- Milyen okostelefont vegyek?
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Íme az új Android Auto!
- Samsung SmartTag2 teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Aktív témák
-
PitLee
őstag
Az majd a kövi upgradel jön
https://www.abc.net.au/news/2018-09-18/china-social-credit-a-model-citizen-in-a-digital-dictatorship/10200278 -
PitLee
őstag
Lassan ez már amolyan Jeti, LochNess kategóriába fog átcsapni, már bevezettük, már elkezdtük a felhasználóknál aktiválni . . . . de még élő ember nem látta
Addig is, itt van pár piár fotó.
-
PitLee
őstag
Úgy néz ki frissült a Gy.i.k,
pl egy részlet
(Egyszerre legfeljebb 5 dokumentumot írhatsz alá. A dokumentum formátumának PDF-nek kell lennie. A dokumentumok mérete legfeljebb 30 MB lehet.)Anno emlékeim szerint valami hasonló tartalmú szöveg volt, hogy akinek DÁP-ja van annak mindenkinek lesz eAláírása, ami előbb - utóbb aktiválódik.
Ezt olvasva meg, mintha igényelni kéne, a fene se érti .
DÁP eAláírás szolgáltatás
2025-01-07 11:15
https://hiteles.gov.hu/cikk/165/dap_ealairas_szolgaltatas"Kik számára érhető el?
Azon állampolgárok számára, akik aktív felhasználói a Digitális Állampolgárság Programnak és rendelkeznek az ehhez szükséges mobiltelefonos applikációval.A Szolgáltatás használatát megelőzően szükséges megismerni és ennek tényét igazolva elfogadni az eAláírás szolgáltatáshoz tartozó Általános Szerződési Feltételeket, Bizalmi Szolgáltatási Szabályzatot- és Rendet, továbbá az adatvédelmi tájékoztatót.
Az előző dokumentumok megtekinthetőek és elérhetőek az Információk / Szabályozási dokumentumok menüpont alatt.
A fenti dokumentumok elfogadása a Szolgáltatásra vonatkozó, a Szolgáltatóval kötött szerződéskötésnek minősül, összhangban a Dáptv. 84. § (1) bekezdésében foglaltakkal.Minden regisztrált és alkalmazást használó állampolgár jogosult az alkalmazáshoz (mobiltelefonjához) aláíró kulcsot és tanúsítvány-szolgáltatást igényelni, amelynek segítségével hozható létre az elektronikus aláírás.
Az eAláírás szolgáltatás díjmentesen érhető el és magánszemélyként használható, szerepkört nem tanúsít.""Van-e valamilyen összeghatár, amely felett a Szolgáltatás az adott dokumentum aláírására nem használható?
A Szolgáltatás bármilyen értékű tranzakcióhoz használható, viszont a Szolgáltató 50 000 000 Ft-ig vállal felelősséget minden esetben."Általános Szerződési Feltételek a DÁP eAláírás szolgáltatáshoz (ÁSZF-DÁP) v1.1
Oké azt hiszem összeállt a kép a DÁP ÁSZF-et olvasva, majd a DÁP-ban lehet igényelni az aláíró tanúsítványt és hozzá pint beállítani, ha jól értem.
Általános Szerződési FeltételekDigitális Állampolgárság Keretalkalmazás szolgáltatás
Hatályos: 2024. december 20-tól
https://dap.gov.hu/mobilapp-aszf
"
2.2. eAláíráshoz kapcsolódó speciális szabályokA Szolgáltató az eAláírás szolgáltatást a - NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. - bizalmi szolgáltató bevonásával (továbbiakban: Bizalmi Szolgáltató) biztosítja.
A Felhasználó a Keretalkalmazásban elvégzett regisztráció követően az aláíró tanúsítvány (a továbbiakban: tanúsítvány) igénylésével az eAláírás szolgáltatás igénybevételét is kezdeményezheti. Amennyiben a Felhasználó az eAláírás szolgáltatás igénybevételének Szolgáltató általi biztosítását megelőzően a Keretalkalmazásban már regisztrált, az eAláírás szolgáltatást a Keretalkalmazásban a tanúsítvány igénylésével külön kezdeményezheti, melyet követően a Keretalkalmazás további használatára a jelen pontban foglaltak irányadók.
A Szolgáltató az eAláírás szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódóan a Keretalkalmazásban a Felhasználó részére lehetővé teszi az aláírás jelszó beállítását, valamint támogatja az aláíró tanúsítvány (a továbbiakban: tanúsítvány) igénylését. Az aláírás jelszóval kapcsolatban a Felhasználó nem kezdeményezhet pótlást vagy módosítást, valamint az aláírás jelszó öt alkalommal történő hibás megadása esetén az eAláírás szolgáltatás a Felhasználó számára elérhetetlenné válik. Amennyiben új aláírás jelszó beállítására van szükség, a Felhasználó a Keretalkalmazás újratelepítésével állíthatja azt be, a tanúsítvány újra igénylésével egyidejűleg.
A Szolgáltató a tanúsítványba kerülő adatokat a tanúsítvány igénylésekor érvényes, az adatot tartalmazó közhiteles nyilvántartásból a Felhasználó számára – az adatok módosításának lehetősége nélkül – elérhetővé teszi. A Felhasználó a Keretalkalmazásban a Szolgáltató által elérhetővé tett, a tanúsítványba kerülő adatok helyességét elfogadja (visszaigazolja) vagy visszautasítja (nem igazolja vissza). Az elfogadást követően a Szolgáltató értesíti a Bizalmi Szolgáltatót a tanúsítvány kiállítása érdekében.
A Felhasználó a visszautasítással tudomásul veszi, hogy a tanúsítványba kerülő adatok visszautasítás miatt a Szolgáltatások igénybevételére csak akkor lesz jogosult, ha a Keretalkalmazásban a regisztrációt újra elvégzi és a tanúsítványba kerülő adatokat elfogadja.
A tanúsítványba kerülő adatok helyességéről a Falhasználónak kell meggyőződnie, és szükség szerint azok módosítását az adatot tartalmazó közhiteles nyilvántartásban kezdeményeznie. A tanúsítványba kerülő adatok módosítása a Szolgáltatónál sem a Keretalkalmazásban, sem más módon nem kezdeményezhető.
Az eAláírás szolgáltatásra a Felhasználó és a Bizalmi Szolgáltató között létrejött Szolgáltatási Szerződés, a Bizalmi Szolgáltató kapcsolódó általános szerződési feltételek dokumentuma, - mely a Bizalmi Szolgáltató által közzétett elérhetőségen érhető el - és jelen ÁSZF, valamint annak vonatkozó mellékletei együttesen érvényesek és irányadók.
Amennyiben a Felhasználó érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, a Szolgáltató a Keretalkalmazás használatával, illetve a https://dap.gov.hu weboldalon keresztül a szükséges adatok megadásával biztosítja, hogy a Felhasználó az érvényes tanúsítványának visszavonását kezdeményezze."
-
PitLee
őstag
Hmm, lehet csak nekem kerülte el a figyelmem vagy frissítették a DÁP Gy.i.k.-ot, de most azt írják.
" A digitális aláírás funkció biztonsági okokból csak Android 12 vagy újabb operációs rendszereken érhető el. "
-
PitLee
őstag
Tegnap ráértem molyolni az DÁP, Android, Firefox háromszöggel, mert zavart, hogy csak Chrome működött.
Volt vagy minimum 50 belépés 15 perc alatt
(valamelyik figyelő monitoron biztos felugrott egy piros felkiáltójel a nevem mellett)
A probléma ott volt, hogy a DÁP-ból a tárhelyre vagy az EESZT appba való belépési folyamat elakadt egy ponton.
A folyamat elkezdődik egy belépés DÁP-al, majd a DÁP megnyitása, ekkor elindul a DÁP, bejelentkezel, a felugró ablakot elolvasod és elfogadod, és itt megállt a sztori, mert a Firefox nekem a dap.gov.hu oldalon megállt.Ami segített, hogy Firefoxon be lett kapcsolva privát oldal is megnyithat linket applikációban, így már alapból privát ablakban indul a beléptetés és az elfogadás után visszalépve a Firefoxba malmozik, majd beléptet a Tárhely vagy az EESZT appba.
"Áöröm és bodottág"
A52, Android14 -
PitLee
őstag
Van itt jó pár cikk.
zive-aktuality-sk.translate.goog
ujszo.com/kereses -
PitLee
őstag
-
PitLee
őstag
Utókornak legyen egy képes változat is.
Ui: Érdekes ez a digitális világ, így hogy mindkettőt látom a papírhegyes régi világot és ezt az új digitálist.
A papír alapúnál volt egy olyan faktor, "valahol biztos maradt belőle egy példány" a digitálisnál meg látsz olyat, hogy eltűnnek oldalak, tartalmak és ha nincs archiválva valahol és a keresők se adnak rá találatot, akkor eltűnt az utókor számára. -
PitLee
őstag
Szlovákiában áll a bál.
"2025. 01. 09. 12:02
Bilás Zsuzsanna
Szlovákia történetének legnagyobb kibertámadása érte a kataszteri hivatalt, az ingatlan adásvételéről egy darabig lemondhatunk"MI technológia miatt a hackerek új erőre kaptak mostanában, érzésre azért erőlteti a kormány is ezt a magasabb fokú biztonsági beléptetést.
-
PitLee
őstag
Igazságügyi Minisztérium
Céginformációs Szolgálat
https://ceginformaciosszolgalat.kormany.hu/avdh-szolgaltatas-megszunesAVDH szolgáltatás megszűnés
AVDH szolgáltatás 2025. január 1-től nem lesz használható
Tisztelt Ügyfeleink!A digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól szóló 2023. évi CIII. törvény(a továbbiakban: Dáptv.) 119. §-nak (2) bekezdése alapján az azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés-szolgáltatás (AVDH) használata 2024. december 31. napjáig biztosított. Ezen AVDH szolgáltatás 2025. január 1-től csak a digitális szolgáltatást biztosító szervezet részére, a nevében eljáró személy nyilatkozatának hitelesítésére, valamint 2025. október 31-ig a támogató szolgáltatással integráltan nyújtható.
Így az AVDH szolgáltatás 2025. január 1-től nem lesz használható a céginformációs és cégeljárási szolgáltatások körében a magánszemély ügyfeleink számára, eltekintve attól az esettől, amikor a digitális szolgáltatást biztosító szervezet a nevében eljáró személyt azonosítja vele, (vagy támogató szolgáltatással integráltan nyújtják).
A Dáptv. 119. § (1) bekezdésének d) pontjában nevesített eAláírás szolgáltatás áll legközelebb az AVDH funkcionalitásához, ezért a cégeljárásokban, céginformációs szolgáltatásokban érintett magánszemély ügyfeleink számára 2025 januárjától az eAláírás szolgáltatás használata fog rendelkezésre állni.
Kiemelendő továbbá, hogy az eAláírás szolgáltatást a gazdálkodó szervezetek képviselői nem használhatják majd aláírásra.
Szíves tudomásulvételüket megköszönve,
Céginformációs Szolgálat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség: minősített elektronikus aláírás az AVDH kivezetése után
https://jogaszvilag.hu/cegvilag/magyar-elektronikus-alairas-szovetseg-minositett-elektronikus-alairas-az-avdh-kivezetese-utan/"Az eAláírás gazdálkodó szervezetek és jogi személyek képviseletére nem használható a törvény tiltó rendelkezése miatt."
"Ha valaki magánszemélyként nem szeretne DÁP-ra regisztrálni, akkor számára továbbra is adott a lehetőség, hogy magáncélra szerezzen magának akár a Microsec Zrt., vagy akár a NETLOCK Kft. által biztosított minősített elektronikus aláírást okostelefonra.
Gazdálkodó szervezetek és jogi személyt képviselők számára piaci alapú minősített elektronikus aláírást szükséges használni, ezek költsége ma már nem magasabb havonta, mint egy BKV-bérlet ára, viszont megfelelően tudatos felhasználás mellett az aláírás helyére történő utazás, illetve a papír-, nyomtatási és postaköltségen ez az összeg gond nélkül megtakarítható.
Ilyen szolgáltatást nyújt ma Magyarországon a fenti már említett Microsec Zrt. és a Netlock Kft., de ezek mellett szolgáltatást nyújt még a magyar piacon a Lippert Kft. által FlintSign márkanéven közvetített olasz InfoCert minősített bizalmi szolgáltató is (de természetesen használható bármelyik másik uniós minősített bizalmi szolgáltató minősített elektronikus aláírás szolgáltatása is).A fent részletezett szolgáltatások mind mobiltelefonon egy alkalmazás segítségével – chipkártya és számítógép nélkül –, egyszerűen használhatóak. Egyszerűbben és biztonságosabban, mint az AVDH.
A fentiek alapján javasoljuk, hogy minden gazdálkodó szervezet mielőbb igényeljen magának a fenti szolgáltatók által kiadott minősített elektronikus aláírói tanúsítványt."
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Más
A 2008 óta hatályos TEÁOR’08 statisztikai nómenklatúrát a TEÁOR’25 váltja fel !
https://ceginformaciosszolgalat.kormany.hu/teaor25 -
PitLee
őstag
A társ topikban
#432 Zsolt,72 linkelte
"Sokak által várt funkció élesedik az állami alkalmazásban, de nem mindenki örülhet - Portfolio
Turzó Ádám Pál
2025. január 02. 17:00
Az elektronikus aláírás egyszerű alternatívájaként is használt AVDH-t (Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítést) január elsejével már csak egyes állami ügyekben használhatjuk. A jó hír, hogy időközben a Digitális Állampolgár alkalmazás legújabb verziójában élesedett az elektronikus aláírás funkció, ám ehhez csak fokozatosan kapnak hozzáférést a felhasználók. Aki tehát még nem látja az appban az elektronikus aláírást, nem tudhatja, mikor élesedik számára a funkció. "A cikkben szereplő hivatkozás a dap.gov.hu gyakoran ismételt kérdésekre
-
PitLee
őstag
Egy pillanatra megzavarodtam, de aztán rájöttem, hogy két DÁP topik is van.
LOGOUT reakciók / Digitális Állampolgárság Program
Társadalom, közélet / Digitális Állampolgárság Program DÁP -
PitLee
őstag
Gugli bácsi azt mondja
Szerző Kósa András
Publikálva: 2021.08.10. 07:00"Augusztus 2-tól minden hat éven felüli magyar állampolgárnak leveszik ujjlenyomatát, ha személyi igazolványt készítenek neki. Egy uniós rendelet értelmében ugyanis ettől az időponttól kezdve már az egész EU-ban csak ilyen személyi igazolványt állíthatnak ki a tagállamok. Magyarországon 2016-ban vezették be a chippel ellátott személyi igazolványt, ettől kezdve aki akarta, az ujjlenyomatát is rögzíthette az adathordozón, de ez eddig opcionális volt."
-
PitLee
őstag
Tisztelt bíróság
Ép hazafelé indultam a "Elfogyott a félpénzem" mulatóhelyről, kissé illuminált állapotban. Kellemes nyár est volt, gondoltam rövidítek a 8.ker-en át, amikor arra lettem figyelmes, hogy két "emeletes ház" a hónom alá nyúlt, először azt gondoltam segítenek ezek a jó emberek, de később, mikor a törött ujjammal feloldották a telefont és a véres orommal beütötték a DÁP pin kódot, már gyanakodni kezdtem. A szerződés szövegére csak homályosan emlékszem, de így vettem fel 35.000.000 HUF, THM1500% kölcsönt két tanúval eAláírva.
-
PitLee
őstag
Amúgy a kép érdekes, mert ha jól veszem ki ép tanúzni kéne az adásvételit, a probléma csak annyi , hogy ez így hogy ?
Elvileg a tanuk előtt kötik szerződést, vizslatják az autót, adják át a pénzt, ezt kell tanúsítani, normál esetben ott van a két tanú is.eAláírásnál ezt mi garantálja ?
Elvileg a GPS képes lenne, ha kb egy helyen tartózkodik mindenki akkor oké.
de ha nincs GPS, akkor csak szólok Józsinak, hogy ha napközben felugrik egy ilyen ablak "okézd le", miközben 200km -el arrébb otthon ép fújja a bablevest ?
Kíváncsi leszek rá, hogyan is lesz ez.UI: az ikonok vándorolnak az alsó sorban, megy a matek ezerrel az biztos
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
Közben a 4 hónappal ezelőtti videóban 43:02 érintik a témát.
https://youtu.be/ftpt8ZE1YD8?si=YdvliaD-X0FEVIiD&t=2582 -
PitLee
őstag
Én nem használok digitális vagy ealáírást, nem tudok nagyon hozzászólni csak a neten látom a demó képeket, hogy kb mire gondolhatnak.
https://platform.dap.gov.hu/[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
Az itt szereplő videóban az alsó sorban szerepel az aláírás ikon.
eSignDay2024 - Szép Kristóf - IDOMSOFT - Digitális Állampolgárság Mobilalkalmazás
https://www.youtube.com/watch?v=ftpt8ZE1YD8
-
PitLee
őstag
válasz
Donki Hóte #378 üzenetére
Szerintem az ügyintéző elfelejtette, nekem most csinálták a személyit és elkérte az ügyintéző a régit. Kaptam egy A4-es papírt, igénylő adatlap névvel, fénykép, adatokkal ..ect lepecsételve és mondta postán érkezik, átadta még a pin-es borítékot is.
-
PitLee
őstag
Lehet a Fox-al nem kompatibilis a DÁP, mert hivatalos oldalon írják
Bejelentkezés
A bejelentkezéshez rendelkeznie kell működő Digitális Állampolgár mobilalkalmazással.Asztali számítógépen, laptopon vagy tableten
- A bejelentkezéshez kattintson a DÁP mobilalkalmazás gombra.
- A felületen hamarosan megjelenik egy QR-kód.
- Nyissa meg a mobiltelefonján a Digitális Állampolgár mobilalkalmazást.
- Válassza ki a QR belépés funkciót.
- Olvassa be a QR-kódot a telefon kamerájával, és engedélyezze a bejelentkezést a felugró értesítésben.Mobiltelefonon
- A bejelentkezéshez koppintson a DÁP mobilalkalmazás gombra.
- Koppintson a DÁP mobilalkalmazás megnyitása gombra.
- A Digitális Állampolgár mobilalkalmazásban hamarosan megjelenik egy felugró értesítés.
- Engedélyezze a bejelentkezést a felugró értesítésben.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A play áruházban találtam egy hozzászólást
"tárhely üzeneteket is jó lenne ha megjelenítené....nem pedig böngészőt nyitna hozzá (Brave t nem akarta kezelni....csak ha a chrome ot állitottam be alapértelmezettnek )"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Na rávettem magam és elvettem a telefonom Chrome szüzességét
.
A telefon újkorában letiltottam, Foxot használok már évtizedek óta.
A lényeg, hogy Chrome-t használva (alapértelmezettnek beállítva) betudsz lépni a tárhelybe, de az alkalmazásból nekem nem ugrik át a böngészőre, azt nekem kellet. -
PitLee
őstag
Csak cikkben olvastam, nem hivatalos, de ott azt találgatják, hogy az Ügyfélkapu+ 2025 év végén megszűnik.
https://www.economx.hu/belfold/ugyfelkapu-ketlepcsos-azonositas-digitalis-allampolgarsag.799911.html
-
PitLee
őstag
Személyi megújításánál az előadó megcsinálta DÁP-ot is, mondtam nem sürgős, Ü+ majd otthon megcsinálom, de csípőre tette a kezét és mondtam oké
Az aktiválásig ellavíroztunk, majd mondta a többit már otthon is betudom fejezni.Öröm és bodotság, asztali gépen QR kód, telefonon belép, beolvas, elfogad, benn vagyok.
Mobilon, írány a tárhely, Belépés DÁP-al és és állandóan a DÁP reklám oldalára dob és hogy töltsem le és hogy milyen jó ?
A mobil egy Samsung 52-es, One Ui 6.1 Android 14, Fox a böngésző
Ha belépek a DÁP-ba a bal felül névre katt, majd "Alapártelmezett tárhely . . ." ott a tárhely belépést választom, vagy böngészőből a tárhely oldalára vagy a magyarország.hu-ról választom mindig ott akad el,
hogy bejelentkezés választása, "DÁP mobilalakalmazás" majd "DÁP alkalmazás megnyitása" és ott elnavigál a dap.gov.hu-ra és ennyi.Volt esetleg valakinek hasonló esetleg valami megoldás ?
Aktív témák
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
- Sweet.tv - internetes TV
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen autót vegyek?
- SSD kibeszélő
- Trollok komolyan
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- ASUS GeForce RTX 5080 16GB ROG Astral OC (ROG-ASTRAL-RTX5080-O16G-GAMING) garanciális bontatlan
- MSI MPG Z390 Gaming Plus + i5 8400 + Cooler Master + 16 Gb HyperX 2.400 Mhz Beszámitok!
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest