- iPhone topik
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Gabonetta
aktív tag
Nem. Valahol hallottam. Azzal magyarázták, hogy a DÁP egy evolúciós rendszer, vagyis azt szeretnék, hogy ne lehessen visszatérni. Elképzelhető, hogy én értettem félre, főleg, hogy fil-nek így is sikerült az ÜGyfékapu+ beállítása.
Az viszont biztos, hogy ha inaktív lesz a felhasználói profil, akkor már nem lehet igénybevenni az Ügyfélkapu+-t [Dáptv. 119. § (6) bek.]. -
-
-
-
Én a törvényben foglaltakat írtam le, a szerint nem lehet párhuzamosan használni a kettőt. Ha lehetséges jelenleg, akkor ellent mond a törvényben foglaltaknak. Tippre vagy technikai okokból, vagy a DÁP miatti problémák miatt döntöttek így.
Ettől függetlenül én nem építenék rá várakat, ha szeretnéd, használd, de ne csodálkozz, ha egyszer csak az Ügyfélkapu+ már nem fog beengedni.
-
A 2023. évi CIII. törvény (DÁP törvény) mondja ki a 46.§ (3) bekezdésben, hogy aktiválása után csak a DÁP elérhető, és nem veheted tovább igénybe az Ügyfélkapu+ -t.
46. § (1) A Kormány által kötelezően biztosított elektronikus azonosítási szolgáltatások:
a) eAzonosítás, valamint
b) emelt szintű kétfaktoros azonosítást biztosító ügyfélkapu.
(2) Az (1) bekezdés szerinti azonosítási szolgáltatást a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személy felhasználó veheti igénybe.
(3) A személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személy felhasználó (1) bekezdés b) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást a 11. § (2) bekezdésben foglalt digitális állampolgárság felhasználói profil felhasználó általi aktiválásáig veheti igénybe, ezt követően kizárólag az (1) bekezdés a) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást veheti igénybe. -
A fax nyilván nagy segítség volt, sőt, nélkülözhetetlen eszköz. De az email egy pillanat alatt tette okafogyottá, de értelmetlenül sokáig élte túl a reménytelen elavultságát.
És ez számtalan más műszaki megoldásra is igaz. Én közel húsz éve folytattam elég reménytelen vitát egy kormánytanácsadóval az elektronikus/digitális azonosításról, hitelesítésről. Négyen voltunk: ott volt még a NetLock és a Microsec embere is. És emberünk büszkén döngette a mellét, hogy ő bizony mindent megtesz a PKI-s aláírás bevezetése ellen, mert az korszerűtlen, és a user/password a korszerű. És ezt a NetLock és a Microsec szakemberének magyarázta valami egészen elképesztően lekezelő módon úgy, hogy saját bevallása szerint nem értett az informatikához. Aztán pár év múlva ugyanazon a fórumon ott vigyorgott, hogy milyen igaza lett, mert sikerül elérni, hogy az ügyfélkapu a hülye elektronikus aláírás helyett sima jelszóval működjön.
MaCS
UI: Olyan nagyon fiatal sajnos már nem vagyok. Sok ezer faxon vagyok túl, és a PC-s életemet még 5,25-ös floppy-val és Windows 3.0-val kezdtem...
-
Apollyon
Korrektor
Nekem valahogy nem tetszik ez a centralizáljunk mindent, és adjunk mindenről tudást és hatalmat egyetlen kézbe.
Ennek nem az a vége, hogy "megnézik milyen sok adót fizetsz", hanem ez konkrétan a Kínában élesben működő szociális kreditrendszer előszele, amihez te sem fogsz már tapsolni.
Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Házimozi belépő szinten
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Túra és kirándulás topic
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest