- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Visszatérhet a kezdeti stratégiához a Nothing Phone (3)?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Apple Watch
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Mobil flották
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz sifarr #40909 üzenetére
Oké akkor majd lesz Viet 4G vagy Kazah GSM itthon a Digi technikával.
Igen azt elfelejtettem, hogy ebben az országban az állami cégeknél nem számít semmi.
Igazad van, az MVM-et utasíthatják, hogy vegye meg és építsen egy hibrid, turmix vegyes hálózatot ami majd millió gondot okoz. Méd in Hungeráj.
Bár az MVM-nél csak teher lenne és nekik eleve nem kell a maradék 700-as blokk mivel nekik ott van a saját 450MHz-es frekijük Ericsson RRU-val ami úgy néz ki mint a Telekomé.l1k3_1t
Melyik része? A tápkábelek?
pl a Yettel kukázza a rengeteg 2x2 MIMO sugárzóit(szerintem a Digié is ilyenek) mert helyette 4x4 MIMO sugárzókat raknak fel és a még bőven használható ZTE RRU-kat is új ZTE RRU modellekre cseréli az összes helyszínen. Azoknak a régi ZTE RRU elemeknek a Digi sírva fakadna úgy örülne.
Bár szerintem jól jönne a Yetinek bár rack szekrény és pár szerver is jól jönne amelyekről a céges prezentációk futnának. -
zelikocc
senior tag
válasz sifarr #40894 üzenetére
Nem biztos hogy egyben lesz rá lesz vevő. De ez már az ő gondjuk.
A Vantage Towers pl. nem birtokol frekvenciákat és aktív hálózati elemeket, csak passzívakat. A CETIN viszont igen, de nekik ZTE rendszerük van. A Telekomnak meg nincs külön toronycége, hogyan hasznosítaná őket, bár ők már Ericssonosak.
Magyarországi infrastruktúrával nem rendelkező cég meg miért venné meg a pakkot, nem tud rajta értelmesen szolgáltatni. Ez így nehéz eladás lesz, nem túl nagy a lehetséges vevők köre. Ha csak nem adják el külön fajtánként az egyes cuccokat.[ Szerkesztve ]
-
Renwick
őstag
válasz sifarr #38641 üzenetére
Párhuzamosan üzemeltetni két vezetékes infrát hosszú távon nagyon gazdaságtalan, nyilván el fogják adni az egyiket (jó eséllyel a vodát, mivel az sokkal szarabb). Itt a kérdés, hogy hány átfedő végpont van - én 800 ezer körüli számot hallottam, ami nekem kicsit soknak tűnik.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
hallerlaller
addikt
válasz sifarr #36522 üzenetére
Pont fordítva fog történni. Nagyon nehéz díjat emelni a jogszabályok miatt, szinte lehetetlen.
A telkó cégek valójában nem is szoktak árat emelni.Te miről beszélsz, millószor emeltek már árat egyoldalú szerződésmódosítással szinte mindegyik. Megvannak az áremelésre is a kiskapuk: kiegészítő havidíj, másodperc helyett minden megkezdett perc leszámlázása, fizetési határidő rövidítése, stb stb..
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
IzI
senior tag
válasz sifarr #36137 üzenetére
Már csak az a kérdés nekem,mint digis dolgozó,hogy velünk mi lesz? Mert üzemeltetni kell a rendszert és erre a 4ig-nek nincs meg az eszköze,állománya és szerintem nem tart igényt a dolgozók nagy részére. Nekem úgy tűnik,hogy a volt digis szerelőket,raktárosokat,sofőröket,stb bekrakják egy cégbe és lényegében maradnak a helyükön csak a név változik.
[ Szerkesztve ]
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz sifarr #36095 üzenetére
Remélem Teszári Zoli nem adja olcsón nekik és jóval 100 milliárd feletti árat kér érte.
""Olvastad Lacccca87 hsz-ét és a kapcsolódó írásokat? Ez is egy jele a sok közül, hogy Teszári kényszerpályán van, nem ő diktál.
Gondold meg: csak a tornyok, sugárzók helyének bérleti díja évi minimum 2 milliárd. Százezer előfizetőt számítva és 1 főre vetítve ez a költség meghaladja az 1500 forintot. Ezt az előfizetői díjak átlagosan ki sem termelik, főleg mert az bruttó összeg, az ÁFA levonandó belőle.
Szóval kármentés folyik, olcsó lesz a DIGI.
Nem jó, hogy így van, de ez van. ""Teszári jól játszott a kártyáival.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz sifarr #36021 üzenetére
Ahogy előttem is írják 700 MHz-en nincs 2G, az csak 900 vagy 1800 MHz lehet.
Kérdés, hogy HA esetleg 700-on 5G-t indítanak, akkor azon menni fog-e a VoLTE (B3 hiányában) vagy csak majd a jövőben érkező VoNR mehet 5G frekin?
Gondolom a VoNR is hasonlóan foghéjas támogatottságú lesz, mint a VoLTE... pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha megint olyan jól kompatibilis lenne minden készülék, mint a 3G hanggal. Nem kellene annyi feleslegesen nagy GSM spektrumot fenntartani.
-
csernak75
senior tag
válasz sifarr #36021 üzenetére
Pont hogy a 700MHz-en is 4G kellene VoLTE vel kb. egyből le lehetne fedni az eddigi foltokat, valamint az épületen belüli lefedettség is javulna. Elvileg ott 5MHz van szabadon a mostani kódolással 48.95/18.75Mbps elméleti max mehetne rajta. Illetve az 1800MHz maradhatna így.
-
Sdi
addikt
válasz sifarr #35954 üzenetére
Nem a konkrét eshetőségre írtam, hanem a magyar valóságra. Ha úgy gondolják, bárkit lexarnak és neki is mennek. Csak egy valami tarthatja vissza őket, ha csökkenne a zsebük tartalma.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
törölt tag
válasz sifarr #35947 üzenetére
Ha egyáltalán eladná a Voda, ami nem valószínű
- ha le kell cserélni a Huawei-es motyót, akkor biza inkább kiszállnak az angolok, mintsem egy ilyen kicsi piacon, ilyen kis részesedéssel 100 milliárdot toljanak a projektbe. A 4iG-nek senki nem diktál, hogy márpedig nem üzletelhet a huawei-jel. Szóval ez win-win felállás lenne.Másrészt egy Voda felvásárlás bekavarna a 4iG és az AH fúziójába. Az AH résztulajdonos a Telenorban. AH-4iG-Voda-Telenor. Ezt a formációt a Versenyhivatal bizonyára aggályosnak találná.
- kb ugyanaz a reláció digi estén is: AH-4iG-digi-Telenor. Miben másabb az általad írtnál? Ugyanaz más nevekkel. Ugyanúgy versenytársa a telenornak a voda mint a digi. -
zelikocc
senior tag
válasz sifarr #35164 üzenetére
És a frissen épült tornyok és bázis állomások ezreit meg majd beolvasztják vasba, vagy mi? A 200 ezer előfizetőt csak úgy beolvasztják a telenorba és volt nincs 50-es előhívó szám?
Látnoki képességeid lehetnek.
Ezt mondtam, hogy felesleges ilyen erőszakosan ragaszkodni egy teóriához, mert senki sem tudhatja hogy mi lesz.
Keep calm. -
Lajosnagy17
senior tag
válasz sifarr #35164 üzenetére
Szerintem.
1. A választásokig le kell zárulnia a szuperholding 4ig kezébe adása.( A többség egy barát kezében, de állami részesedés is legyen)
2. A Telenor 25%-os részesedés megmarad, nincs több pénz ezt tovább bővíteni. A 4IG nem fogja tudni megvenni.( Közel 300 milliárd Ft-ról beszélünk)
3. A vezetékes hálózatba elég sokat kell befektetni még. A Telekom csoport (Telekom,Vidanet, Kalásznet ) közel 50% feletti részesedéssel rendelkezik. Inviteles területeket fejleszteni kell és a SZIP-es támogatásokat is gyorsabban kell lehívni (MVMNET). Tönkrement szolgáltatók területeit bekebelezni (Hellóvidék,stb)
4. Frekvencia tender időigényes, de lehet, hogy az el nem adott frekiket, valami oknál kifolyólag, törvény módosítással beviszik a szuperholdingba.
5. Telenor részesedés eladása is lehetséges, még ha veszteséggel is, ha a szuperholding frekvenciákat fog kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz sifarr #35045 üzenetére
Az árat nem tudom( ti közelebb vagytok a tűzhöz és több információval rendelkeztek), én csak feltételezem.
Közel 200 ezer előfizetéssel rendelkeznek. (Mellesleg 1 millió DIGI előfizetés a cél)
Ahhoz, hogy mennyire rossz a helyzet arról nincsenek információim.
A spanyol és román növekedés az nagyon erős, itthon meg stagnálnak. Román frekvencia árverés is jön.
Az NMHH mindenhol keresztbe tesz, ahol csak tud.Ki tudja mire kell a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sifarr #35045 üzenetére
Akárhogy számolom, ingyen lesz az új tulajnak a "régi"m vezetékes digi: frekvencia 10 milliárd, invitel 43 milliárd, mobil infrastruktúra alsó hangon 50 milliárd....
Tehát ha kapnak 100 milliárdot a mostani digiért, akkor a digi vetékes ágazat gyakorlatilag nulla Ft-ert vált gazdát... -
Lajosnagy17
senior tag
válasz sifarr #35019 üzenetére
Ez az MVMNET szép kis bagázs ebben a konzorciumban. 5 év alatt állami SZIP támogatás mellett( mellesleg 10 milliárd) nem sikerült megépíteni egyetlen optikai kapcsolatot sem az embereknek. 2017 óta építik,de valahogy nem jött össze nekik.
Megértem, ha megveszik a DIGI-t,mert közel 2 millió optikai pontot kiépíteni a mai árakon igencsak sokba kerülne.
Hallani it 60-tól 100 milliárdig mindenféle eladási árról.
Remélem Teszári Zoli nem adja olcsón nekik és jóval 100 milliárd feletti árat kér érte.
Magyar államnak minden pénzt megér, ha többet kell fizetni azzal sincs gondjuk.[ Szerkesztve ]
-
-
n00n
őstag
válasz sifarr #34990 üzenetére
Egy dolgot felejtesz ki a képletből, az EU bíróság simán elkaszálhatja az itthoni kizárást, és ha ez így lesz, akkor vagy újra ki kell írni a pályázatot vagy pár millió euró kártérítést kapnak, amivel simán kihúzhatják a következő árverésig, főleg, ha még egy kormányváltás lehetősége is benne van és nem kell félniük a retorziótól. Szerintem ez a tranzakció idén nem fog lezárulni.
-
veterán
válasz sifarr #34988 üzenetére
Persze nem is azt mondtam hogy nem. Van reális esély. 4IG illetve AH hiába akarja ha pl digi visszalép. Megteheti. Nem vitatkozni áll szándékomban, csak kíváncsi vagyok ki hogy látja.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
tibor23
senior tag
válasz sifarr #33891 üzenetére
" Nem olyan értéktelen a DIGI svéd 2-4G-s rendszere. "
Önmagában értékes, és korszerű, de beintegrálni egy más infrastruktúrába semmit sem ér, ugyanúgy ahogy a tornyok 80%-a sem. Nem tudom százalékosan ez a mobil rész mennyit jelent a Digi árfolyamában, de valamit akkor is csinálni kell majd vele. Én csak 4. szolgáltatóként tudom ezt elképzelni, ami alacsony frekikkel már most az ország jelentős részén nagyon jó lefedettséget tudna nyújtani.
Az árazás megint egy roppant nagy probléma: a mostani 1000/ 1500 Ft-os havi díjon más magyar szolgáltató nem fogja tovább ezt vinni, viszont többet nem ér. Csiki-csuki.
És szerintem ez az ügy nem politikai kérdés alapvetően, hanem szigorúan üzleti. -
viktorhu
veterán
Nekem több olyan hely is volt már, ahol a Telenornak nem volt értelmezhető térereje, a digis sim kártyával meg simán tudtam netezni. Németországban volt erre példa 2 szolgáltató egyesülésekor, hogy éveken keresztül nemzeti roamingként osztották meg egymással a két hálózatot.
Ez inkább a határ mentén lenne rossz nálunk - két EU-n kívüli szomszédunk is van, és a közelben élők most kikapcsolják a telefonon az adatroamingot a költségek elkerülése érdekében, vagy kézi hálózatválasztással rögzítik a saját szolgáltatójukat.
-
dchard
veterán
"EU-s szinten is lesznek cserék"
Igen, hát rengeteg hálózatot dobtak ki az EU-ban. Például a hollandoknál, vagy a németeknél. Ja várj, nem. Még az angoloknak is csak arra van tervük, hogy majd 2025-ig a core-ból kiteszik őket, ami nem nagy mutatvány a teljes RAN-hoz képest. Maximum erre lehet számítani a többieknél is, ami ha nem is olcsón, de relatíve fájdalommentesen elvégezhető.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
trec12
addikt
válasz sifarr #33883 üzenetére
Hát nem tudom de a Telenor a ZTE-vel fejleszti az 5G-t, nem hinném, hogy kukázni akarják rövid v. közép távon. A Digi mobilt ebben a formában nem gondolnám, hogy gazdaságosan lehetne működtetni hosszú távon, valamilyen verzió biztos lesz a kapacitás bővítésre.
[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
válasz sifarr #33887 üzenetére
A Telenor rendszeréhez szinte teljesen feleslegesek a Digi tornyai, és infrastruktúrája, szinte semmi lefedettség vagy sebesség növekedést nem hozna, viszont rengeteg energiát vinne el egységessé tenni (?) a meglevő hálózatukkal és üzemeltetni. Ebben semmi fantáziát nem látok.
Vagy ledöntik a tornyokat, és leadják vasba?
A Digi mobilt beintegrálni egy másik hálózatba szerintem szinte elképzelhetetlen, de ez csak a magánvéleményem. Meglátjuk mit találnak ki. -
4Grider
nagyúr
"A DIGI mobilrendszerét fogják felbővíteni (nem a tornyokat), hogy elbírja a teljes ügyfélszámot. A korábbi telenoros ügyfeleket fokozatosan migrálják ebbe a rendszerbe."
Már csak az a kérdés, hogy honnan varázsolnak ehhez frekvenciát.
https://www.spectrummonitoring.com/frequencies.php?market=HNG -
törölt tag
Kiegészítéssel hadd éljek.
Kicsi politikai szálat muszáj belevinnem, remélem a topikgazda/moderátor ennyit még elvisel.
Egyik (választáson győztesként esélyes) politikai tömörülés sem érdekelt abban, hogy az állam gyarapodjon. Éppen ezért nem az államot hozták most sem helyzetbe a digi megvásárlásával.
A digi megvásárlása egyetlen dologtól függ: a hosszútávú stratégia. Ez pedig a választás kimenetelétől függ. Mert mi van, ha jövőre fordul a kocka? A jelenlegi ellenzék támogatná az új tulajt frekvenciapályázaton? Kétlem...
Tehát:
1. marad a jelenlegi vezetés-és lesz frekvencia, de ezt nem lehet biztosra venni. Ha nem maradna, akkor ez egy rossz üzlet lenne az új tulajnak.
2. nem marad a jelenlegi vezetés: ez esetben be kell biztosítani a digimobil működőképességét. Hogyan lehet? A digivel egyidejűleg mennek a tárgyalások a telenorral is (akár megvásárlás, akár hosszútávú roaming). Szóval ha nem sikerül megegyezni a telenorral, akkor az áprilisi választásokig lehet hogy "kitolják" a vásárlási szándékot.... -
w751230
tag
válasz sifarr #31790 üzenetére
Köszönöm a választ, igen, tulajdonképp ez történik.
Próbáltam amúgy már kézi kereséssel is a Sony-t
4G-re állítani, mindkét kártya esetében sikertelen regisztráció az eredmény. És le is vált 2G-re.Már csak arra tudok gondolni, hogy az én kártyám az általad leírt okok miatt nem megy egyik készülékben sem, hívom ügyfélszolgálat.
A másik hiba, hogy a párom jó kártyája sem működik nálam.... Lehetséges, hogy nekem gyengébb lenne ennyivel a telefonban a végfok, vagy ilyesmi? Lehet ekkora eltérés két készülék között?
Amúgy, a 20-as és 30-as kártyám szépen működik, szóval a 4G modul bizonyára működik nálam. De gondolom ez nem mérvadó egy új szolgáltató esetében.
Szerencsétlen véletlenek.
-
baly81
aktív tag
válasz sifarr #31474 üzenetére
Egyetértek! Sokak által túl van lihegve, és nem is olvasnak vissza...
Sőt, azt sem nézték meg, hogy az appban lekérhető előző havi forgalmi adatok helyesek e. Pedig minden bejegyzés a valósággal teljes mértékben megegyezik, másodpercre pontosan! Sőt! Akkor még az app nem is mutatta a hívások mennyiségét, csak az adatforgalmat!
Erre meg többen és sokadjára jegyzik meg, hogy rossz az app...
Csakhogy nem az app fogja kiállítani a számláját senkinek sem!!!Kb 2 hete van benne a hívásmérő funkció az appban, közel egy hétig jó volt, azán belenyúltak, elromlott, de másnapra megjavult ismét. Kb 1 hétig megint jól mutatta a forgalmat, majd emlékeim szerint most csütörtökön megint fals adatot mutatott, és azóta sem javult meg, de hétvége van!!! És ekkor -a többséggel egyetemben- nagy valószínűséggel a programozók sem dolgoznak...
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
veterán
válasz sifarr #29831 üzenetére
Szerintem jobb az a számlázási rendszer, ami időben előre kiszámlázza a fizetendőt és én döntöm el, mikor fizetek, miközben bőven van ugye fizetési határidő, mint a nem egy esetben olyan rendszer, ahol kiszámláznak valamit és van két napom befizetni. Netán jön egy csekk, amin olyan fizetési határidő van, ami 2 napja lejárt.
-
Laza...
addikt
válasz sifarr #29831 üzenetére
Nekem is akkor számlázta, de a fizetési határidő jan. 04. Más kérdés hogy a márciusban lejáró csomagom megújítását ők úgy képzelik el (100perc bárhova, korlátlan net (10/10)), hogy a havi 3000 helyett fizetek 7500-öt, és 10 giga adatforgalom lesz benne. Anyjukat..
Never give up!
-
félisten
válasz sifarr #29039 üzenetére
Igazad van, diktálás nem mindig okés
#29038Ginderek1: a legtöbb mondatod tele van hibával, de műszakilag Wowifi nem létezik. A megoldásod is addig jó amíg nem kapcsolja le a hotspot telefon a mobil megosztást mivel úgy érzékeli nincs rá szükség, legtöbb eszköz meg is fogja tenni hiszen a mobilnet megosztás erősen meríti az akksit. Ha pedig megszűnik a kapcsolat a 2 eszköz között akkor már a Digi szám elérhetetlen lesz egyből.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz sifarr #29032 üzenetére
"Amit írsz, nem tudtam, elhiszem. De ezek szerint a PPF besorolta a magyar Telenort a Balkánhoz."
Előbb keresni akartam a gmapon egy peking környéki hegységet,
de komolyra fordítva a szót én nagyon örülhetnék hogy a nagyontőkeerős és agilis kedvencünk az Ericsson tech választásával besorolta a magyarországi Digimobilt a Pireneusokba!(Oké, tudom hogy a zte tech az Nem Huawei tech....de szóba se jöhet Skandináviaa.)
(Ps:
Emlékszünk ugye, hogy a zte is a legyűrt-legyőzött m.a.g.a. trump kina-politikája miatt veszitett amerikai potenciális pozícióiból)[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
válasz sifarr #29015 üzenetére
"Vagy egy kooperáció a Telenorral, akár kereszttulajdonon keresztül is. Vagy az AH felvásárolja a DIGI-t szőröstül-bőröstül. Nem is biztos, hogy nem fizetne elfogadható árat érte."
Hja..ha ráadásul egy emilyen művelet nyomán kialakított szolg. díjak meg efi tariffák magassága is tűrhetően alacsonyra lenne beállítva, akkor én imigyen is a kis pénztárcámmal a szimpátiámat fejezném ki irányukba! Másként szólva ha: ""Nem biztos hogy rossz ára lenne"" .
Látom én hogy vannak valamiféle a vakreménykedők (a "hívők") ,meg az olyan(ok) mint te aki nem úgy...
-
n00n
őstag
válasz sifarr #29015 üzenetére
De nem számolsz azzal se hányan kötnek/kötnének ez miatt más Digi szolgáltast. Itt a fórumban is lehet olvasni. Plusz nekem is van ismerősöm, aki ez miatt jött át végre valahára a UPCtől, mert eddig azt vallotta, hogy ami jól megy, azt ne piszkájuk. Nyilván ez az egyik legerősebb érv a Diginek, hogy igy kínálalhat egy teljes csomagot. De egyikünk se lát rá a teljes képre, félinformációkból meg kár jósolgatni. Mindenki használja, amig lehet és örüljön annak hogy mennyit spórolt vele. En pl egy LIDARos robot porszívó árát Ha bebuknak akkor maradok a Tnél. De nekem már 99%-ig most is megfelelne elsődleges SIMnek. Ha ilyen tempóban épülnek a tornyok 1-2 éven belül elég lehet több embernek. Azt max csak az lehet Digi mobilos, akinek más szolgáltatása is van...
-
viktorhu
veterán
válasz sifarr #27421 üzenetére
Így van, ha jótékonykodni akarnának, akkor nem is számítana, de ami a fogyasztói árba bekerül, abban onnantól ÁFA is van. A teljes árra megy az ÁFA, az összes levonás menet közben technikai kérdés, hogy melyik költség melyik szinten jelenjen meg. Nincs olyan, hogy ebből az X forintból 700-on nincs ÁFA, mert az egy másik adóra megy el.
-
RWhite
csendes tag
válasz sifarr #27398 üzenetére
Nem hiszem, hogy a fórumot "előrevivő" megnyilvánulás bármelyik fórumtagnak meghatározni, hogy mit (ne) csináljon ("Ne nagyon számolgass ... Szóval ne számolgass,,,"). Egyébként ha már valaki - az explicit felkérés ellenére - mégis csak "számolgatott", hadd engedtessék meg (légyszi, légyszi ), hogy másvalaki pedig az abban rejlő hibákra felhívja a figyelmet (ÁFA olyan tételre amelyre valójában nem kell fizetni, levonható ÁFA téves beleszámítása, ilyesmik). Azzal, hogy valaki eltúlozza az adók mértékét (350 Ft eltérés egy 1600 Ft-os tételen belül azért már "jelentős hibának" minősül minden józan standard alapján), mit ér el? Csak becsapja magát és azokat, akik felülnek neki...
"Minden adó a fogyasztót, a végfelhasználót terheti, az fizeti!!!" - ez kb. a "nincs ingyenebéd"-nek megfelelő "bölcsesség". Persze, és hogy még jobban "triggereljelek", nem csak a termékek/szolgáltatások költségeiként azok árába beépülő adókat fizetik meg a fogyasztók, hanem - kapaszkodj! - a vállalkozások nyereségét és így azok tulajdonosainak jövedelmét is. Ilyen ez a mocskos kapitalizmus, ugyebár... Mindent a szegény elnyomott proletár fogyasztók fizetnek! Kellene már egy "ne legyen jövedelme a vállalkozások tulajdonosainak" bölcsesség/mozgalom is, a "ne fizessünk adót" mellé.
-
viktorhu
veterán
válasz sifarr #27205 üzenetére
A román digi elintézte annak idején. Elvileg van ilyen kivételezési lehetőség, hogy ha annyira olcsó a szolgáltatás, hogy azt a roamingköltség átvállalása veszélyeztetné, akkor kérhetnek mentességet.
Más kérdés, hogy itthon egy ellenséges hatósági környezet nem biztos, hogy segítené ennek elintézését.
Kíváncsi vagyok, hogy felmondják-e a régi tesztcsomagokat, az ÁSZF-ben nem láttam erre utalást, csak hogy október 1-től nem köthető.
-
viktorhu
veterán
válasz sifarr #27193 üzenetére
Ez nagyon szomorú, az ÁSZF nagyon határozottan úgy fogalmaz, hogy nincs roaming szolgáltatás január 1-től Gondolom félnek az ingyenes roamingtól, mert az tényleg lenullázná őket (eddig a havidíjmentesség miatt nem kellett ingyen adniuk a roamingot), az meg idő, míg elintézik, hogy kivétel legyenek.
-
törölt tag
válasz sifarr #27193 üzenetére
De ezt most miért írod nekem? Nagyon jól tudom, hogy lezárják, ezért írtam a hsz-em végén azt, hogy
jelen állás szerint október 1 és január 1 között semmilyen hang alapú csomagra nem lehet szerződést kötni: az egyik értékesítését lezárják, a másik értékesítését nem kezdik el. Miért? -
törölt tag
válasz sifarr #27149 üzenetére
Nagyon sajnállak, hogy ezt a szélmalomharcot vívod....
Tanári diplomám van, édesanyám 40 évig magyar tanár volt.
Megmutattam neki a szöveget, és megkérdeztem, ha az első nap október 1, akkor a következő hónap utolsó napja melyik lesz?
A válasz: november 30.Kíváncsi lennék a sok "szakértő" milyen diplomával állítja az "igazát" ilyen magabiztosan.
Elég szomorú, hogy sokan ezen a szinten vannak szövegértésben.[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz sifarr #27105 üzenetére
"A számlázási ciklus mérési időszaka adott hónap 1. nap 00.00 órájától következő hónap utolsó nap 24.00 órájáig tart."
"Ez azt jelenti, hogy kéthavonta fogják a mobilt számlázni."
Nem, nem azt jelenti, csak kissé magyartalan a megfogalmazása.
Ha azt írták volna, hogy "A számlázási ciklus mérési időszaka adott hónap 1. nap 00.00 órájától a következő hónap utolsó nap 24.00 órájáig tart.", akkor valóban két hónapot jelentene.
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest