elvettem a telefonom Chrome szüzességét
.
A telefon újkorában letiltottam, Foxot használok már évtizedek óta.
A lényeg, hogy Chrome-t használva (alapértelmezettnek beállítva) betudsz lépni a tárhelybe, de az alkalmazásból nekem nem ugrik át a böngészőre, azt nekem kellet. -
Zsolt,72
senior tag
„Benne van szerintem, de csak az látja valószínűleg, akinek érvényes kulcsa van, maga a DÁP automatikusan nem generál kulcsot. Nekem volt az új személyihez aláíró kártyám, de már lejárt, szóval valószínűleg egy újabb trip a kormányablakhoz. Ha jól értem, az aktuális program "eAláírás" néven fut, azt kell kérni. A DÁP csak egy keretprogram.” - [link]
-
Meglátjuk!
Nekem konkrétan volt olyan ügyem, amelyben a bíróság utasította vissza az elektronikus aláírással hitelesített dokumentumot. Fű alatt besunnyogtam az ügy intézőjéhez, és jeleztem neki, hogy törvény írja elő azt, hogy ezt bizony el kell fogadnia, és a hiánypótló végzése jogszabályellenes. A válasz: ő erről nem tud, de ha így van, akkor fellebbezzek, és megnyerem -- de sokkal jobban járok, ha benyújtom kézzel aláírtan, ő úgysem tudja ellenőrizni, hogy miről szkenneltem, és akkor még aznap kiadja rá az elfogadó végzést.
De konkrétan a múlt héten is ment egy kis bíróság előtti balhé, amelyben a választási törvényre hivatkozva (amely felülvizsgálatra valamiért minősített aláírást ír elő
) hivatkoznak egy AVDH-s irat orvosolhatatlan hibájára.
És ilyenkor nagyon erősen sejlik fel előttem az az 1997-es kalandom, amelyben bírókat és közjegyzőket próbáltam felvilágosítani az elektronikus aláírás jövőbeli érkezéséről és működéséről. Hát, nem voltam éppen népszerű... Volt, ahol a jogi szakma árulójának neveztek!
De abban szinte mindenhol egyetértettek, hogy az irat az mindig papírra fog íródni, és a saját kezű aláírás az egyetlen hiteles és jogilag korrekt és szép megoldás.
MaCS
-
nyunyu
félisten
következő aláírást mindenki elfogadja.
Azt nem reklámozták, hogy pl. a bankoknak kötelező lesz a saját pénzükön implementálni tóni találmányát a saját digitális folyamataikba, pedig pár éve nagyjából mindegyik kiépített valami elektronikus aláírásos megoldást az online számlanyitásra. (Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel nyújtásának konkrétan törvényi feltétele volt.)
Nyilván ennek kivitelezésére megint csak tóni haveri köre lesz törvényileg alkalmas, ahogy a bankok kötelező biztonsági auditjainál, vagy a szakszolgálatoknak kiépített hátsó kapuk nyitásánál is láttuk.
Szóval N+1-edik jogcím arra, hogy a NER folyamatosan sápolhassa a bankokat, aminek az ára nyilván meg fog jelenni a banki költségekben is.
-
Senki nem propagálta a személyi igazolványhoz kapcsolódó elektronikus aláírást. Olyannyira nem, hogy maguk a kezelő és elfogadó hivatalok sem tudtak róla.
Mi anno 2021-ben családilag ezt kértük -- a következő eredménnyel:
- Extra menetek a kormányablakokhoz, mert ezlsőre azt hitték, hogy tévedésből kértünk tanúsítványos személyit, másodjára pedig elrontották az adminisztrációt, mert saját bevallásuk szerint nem tudták, hogyan kell csinálni -- mivel arra számítottak, hogy senki nem fogja kérni. És lőn, mi voltunk az elsők abban a hivatalban.
- A feleségemé sosem működött. Ha időbélyegzőt is kért, szerverhibát kapott vissza. Másfél évig küzdött a 1818-cal, nem tudták megoldani -- sőt, egyszer be is vallották, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is kéne csinálniuk.
- Az enyém működött, de a vele aláírt dokumentumot hivatalos fél nem fogadta el. Közölték, hogy nem érdekli őket a jogszabály mindaddig, amíg nem kapnak hivatalos eligazítást arról, hogy mégis mi ez és hogyan működik.
- Amikor idén meg akartam újítani a tanúsítványomat, nem lehetett. Szolgáltatóváltozásra hivatkozással új személyit kellett kérnem -- amit ingyen meg is kaptam.
Pedig az elmélet jó lenne.
MaCS
-
cocka
veterán
Nem így értem.
Lehet, hogy kevesen használták, de az a kamu része, hogy ez indok arra, hogy meg lehessen szüntetni, azt ami jól működik és alternatívát biztosíthatna azoknak, akik hallani sem akarnak hol mi DÁPokról vagy pláne okostelefonokról. Így értettem.Hát nem is értem, miért 2.1-es ennek a csúcsappnak az értékelése.
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hálózati / IP kamera
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kompakt vízhűtés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest