Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
fanci
tag
válasz
gabor9991
üzenetére
Az - 51 dBm szerintem sem lehet valós, próbáltam több helységből és a szabadban is de az- 51 dbm nem változik. Próbáltam vodára csatlakozni (ezen a tornyon van a digi antenna), - 83 dbm-et mértem, márpedig az ugye valószinütlen hogy a digi antenna erősebben sugároz mint a voda. Holnap még megnézem másik településen de az igazság csak úgy fog kiderülni ha beújítok egy digis sim kártyát.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
dchard
veterán
Nem véletlenül nem járok ide, de évente egyszer egye fene.
Szóval, a pillanatnyi állapot:
Digi: Ref.sig=17, P-b=0 ,1 TX ágon ~5 watt, 2 TX ágon 10 watt, (3MHz).
Összehasonlítás képpen a többiek 1800-on ezt tudják:
Voda: Ref.sig=15, P-b=0, 1 TX ágon 15watt, 2 TX ágon 30 watt, összesen 15MHz sávszélesség.
Telekom: Ref.sig=15; P-b=0, 1 TX ágon 20watt, 2 TX ágon 40 watt, 20MHz sávszélességen.
Telenor: Ref.sig=17; P-b=1, 1 TX ágon 20watt, 2 TX ágon 40 watt, 20MHz sávszélességen.
Ezek pillanatnyilag az egyes hálózatokból kiolvasott értékek.
-
p2pp
őstag
-
Szia!
Megnéztem az általad feltöltött képeken szereplő cella azonosítókat és nagyjából mindegyik szolgáltató tornya azonos helyen van a településen.Én úgy gondolom a kép alapján, ha a Telenor B3 1800 MHz (4G+) 2-es "pálcikával" működik akkor a Digi Mobil is működni fog legalább 1-2-es "pálcikával" biztosan, mivel vagy azonos tornyon található a bázisállomásuk, vagy nagyon közel vannak egymáshoz.
Tehát a Telenor térerőjéből kiindulva működnie kell a Diginek is.
-
fanci
tag
válasz
gabor9991
üzenetére
[kép] linkNos talán valami sikerült, egy kis segitséget kérnék az értelmezésben. Az első kép az alaphelyzet két sim kártyával.A 2-3. képen a sim kártyák már át vannak állítva a digi toronyra. A cellmaper csak egy másadpercre írja ki szolgáltatónak a digit de az alacsonyabb jelszintből arra következtetek hogy a telekom/telenor provider ellnére még mindig a digi torony adatait látom. Amit nem tudok eldönteni hogy akkor most 51 vagy 77 dbm a jelszintem.Az 51 az mire lehet elég? Ami még furcsa hogy telenor 106 dbm 2-3 pálcika,digi 51 dbm 5/5 pálcika.
[kép] [kép] [kép] -
-
csernak75
senior tag
Igazából a DIGI saját térképe eléggé pontos. Ahol tart a kék szín ott legalább 5/1-2 csíkos jelerősség lesz kültéren!
De van olyan ahol szerintük már nincs jel de kültéren még éppen működik, szóval még inkább pesszimista is a térkép.
Példa: (Saját mérési pontok Galaxy A51 autóban haladva, folyamatosan szakadás nélkül ment a messenger hívás)
-
gabor9991
addikt
Cellmapperrel sim nélkül is tudsz jelszintet nézni.
Elindítod az alkalmazást, a telefon menüjében manuális hálózatválasztással megpróbálsz csatlakozni a digi hálózatra ami nem fog sikerülni de a közben már futó cellmapper appban látni fogod a jelszintet mert közben a telefon magára a hálózatra a segélyhívás miatt mégis csatlakozik.
Ezt fogod nagyjából látni
-
fanci
tag
válasz
csernak75
üzenetére
Néztem a linket, érdekes hogy nem körkörös hatósugárban sugároznak a tornyok. A digi térképe szerint lefedett területen lakom, de ha a linket nézem akkor az adótorony hatósugara kb 200 méterre a lakhelyemtől végett ér. Úgy másfél-két kilóméterre lehet a legközelebbi adó. Ebből a távolságból (vidéken, egyszintes családi házakkal körbevéve) lehet még esélyem jó jelminőségre beltéren?
Nincs valami (pl egy app) amivel meg lehetne mérni a jelerősséget digi kártya nélkül? -
fanci
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, talán tudtok segíteni. Jól értelmezem hogy a digi mobilra mostmár egyéb digi szolgáltatás megléte nélkül is előfizethetek? Digis sim kártya nélkül hogyan tudnám ellenőrizni hogy milyen térerő van a lakhelyemen? -
csacsi67
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Azzal nem mivel pl nálunk a pr az alacsony dijakat mind eltörolte önnként ugy hogy januárba járt le a szerzödésem tegnap kaptam mailt felhivtam és közölték hogy az a csomag megszünt mivel egy év hüség volt igy átraktak egy drágább csomagba miért nem telefonáltam decemberbe.
-
sifarr
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
De a végződtetést ki kell fizetniük a társszolgáltatók felé, szóval az sms drága, ha más szolgáltatóhoz megy.
Akkor sem drága!
A magas sms-díjaknál a hivatkozás a magas végződtetési díjakra simán az ügyfelek megtévesztése. Ebben a megtévesztésben nagy az együttműködés a szolgáltatók között.
Ugyanis az igaz, hogy nettó 14,40-et kell fizetnie a szolgáltatónak, ha az ügyfél más szolgáltató hálózatába küld sms-t, de az is igaz, hogy a szolgáltató pénzt szed be, amikor az ügyfelének más hálózatból küldenek sms-t. Tehát az ügyfél kifizeti a drága sms-t, de nem kap "részesedést", amikor a neki küldött sms-ek pénzt termelnek a szolgáltatónak.
Az sms tényleges önköltsége a szolgáltatónál 1, legyünk nagyvonalúak 2 forint a végződtetési díjat nem számítva.
A szolgáltatók szintjén pedig a szolgáltatók közötti küldött és fogadok sms végződtetési díjak lényegében kiegyenlítik egymást. Ha szolgáltatókként néznénk a küldött-fogadott forgalom egyenlegét, akkor garantál, hogy legalább 1 szolgáltató nyereséges és legalább 1 veszteséges az egyenleget nézve. De ezek elenyésző összegek, pár millió, esetleg pár tízmillió.
Az NMHH-nál biztos van statisztika a szolgáltatók közötti sms-forgalomról szolgáltatói bontásban. Azok igazolnának mindent. -
törölt tag
-
válasz
w751230
üzenetére
Az NMHH szabályozása szerint van valami minimum díj az SMS végződtetésre és a szolgáltatók kénytelenek ennyiért számolni. Vagyis leginkább a DIGI kénytelen, mert a többi “leírná” amúgy is nyereségbe ugyanazon az áron ha olcsóbb is lenne. Mint ahogy a percdíjakon is történt: olcsóbb lett a szolgáltatók költsége, erre díjat emeltek az előfizetőknek. Majd jött a Digi a 4 forintos percdíjjal.
-
w751230
tag
válasz
Kronos3000
üzenetére
Gondolom. Nyilván két évre, hűségidő, ilyesmi...
Nem, jó ez így, de már szóltam lányaimnak, nem kellene ki tolni több száz sms, 2021-ben (Ez még tavaly volt, és akkor akadtam le mikor 21 ezer valanennyi jött ki. Azóta tisztáztuk már.
(Mármint a gyerekeimmel) Van internet, IM, akármi, tessék azt használni. (Na de apa, így gyorsabb!
)
Tulajdonképp az sms dobja/dobta meg. Jóval drágább mint a percdíj...Mindegy, tanulnak, egyenlőre még jól áll a számla. Egyelőre
Am tényleg, srácok, hogy működik ez? Az sms miért ennyi? Azt hinné az átlag ember, a percdíj kellene drágább legyen. Hisz tovább terheli a hálózatot. Gondolom. Egy sms elég hamar ki megy.
-
w751230
tag
-
válasz
w751230
üzenetére
Nincs semmilyen információ még csak arról sem, hogy egyáltalán marad-e vagy megszűnik a Digi Mobil. Megvan az esély rá hogy az új tulajdonos egyszerűen megszünteti a mobilt és ezzel a 06 50-es szolgáltatót.
Ha nem így lesz (reméljük) akkor viszont nyilvánvaló hogy nagy fejlesztések várhatóak és országos lefedettséget fognak kiépíteni.
-
w751230
tag
Sziasztok!
Esetleg van arról információ, hogy Cinkotán, konkrétan Vidámvásár út, lesz fejlesztés?
Elégedett vagyok a szolgáltatással általában, egy éve használjuk. Csak épp pont itthon, lakáson belül nincs térerő...Köszönöm a választ
-
n00n
őstag
Xioami Redmi Note 10 Pro-n az új MIUI frissítés visszahozta a VoWiFi-t
-
bociusz
aktív tag
válasz
takitibi
üzenetére
Ha jó a térerő:
Mikrotik SXT LTE
Irányított antennával, ha messze van a torony:
Mikrotik LHG LTE -
takitibi
tag
Sziasztok!
Helyszín: tanya ; van egy DiGi-s SIM kártyám.
DiGi-s kérdésem lenne. Tudtok ajánlani jó árban olyan 4G (LTE) modemet, amelynek van RJ45 aljzata, és UTP-vel be tudom kötni a rendes Routerem WAN portjába?
Köszi előre is a tapasztalati válaszokat! -
agroman
aktív tag
Tiltott támogatás gyanúja miatt jelentik fel a magyar kormányt az EU-nál
Az Európai Bizottságtól kéri a 4iG Nyrt. finanszírozásának és kivételezett helyzetének kivizsgálását Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-képviselője, és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő – közölték szerdán. -
mezois
tag
A település listát már nagyon régóta nem frissítették AJAK is lefedett lett de még nincs a listán!
-
LaserCopy
újonc
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Szalkszentmárton
-
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ez a két darab azért elég kevés. Lehet már fel voltak szerelve az év végére, csak még nem “kapcsolták fel” őket. Lehet csak az utóbbi történt most.
De kíváncsian várom hogy mi lesz.
Azt lenne a legjobb látni, ha hirtelen bele lendülnének a lefedettség bővítésbe. -
Lajosnagy17
senior tag
Újléta és Hajdúszovát az újak a múlt hétről.
Gondoltam az akvizíciót után csend lesz, de egy kis mozgás azért még van.
-
Renwick
őstag
-
nfsu17
veterán
-
törölt tag
En úgy hallottam, hogy a Digi hálózat ebben a formában nem fog sokáig működni. Mivel viszonylag új, modern Ericsson hardverek vannak beépítve… vagy valamelyik hazai mobilcégbe olvadnak bele, vagy lekapcsolás után eladják majd a modern hálózati elemeket, akár a konkurenciának is, mivel ezekre van már működési engedély is.
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Diginet aktív 50 sím kártya milyen routerrel működik gond nélkül ? -
EnemyEnergy
csendes tag
Én még kisebb élelmiszerüzletben is "rátaláltam" egy Telenor cellára (Biharkeresztes, Reál Élelmiszer). Az tény hogy ez csak egy 3G femtocella volt, mivel a telefon "TPBAZIS"-t írt ki "Telenor HU" helyett. Sajnos már nem működtetik egy jó ideje (kb fél éve), de szerencsére sikerült néhány screenshot-ot csinálnom.

Az előbbi képen azért nem volt full térerő, mivel a parkolóban csináltam a screenshotot.
CellMapper-be is felvettem a cellát:
U.i. #36722-nek akartam válaszba írni -
sfdrakex
nagyúr
válasz
EnemyEnergy
üzenetére
Lehet számítani lefedettség bővítésre.
(maximum nem jönnek be a számítások 🤣😂)
-
EnemyEnergy
csendes tag
Sziasztok. A kérdésem az lenne, hogy a Digi Mobil lefedettsége még fog-e bővülni egyáltalán?
Az igazság az, hogy elég sok lefedetlen település (akár város!) van; lehet-e számítani lefedettség bővítésre ezután is (mivel hogy a 4iG-hez került a Digi)? -
-
törölt tag
Digi, foglalkoztattak száma:
2020: 2379
2021: 2479
2022: 2211
Hm.... -
vmarci21
tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Miért kéne átlag embernek bitrátát meg codecet állítani?
Beállítja a Digi a VoLTE-t meg VoIP-t is tudó alkalmazásában, átlag embernek csak annyit kell tennie, hogy Play Áruházból letölti a Digi Telefon alkalmazást és alapértelmezett telefon/Call/Dialer alkalmazássá teszi.
Onnantól kezdve pont ugyan olyan lesz telefonálni, mintha a Google Telefon, vagy Xiaomi Dialer, vagy talán Samsung telefonokon is saját alkalmazás van alapból. Annyi a különbség, hogy ezt az alkalmazást nem a telefon gyártója vagy a Google adná ki, hanem a szolgáltató, és ennek megfelelően tudna szolgáltató-specifikus dolgokat is.iPhone nehezebb helyzet, mert ott tudtommal nem lehet az alapértelmezett call alkalmazást lecserélni.
-
snooze
veterán
.
-
törölt tag
Folytatódhat a 4iG nyugat-balkáni offenzívája
-
pollack
csendes tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Szerintem ez a 4 kártyás korlátozás az egy kábeles Digi szolgáltatáshoz kérhető kedvezményes kártyákra vonatkozik. Ezen felül nem kedvezményesen (1500.- / hó/db) vehetsz még több kártyát is. Ha másként nem akkor feleség vagy gyerek nevére. Legalábbis én így értelmezem.
-
dzf007
senior tag
Úgy látom a 2022.01.01. Ászf. szerint a tavalyi árak maradnak.
-
MolTol
tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Senki nem említett állíthatóságot, vagy, hogy kellene ilyet tenni. Te állítottál egy dolgot, mégpedig azt, hogy a VoIP úgy összességében rosszabb minőségű mint egy 2G hanghívás. Ez nem igaz, erre reflektáltam, a többi már csak stílus kérdése, ami viszont ugye nem engem határoz meg. szép estét.

-
mikk2000
őstag
válasz
MolTol
üzenetére
Nem életszerű hogy egyszerű hétköznapi emberek nekiállnak bitrátát meg codecet állítani, arról nem beszélve hogy egyáltalán nem biztos, hogy az adott voip app és szolgáltatás engedi vagy tudja, max minőségi szintet lehet állítani, a minőségi szintnek kellene magában foglalni a codecet is, hiszen a bitráta és a codec együtt értelmezhető. Szóval elég meredek elképzeléseid vannak egy általánosan használatos telefonálással kapcsolatban mindenki képezze ki magát, és ha nem azt tapasztalja amit te elképzelsz, akkor hazudik. Sokan elrugaszkodnak a valóságtól és önnön fantáziavonalukon lavíroznak, még szerencse hogy a döntéseket olyanok hozzák, akik a többség érdekét nézik.
Konkrétan legutóbb amikor próbáltam viberen beszélni, ráadásul szinte terheletlen wifi hálózaton belül (!) gyakorlatilag érthetetlen volt a beszédminőség, és érdekes, 2G-n folytatva rendben lett. Ezek után nekem lehet magyarázni, főleg hogy a voip sosem a minőségéről volt híres, hanem arról hogy olcsóbb, vagy ingyen van, valamit valamiért. Ha majd olyat tapasztalok, hogy a minőség kielégítő, azaz eléri végre egy több évtizedes technika szintjét ez a modern "átverés", elsőnek neked fogok szólni.
-
MolTol
tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Szerintem lehetne egy picit nagyobb tisztelettel beszélni a másikkal, főleg ha azért Te is hajlamos vagy igen meredek dolgokat írni.
Kijelenteni, hogy a VoIP úgy általában rosszabb minőségű egy 2G hanghívásnál, mindezt mindenféle codec és bitrate nélkül, hát hogy is mondjam... azért ez nagyon messze van a valóságtól. És akkor most egyéb szakmai dolgokba inkább ne is menjünk bele a VoLTE kapcsán, mert aki érti a fentit az tudja, hogy így nincs is miről beszélni. -
mikk2000
őstag
Más téma, most olvasom hogy egy lakcímre max 4 digis SIM kártya kérhető. Ennek a korlátozásnak mi értelme? Mondjuk 6 tagú családnál, kettő muszáj hogy mondjuk vodefonos legyen?
Megjegyzem, nekem a vodafone kártyán amit próbakép vettem, heteken át (azóta nem is néztem) nem tudott 4G-re kapcsolódni, nem méghogy egyáltalán volte és hasnolók... a topikjában azt mondták hogy igen, ismert a probléma, külön kell könyörögni érte. Na ennél aztán tényleg beszélhetnénk a 4G only korlátozásról és csak volte, mert azzal az életben akkor telefonálni nem tudnék
-
mikk2000
őstag
válasz
kissvendel
üzenetére
Én gyakran telefonálás közben kapok/küldök képet a másiknak, azt volte nélkül nem igazán lehetne megoldani...
Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy az illető arról fantáziál, hogy kizárólagossá tenné a 4G-t, ezáltal rengeteg ember kerülne nehéz, sőt lehetetlen helyzetbe. Az hogy nálad működik, és ki tudod használni, egészségedre. Senki nem beszélt arról, hogy le kéne lőni a volte-t
Sőt, szabványosítani kellene, hogy ne is lehessen úgy az adott régióban telefont eladni, hogy az adott rágió volte szabványait nem ismeri. Így jópár év alatt valóban el lehetne érni, hogy a készülékek javarésze volte képes legyen.nem lehetne kevésbé arrogánsan nekiesni egymásnak?
Aki másnak sőt rengeteg embernek kárt okozna (bár nincs döntő pozícióban tehát a károkozás elméleti síkú) azza talán kevésbé toleráns az ember, főleg ha láthatóan alapismeretek hiányoznak, tehát ezt is vedd figyelembe
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- 5 db Konica Minolta bizhub A3 Színes MFP Nyomtató Csomag 1db C258 / 2db C224 / 2db C220
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De a végződtetést ki kell fizetniük a társszolgáltatók felé, szóval az sms drága, ha más szolgáltatóhoz megy. Ha jól emlékszem, nettó 14 forintot számláznak egymásnak a szolgáltatók egy sms kézbesítéséért.