- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Fekete tokozást kapott az Apple Watch Ultra 2
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
fanci
tag
válasz
gabor9991 #36797 üzenetére
Az - 51 dBm szerintem sem lehet valós, próbáltam több helységből és a szabadban is de az- 51 dbm nem változik. Próbáltam vodára csatlakozni (ezen a tornyon van a digi antenna), - 83 dbm-et mértem, márpedig az ugye valószinütlen hogy a digi antenna erősebben sugároz mint a voda. Holnap még megnézem másik településen de az igazság csak úgy fog kiderülni ha beújítok egy digis sim kártyát.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
dchard
veterán
Nem véletlenül nem járok ide, de évente egyszer egye fene.
Szóval, a pillanatnyi állapot:
Digi: Ref.sig=17, P-b=0 ,1 TX ágon ~5 watt, 2 TX ágon 10 watt, (3MHz).
Összehasonlítás képpen a többiek 1800-on ezt tudják:
Voda: Ref.sig=15, P-b=0, 1 TX ágon 15watt, 2 TX ágon 30 watt, összesen 15MHz sávszélesség.
Telekom: Ref.sig=15; P-b=0, 1 TX ágon 20watt, 2 TX ágon 40 watt, 20MHz sávszélességen.
Telenor: Ref.sig=17; P-b=1, 1 TX ágon 20watt, 2 TX ágon 40 watt, 20MHz sávszélességen.
Ezek pillanatnyilag az egyes hálózatokból kiolvasott értékek.
-
p2pp
őstag
-
zelikocc
senior tag
Szia!
Megnéztem az általad feltöltött képeken szereplő cella azonosítókat és nagyjából mindegyik szolgáltató tornya azonos helyen van a településen.Én úgy gondolom a kép alapján, ha a Telenor B3 1800 MHz (4G+) 2-es "pálcikával" működik akkor a Digi Mobil is működni fog legalább 1-2-es "pálcikával" biztosan, mivel vagy azonos tornyon található a bázisállomásuk, vagy nagyon közel vannak egymáshoz.
Tehát a Telenor térerőjéből kiindulva működnie kell a Diginek is.
-
fanci
tag
válasz
gabor9991 #36782 üzenetére
[kép] linkNos talán valami sikerült, egy kis segitséget kérnék az értelmezésben. Az első kép az alaphelyzet két sim kártyával.A 2-3. képen a sim kártyák már át vannak állítva a digi toronyra. A cellmaper csak egy másadpercre írja ki szolgáltatónak a digit de az alacsonyabb jelszintből arra következtetek hogy a telekom/telenor provider ellnére még mindig a digi torony adatait látom. Amit nem tudok eldönteni hogy akkor most 51 vagy 77 dbm a jelszintem.Az 51 az mire lehet elég? Ami még furcsa hogy telenor 106 dbm 2-3 pálcika,digi 51 dbm 5/5 pálcika.
[kép] [kép] [kép] -
-
csernak75
senior tag
Igazából a DIGI saját térképe eléggé pontos. Ahol tart a kék szín ott legalább 5/1-2 csíkos jelerősség lesz kültéren!
De van olyan ahol szerintük már nincs jel de kültéren még éppen működik, szóval még inkább pesszimista is a térkép.
Példa: (Saját mérési pontok Galaxy A51 autóban haladva, folyamatosan szakadás nélkül ment a messenger hívás)
-
gabor9991
őstag
Cellmapperrel sim nélkül is tudsz jelszintet nézni.
Elindítod az alkalmazást, a telefon menüjében manuális hálózatválasztással megpróbálsz csatlakozni a digi hálózatra ami nem fog sikerülni de a közben már futó cellmapper appban látni fogod a jelszintet mert közben a telefon magára a hálózatra a segélyhívás miatt mégis csatlakozik.
Ezt fogod nagyjából látni -
fanci
tag
válasz
csernak75 #36780 üzenetére
Néztem a linket, érdekes hogy nem körkörös hatósugárban sugároznak a tornyok. A digi térképe szerint lefedett területen lakom, de ha a linket nézem akkor az adótorony hatósugara kb 200 méterre a lakhelyemtől végett ér. Úgy másfél-két kilóméterre lehet a legközelebbi adó. Ebből a távolságból (vidéken, egyszintes családi házakkal körbevéve) lehet még esélyem jó jelminőségre beltéren?
Nincs valami (pl egy app) amivel meg lehetne mérni a jelerősséget digi kártya nélkül? -
fanci
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, talán tudtok segíteni. Jól értelmezem hogy a digi mobilra mostmár egyéb digi szolgáltatás megléte nélkül is előfizethetek? Digis sim kártya nélkül hogyan tudnám ellenőrizni hogy milyen térerő van a lakhelyemen? -
csacsi67
addikt
válasz
4Grider #36776 üzenetére
Azzal nem mivel pl nálunk a pr az alacsony dijakat mind eltörolte önnként ugy hogy januárba járt le a szerzödésem tegnap kaptam mailt felhivtam és közölték hogy az a csomag megszünt mivel egy év hüség volt igy átraktak egy drágább csomagba miért nem telefonáltam decemberbe.
-
sifarr
senior tag
válasz
viktorhu #36772 üzenetére
De a végződtetést ki kell fizetniük a társszolgáltatók felé, szóval az sms drága, ha más szolgáltatóhoz megy.
Akkor sem drága!
A magas sms-díjaknál a hivatkozás a magas végződtetési díjakra simán az ügyfelek megtévesztése. Ebben a megtévesztésben nagy az együttműködés a szolgáltatók között.
Ugyanis az igaz, hogy nettó 14,40-et kell fizetnie a szolgáltatónak, ha az ügyfél más szolgáltató hálózatába küld sms-t, de az is igaz, hogy a szolgáltató pénzt szed be, amikor az ügyfelének más hálózatból küldenek sms-t. Tehát az ügyfél kifizeti a drága sms-t, de nem kap "részesedést", amikor a neki küldött sms-ek pénzt termelnek a szolgáltatónak.
Az sms tényleges önköltsége a szolgáltatónál 1, legyünk nagyvonalúak 2 forint a végződtetési díjat nem számítva.
A szolgáltatók szintjén pedig a szolgáltatók közötti küldött és fogadok sms végződtetési díjak lényegében kiegyenlítik egymást. Ha szolgáltatókként néznénk a küldött-fogadott forgalom egyenlegét, akkor garantál, hogy legalább 1 szolgáltató nyereséges és legalább 1 veszteséges az egyenleget nézve. De ezek elenyésző összegek, pár millió, esetleg pár tízmillió.
Az NMHH-nál biztos van statisztika a szolgáltatók közötti sms-forgalomról szolgáltatói bontásban. Azok igazolnának mindent. -
törölt tag
-
zelikocc
senior tag
válasz
w751230 #36769 üzenetére
Az NMHH szabályozása szerint van valami minimum díj az SMS végződtetésre és a szolgáltatók kénytelenek ennyiért számolni. Vagyis leginkább a DIGI kénytelen, mert a többi “leírná” amúgy is nyereségbe ugyanazon az áron ha olcsóbb is lenne. Mint ahogy a percdíjakon is történt: olcsóbb lett a szolgáltatók költsége, erre díjat emeltek az előfizetőknek. Majd jött a Digi a 4 forintos percdíjjal.
-
w751230
tag
válasz
Kronos3000 #36765 üzenetére
Gondolom. Nyilván két évre, hűségidő, ilyesmi...
Nem, jó ez így, de már szóltam lányaimnak, nem kellene ki tolni több száz sms, 2021-ben (Ez még tavaly volt, és akkor akadtam le mikor 21 ezer valanennyi jött ki. Azóta tisztáztuk már.
(Mármint a gyerekeimmel) Van internet, IM, akármi, tessék azt használni. (Na de apa, így gyorsabb!)
Tulajdonképp az sms dobja/dobta meg. Jóval drágább mint a percdíj...Mindegy, tanulnak, egyenlőre még jól áll a számla. Egyelőre
Am tényleg, srácok, hogy működik ez? Az sms miért ennyi? Azt hinné az átlag ember, a percdíj kellene drágább legyen. Hisz tovább terheli a hálózatot. Gondolom. Egy sms elég hamar ki megy.
-
w751230
tag
-
zelikocc
senior tag
válasz
w751230 #36759 üzenetére
Nincs semmilyen információ még csak arról sem, hogy egyáltalán marad-e vagy megszűnik a Digi Mobil. Megvan az esély rá hogy az új tulajdonos egyszerűen megszünteti a mobilt és ezzel a 06 50-es szolgáltatót.
Ha nem így lesz (reméljük) akkor viszont nyilvánvaló hogy nagy fejlesztések várhatóak és országos lefedettséget fognak kiépíteni.
-
w751230
tag
Sziasztok!
Esetleg van arról információ, hogy Cinkotán, konkrétan Vidámvásár út, lesz fejlesztés?
Elégedett vagyok a szolgáltatással általában, egy éve használjuk. Csak épp pont itthon, lakáson belül nincs térerő...Köszönöm a választ
-
n00n
őstag
Xioami Redmi Note 10 Pro-n az új MIUI frissítés visszahozta a VoWiFi-t
-
bociusz
aktív tag
válasz
takitibi #36755 üzenetére
Ha jó a térerő:
Mikrotik SXT LTE
Irányított antennával, ha messze van a torony:
Mikrotik LHG LTE -
takitibi
tag
Sziasztok!
Helyszín: tanya ; van egy DiGi-s SIM kártyám.
DiGi-s kérdésem lenne. Tudtok ajánlani jó árban olyan 4G (LTE) modemet, amelynek van RJ45 aljzata, és UTP-vel be tudom kötni a rendes Routerem WAN portjába?
Köszi előre is a tapasztalati válaszokat!
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest