Aktív témák
-
nanotek911
csendes tag
Ahogy írod, egy olcsó (és akár specifikált) népi elektronikus aláírás szerintem is tök jó lenne. Céges vonalon annak is látnám értelmét, hogy legyen egy olcsó alapdíj + aláírásonkénti díj, a sokat aláírók (időbélyeget használók) számára pedig lehetnek csomagok.
Nézd, pazarlás ide vagy oda, ezek az átkozott időbélyegzők igazából érdemben nem kerülnek pénzbe. Senkinek. Még annyira sem, mint az elektronikus aláírás.
Ennél nyolcszor több áramot fogyaszt, hogy valaki C++ helyett PHP-ban írja meg a webshopját, és százhatvanszor, hogy PHP-ban sem írja meg, hanem wordpress-t használ..Ha bármivel spórolni akarunk, akkor az 5. oldal keresetlevél / ellenkérelem / viszontkereset után szorozzuk meg oldalanként 1.05-el a pertárgyértékből képezett alapilletéket.
De ez, hogy valakinek akár évi 1-2 aláírás kedvéért is ekkora összegeket kelljen letennie, szerintem agyrém.
Ne is mondd, máshol most ugyanez van ezzel a "kivitelezői felelősségbiztosítás"-os baromsággal..
-
nanotek911
csendes tag
Ööööö... Én Philipről tudtam.
Te sem vagy hülye.
Ráadásul pont jogi is a téma."Due to Columbo's first name being obscure in the show, author Fred L. Worth intentionally included a fictitious entry in The Trivia Encyclopedia, falsely claiming that the character's first name was "Philip" in order to catch copyright infringement of the book. This incorrect trivium was reused in Trivial Pursuit, causing Worth to sue the game's publishers. The lawsuit was dismissed by the judge."
Wikipedia -
nanotek911
csendes tag
Egy új, kötelező >50e Ft-os éves kiadás pedig azért senkinek sem esik jól.
Ez az igazi probléma.
Itt van valami alibizés a "tanúsítványhoz kapcsolódó felelősségvállalás mértékéről", de ez igazából már akkor is baromság volt, amikor kitalálták, és egyébként is nagyjából arra az esetre értendő, ha "véletlen" valaki olyannak állítottak volna ki fokozott biztonságú aláírást, aki nem azonos annak névleges tulajdonosával.Tehát ez az egész nem kerülhetne magánszemélyek esetén évi 5, EV-k stb. "jogi" személyek esetében mondjuk 20 ezer forintnál többe.
(A mögötte lévő tényleges kiadás nagyjából a személyazonosság-ellenőrzés és iratmegőrzés humánerőforrás-költsége. Szóval az utóbbi is már véleményes.) -
nanotek911
csendes tag
Voltak ilyen történetek papíralapon is, évekkel később is állapították meg iratokról, hogy alkalmatlanok voltak a kívánt joghatás kiváltására
Erre van egy kiváló megoldás:
Minősített / fokozott biztonságú aláírás (külső szolgáltatótól – nyilván nem hazaitól, azok mindketten rablóbandák), aztán az egészet bewrappeled AVDH-val (amíg még van). -
nanotek911
csendes tag
Ha le mersz írni ilyet "Az SMS nem a leggyengébb kétfaktor. Pont olyan "erős", mint bármelyik második faktor, csak jól kell tudni használni. ", akkor vagy nem ismered, hogy mi létezik
Ez tény – valószínűleg a lakossági második faktorokra gondolt, mint az e-mail, vagy az okostelefonos igazából bármi.
Egy dedikált hardware token mindenképpen "a legjobb" választás – amíg el nem lopják vagy el nem veszíted.---
Akárhogy is, a lényeg az, hogy egy SMS-t nem fogsz elkapni/megfejteni egy OOB flipperzéróval – ahogy az infosec-ben mondják, ennek a megvalósításához well-funded adversary szükséges.
Ugyanez garantáltan nem mondható el az okostelefonos bármiről. Lehet, hogy Manyika nem tud Pegazust telepíteni a telefonodra – de van 73 másik dolog, amit igen.
-
nanotek911
csendes tag
Egy nagybani szolgáltatónál, aki akár százezres, milliós mennyiségű SMS-t küld, vajon mennyire jöhet ki egy SMS költsége?
Erről írtam, hogy mivel kis hazánkban indokolatlanul magas (NETTÓ 14 HUF) egy SMS végződtetési díja, ezért ez alá elvi síkon nem tudnak lemenni.
Persze ez is a GVH hibája (őket meg ki felügyeli?
)
-
-
nanotek911
csendes tag
annyi volt, hogy ne lehessen már szanaszéjjel hekkelni
Látom, neked mindenre van egy teóriád, amiben bolondbiztos vagy..
Az akadémián ez úgy működik, hogy felvetjük a problémát adatokkal (pl. 800 kasszás Erzsi fiókját "hekkelték szanaszéjjel"[forrás!] csak tavaly a mutáns afro-orosz hacker kisgyerekek).Aztán előállítunk egy nullhipotézist, és ezt próbáljuk meg megerősíteni vagy cáfolni a célcsoport vizsgálatával.
-
nanotek911
csendes tag
Kicsit szétnézve a neten, más megoldások megnézése után összeollóztam egy saját megoldást
..na jó, de te is híró vagy..
De tovább megyek, csinálhattak volna akár egy https://totp.hu oldalt is ami kb. olyan mint a totp.app vagy akár ügyesebb...
Ez nem jó ötlet – ahogyan bármilyen másik "pure webes" megoldást használni se az. A cikkemben (linkelt oldal legalja) leírtam, hogy miért.
"állam bácsi" is csináltathatott volna erre egy csili-vili, fullos, és könnyen használható PC-s megoldást is
Ez abszolút jogos, a fél cikkben (meg a fél életemben
) azt kifogásolom, hogy az állam bele akar terelni az okosretardizmusba ahelyett, hogy a hagyományos, normális számítógépes megoldásokat akárcsak paritáson kezelné.
-
nanotek911
csendes tag
(Arról nem is beszélve, hogy az előállítás nem feltétlenül azonos a fogdával, de ez tényleg csak technikai kérdés.)
Valóban. A gyakorlatban az van, hogy a járőr bevisz, a kapitányságon / kirendeltségen meg van bruttó 1db. ftőrm./tzszls., erősen túlzsúfolva, aki éppen egy ilyen család kifaggatásával van elfoglalva. Ilyenkor jellemzően nem a kantinban fogod megvárni, hogy sorra kerülj, hanem addig megismerkedhetsz a család többi tagjával.
Ezen felül a rendőrök a bediktált adatok alapján azonnal arcképet is kapnak,ami azért elég jó személyazonosítási alap.
Ez.. jogos érv, meg igazából 2010 előtt ilyen nem nagyon volt, legfeljebb megint csak az őrsön (de emlékeim szerint ott sem).
De akkor felmerül a kérdés, hogy ezen az alapon miért kell hordjak egyáltalán magamnál bármit? -
nanotek911
csendes tag
1. Miért kerülnél fogdára?
A rendőrségről szóló, hatályos 1994. évi XXXIV. törvény 29. § (4b) szerint
Ha az igazoltatott személy személyazonosságának megállapítása a helyszínen sikertelen, akkor az igazoltatott előállítható a további adategyeztetés érdekében.
Nem tudom, hogy ezzel milyen gyakran élnek mostanában – 2010 előtt ez gyakran előfordult, ez biztos, ahogyan az is, hogy a jogi lehetőség jelenleg is adott. -
nanotek911
csendes tag
Tehát ha ezt a fájlt "eltesszük" akkor nem lesz probléma, bármikor visszaállíthatók a beállítások.
Ez világos – az kevésbé, hogy ha bezárod az inkognitó-ablakot pl. akkor 2 másodperccel később már nincs, mit lementened akkor se, ha semmi baja az SSD-dnek.
Nyilván nem annyira profi, (és valószínűleg kevésbé is biztonságos) mint egy gyári app, de a feladatát el fogja látni.
Az tök jó, én is írtam anno egy "konzolosat", mbed TLS-el, meg sqlite3-al, azt akartam eredetileg kibővíteni, amikor észleltem, hogy átaludtam valamit
A DÁP-al az a fő gond, hogy régi mobilokon nem fut
Nekem mondjuk nagyon nem ez a fő gondom
de nézzük akkor ezt.
Ha most van mondjuk egy Android 10-ed, megállít a rendőr, igazolnád magad, és kiírja az app, hogy ma reggel kijött egy frissítés, frissítsd, aztán kiírja, hogy kell venned Android 11-et, majd a fogdán..
Nyilván far fetched, de sokkal szürreálisabb (valószerűtlenebb) a lehetőség, mint valószínűtlen.
-
nanotek911
csendes tag
Afaik évek óta nincs már tovább nyitva a posta az utolsó adóbevallási napon.
Jól tudod, ennek elsődleges oka, hogy változott az adójogi szabályozás, haladtunk valamennyit a rendszerváltás körüli militáns fasizmus irányából az EU (értelmes ideáinak) irányába.
Ezért már nem szankcionálhatnak kvázi másnap, ha nem adod be a bevallást időre.
-
nanotek911
csendes tag
így, a https://totp.app oldalt használjuk.
Ne használjátok.
Inkognitómódban a bezáráskor odavész az adat, de egy húzósabb CCleaner, "sütik törlése", mellément browser update stb. is kipusztíthatja "rendes" módból is.
Itt írtam bővebben a témáról, illetve egy lehetőségről.
Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest