- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
PitLee
őstag
Tegnap ráértem molyolni az DÁP, Android, Firefox háromszöggel, mert zavart, hogy csak Chrome működött.
Volt vagy minimum 50 belépés 15 perc alatt
(valamelyik figyelő monitoron biztos felugrott egy piros felkiáltójel a nevem mellett)
A probléma ott volt, hogy a DÁP-ból a tárhelyre vagy az EESZT appba való belépési folyamat elakadt egy ponton.
A folyamat elkezdődik egy belépés DÁP-al, majd a DÁP megnyitása, ekkor elindul a DÁP, bejelentkezel, a felugró ablakot elolvasod és elfogadod, és itt megállt a sztori, mert a Firefox nekem a dap.gov.hu oldalon megállt.Ami segített, hogy Firefoxon be lett kapcsolva privát oldal is megnyithat linket applikációban, így már alapból privát ablakban indul a beléptetés és az elfogadás után visszalépve a Firefoxba malmozik, majd beléptet a Tárhely vagy az EESZT appba.
"Áöröm és bodottág"
A52, Android14 -
Iszonyatosan nagy baj van Szlovákiában.
Pár nap kiesés a földhivatali ügyintézésben, különösen, ha az érkeztetést is érinti, már komoly problémákat okoz, egy-két hét kimaradás családok sorát küldheti az utcára.
Arról nem is beszélve, hogy tudtommal még azt sem tudják, hogy milyen mértékű adatvesztés történhetett.
MaCS
-
Oldman2
nagyúr
Linkelve egyértelműbb lenne:
LOGOUT reakciók / Digitális Állampolgárság Program
Társadalom, közélet / Digitális Állampolgárság Program DÁP
De ha tovább keresel, van ennél több is...
-
cocka
veterán
De van. 2019.
OK köszi.
Viszont ezektől a kötelező dolgoktól mindig frászt kapok, mert a kötelezés mindig valamilyen simlit feltételez a háttérben. És ugye ez sok esetben nem is alaptalan.Magyarországon 2016-ban vezették be a chippel ellátott személyi igazolványt, ettől kezdve aki akarta, az ujjlenyomatát is rögzíthette az adathordozón, de ez eddig opcionális volt.
Ez azért vicces, mert akkor ezek szerint létezhet olyan személyi, amit 2016-2021 között adtak ki és az igénylő rögzíttette az ujjlenyomatát is. Következésképp: Ez megintcsak nem indokolja, hogy miért kellett az ÚJ személyi bevezetése után 5 évvel még ÚJABB személyit elkezdeni terjeszteni.
a tagállamok által kiállított nemzeti személyazonosító igazolványok biztonsági szintje jelentősen eltér, és emiatt magas a hamisítás és az okmányokkal való visszaélés kockázata.
OK, tehát EU-s ökörség. De ha ez így van, 2016-ban miért nem konzultáltak az EU-s nagyfejűekkel, hogy megfelelő lesz-e ez így a későbbiekben? És ha mondjuk az EU korábban ébredt volna fel, akkor már 2-3 év múlva réginek minősült volna az "új" személyi?
Például egy bűncselekmény felderítéséhez – mondta Schiffer András.
Magyarul előzetes rabosítás, hogy később ha netán egyezik valaki máséval is az ujjlenyomatod (hát hiszen tudjuk, hogy ez annyira azért mégsem egyedi), akkor azonnal vádolható legyél. Tudom erre kicsi az esély, de nem zárható ki teljesen!
De ebben az esetben is csak és kizárólag a gyanúsított ujjlenyomatát használhatják.
Értem én, hogy először van gyanúsítás és aztán ujjlenyomat-keresés, de azért (az előzetes ujjlenyomatadás okán) bárki élhet a gyanúval, hogy először keresnek ujjlenyomtatot, hogy aztán valakit gyanúba keverjenek. Az egy izgalmas kérdés lehet, hogy vajon mi történik akkor, hogyha megtalálják egy olyan helyszínen az ujjlenyomatodat, amelynek adott időpontban a közelében sem jártál? Így akár rád verhetnek egy életfogytiglant is, függetlenül attól, hogy közöd nincs az egészhez?
Ha pedig valamely állami szerv jogtalanul használja az adatbázist, az maga is bűncselekményt követ el.
Hagyjuk már! Mintha a rendőrség még soha semmilyen bűncselekményhez nem asszisztált volna vagy nem tett volna úgy, mint akinek nincs tudomása bizonyos bűncselekményekről.
Itt a jogosulatlan adatkezelés és a hivatali visszaélés esete merülhet fel, persze kérdés, hogy ezt az állampolgár az állammal szemben mennyire tudja majd bizonyítani – mondta a Népszavának Schiffer András.
Semennyire. És itt a kör bezárult. Ezért nem kéne kötelező jelleggel kérni. De ha valahogy sikerül kitrükköznöd az ujjlenyomatadós mizériát, akkor is csak 1 évre kaphatsz igazolványt.
1 év múlva újraindul a cirkusz.
-
-
-
Oldman2
nagyúr
Általánosan félreértett dolog...
A "tanúzás" pusztán arról szól, hogy a tanúk bizonyítják, hogy az aláírók "előttük írták alá az iratot". A szerződés tartalmához és annak kapcsolódó lépéseihez nekik "semmi közük".
Az viszont igaz, és engem is érdekelne, hogy ez hogyan tud megvalósulni DÁP (vagy bármely más digitális) környezetben? -
-
Nekem nincs ott.
Én is nézelődtem a neten és valaki nyilatkozta 15.én hogy év végéig meg fog jelenni a telefonon pdf-et aláíró funkció és majd jövőre kötik össze a PC vel hogy ott is alá lehessen írni.
Mellékesen megemlítem hogy az AVDH már jan 1.től nem működik. Jövő 3. félévtől már a közműveknek is kötelező elfogadni.
De DÁP belépést már láttam a vízművek oldalán jelszó helyett, úgyhogy fejlődünk. -
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged