Hirdetés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Raijin
tag
Sziasztok,
Valaki esetleg találkozott már olyannal, hogy egyik napról a másikra se kimenő se bejövő hívást nem tudott kezdeményezni/fogadni?
Tegnap még működött ma már nem (fura de az internet működik).
Természetesen semmin nem változtattam.
Gyári beállítások vissza állítása nem segít.
A telefon egy SM-G850F, android 5.0.2.
Minden segítséget köszönettel fogadok.
-
MadMancs
veterán
válasz
pitius
üzenetére
Igen ez.
Én se. Bár már jóideje vodánál is független majdnem minden (talán iPhone ami függő).
Most "nyaralás" alatt kíváncsiságból került bele Yettel adat SIM mert Voda ott katasztrófa, Yettel szuper.
Ha már teszteltem került bele egy digi hangalapú sim is, de az csak pár percre, míg megnéztem hálózathoz csatlakozik, net működik. Bár mivel digi tiltja hangalapú esetében router használatát, valószínűleg hosszabb távon letiltott volna hálózatról. De adatsim engedélyezett. -
pitius
tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani egy olyan mobil wifi hotspotot, ami tutira működik Diginet Aktív 50 adatkártyával?
Történetesen a TP-Link M7200 nem működik vele.
köszi
-
MDanny
senior tag
válasz
fujifilm1
üzenetére
Erről már elég sokszor volt szó itt is, a VoWiFi és a készülékek topicjaiban.

Szóval a lényeg az, hogy Xiaomi készülékeknél gyári állapotban vagy mázli van, vagy nincs. A Redmi 8 és Redmi Note 8 készülékek előtt még PDC-vel, root nélkül ADB segítségével meg lehetett oldani.
Vannak esetek, amikor pont a Xiaomi.eu verzió esetén nem működnek a VoLTE és VoWiFi szolgáltatások, amik a gyárival kifogástalanul működnek.
Mindenképpen érdemes lenne felhívni a figyelmet arra ilyen beszámolók írásánál, hogy a készülék nem gyári állapotú, mielőtt valaki nagyon beleélné magát...

-
fujifilm1
senior tag
válasz
djsunstealer
üzenetére
Köszi.
Akkor csak a root, (ahhoz még nyitott bootloader kell) segítségével tudod megcsinálni ha fontos. Elég macerás. De legalább működik[link] -
djsunstealer
aktív tag
válasz
MDanny
üzenetére
Szia!
Ez remek hír. Gratulálok én is fujifilm1-nek!
Ismerősömnek továbbítom.
Sajnos az én Redmi Note 9s-emen nem lehet a modem configot behozni, gyári MIUI global 12.5.4.0 RJWMIXM, zárt bootloader. Hiába sorolja fel a leírás az én készulékemet is. A Telekom VoWIFI hibátlanul működik a telóban a SIM1-ben. Megcserélve se működik a Digi voWIFI. Ez van. -
MDanny
senior tag
válasz
nobillgates
üzenetére
Igen, köszönöm, én is így tudom. Úgy gondolom, hogy érdemes leírni pontosan, hogy ki milyen szoftverrel használja a készülékét, mert érintetlen állapotban reménytelen ezeken a készülékeken a VoWiFi. Szerencsére a Xiaomi 11 Lite 5G NE gond nélkül lehetővé teszi a dolgot, itt a Bp. XVI. kerület Petőfikert részén szinte teljesen használhatatlan, Zugló Füredi utca vége kb. 2/0.5Mbps.
-
zsoltyy
tag
Nekem Fejér megyében Dunaújváros mellett beltéren:
le: 3,74 mbps
fel: 3,61 mbps
ping: 15ms
jitter: 5ms
Loss: 0,0%Kültéren:
le: 9,83 mbps
fel: 4,05 mbps
ping: 16ms
jitter: 5ms
Loss: 0,0%Igazából ez nekem mindenre elég is. Igaz nem nagyon használom, de a yettel tegnapi halódása miatt jól jött.
-
fujifilm1
senior tag
Sziasztok,
Sikerült a Poco F2 Pro, Android 12 (MIUI13) Digi VoWifi-t bekapcsolni:1. Aktiválni kell a vowifit. *#*#869434#*#*
2. a modem konfigot kell beállítani: *#*#663368378#*#* az MBN configban
3. a SUB0-t a Görög Vodafonra kellett állítani:én innen puskáztam a lépéseket: [link]
-
ballazol
senior tag
mondom, Esztergomban múlt hétvégén a Dunaparton semmi net nem volt, de hívni tudott a barátnőm
lehet, hogy másik hálózatot használ ilyenkor? -
dzf007
senior tag
Ha jól olvastam akkor július 1.-ig említenek valamilyen átmeneti időszakok, tehát ez után várható javulás, változás talán névváltoztatás One- ra?
-
sitq74
csendes tag
válasz
kiro76
üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire valós a korábban említett probléma, de ne felejtsük el, hogy az interferencia valós dolog, szolgáltatóktól függetlenül. Pl. a PIM jelenség, amihez nem is szükséges elektromos eszköz a mobil szektorba, hogy zavart okozzon.
Ha már NMHH, akkor nekem az a véleményem, hogy ha a szolgáltatók fizetnek a levegő használatáért, akkor a felügyeleti szerv tegyen már annyit, hogy tiszta spektrumot biztosít, vagy a zavarást kivizsgálja, és megszünteti.
-
kiro76
tag
válasz
F3lhasználó1
üzenetére
Esetleg megpróbálhatsz az NMHH-nál egy bejelentést, ha már ilyen hülye választ kaptál a Digi-től.
Nincs tapasztalatom vele, hogy foglalkoznak-e ilyen bejelentésekkel, de azt hiszem nincs veszteni valód. Hátha.
https://nmhh.hu/tart/report/65/Radiofrekvencias_zavar -
válasz
zelikocc
üzenetére
azért házak közé ne húzgáljunk hálózatot galvanikus leválasztás nélkül...
meg előbb érdemes megkérdezni, hogy egyáltalán jó-e a mikrós szolgáltatás, mert ha az se stabil, kár az egészért.esetleg érdemes körbenézni a telken, hogy van-e rálátás valahol a mikrós szolgáltatóra.
-
válasz
F3lhasználó1
üzenetére
OFF: én azt javaslom egy jobb megoldásként, hogy beszélj össze a telek szomszédoddal és felezzétek be a mikrós net havidíját és kérd meg hogy megossza neked. UTP kábellel akár föld alatt el lehet húzni a te házadig is a netet tőle, feltéve ha nem nagyobb a távolság 100m-nél.
Ha nagyobb a táv, vagy nem akarsz ásni, akár szintén mikróval (pont-pont kapcsolatú WiFi-vel) össze lehet kötni a két épületet.
Én megfontolnám ezt, bár ne reklámozzátok, főleg a szolgáltatónak ne. -
válasz
F3lhasználó1
üzenetére
ha nincs a környéken vezetékes net, akkor valószínűleg azért hullámzik a mobil, mert mások is azt használják.
-
F3lhasználó1
újonc
válasz
zelikocc
üzenetére
Nekem az a 60gb bőven elég lenne.
Itt a környéken csak ez van, pedig egy megyefőváros határán van a hely.
Vagyis van még a mikrohullámú net. A közvetlen telekszomszédnak fel is rakták az antennát. Kérdeztem is tőle, hogy mi ez. Mert kb 2 méterrel arrébb már odarakhatnák. Csak az a háztól még vagy több100 méter.
De régebben amikor kijöttek, körölnéztek és megmondták, hogy 1 erdőben semmi esély hogy le tudják telepíteni. Csak ők azt nem tudták hogy nem az a telek vége/eleje...Ez így már picit off. Még mindig az a véleményem hogy a digi hálózat nem alkalmas komoly felhasználásra.
Még annyit írnék hogy a telekom net is olyan, hogy néha 3mbyte-al tölt, aztán meg belassul. Lehet hogy tényleg van itt valami zavaró interferencia vagy én nem tudom...
-
válasz
F3lhasználó1
üzenetére
Ezt ők nem tudhatják hogy az zavar e be… nem is hiszem hogy az zavarna…
De egyébként azért a digi mobilnet nem otthoni internet kiváltására való, azt célszerűbb inkább más nagyobb kapacitással rendelkező szolgáltatónál keresni. -
-
dementor
senior tag
válasz
F3lhasználó1
üzenetére
Pont ilyenek miatt váltottam 1,5 év Digi mobil után Telekom egyházira.
-
F3lhasználó1
újonc
válasz
zelikocc
üzenetére
Felhívtam a digit. Azt mondták hogy a szomszéd felszerelt egy garázskaput és zavarja az interferencia.
Mondták hogy próbáljam meg máshol is. Az tény hogy a városban ezt mértem:
A szobában is átraktam máshová a routert. (Mert ott ahol volt biztos zavarja a garázskapu)
Volt olyan hogy 7mb-t mértem, aztán átlagban 3-4. Utána megint belassult 0.3-ra. De ez eddig is ilyen volt.
Elégge kiszámíthatatlan, nincs folyamatos, stabil sebessége. -
válasz
mezois
üzenetére
Kerülnek lefedésre mostanában is települések, csak sokkal ritkábban mint eddig.
Legutóbb amiről tudok április 4-10 közötti héten Borsodivánka.
De ha az idei évet nézzük azért van sok, több tucat. (ami persze jócskán elmarad az eddigi tempótól)Az valóban igaz, hogy ezek a lefedettségi térképre ugyan felkerülnek, de a listára valamiért nem.
-
mezois
tag
Pedig új települést már nagyon régen raktak fel a listára! Ha jól emlékszem talán tavaly októberben! Nálunk már lassan másfél éve van lefedettség mégsem került fel a település a listára!
-
válasz
F3lhasználó1
üzenetére
a nagyobb csomópontoknál, nyugatinál pl már jó ideje ilyen.
-
F3lhasználó1
újonc
válasz
zelikocc
üzenetére
Nem tudom, az lehetséges hogy egyre többen csatlakoznak a toronyra.De a lassulás nem fokozatos volt, hanem egy ideje ezt csinálja. De az is lehet, hogy eddig nem vettem észre, mert legalább a weblapokat betöltötte.
Így már nem éri meg, mert szinte használhatatlan kategória. De mivel 0kb-t adnak meg minimális gyorsaságnak, ezért még panaszkodni se lehet.
Fel fogom hívni a digit és megkérdezem hogy mi van. Biztos megint előadnak valami előre leírt kamu szöveget...
-
válasz
F3lhasználó1
üzenetére
A lassulás oka lehet esetleg, hogy egyre több előfizető van szinte változatlan körülmények között.
Nem ismertek a mostani számok, de több ismerősöm is van aki nemrég lett Digi Mobilos és csoportokban is egyre több embert látni aki mostanában csatlakozott.Ugyanakkor a lelassult fejlesztéseket tekintve szerintem még mindig a románok segítenek építkezni. Jelenleg is vannak itt brigádok a román RCS-RDS -től, ezt ottani Digis dolgozó is megerősítette és én is láttam többször az országban nemrégiben bukaresti rendszámú "4G nelimitat" feliratú román Digis kocsikat.
Azt valószínűsítem, hogy az RCS-RDS tett egy vállalást a 4iG-nek, hogy azért az árért cserébe amit fizetnek, még befejeznek X mennyiségű fejlesztést az elkövetkező hónapokban. Más magyarázat erre nem is nagyon van.
Aztán ha végbemegy a távközlési vállalatok összeolvasztása és megérkeznek az új szakemberek a vezetői pozíciókba, akkor fog beindulni az új tulajdonos munkája a jövőt tekintve.
-
F3lhasználó1
újonc
válasz
trec12
üzenetére
Helo.
Mostanában elégge be van lassulva a digi.
Kb olyasmi mint amit feljebb linkeltek.
Régebben gyengébb térerővel megvolt egy átlag 700kb-1mbyte (nem mbit).
Most a térerő szinte maxon van, de néha úgy belassul hogy be se töltenek a weblapok.
2 antennás 4g routerben használom. Az rsrp régebben 100-105 körül volt, ha jól el volt helyezve az antenna, 97re is lement, ami már max sebesség.
Most alapból 94, mégis alig megy.Lehet hogy ez valami szolgáltatás hiba?
-
válasz
Renwick
üzenetére
Én is kíváncsi leszek, mit tudnak kihozni a jelenlegi helyzetből.
@Kronos3000: Ez érdekes. Nekem a Népligetben sosem volt még gondom a sebességgel. Lehet érdemes lenne bejelentened, mert lehet hogy valami hiba is van benne. Vagy átmeneti leterhelés. Speedtest eredményt is lehet csatolni.
-
trec12
addikt
-
rin33
senior tag
válasz
üzenetére
Ez is TDD sáv. A román Digi példája azt mutatja hogy egy TDD sávot (jelen esetben a B38 2600) nem érdemes elsődleges, preferált band-ként ,,priorizálni" (ahogy pl. itt a Telekmnál a B3), úgy hogy csak -120dBm-nél engedje el a telefon. Ugyanis eleinte így volt beállítva és rengeteg panasz volt a román fórumokon (Softpedia) a B38 miatt, mert -110 dBm alatt már nagyon gyenge volt az uplink, VoLTE hívás közben rendszeresen kiesett az egyik fél hangja, WhatsApp-on nem lehetett üzenetet küldeni csak fogadni stb.
Azóta korrigált a román Digi. Most a bázis(ok) mellett is felváltva B1 és B38, -110 alatt már egyáltalán nem megy B38-ra.
Kicsit más ez a TDD... -
tomp
félisten
válasz
zelikocc
üzenetére
Inkább a 2600-as 15MHz mint az N78-as 20MHz!
20MHz-ért rakjanak fel drága AAU-t? Látjuk, hogy mennyire nagy a hajlandóság rá! Semennyi!
2600-as 4G ebben a helyzetben jobban megéri! Vagy esetleg 2600-as 5G Only azaz nem DSS.5G-n még nincs frekiösszefogás. Az majd egyszer 5G SA hálózaton lesz majd valamikor.
Jelenleg az 5G NSA kapcsolatnál az alap 4G bandot tudják használni adatra ha engedélyezik ezt. Így lesz az alap 1,5Gbitből 1,7Gbit a Yettelnél. 4G band adat+N78 adat. -
MadMancs
veterán
válasz
Kronos3000
üzenetére
Alapból digi SIM is pinkód védett.
-
4Grider
félisten
válasz
Kronos3000
üzenetére
SIM pin-t leszedted a kártyáról?
-
4Grider
félisten
válasz
Kronos3000
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a digi tiltja a hangcélú sim-ek routerben való használatát (imei alapján azonnal azonosítja az eszközt). Ha nem, ez is lehet ok.
-
4Grider
félisten
válasz
Kronos3000
üzenetére
Biztosan nem látja? Kézzel beállított profillal sem?
Ha így van, akkor max. szoftverfrissítés segíthet (ha van újabb firmware).
Természetesen a B3-as sávot ez az eszköz is támogatja, valószínűbb, hogy a szolgáltatót nem ismeri. -
Kronos3000
senior tag
Nemrég tablet mellé a T-nél kaptam egy Alcatel Link Zone MW45V kis mobil routert. T kártyával, és Voda kártyával simán és azonnal működik, minden mókolás nélkül, a digi kártyát ha bele teszem, még csak nem is látja. Tud erre valaki megoldást? Az alcatel oldalán ennyi szerepel a kompatibilis sávokról, lehet hogy a Digié nincs közte?
-
Én nem mondanám értelmetlennek. Több dolgot is figyelembe véve:
Így is ez lenne a legnagyobb spektrumuk, mert 2600-on is csak 15 MHz elérhető szabad TDD sáv van. Mivel amúgy is low cost szolgáltató lesz a jövőben is ilyen kevés spektrummal, így miért ne érné meg használni, főleg, hogy átlag 10 Mbit helyett átlag 100 Mbit megy rajta, tehát simán javítani tud a terheltségen.Az 5 MHz blokk a 700-on nem fogja megoldani a kapacitás problémát, csak a lefedettséget.
A 2300 MHz valóban alkalmas lehet a célra, de 5G-n úgy tudom több frekvenciát is össze szoktak fogni, így egy 2300 + 3500 kombóval például máris nagyobb sebességet lehetne elérni, nem kell lebecsülni azt a 20-30 MHz TDD frekit, igenis van létjogosultsága.
Újabb román példa: 50 MHz TDD-vel 600 Mbitet tud a Digi ~1000 forintért, sőt, ha otthoni szolgáltatással együtt van és van 4 SIM akkor már csak ~650 Ft/SIM.
Nem kell gigabitet várni egy low cost szolgáltatótól. -
törölt tag
Pontosan.
Az N78-at 20 MHz-el (vagy ha az övék lenne a még szabad 10 MHz, tehát összesen 30 MHz) el lehet felejteni. Sehol nincs ilyen kis szelet frekvencián 5G szolgáltatva (lásd spectrummonitoring).
Azonban ha "megszereznék" az N40-en lévő összes frekvenciát (80? vagy 100? MHz), azzal még jobban is járnának, mint a másik 3 szolgáltató az N78-cal. -
tomp
félisten
válasz
zelikocc
üzenetére
Ne csak azt nézd, hogy N78!
Igen németeknél tele van szórva N78-al de gondolom nem 20MHz van rajta...
Itthon a 3 nagynak legalább 100MHz-e van. Voda volt eddig 60-on mert a Digi miatt ketté volt csapva a 100MHz-e.
60-100MHz-el már megéri szórni az AAU-t. 20MHz-en inkább nevetséges. Főleg úgy, hogy a székházon lévő demó AAU is mintha koax net betápról menne... Jójó van de minek... -
-
válasz
4Grider
üzenetére
Mindegyik van, ami nincs az a pénz a fejlesztéshez. Persze amíg nem biztosított a jövő (értem ezalatt a további érdemi frekvencia szerzést mint a 700 MHz) addig nem fektetnek be a nagyobb volumenű fejlesztésbe. Ez szerintem érthető.
Bocsánat, de az bullshit, hogy a 3500 MHz nem lenne alkalmas a városok teljes kültéri 5G lefedettségére (bizonyos közelségben még beltéren is). Nem olyan rossz frekvencia ez. Mit csinál a többi szolgáltató? Ők is elsődlegesen erre a frekvenciára alapozzák az 5G-t. De meglehet nézni Németországot ott a cellmapper is kijelzi hogy tele van N78-al az egész ország.
Tehát ha akarnák, már most is le tudnák fedni kültéren a városokat 5G-vel, csak jelenleg a jövő kérdőjeles, ezért nem vágnak bele komoly költségű fejlesztésekbe. Ha biztos lesz a jövő, akkor biztosan be fognak indulni az építkezések.
A román Digi Mobil is több városban már évekkel ezelőtt épített ki 3500 MHz-es 5G hálózatokat. Ott csak a kínai eszközök embargója miatt fulladt be az építkezés, mert pénzügyi támogatást várnak a kormánytól a kínai eszközök lecseréléséhez.
Ami nagyon más kategória és tényleg kérdőjeles a "megéri-e" az inkább a 26 GHz. Azt már tényleg meg tudja fogni egy üveg ajtó is, de ez nyilván speciális felhasználásra van, mint pl. fesztiválok, stadionok, vagy tömeg rendezvények helyszínén.
-
SirRalph
csendes tag
válasz
kissvendel
üzenetére
Én Február 28. jártam a Váci úti Diginél és 137/12 et mértem Xiaomi Redmi 10 5g vel.Dózsa Váci kereszteződésénél a piros lámpánál néztem rá láttam hogy átvált Kb a felüljáróig még 5g maradt aztán visszament 4g re.
-
csernak75
senior tag
Mondjuk jelenleg az egész nem éri meg nekik. De most ha meg akarják tartani a mobilt akkor csak előre lehet menekülni. Építkezni kell, és megszerezni a maradék sávokat ott lehet 700MHz en az a 5MHz FFD+ 20MHz SDL. Aztán van még 25MHz TDD 2600 as sávban is, és 10MHz az N78 on is szabad még. Meg ha jól tudom lehet a 2300MHz et is lehet megpájáztatják.
Állami hátszéllel nem hiszem hogy ne tudnának egy modern jól működő hálózatot össze hozni.
-
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Építő/felújító topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Warhammer 40.000
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 83%
- HOPPÁ! HIFIMAN Arya Unveiled - Over-ear planar fejhallgató - ÚJ! BONTATLAN!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest