- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MasterDeeJay #883 üzenetére
Nálam az vált be, hogy Safari alatt indítom a “magyarorszag.hu” felületen a DÁP belépést, onnan a KAÜ oldalra kerülvén indítom a DÁP appot [kép] , majd az abban történt jóváhagyás után visszalépek a Safariba és mehet az ügyintézés.
Persze, ehhez minimum igény egy multi-tasking képes eszköz, ami párhuzamosan kezeli a két alkalmazás futását (nem zárja be az egyiket, ha a másikra lépsz). -
Zsolt,72
senior tag
"A hatályos munka törvénykönyve két módon teszi lehetővé a munkabér megfizetését, egyrészt készpénzben, másrészt bankszámlára utalással." [Forrása]
Nekem is van egy munkatársam, akinek (már) nincs bankszámlája, postai úton kapja kézhez az illetményét. Nem volt ebből semmi probléma, jelezte az igényt és azóta így megy. Teljesen jogszerű, mert nem létezik az általad írott "kvázi mégiscsak kötelező" dolog.
-
Zsolt,72
senior tag
"1. Miért kerülnél fogdára?"
Hajmeresztő dolgokat olvasni e témában (is).
Bődületes a tájékozatlanság... az [ebben a szálban] Doky586 által felvetett élethelyzet is jól mutatja, hogy milyen hamis elképzelés él néhány polgártárs fejében a Rendőrség munkájával kapcsolatban.
Fogda? Az se semmi tévedés, nade hogy órákon belül Szerbiába távozzon valaki, mert nem kap netet a DÁP app, hát ez számomra arra a napra megadta a fényt...
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Zsolt,72 #643 üzenetére
A Gabonetta topiktárs által adott tipp segítségével általam múlt héten benyújtott irat, mely az ePapír oldalon kapott elektronikus aláírást (AVDH), a mai napon elfogadásra került az ERSTE által.
Előzmények: lásd a beszélgetési szálban. Természetesen megértettem a többiek által írott kiegészítő posztokból, hogy abszolút nem garantált a széles körű elfogadás. Annyi biztos, hogy egy próbát megér, hiszen 1-2 perc elvégezni és ha az jön vissza, hogy nem fogadta el a címzett, még mindig ki lehet nyomtatni és sk. aláírni, majd postázni…. -
Zsolt,72
senior tag
Az melyik részén van?
Középtájt. Színes, ha forgatod a fényben. Korábbinál nem szerepel, ne keresd hiába.
A 2016-2021 közt kiadott személyik másképp néznek ki, mint a 2021-2024 közt kiadottak?
Igen, másképp. Előző posztomban hosszan kifejtettem, a teljesség igénye nélkül. A pacikról is írtam, mások. Hazánk körvonala is eltérő elem, több rétegű, ezt is írtam.Nyilván a te helyzeted nehezebb, mindezt átlátni úgy, hogy nincs nálad belőlük.
Nekem mindkettő a kezemben van, így látványos az eltérés. Leírva más, mint élőben látni. -
Zsolt,72
senior tag
Ha van rá alkalmad, hogy egyszerre vegyél kézbe egy régebbi és egy újabb igazolványt, látható lesz a nem kevés eltérés. Pont most vettem át az új igazolványt és itt van egy másik is, a fényben mozgatván számos szimbólum (gravírozott ló, Mo. eltér, nincs egy kisebb határ vonal a nagyobbon belül, a régin nincs CAN azonosító szám, nincs ujjnyomat szimbólum gravír, nincs a baloldalon EU jelkép HU felirattal stb).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Schafranek #583 üzenetére
A részleteket nem írta az eredeti hozzászólás szerzője
, de úgy gondolom, a hivatali regisztráció után teljes körűen használható mindkét eszköz.
-
Zsolt,72
senior tag
Az otthon hagyott iPhone egyben másodlagos eszköz is, mint írtam: helyettesíteni tudja “vész esetén” az elsődleges telefont. Ehhez pedig kifejezetten hasznos, ha a DÁP-hoz is regisztrálom.
Szerintem így kerek a történet, persze el tudom fogadni, ha te másképp gondolod kezelni ugyanezt a helyzetet. -
Zsolt,72
senior tag
Nálam pl mindig van otthon egy másodlagos Apple-telefon (jellemzően egy korábbi gyártmány), célja: Lokátor keresés, iCloud elérés biztosítása meghibásodás/elvesztés esetén, plusz most már ide tartozik a DÁP elérés lehetővé tétele is (más egyéb esetek mellett ennyi példa szerintem mutatja, hogy van létjogosultsága, életszerű a kérdés felvetése).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
rednifegnar #576 üzenetére
Ha jól emlékszem, valaki korábban írta, hogy a Kormányablakos regisztrációhoz lehet vinni több telefont is, tehát nem a DÁP appot mozgatod, hanem mindkét telefont egyszerre tudod regisztrálni. Mármint egy alkalommal elég bevinni őket.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Schafranek #561 üzenetére
A SzIG kiállítási dátuma határozza meg, hogy szükséges-e bemenni a Kormányablakba: [link]
-
Zsolt,72
senior tag
"Mi a biztosíték"
A biztosíték az, hogy a jogalkotó gondolt arra az esetre, ha valaki nem tudja magát igazolni. Érdemes megtekintened a vonatkozó jogszabályt. Irányadó törvényi hely: Rtv. 33. § (2) bekezdés a) pontja
Ugye nem gondolod komolyan, hogy az általad vázolt élethelyzet következtében órákon belül a déli határ túloldalán találja magát egy vétlen állampolgár? A Rendőrség ui. nem így működik, ahogyan azt elképzelted... "nincs nála igazolvány, dobjuk át Szerbiába..."
Remélem, hogy ezt csak nem gondoltad át kellőképpen posztolás előtt.
-
Zsolt,72
senior tag
„Benne van szerintem, de csak az látja valószínűleg, akinek érvényes kulcsa van, maga a DÁP automatikusan nem generál kulcsot. Nekem volt az új személyihez aláíró kártyám, de már lejárt, szóval valószínűleg egy újabb trip a kormányablakhoz. Ha jól értem, az aktuális program "eAláírás" néven fut, azt kell kérni. A DÁP csak egy keretprogram.” - [link]
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Donki Hóte #372 üzenetére
"de mi lett volna a válasz
Hogy húzzam balra?"Igen, az vonatkozik rád. Érdekes, mert Oldman2 esetén pedig működik
-
Zsolt,72
senior tag
„Japánban meg a 3,5"-os floppy-któl búcsúznak lassan el, amint ez az USA valamelyik közműszolgáltatójánál is érik...”
Nemrég volt hír (talán e lapcsaládon is), hogy szintén az Óceán túlpartján van egy metróhálózat, aminek működtetése nagy floppy-t igényel és megy a fejtörés, miként lehetne kiváltani korszerűbb megoldásra.
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest