- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz
Donki Hóte #378 üzenetére
Szerintem az ügyintéző elfelejtette, nekem most csinálták a személyit és elkérte az ügyintéző a régit. Kaptam egy A4-es papírt, igénylő adatlap névvel, fénykép, adatokkal ..ect lepecsételve és mondta postán érkezik, átadta még a pin-es borítékot is.
-
válasz
Donki Hóte #378 üzenetére
Akkor is le lehet adni, amikor cseréled. Nálam is ez volt, leadtam, kaptam egy A4-es igazoló lapot, hogy az új okmány készül, addig azt kell(ett volna) felmutatni.
Itt inkább ez a lépés maradhatott ki.
Ezzel együtt ezt is érdemes már inkább [online intézni].
De ez amúgy a T. pártunk és kormányunk csodája, hatalmas a fluktuáció a közszférában, mert a fizetés nem nagyon emelik, a tapasztalt ügyintézők lelépnek, mert Aldis bolti polctöltögetéssel jobban keresnek sokkal kevesebb felelősséggel. A lelépők miatt a megmaradt ügyintézőkre több feladat és eset jut, nagyobb a stressz, macerásabb a szabikivétel. Közben felvesznek friss új ügyintézőket, azonos (olykor több) pénzért, mint annak, aki 10-15-20 éve ott dolgozik, és kb. csak annyi az elvárás és tudjon kattingatni meg két értelmes mondatot kinyögni. Emiatt a megmaradtak egy újabb része is inkább lelép.
A T. állampolgár meg csodálkozik, hogy miért zuhan az okmányirodákban a felhasználói élmény, amíg 10 évvel ezelőtt (relatíve) gördülékeny volt minden, most a legalapabb dolgok, mint például egy jogsicsere is kisebb tortúra lesz...
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Donki Hóte #372 üzenetére
"de mi lett volna a válasz
Hogy húzzam balra?"Igen, az vonatkozik rád. Érdekes, mert Oldman2 esetén pedig működik
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Donki Hóte #360 üzenetére
Hogyan tudom a felesleges kódokat feldobó sorokat törölni az appból?
Hosszan rányomva nem történik semmi?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Donki Hóte #360 üzenetére
"...hogyan kell továbblépni az Ügyfélkapu+ szolgáltatásaira
"
Sehogy, az ügyfélkapu csak az azonosításodat végzi el. Utána oda lépsz, amivel foglalkozni szeretnél, pl. Tárhely, EESZT, E-Közmű, Földhivatal stb.
"Hogyan tudom a felesleges kódokat feldobó sorokat törölni az appból
"
Ezt sajnos nem tudom.
-
válasz
Donki Hóte #341 üzenetére
Nos, egy tiszta böngészőablakból elindultam, ugyfelkapu.gov.hu-ra beléptem.
Kiválasztottam az Ügyfélkapu+ igénylését.
Mondtam, hogy nem kell QR kód, kaptam egy sok-sok jegyű kódot.
Kódot bemásoltam a TOTP applikáció kód sorába. Visszakaptam egy 6 számból álló kódot.
Az ÜK+ igénylő ablakba beírtam a régi Ügyfélkapu jelszavamat, egy sorral alá ezt a 6 számból álló kódot is bemásoltam.
Rányomtam a tovább gombra és csiribú, csiribá, ezt kaptam vissza
Ez mi a lófütty akar lenni
-
cinemazealot
addikt
válasz
Donki Hóte #343 üzenetére
Az össze-vissza küldözgetés a folyamat része, mert egy csomó portállal próbál együttműködni. Ennek eredményeként eléggé kaotikus és megbízhatatlan a működése. Ezért érdemes csak inkognitó ablakban nekifogni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Donki Hóte #341 üzenetére
Welcome to the Matrix, ezek szerint még nem tapasztaltál eleget.
Nyiss egy szűz inkognitó ablakot és onnan kezdj el ügyfélkapuzni. Az ügyfélkapu ugyanis (illetve a KAÜ) iszonyúan szarul kezeli a sütiket. Nálam alapszabály, hogy ügyfélapu kizárólag szűz inkognitó ablakban, máskülönben nem fog működni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Donki Hóte #339 üzenetére
Öööö... nem tudom, honnan netezel, vagy mit látsz, de nekem az ugyfelkapu.hu így néz ki:
De még egyszer: https://ugyfelkapu.gov.hu/
Itt csináld, ne máshol! -
cinemazealot
addikt
válasz
Donki Hóte #337 üzenetére
Az ugyfelkapu.gov.hu-n indítsd el a bejelentkezést! Miután sikeresen bejelentkeztél (és még nincs Ügyfélkapu+-od), valami ilyesmit kell látnod ugyanezen a domain-en, itt tudod elkezdeni az igénylést:
-
asdf_
veterán
válasz
Donki Hóte #311 üzenetére
A decemberi már lement, a januári még nincs fent, mondtam hogy januárban nézd majd. De ez csak akkor kell, ha sima ügyfélkapud nincs még.
-
válasz
Donki Hóte #311 üzenetére
De nem kell kormányablakot meglátogass! Az csak a DÁP-hoz kell.
Letöltöd a Microsoft, Google (vagy akármelyik másikat, én pl. a Bitwarden nevűt használom) Authenticatort, beállítod az Ügyfélkapu+-t és ennyi. -
asdf_
veterán
válasz
Donki Hóte #307 üzenetére
https://kormanyhivatalok.hu/mobilizalt-kormanyablak-ugyfelszolgalatok
(Majd januárban nézd meg, van még 3 munkanap az évből, most értelemszerűen nem megy már a kormányablakbusz sehova) -
Ateszpapa
addikt
válasz
Donki Hóte #307 üzenetére
Egy kv-t nem óhajtóztatik kérni ha már betér egy kormányablakba mint nyugdijjas?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Donki Hóte #299 üzenetére
ÜK+-hoz csak TOTP-t támogató alkalmazás kell. Attól függően, hogy kell-e neked szinkronizáció, vagy nem, megoldod, hogy legyen mentésed róla vagy nem sokféle opciód van, mert ez egy szabvány.
Androidra Aegis, Ente, Bitwarden authentikátor (más mint a Bitwarden jelszókezelő) [ha offline elég], ha kell a sync Bitwarden (bár fizetősben van benne), Ente (ha fiókot is csinálsz, nem KELL, csak lehet) 2fas, proton pass (több tárolására fizetős, páréra nem).
PC-re a sync-esek PC kliensei, vagy ha offline kell akkor PL KeepassXC.
IOS-nek/MAC-nek nem nézem utána, mert nem vagyok érintett...
Én az Aegis és KeepassXC kombót ajánlom, ha tudod kezeni felelősen a mentést, és amint lehet átírni egyikből a másikba, vagy átfotózni visszaúton. Mindekttőben látod magát az alapkódod!
Az authy kerülendő, mert kötelezően kér telefont, és nem mutatja az alapkódod!#300 4Grider Nem lesz mindenkinek a legjobb az amit mindenhol nyomnaj név szerint + ha jól tudom vannak olyan hiányosságaik azoknak amik miatt nem is lehetnek a legjobbak: egyik nem szabványos qr-kódot generál kimentéshez, másik van, hogy az új beegyzéssel fölülírja a meglévőt, szóval "kezelem rokonnak is" féle megoldások veszélyesek vele... A harmadik meg nem is app, hanem egy weboldal ami böngészősütikben kezeli az egészet.... hagy ne mondjam, hogy az milyen távol áll az akár jelszóval is védhető, külön álló, specifikus app-tól. (Amellett, hogy egy specifikus ügyfélkapus hibaoldal arra kér, hogy töröld az összes sütit, hátha megold más problémát)
#301 nyunyu Az MS-es Push, az nem szabvány TOTP, jó hogy a melóhelyi outlook, meg MS azt támogatja, de én nem lennék boldog, hogy ha kellene az MS auth-push-át használni "állampolgársági ügyintézéshez"...(ha van, még a google captcha megléte is borzasztó) Még az alap DÁP-os (tippre passkey) is picit sok feltételes számomra. Akkor már legyen fizikai kulcs
-
válasz
Persze, működik az ÜK+ is, de azért valamivel kényelmesebb a DÁP-pal belépni. Szerintem...
MaCS
-
4Grider
félisten
válasz
A https://kau.gov.hu/dap/sugo/ugyfelkapu-plusz oldalon bekeretezve az arcodba tolják.
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- EAFC 25
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest