- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Eleve írta, hogy optikai nete van, akkor szerinted nem mindegy hol lakik, mert nála optika van és kész, lefotózta és írta is, hogy nála így oldották meg az optikát a szerelők, de egyből pár okos megmagyarázza, hogy az koax, egy kép alapján, amin igazából nincs semmi olyan, amihez arányaiban lehetne nézni a kábel vastagságát
-
A múltkori székesfehérvári net kiesés óta nem érem el távolról az itt futó Raspberry-met. A diginek már írtam, hogy vegyék ki a NAT-olt hálózatból az IP címet, ezt megcsinálták (bár furcsa, mert elvileg nem is volt abban), de még mindig nem érem el.
Ami furcsa, hogy elvileg van egy IPv6-os cím is ezen oldal alapján. Ez bezavarhat?
-
adika4444
addikt
Nálam FTTH van. A pingem jelenleg a BIX-re 10 és 40 ms között ugrál. A sebesség az olyan, hogy elindul, felszalad 750-re, leesik 500-ra, megint elkezd felkapaszkodni, aztán megint csúszik le, és végül megáll.
Amit fenntebb írtál teljesen jogos. A jelenlegi helyzet valóban igen kellemetlen mindenkinek.
Viszont a topikbéli tapasztalatok alapján hiányos a kommunikáció. Vagy letagadják a hibát, vagy semmitmondó választ adnak. Ha idő kell a megoldáshoz, azt is jelezhetnék. Én a magam részéről már annak örülnék, ha lenne kommunikáció, hogy mondjuk pár hét és megoldják, csak nagy a terhelés. Csak jelenleg azt sem érezni, hogy foglalkoznának a problémával.
-
adika4444
addikt
Ha nem lesz belőle visszaélés, akkor nagyon helyes. Nem egyszer hallok hajmeresztő dolgokat akár közvetve akár közvetlenül. A baj az, hogy az ügyfélszolgálatosoknak nagyon szűk a mozgásterük ilyen esetekben, és az ügyfelek ezzel ténylegesen visszaélnek.
Bízom benne, hogy nem jön be amire itt sokan tippelnek, hogy ez valami drágítós szolgáltatásminőség-bezuhanós dolog, hanem tényleg egy védekezési lehetőség amikor a kétajtós szekrény méretű barom másfél centire odahajolva üvölt a 40 kg-os üfsz-ossal...
-
pw12345
aktív tag
Sok ügyfelet, ezzel a szöveggel nem szereznek, eddig is indoklás nélkül kivághattak bárhonnan, nem kellett anyázni, nem úgy mentem hozzájuk ügy intézni. És másnál sem tapasztaltam. Ez most felhívás keringőre?
Ezek szerint márciustól várható a szolgáltatás, olyan szinten való lerohasztása, hogy az előfizetők ráborítsák a pultot az ügyfelesekre?
Általában nem úgy szokott indulni, hogy minden frankó, aztán valaki bemegy lincselni és nem dzsihadista.
Eddig egy-egy alkalommal a Tré és az ELMŰ ügyfeleseinek sikerült, addig hergelni, hogy elküldjem őket a p-ba, és egy UPC-st majdnem nyakon kentem, de anyázás nem volt."az a legérdekesebb, hogy mit ért azon a cég, hogy az ügyfélnek a "szolgáltatás igénybevétele során" IS köteles tartózkodni a felsorolt magatartásoktól..."
Hmm, tehát monitorozzák (hát persze, eddig is tudtuk) a webes, telefon, mobil forgalmat (és nyilván TV nézési szokásokat)?
Nyílt titok volt, de, hogy ezt csak így bevallják az vicces... ennyit a törvényről, meg a jogról.
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 2:43. § [Nevesített személyiségi jogok] g) a képmáshoz és a hangfelvételhez való jog megsértése.
Tehát sorolnám a jogaidat: Jogod van kussolni.
De biztos benne volt valahol az ÁSZF-ben, hogy "magánélethez való összes jogomról lemondok, valamint személyes adataimat, ingó és ingatlan javaimat, szerveimet átruházom, kedvezményezett DIGI Távközlési Kft..." mert ugye ki olvassa végig.
Mostanában ritkábban kereskedek fegyverrel, emberrel, meg droggal, ezért kevésbé érint, nem emiatt fogom őket kirugdosni......ami miatt viszont sanszos: december óta rohadozik a net, 15-28-as pingek figyelnek be, tegnap teljesen lekapcsolt a net.
Pronyó 100-as csomagon vagyok, korábban meg is volt a 100, lehet, hogy e pillanatban is megvan, a minap épphogy elérte a 80-at.
Hogy akarnak ebből ezrest csinálni? Itt figyel a T 2G optika a házban csókolom, a többi házban szintén, ott még B Digi sincs, jó reggelt!Ha már ezres. Egy ideig próbáltam megérteni az üzletpolitikájukat, de már feladtam. Én ugyan nem idegesítem magam miatta, de itt is volt téma, hogy 3 éve bent lóg az optika, ám nincs bekötve.
Az is az öntökönlövések sorát gyarapítja, hogy FTTB-n dobják az ezrest, de a H-t évekig nem kötik át. Nooormális?
Némely ismerősöm nem várt tovább a digi töketlenkedésére (egy TV-t néz, lexarja a TV-t, stb.), Trével behúzta a 2Gb-est,
hűségidővel, nem drágábban, mint a Digi hűség nélkül. Ezek már nem fognak a Digihez (egyhamar) visszamászni. -
Novver
senior tag
Nagyon helyes. Nem egyszer volt már hogy besegítettem adott helyen a dolgozónak a szituáció de-eszkalálásában. Egyszerűen hányinger hogy néha milyen hangnemet engednek meg a - sokszor semmiről nem tehető - ügyfélszolgálatissal/boltossal/etc.
Mert egy dolog felkapni a vizet a cég és a melós inkompetenciáján, más dolog életveszélyesen megfenyegetni és hasonló nyalkánkságok.
Messzemenőkig támogatom. -
Cr00py
senior tag
FTTB-n nálunk is volt tv+net, de akkor nem kaptam kedvezményt. Ki érti ezt. FTTH-nál viszont már kaptam, pedig mióta elérhető nálunk a Digi, náluk vagyok előfizető. Sajnos már nem tudom pontosan mióta, mert ügyfélkapun már csak az FTTH-s csomagokat mutatja, a régit nem. De a szerződés még meg van, előkeresem kíváncsiságból.
Persze nem mintha földhöz vágna az a pár száz ft. -
törölt tag
Látom két malomban őrlünk. .. és nem a lényegről beszélünk.
Szóval, ha a szerelő már egyszer megcsinálta, - mert, megcsinálta!!! - miért nem simán Gigabitre kötötte a(z) - behúzott - UTP-t a - hamár egyszer a GE portba dugta amit leválasztott? A telefonnak meg max. húzott volna egy RJ11-es csatlakozójú drótot - akár falon kívül is?
-
törölt tag
Sajnos nem tudja kicserélni, mert ez egy - valahova - behúzott kábel, így bejelentette hibára, mert az átlag felhasználónak ritkán van krimpelő fogója meg RJ45 csatlakozója.
Mondjuk az "pozitívum", hogy pont olyanra csinálták vissza a szerelők, mint amilyen volt (Internet + analóg telefon drótleválasztással), de annál egy jottányival sem "jobban".
-
Na de csak a Telenor? Nem csak a DIGI-s szerveren rossz neki, hanem az összes többin, kivéve a Telenor-t. Amúgy valami van, nem tudom, hogy a routingon módosítottak-e vagy mi történt, de most én is elindítottam a speedtest alkalmazást, és olyan szervereket dobál fel nekem, amiket eddig nem is láttam. Viszont a "nagyobb nevű", eddig ismertek meg nincsenek is a listában. Itt az első három képernyő...
A Magyar Telekom, a Vodafone, a Telenor, meg egy csomó szerver ami eddig mindig a lista elején volt, sehol sincs.
-
TeeJay
félisten
hát ez bécsi út végén új családi házas rész
most adták át az FTTH hálózatot és mivel föld alatt megy
nagy szopás van vele
nekem rokonék házánál két nagy gödröt kellett ásnom úgy 1,20-140méter mélyen mert ott ment lent a gégecső és a kivitelező szerette a derékszöget mert a ház előtti kerítéstől a házig berakott 2 derékszöget is illetve még bent a lakásban is kettőt szóval két gödör kellett hogy be tudják húzni az optikai szálat a gégecsőbe
utána meg finom volt a gégecsövet visszajavítani meg burkolni valamivel hogy ne sérüljön majd a kábel a föld alatt..szóval élveztem a mai munkát és örülök hogy a DIGI csak betolja majd a lukon az optikai szálat és mehet az ajtó fölé az ONT meg a CATV cucc
legalább nem lesz semmi szívás -
-
DonMaster
addikt
örülök, hogy csak write only-ban vagytok és az elözmény-t nem ovlassátok el.
#58493) Gethte is
jo hgoy leirtam hogy van kb az internet 10%-a ipv6 a maradék 90% még ipv4-es és mgé sokáig az is marad vagyis kezdenek átálni dualba ipv4 és ipv6-együtt, amég minden átnem ál, és irtam azt is, hgoy az ipv6-on elkezd gyorsulni, bár tesztet ipv6-osat továbra sem tettek fel ipv6 speedtest 1000-res netel nézzük mit mutat egy ipv4-es mellet, biztos hgoy jelenleg még lassabb 200-500mbps-el mint az ipv4-es.
az hogy 2x gfyorsabb valoszinü valami beállitás pl: ipv4-en jobban van konfolva a tüzfall mint ipv6-on igy pl ami maitt ipv4-en még tököl az ipv6-on nincs bekonfolva iggy ott átugorja, stb de ez most mellék szál.
-
dchard
veterán
213.154.125.65
Több nyugati országgal is próbáltam, minden esetben ez az átjáró. RIPE szerint RCS-RDS tulajdonban van a tartomány, de hogy nincs Romániában az biztos. Pont ez a lényeg: ha egy nemzetközi nagyvállalat tulajdonolja az IP tartományt, azért mert a cég maga romániában van bejegyezve (RIPE-ból ugye ezt tudják kiszedni), még az IP fizikailag nem lesz romániában.
Szerintem ugyanarról beszélünk egyébként
Az eredeti témafelvetéshez van hozzáfűzni valód?
Dchard
-
dchard
veterán
Igazad van, de a tényen nem változtat: aki csak bepötyögi mondjuk egy német vagy holland szerver IP-jét visual taceroute-ba, az a budapesti bix láb IP-je fölött egy román zászlót fog látni, és levonja a hibás következtetést, hogy románián keresztül megy az útvonal.
Dchard
-
-
Akelaus
senior tag
Ok, én értem, hogy a 100-as a tuti, hogy elérhető az üszis szerint. A honlap szerint meg a 100 és az 500. Vajon az megy, ha jönnek kötni, a szerelők kiderítik, hogy megy az 500-as is, akkor úgy kötnek? Max. bemegyek az üszire, és módosíttatom a szerződést, ott van velem szemben úgyis.
Nem kattogok, mert készültem, hogy majd 2 hónap múlva kötnek, erre már hétfőn tudtak volna jönni, de péntekben maradtunk. -
Lehet, megmondom őszintén még sosem próbáltam, amíg lehet én maradok az IPv4 mellett. Csak régebben mintha olvastam volna itt a fórumon valahol, hogy "Prefix Delegation" módban működik, csak talán az alap Prefix Length értéket kellett átállítani. Bár akkor még ennyire sem érdekelt, mert akkoriban még UPC-s voltam.
-
zsolt501
nagyúr
Persze ezt tudom, 3 gépről mértem plusz telefonról, és akkor mindnél gond volt aztán helyre is állt, ami igazán fura volt, hogy ismerős szólt nekem, hogy nála Miskolcon gond van, aztán mikor én is Szegeden mértem láttam hogy ez tényleg problémás, alig akartak betöltődni az oldalak, cammogott minden.
-
zsolt501
nagyúr
Mobil átjátszó állomásainak és kisebb települések nettel való ellátásához oké, szóval közvetetten nyernek vele az emberek, de közvetlenül nem találkoznak ezzel a frekvenciával, már csak azért is mert ezek elég szűk sávban dolgoznak és irányított antennával.
Átjátszó tornyokon lehet ilyenekkel találkozni leginkább.ha jól emlékszem az 50-es körzetszám az EasyCall, Eurohívó körzetszáma volt addig amíg meg nem szünt a szolgáltatás.
Igen jól emlékeztem [link] -
Sonja
nagyúr
Ami semmit sem ér.
Retrieving speedtest.net configuration...
Retrieving speedtest.net server list...
Testing from DIGI (84.236.0.119)...
Hosted by Digi Kft (Dunaujvaros) [66.37 km]: 8.017 ms
Testing download speed........................................
Download: 265.60 Mbit/s
Testing upload speed..................................................
Upload: 172.27 Mbit/sA nyakorlatban pedig megvan az 500/200Mbit...
-
-
Adamo_sx
aktív tag
Slug, erre (IPv6 Address invalid) esetleg nincs valami tipped, hogy merre kellene a hibát keresni?
-
Locsi
senior tag
Bocsi elb@sztam. Archer C5 Beta.
-
Locsi
senior tag
Archer C5 Beta. De vigyázz, mert nekem mindent alapra állított.
-
adika4444
addikt
Ez az ár kimondottan megéri, mert ha hasonló összeállítást rendelek pl. UPC-nál, Telekom-nál pl. 200-as nettel, akkor a konkurens UPC-nál érhető csak el a 240, de ott meg már hűséggel 10k körül van a havidíj, DIGI-nél 5-6k Huf, tehát ha így köttetem be akkor 2 hónapon belül tuti visszajön a kiadott 5000 Huf a különbségből
Pech hogy erről nem tudtam amikor köttettük, tuti éltünk volna vele(#43202)bl4ze:
Nekünk router nélkülit ígértek, aztán jött a szerelő ZTE F668-cal, persze így utólag már nem bánom hogy router restartnál PPPoE-re nem kell várni, de akkor amikor beszéltük beleéltem magam a sima modem módúba -
Magnat
veterán
Szia,
abban tudnál segíteni, h az ipv4-en port forwardnak megfelelő routing szabályokat hogy kell definiálni? Arra gondolok, h pl a nasom (címe) egy adott porton legyen elérhető, de más portokon ne (illetve a többi kliens sem). A nehézséget ugye az okozza, hogy a kliensek címe sem fix... ha jól értem, így képződnek a címek:
-az első 2 oktát fix (az a Digi tartománya)
-a második 2 oktát a tulajdonképpeni dinamikus rész
-a maradék 4 az mind az adott useré, szóval gyakorlatilag ezen a scopen belül bármit kiosztok, az műxik (kvázi elérhető kintről).
Így elméletileg már ki lehet találni a routerben a kliensek címét:
2a01:36d:a router címének 3. oktátja:a router címének 4. oktátja: a maradék 4 oktát meg lehet fix, amit én osztok vagy a router vagy a mac címből képzett cím - csak az a kérdés, h ezt hogy lehet leírni a tűzfal szabályokban?Egyébként nekem egy Suste-féle OpenWrt BB van fent, de igazából még menüpontot sem találok rá, hogy hol lehetne beállítani ilyen szabályokat (zárni vagy nyitni tudom a tűzfalat), szóval gondolom az egyéni szabályokban kell leírni a routeokat.
Egyáltalán van olyan router, amiben az ipv4 port forwardhoz hasonló menüpontja van az ipv6 routinghoz vagy eddig még nem terjed az ipv6 support, hanem kimerül annyiban, hogy kapnak publikus címet a kliensek? -
bambano
titán
lehet úgy idézni a hozzászólásomat, hogy hülyeségnek tűnjön, meg idézhetted volna korrekten is, és akkor igaz lenne. különös tekintettel arra, hogy a hálózatokról alaposan topicban is feltette a kérdést, onnan találtam ide, tehát még az sem magától értetődő, hogy a pppoe-ről tudni kellett volna.
-
kevinium
aktív tag
Nagyon erősen gondolkodom, de és? Nekem egy olyan megoldás jutott eszembe, hogy egy 192.168.0.0/15 hálózaton például ki lehetne osztani a 192.169.0.0 host címet... Igazából semmi nem tiltja, de nem hiszem, hogy a digi pppoe-n /15-ben nyomja ki a címeket... Vagy mire gondolsz?
-
-
Flashget
félisten
Ezt már a Digikábel tv topicban kitárgyaltuk akit érint.
Mutternál a 9. ker belvárosban nincs optika kiépítve. Gondolom marad a hagyományos modemes net...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- DOOM - The Dark Ages
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Trollok komolyan
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honda topik
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged