Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz
Viktor0610 #708 üzenetére
Állítólag a net is számít neki
#470 EmberXY -
Fuvaros
senior tag
válasz
Viktor0610 #676 üzenetére
délutánra ment már le is töltöttem a levelemet a Navtól
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #673 üzenetére
Sztornó, lehet hülyeséget írtam, de most nem tudom kipróbálni.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Viktor0610 #655 üzenetére
Láttam már klímaváltozásos filmet... és nini, múlt év az a mérések közti legmelegebb volt!
Attól hogy az enhance-enhance nem működik úgy ahogy a filmekben, nem jelenti azt is hogy bármi technikailag ma kivitelezhető dolog csak ott létezik.
De akkor az legyen az érv, hogy egy SMS megérkezéséhez kell egy másik hálózat, annak minden akkor működő elemével, míg pl a TOTP egyszeri kommunikáción alapszik!
-
Doky586
félisten
válasz
Viktor0610 #655 üzenetére
"az asdf_ által is említett csalás lehet"
A kettő egy és ugyanaz. Csak a mértéke más. -
Doky586
félisten
válasz
Viktor0610 #250 üzenetére
Előszöris az SMS az drága, ha napi szinten százezres nagyságot kell fizetni.
Másodszor azt hogy ki kapja meg az sms-t arra az államnak nincs ráhatása. A szolgáltató (vagy annak egy ügyintézője) dönthet úgy hogy nem az előfizerő kapja, így a cég a polgárokon keresztül zsarolni tudná az államot. -
asdf_
veterán
válasz
Állítólag az SMS nem biztonságos.
Ehhez nem értek, de én is meglepődtem, hogy az Ügyfélkapu+-nál nincs SMS-es megerősítésre lehetőség.Pont te ne tudnád egy sim swap-es csalás hátterét és következményeit?
-
válasz
Viktor0610 #596 üzenetére
A felső, Rozáliát ábrázoló nekem határozottan jobban tetszik!
MaCS
-
cocka
veterán
válasz
Viktor0610 #596 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanúgy néz ki az enyém is, mint a felső, csak nincs EU-s zászló.
Illetve felül a Hungary felirat és a borítékjel (vagy mi az) között egy halovány HUN felirat szerepel.
Tippre az alsó meg a chip nélküli, tán 65 év felett kiadható, az illető haláláig érvényes személyi.
-
válasz
Viktor0610 #296 üzenetére
Használom az Ügyfélkaput PC/Win és mobil/android platformokról is, azt gondolom, hogy a DÁP helyett elég nekem az ÜK+ is.
Melyik az ajánlott autetikátor app ezekhez az elérésekhez?
-
uniqm1
tag
válasz
Viktor0610 #296 üzenetére
De talán(!) még autentikátor sem kell majd, ha valóban lesz e-mailes lehetőség is a 2. faktorként.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Viktor0610 #288 üzenetére
1984 => 2024
-
cocka
veterán
válasz
És az hogy van, hogy az egyre biztonságosabb rendszerekben egyre több lesz a csalás is? (na meg a csalódás is)
-
ekkold
őstag
válasz
Viktor0610 #240 üzenetére
Köszönöm, hogy kipróbáltad! A karácsonyi szünetben megpróbálok váltani ügyfélkapu+ -ra a saját, és a családtagjaim számára is.
-
ekkold
őstag
válasz
Viktor0610 #244 üzenetére
A legtöbb banknak elegendő kétfaktoros egy sima SMS-ben küldött második kód, ami nem igényel semmilyen extra szoftvert, meg lényegében új ismereteket sem, bárki tudná használni aki eddig használta az ügyfélkaput, és bármilyen "butatelefonnal" is működne. Ezeknek miért nem elég ugyanez? Költői kérdés, gondolom így nem lehetne annyi pénzt lenyúlni szoftverfejlesztésre - hiszen ezek már kész, működő, bejáratott megoldások - persze alternatív megoldásként lehetne, csak akkor 99%-nak nem kellene más megoldás ezen kívül...
-
ekkold
őstag
válasz
Viktor0610 #238 üzenetére
Akkor marad az eredeti kérdés, használja valaki az ügyfélkapu+ -hoz ezt a webes authentikátort? Működik? Mire kell figyelni a sima ügyfékapuról való átváltáskor?
-
ekkold
őstag
válasz
Viktor0610 #236 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a 2FA kulcsot lementem magamnak egy fájlba... és a totp app-nak csak odamásolom amikor kell - ez így működhet? Vagy rossz az elképzelésem?
A PC-s authentikator appokat a M$ és a Google is megszüntette, nem lehet letölteni, kizárólag mobilra lehetne - bár lehet, hogy az én régi telefonomra azok se mennek már fel!
(viszont van egy webszerverem, és találtam authentikátor .php szkriptet - szóval lehet, hogy a végén lesz saját... csak nem akarok élesben kísérletezgetni)szerk: Most nézem a totp.app oldalon van egy "download backup" gomb, így elvileg lementhető a tárolt kulcsok.
Aktív témák
- Battlefield 6
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Zelda Játékok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen TV-t vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest