- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Én az imént engedélyeztem az ÜK+-t és állítottam be a totp.app-ot asztali gépen és mobilon egyaránt (nem kell explicite szinkronizálni, mivel az eljárás idő alapon működik, így csak a rendszeridőnek kell szinkronban lenni az egyes gépeken). Mindkettő böngészőbe bemásoltam a ÜK+ kulcsát, és most másodpercre pontosan ugyanazokat a számokat generálja mindkét eszközön. Lehet, a laptopom böngészőjében is beállítom majd. Ha pedig idővel megrendülne a bizalmam a szolgáltatásban, lefejlesztem magamnak az RFC 6238-at, oszt' jóccakát.
-
ledgeri
nagyúr
#314 MaCS_70 Több eszköz közötti automatikus, éltalában valamilyen online fiókot igénylő szinkronizáció. Ha megoldod magad, nem kell. Ha Sok eszközöd van, vagy probléma vele alapbóltörődni, akkor ajánlott! Az is lehet, hogy apu használja az egyiket, apu a másikat, de anyi telefonján fent a másik, amit apu tud csak kinyitni, anyu telefonján ott az egyik amit csak anyu tud kinyitni, így instant megvan 2 eszközön az állomány, ha az egyik törne... (mondjuk nyaralás előtt jobb azért rámenteni valamire ami biztosabban megmarad, mint egy Thaiföldi vidéket megjárni készülő telefon, pl...
Ha a NISZ-ben látod a saját kódod (alap, beolvasottat), szabványos QR-kódot (ha te költöznél belőle, adnád oda valakinek, ilyesmik) tud megjeleníteni, akkor egyenrangú ezekkel. Ha nem, hiába ugyanazt csinálja mind, kevésbe ajánlott, mert kevésbé felhasználóbarát. Emellett még ha lehet jelszavazni az sem árt!
#317 cocka Ha jól emlékszem az a bankos az OTP (nem a bank, csak a ONE TIME PASSWORD)-volt nem TOTP (time based otp). Az annyiban más, hogy a kódok nem függnek időtől és csak a sorrendjük adott. Picit más, szerintem fél faktorral rosszabb, mint a TOTP...
Én a Yubikey, OnlyKey, solokey, nitrokey, Feitian, thetis, Token2 féle fizikai kulcsokra gondoltam. Ezeken van egy chip, ami az adott szerverrel kommunikálva egyedi kódot generál minden egyes használatkor (FIDO2 szabvány...meg van egy másik is.), és csak az adott chip nyitja azt a zárat (lehet több kulcsod, az nem probléma)! -
cocka
veterán
És IDOMSOFTék nem akarják közölni, hogy mi a szándékuk az állítólag full biztonságos e-személyis bejelentkezéssel? Azonkívül, hogy megszüntetik, mert az nem egy opció, ha állítólag olyan biztonságos.
Meg gondolom bizonyíték se nagyon van arra, hogy a kártyaolvasós e-személyis bejelentkezés kevésbé biztonságos, mint a DÁP app.
-
uniqm1
tag
A félreértések elkerülése végett: a DÁP profil aktiválása esetén még használható az Ü+ is, tehát az csak egy belépési mód. Ilyen értelemben tényleg választásról van szó. De attól még ugyanúgy digitális állampolgár az illető, ha már aktív a profilja, azaz ilyen szempontból tökmindegy, hogy az Ü+ a belépési mód vagy a DÁP.
-
Maladar
tag
Segíts(estek) egy kicsit. Ezt a hszt olvasva kicsit elbizonytalanodtam. Alapvetően tisztában vagyok a DAP al és az ügyfélkap+ al is (2FA ismerem). Eddig úgy tudtam, hogy beállíthatom az ugyfelkapu+ t és a dapot is aztán a 2 közül azzal jelentkezem be amelyikkel akarok.
De akkor ez vagylagos? Ha a dapot felteszem beállítom akkor ügyfélkapu+ nem használható? Vagy rosszul olvastam ebben a hsz ban ? -
A helyzet egy kicsit összetettebb.És hangsúlyozottan a gyakorlatról van szó.
Tény, hogy jogellenes megszüntetésnél jár az anyagi kompenzáció. Az viszont nagy kérdés, hogy ez az életre szóló, de legalábbis nagyon hosszú távú következményeket semlegesíti-e.
Már önmagában egy jó állás elveszítése is nagyon durva problémákat okozhat, de az is reális kimenetele lehet egy ilyen kalandnak, hogy az illető ki tudja milyen időtartamra teljesen kizárja magát az állami szektorból -- a versenyszférában meg hatalmas hátrányból indulhat.
MaCS
-
Ezzel mint elmélettel tökéletesen tisztában vagyok, így, harminc éves tárgyalótermi tapasztalattal a hátam mögött.
A baj lényegét a következő (szerintem zseniális) bölcsesség írja le:
"Az elmélet és a gyakorlat elméletben megegyezik, gyakorlatban tök eltérő lehet."
Nem biztos, hogy érdemes arra építeni, hogy állami alkalmazottak nagy számban dobnák el a karrierjüket azért, hogy ellenállhassanak a DÁP-programnak, és esetleg legyen egy szépen bekeretezett, az igazukat kimondó bírósági ítéletük a budi falára akasztva.
MaCS
-
cocka
veterán
Persze persze opcionális a használata, de azért csak nem kéne 1 bitessé butítani a lehetőségeket: azaz vagy feltelepíted az okostelefonodra a DÁP-ot vagy személyesen papír alapon ügyintézel.
A desktop platform miért nem opció? Vagy az is lesz majd?
Elvileg már beszéltük, hogy lesz valami csak weben is használható autentikátor cucc, hogy aztán ebből lesz is-e valami, az más kérdés.
Aktív témák
Hirdetés
- GSM / 4G / 5G hálózat erősítő
- 24 Hours of Le Mans
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest